przepis babci
-
Jagodzianki - przepis babci na mięciutkie bułeczki z kruszonką. Smak dzieciństwa i letnich wspomnień
Jagodzianki, uwielbiane przez wszystkich aromatyczne i ciepłe bułeczki, na które czekamy cały rok. Sezon jagodowy w pełni, dlatego jeśli wybieramy się na piknik, nad rzekę, na plażę czy w dłuższą podróż, warto zabrać ze sobą pyszną drożdżówkę...
-
Ogórki kiszone - przepis babci. Dzięki tym wskazówkom uzyskasz tradycyjne i pyszne domowe przetwory
Ogórki kiszone - przepis babci, gwarantuje smaczny i aromatyczny efekt. Aby uzyskać idealny smak, należy zastosować się do kilku ważnych zasad. Wystarczy jedno niedopatrzenie, aby proces ich fermentacji został zaburzony, a nasze przetwory wyszły...
-
Ogórki konserwowe - przepis z czasów Polski Ludowej. Tak właśnie smakowały 50 lat temu
Przepis na ogórki konserwowe musi poznać każdy, kto lubi małe i chrupiące ogóreczki i chce zrobić z nich przetwory na zimę. Dziś mamy dla was przepis sprawdzony przez nasze babcie - idealne proporcje są tu kluczowe. Zrób i przekonaj się, jak...
-
Mizeria z octem i cytryną - koleżanka z redakcji zdradziła przepis swojej babci. "Nigdy nie jadłam lepszej"
Mizeria to najlepszy dodatek do obiadu. I chociaż co dom, to inny sposób przygotowania, ostatnio nasza koleżanka podzieliła się przepisem na mizerię, którą robi jej babcia. Dodatek octu i soku z cytryny w pierwszej chwili brzmi jak kiepski pomysł,...
-
Młoda kapusta - przepis znaleziony na strychu. Tak ją robiono wiele lat temu, a smak podkręcał mięsny dodatek
Młoda kapusta to smak polskiego lata. Przepis jest bardzo prosty, ale dziś mamy dla ciebie recepturę sprzed wielu lat. Oprócz koperku i marchewki, wśród składników znajduje się jeszcze jeden, mięsny dodatek. Wcale nie chodzi o kiełbasę, a o...
-
Ogórki małosolne - przepis babci. Nie wyjdą smaczne, jeśli nie zadbasz o proporcje
Ogórki małosolne to jedno z dobrodziejstw letnich tygodni. To chyba najlepsza chrupiąca przekąska oraz przepyszny dodatek do obiadu, a robi się je w prosty sposób. Przepis babci, jak wiadomo, najlepszy, ale trzeba zadbać o proporcje. Wówczas wyjdą...
-
Placki ziemniaczane - przepis naszych babć. Tak właśnie smakowały 50 lat temu
Placki ziemniaczane są dobre o każdej porze dnia i nocy. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze poprawiają humor, a nawet leczą złamane serce. Dziś mamy na ciebie stary przepis na placki ziemniaczane, które robiły nasze babcie. Tak smakował nas...
-
Ogórki małosolne - przepis babci. Tradycyjna receptura sprawi, że będą chrupiące i aromatyczne
Ogórki małosolne - przepis babci sprawi, że ich konsystencja i smak będą wręcz idealne. Chrupiące, aromatyczne i dobrze przyprawione ogórki w zaledwie kilka dni. Wystarczy kilka składników i odpowiednie naczynie, by cieszyć się tym swojskim i...
-
Chłodnik - przepis naszych babć sprzed 50 lat. Nie ma lepszej zupy na upał
Chłodnik z przepisu naszych babć smakuje polskim latem. Przepis jest prosty, a smak świetnie orzeźwia w upale dni. Mimo że ten przepis na chłodnik jest bardzo stary, to wciąż idealnie wpisuje się w nasze gusta. Zapraszamy do przepisu na najlepszą...
-
Zupa pieczarkowa. Przepis babci na kremowe i pożywne danie. Obficie posyp ją pieprzem
Nie macie pomysłu na obiad? Przed wami jedyna i niepowtarzalna zupa pieczarkowa. Przepis babci sprawi, że poczujecie się tak, jakbyście cofnęli się do czasów dzieciństwa. Koniecznie doprawcie ją obficie pieprzem.
-
Fasolka po bretońsku - przepis babci. Wykorzystaj w swojej kuchni recepturę znaną od stuleci
Fasolka po bretońsku według przepisu naszych babć to nie relikt minionej epoki. Wręcz przeciwnie, to klasyczne danie będzie smaczną propozycją na rodzinny obiad.
-
Ciasto na pierogi - przepis babci. Potrzebujesz czterech składników i minimum cierpliwości
Najlepsze są tradycyjne receptury, które niezmiennie przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Tak jest z ciastem na pierogi z przepisu babci - wystarczą 4 najprostsze składniki i odrobina cierpliwości, by je porządnie zagnieść. Uwierzcie mi,...
-
Kotlety mielone - przepis babci. Kulinarna podróż do przeszłości, dzięki tradycyjnej recepturze
Nie ma takiej drugiej kuchni jak babcina! Jednym z takich dań są kotlety mielone - przepis babci czyni je wyjątkowo pysznymi! To kulinarna podróż w przeszłość! Musicie spróbować!