przekąski
-
Jak spróbujesz tych ogórków, małosolne pójdą w odstawkę. Chrupiące, intensywne i gotowe w 15 minut
Sezon na ogórki gruntowe powolutku się zaczyna i jeśli myślisz, że najlepsze co można z nich zrobić to małosolne - możesz się mylić. Dziś pokażemy wam przepis na najlepsze ogórki świata, które są bosko chrupiące, aromatyczne i gotowe w kilkanaście...
-
Chrupiące i puszyste gofry to marzenie każdego. Z tym składnikiem zniknął szybciej niż ci się wydaje
Gofry to słodki przysmak, który kojarzy się z morskimi wypadami na plażę. Jednak w domowej wersji również smakują dobrze, a często nawet lepiej. Influencerka pokazała recepturę, która smakuje całej jej rodzinie. Dodatek tego składnika jest...
-
Chrupiące ziemniaki w kilka minut i to bez użycia piekarnika. Klasyczne przygotowanie pójdzie w zapomnienie
Ziemniaki to ulubione warzywo wielu Polaków. Można z niego zrobić wszystko, jednak i tak najlepsze jest w klasycznych wersjach. Dobrze również smakuje z chrupiącą skórką, ale okazuje się, że mało kto potrafi uzyskać taki efekt bez użycia piekarnik...
-
Kochasz frytki? Po zjedzeniu tego przysmaku na pewno o nich zapomnisz. To dzięki chrupiącej skórce
Nie ma na świecie osoby, która nie wie czym są frytki. Tym popularnym przysmakiem zajadają się wszyscy, a dodatków, z jakimi jest podawany trudno zliczyć. My jednak przedstawiamy coś, co może konkurować z tym smakołykiem. Chrupiąca skórka i...
-
Idealne ogórki kiszone według receptury z 1895 roku. Jeden składnik będzie kluczowy
Ogórki kiszone należą do jednych z najzdrowszych produktów spożywczych. W czym tkwi sekret ich doskonałego smaku? Oprócz połączenia produktów we właściwych proporcjach bardzo ważne będzie dodanie jednego składnika. Poniższy przepis pochodzi z 1895...
-
Te kiszone warzywa są lepsze od ogórków. Nie zwlekaj z ich zrobieniem, bo lepszej okazji nie będzie
Kiszonki co roku cieszą się dużą popularnością, a robienie ich to dla dużej części z nas smaczne hobby. Zazwyczaj w słoikach zamyka się te same warzywa, jednak warto powiedzieć "stop" tej monotonii. Tym razem wybierz składniki, które będą dla cieb...
-
Takich szparagów jeszcze nie jedliście! Sezonowy przysmak w tym cieście to prawdziwa rozkosz
Maj to miesiąc w którym szparagi królują na stołach w rozmaitych postaciach. Warto jednak postawić na ekspresową przekąskę, która jest jednocześnie niebywale spektakularna. Potrzebne jest tylko kilka prostych składników w tym ciasto filo, które gr...
-
Placki pyszniejsze od ziemniaczanych. Mogę je jeść codziennie i wiem, że nie przytyję
Dziś mamy dla was przepis na placki, które biją na głowę ziemniaczane. Są delikatne, świetnie doprawione, nie chłoną tłuszczu i mają mniej kalorii - są więc idealne dla każdego, kto lubi dobrze zjeść. Jak zrobić placki z cukinii, marchewki, koperk...
-
Tak chrupiących ziemniaków jeszcze nie jadłeś. Mamy aż trzy sposoby na to, jak przygotować idealną przekąskę do grilla
Trudno o smaczniejszy i łatwiejszy do przygotowania dodatek do obiadu. Pieczone ziemniaki będą hitem każdego dania, pod warunkiem, że wyjdą idealnie chrupiące. Jak to osiągnąć? Należy zastosować kilka drobnych trików, dzięki którym skórka ziemniak...
-
Jak zrobić cebularz lubelski w domu? Bardzo prosto i tradycyjnie! Szybki sposób, a będzie palce lizać
Nie trzeba jechać na Lubelszczyznę, aby dowiedzieć się, jak smakuje tradycyjny cebularz lubelski. Przepis charakteryzuje się prostym składem i łatwym przygotowaniem. Chrupiący placek będzie doskonały zarówno na zimno, jak i na ciepło bezpośrednio ...
-
Jak zwalczyć mszyce? Przygotuj preparat z dwóch składników
-
Chcesz zebrać obfite plony? Podlej pomidory taka mieszanką
-
Dzień dziecka powinien być każdego dnia. Jak okazywać wsparcie dzieciom na co dzień, nie tylko od święta?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Przepis na ciasto z 80-letnią tradycją. Ten wypiek to rodzinny hit
-
O ten przepis prosiła mnie mama. Cukinia w takim wydaniu jest palce lizać
- Po nim nie zostanie ślad. Mięso tak soczyste, że każdy się na nie rzuci
- Te błędy pozbawiają ogórki kiszone wartości odżywczych. Nie popełniaj ich
- Projekt "roślinne posiłki" ma zawitać do szkół w Poznaniu. Zmiany będą smaczne!
- Wystarczą tylko trzy składniki, by przygotować niewiarygodnie pyszny dżem
- Ten sos pomidorowy to zupełnie inny poziom. Olśni nawet teściową
-
Rozgniótł ziemniaki szklanką, doprawił i zapiekł. Smashed potatoes to hit idealny do obiadu i na grilla
Ziemniaki to jedno z najbardziej uniwersalnych, a jednocześnie najbardziej lubianych warzyw i wydawać by się mogło, że zrobiliśmy z nich już wszystko. Nic bardziej mylnego. Ten kucharz zademonstrował nowy sposób na podawanie ziemniaków. Są doskona...
-
Dla jednych to przysmak, dla innych mięsne odpadki. Kurze łapki są lepsze niż botoks i smaczniejsze niż myślisz
Jedni wzdrygają się na samą myśl, inni - obgryzają i ciumkają ze smakiem. Kurze łapki nie zawsze wzbudzają wizualny zachwyt, ale dziś podpowiemy, jak je przygotować, żeby każdy rozpłynął się nad ich smakiem i chrupkością. Jeśli nie masz pomysłu na...
-
Jedzenie na piknik: proste i szybkie przekąski będą najlepszym rozwiązaniem!
Jedzenie na piknik powinno być nie tylko smaczne, łatwe i szybkie do przyrządzenia, ale przede wszystkim wygodne w przenoszeniu. Najlepszym rozwiązaniem jest zabranie ze sobą przekąsek, które będą smakowały wszystkim uczestnikom pikniku. Oczywiści...
-
Ryba po japońsku to przysmak nie tylko od święta. Smakiem deklasuje wszystko inne, a to dzięki ogórkom
Potrawa, jaką jest ryba, kojarzy się przede wszystkim ze świętami, podczas których jest elementem obowiązkowym. Jednak nie tylko z tej okazji można ją jeść. W wersji japońskiej świetnie się sprawdzi nawet jako codzienny obiad.
-
Idealna jako przekąska lub dodatek do obiadu. Do takiej wersji cebuli może przekonać się każdy
Przekąski i dodatki do obiadów, które robi się w kilka chwil są na wagę złota. Ten przepis właśnie taki jest, a to, co z niego wychodzi to niebo w gębie. Głównym składnikiem jest cebula, która zanurzona w gęstym cieście zyskuje na swoim smaku.
-
Posmaruj, ułóż składniki i zwiń. Takie ślimaczki to najlepsza przekąska. Po kilku chwilach ich nie będzie
Przekąski z ciasta francuskiego to coś, co króluje na imprezach i co trudno sobie odmówić. Są przepyszne i zawsze znikają w mgnieniu oka, często nawet jako pierwsze. Ich zaletą jest również to, że bardzo łatwo i szybko się je przygotowuje. Wystarc...
-
Dziś Dzień Czekolady! Co wiesz o tym przysmaku? Komplet zdobędą tylko łasuchy!
Jak będzie smakował twój wynik - gorzko czy słodko?
-
Spróbowaliśmy przekąsek z jadalnymi owadami. Smakowało nam? "Teraz będzie hardkor"
Od jakiegoś czasu w mediach głośno jest na temat dodawania robaków do żywności. Nie jest to nowość, ponieważ produkty z jadalnymi owadami istnieją i na rynku mają się całkiem nieźle. Postanowiliśmy na własnej skórze (i języku) przekonać się, o co...
-
Sałatka z jajkiem to hit na Wielkanoc. Dodaj ten składnik, a goście będą wniebowzięci
Sałatka z jajkiem to danie, które w Wielkanoc będzie smakowało doskonale. Można ją przyrządzić z kilku składników, m.in. z ziemniaków, żółtego sera i ogórka konserwowego. Smak sałatki podkreślą kapary, oliwki i ocet balsamiczny.
-
Najlepsza przekąska na Wielkanoc? Nie z majonezem i nie faszerowane - podaj jajka w ten sposób, a goście będą zajadać
Jeśli chodzi o przekąski na Wielkanoc, prym wiodą jajka w każdej postaci. Najczęściej przygotowujemy jajka z majonezem - bo proste i każdy lubi. Czasem pojawiają się także faszerowane pieczarkami lub tuńczykiem. Dziś jednak mamy dla was taki...
-
Racuchy - przepis mojej babci. Żeby się udały, muszą być spełnione dwie żelazne zasady. Jedna dotyczy miski
Racuchy to przepis, do którego chętnie wracamy, kiedy mamy ochotę zanurzyć zęby w czymś puszystym jak chmurka i pysznym jak spełnione marzenia. Dziś mamy dla was przepis na racuchy mojej babci, które były po prostu idealne. Jak je zrobić? Oczywiśc...
-
Ten przepis to kopia popularnej kanapki. Zrób roladki, które smakują dokładnie tak, jak Big Mac
Kultowa kanapka Big Mac to flagowy produkt restauracji McDonald's. Warto zatem odtworzyć ulubionego burgera w nieco zmienionej formie - mowa tu o roladkach w serowym cieście. Ten obłędny przepis świetnie sprawdzi się jako przekąska lub kolacja....
-
Przepis na pasztet z selera. Wege dodatek do pieczywa. Dodaj te dwie przyprawy, a podkręcisz jego smak
Chcesz przygotować oryginalny dodatek do chleba? Oto przepis na pasztet z selera, który zdobędzie wyjątkowy smak dzięki dwóm przyprawom. Jego przygotowanie nie jest trudne, ale wymaga czasu. Sprawdzi się jako przekąska i dodatek do chleba.
-
Jak zrobić nuggetsy z kurczaka? Aromatyczny dodatek i złota panierka sprawią, że fastfoodowe kąski schowają się w kąt
Jak zrobić nuggetsy z kurczaka, żeby smakowały tak dobrze, jak w popularnych barach szybkiej obsługi? Te smaczne kąski są banalne w wykonaniu, a nasz sekretny składnik sprawi, że to będą najlepsze nuggetsy, jakie jedliście. Jaki jest ich sekret?...
-
Nie tylko na słodko - ranking najpopularniejszych zamawianych przekąsek
Dziś Tłusty Czwartek. W to święto wypada zjeść choć jednego, symbolicznego pączka. Tradycje warto szanować, ale pączki to nie jedyna przekąska, która cieszy się w Polsce uznaniem. Bardzo chętnie sięgamy też po inne przysmaki, jak np. krążki cebulo...
MATERIAŁ PROMOCYJNY PR -
Przepis na churros. Hiszpański przysmak w sam raz na tłusty czwartek. Składniki masz już w domu
Przedstawiamy przepis na churros. Ta oryginalna przekąska sprawdzi się doskonale w tłusty czwartek. Jest szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy połączyć składniki i smażyć ciastka w głębokim tłuszczu.
-
Walentynkowe danie za grosze. Łatwy przepis z kilku podstawowych składników. Bez zadęcia
Osobom, które obchodzą walentynki, często zależy, by zabrać swoją drugą połówkę na wykwintną kolację. Tymczasem okazuje się, że walentynkowe danie można zrobić w domu niewielkim kosztem. Wcale nie musi to oznaczać, że wam nie zależy, bo przekąska...
-
Rogaliki na słodko czy wytrawnie? Wybierz swoją wersję! Pyszna przekąska idealna na karnawał
Rogaliki nie muszą być trudne w przygotowaniu. Wystarczy postawić na prostotę. Co więcej, odpowiednia receptura pozwoli na przygotowanie przekąski na imprezę zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. Poznaj prosty przepis, który zawsze się...
-
Prywatka u babci i dziadka. Pamiętasz te kultowe smakołyki i dania z czasów PRL-u? Łezka kręci się w oku
Nasze własne zmysły potrafią łączyć nas z przeszłością lepiej niż pamiątkowe zdjęcia czy kultywowane tradycje. Smak ulubionej potrawy z dzieciństwa potrafi wywołać falę nostalgii i odblokować w nas pęk zakurzonych wspomnień. Pamiętasz kultową...
-
Śledź w oleju. Przepis na postną przekąskę, który zachwyca mimo prostoty
Śledź w oleju to smaczna przystawka nie tylko na święta. Dobrze przyrządzone śledzie są pyszne i zarazem proste w wykonaniu. Warto przy ich przygotowywaniu sięgać po sprawdzone przepisy.
-
Racuchy budyniowe to słodki raj na ziemi. Pyszne, delikatne placuszki przygotujesz w kwadrans
Racuchy budyniowe to chyba najsmaczniejsza wersja delikatnych placuszków z patelni, jaka istnieje i z chęcią zdradzimy wam, jak je zrobić. Co jest w nich takiego wyjątkowego? Między innymi to, że przy każdym kęsie masz wrażenie, że zanurzasz zęby ...
-
Koreańskie pączki podbiją tegoroczny tłusty czwartek. Nie przypominają tych tradycyjnych
Z każdym dniem zbliżamy się do najbardziej wyczekiwanego przez wiele osób święta. Jest nim tłusty czwartek. Zapotrzebowanie na słodkie przysmaki zawsze drastycznie przed nim wzrasta. Jeśli chcesz próbować nowych smaków, wypróbuj przepis na pączki...
-
Przepis na te paszteciki pochodzi z 1854 roku. Pomimo upływu lat sprawdza się bezbłędnie
Paszteciki to przysmak, który niezależnie od okazji, sprawdza się wyśmienicie. Można się nimi zajadać z różnymi dodatkami. Sekretem ich smaku jest prostota, a przepis z 1854 roku pokazuje, jak robiło się je kiedyś.
-
O tych rogalikach mało kto wie. Co w nich wyjątkowego? Ciasto, które jest zatapiane
Już za niedługo pączki, faworki, drożdżówki i rogaliki opanują nasze brzuchy w tłusty czwartek. Dlatego warto poznać przepisy, które zapewnią najlepsze doznania smakowe. Rogaliki topione, przez wielu nazywane "topielcami", to idealna propozycja....
-
Karnawałowa przekąska finalisty MasterChefa to inne spojrzenie na pizzę. Ma ziemniaczany spód
Poszukiwanie karnawałowych przystawek nie zawsze jest takie proste. Na szczęście dzięki odważnym kucharzom możemy wykonać niebanalne, ale smaczne przystawki. Takim przepisem są mini pizze Szymona Czerwińskiego. Takiego spodu nie je się w oryginale.
-
Kultowe przekąski z PRL. Jedną z nich możesz zrobić dziś. Ten smak przypomni ci dzieciństwo
Coraz większą popularnością cieszą się imprezy w stylu PRL-u. Młodzi ludzie przebierają się w typowe dla tego okresu stroje, tematycznie dekorują mieszkania i przygotowują typowe przekąski z lat 80. Przypominamy więc, jakie dania królowały na...
-
Cebularze - przepis na wytrawne bułeczki drożdżowe z aromatycznym farszem i makiem
Kuchnia żydowska pełna jest smacznych rarytasów, jednak przepis na cebularze zasługuje na szczególne uznanie. Drożdżowe ciasto wypełnione po brzegi aromatycznym farszem bazującym na cebuli i maku to uczta dla wszystkich zmysłów. Receptura jest...
-
Pączek - kalorie karnawałowego przysmaku możesz uciąć dzięki sprytnej metodzie. Olej tu się nie przyda
Niestety, to co w życiu najlepsze jest albo bardzo drogie, albo kaloryczne. Pączki to bez wątpienia jedna z lepszych rzeczy, którą możemy raczyć się na tym łez padole, ale co zrobić, gdy boimy się "skurczenia" ulubionych jeansów po zjedzeniu kilku...
-
Fafernuchy - kurpiowskie "podgryzajki" nie tylko do piwa. Jak zrobić chrupiące ciasteczka? Ważny jest pieprz
Fafernuchy. Pod tą intrygującą nazwą kryją się chrupiące ciasteczka z marchewki, które w dawnych czasach serwowane były w okresie karnawału jako przekąska do piwa. Jak zrobić tradycyjne kurpiowskie fafernuchy? Nie możesz zapomnieć o pieprzu - ten...
-
Co można zrobić z ugotowanych ziemniaków? Lista przepisów jest długa i bogata w oryginalne rarytasy
Ugotowane ziemniaki zalegają po obiedzie? Aby zapobiec marnowaniu żywności, przygotuj z nich znakomite obiady lub oryginalne przekąski. Na liście nie brakuje tradycyjnych smaków takich jak kluski czy domowe zapiekanki, ale także rarytasów -...