przepis na bigos
-
Bigos nie wyszedł idealny? Spokojnie, to danie da się uratować. Zanim się rozpłaczesz, wypróbuj te patenty
Bigos to niemal kultowa potrawa, która gości na świątecznych stołach. Kiszona kapusta z dodatkiem mięs, grzybów i suszonych owoców to prawdziwy rarytas. Łatwo tu jednak o przesadę - co więc zrobić, gdy potrawa będzie makować idealnie?
-
Przepisy na bigos wigilijny. Wersje z grzybami na wigilię i z mięsem na święta
Bigos wigilijny jest potrawą, bez której wiele osób nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia. Jej popularność sprawia, że stała się klasykiem tego okresu, choć w wielu wersjach na jej przygotowanie potrzeba nawet kilku godzin. Poniżej...
-
Bigos staropolski - tradycyjny rarytas, którego nie może zabraknąć w święta. Kluczowe są dodatki
Bigos staropolski to przepis na tradycyjne danie kuchni polskiej, któremu ciężko dorównać. Kluczem smaku jest kilka rodzai mięsa, kiszona kapusta domowej roboty i aromatyczne dodatki. Na liście składników nie może zabraknąć grzybów czy suszonych...
-
Bigos świąteczny ze słodką nutką. Kilka łyżek tego składnika to sekret udanego dania
Bigos to dane, którego nie może zabraknąć na stole świątecznym. Odpowiednia kapusta i suszone grzyby sprawiają, że chętnie po niego sięgamy. Z tym słodkim dodatkiem będzie jeszcze lepszy.
-
Najczęstsze błędy podczas gotowania bigosu. Złe proporcje i przypalony garnek to przy nich pestka
Bigos to tradycyjne danie kuchni polskiej, które często gości na naszych stołach. Niestety podczas gotowania często popełniamy małe grzeszki, które mogą odbić się na smaku dania. Tych błędów warto się wystrzgać - przypalony garnek, złe proporcje c...
-
Przepis na obłędny bigos z tajemnej książki mojej babci. Wiadomo, kiedy jest najsmaczniejszy
Cztery dekady temu nikt nie szukał inspiracji na dania w internecie. O najlepsze przepisy trzeba było wypytać babcie i dziadków lub odnaleźć je w opasłych książkach kucharskich. Jedną z najpopularniejszych była "Dobra kuchnia". Na niemal trzystu...
-
Ten bigos nie ma sobie równych. To ostatnie chwile na jego przygotowanie przed świętami. Czas odgrywa bardzo ważną rolę
Bigos to danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ten jego rodzaj charakteryzuje się długim czasem przygotowania. Dlatego warto przygotować go już teraz, aby móc jeść go w czasie świąt.
-
Bigos gotowy w 25 minut? To nie są czary! Prosty przepis Karola Okrasy przyda się nie tylko na Boże Narodzenie
Bigos to tradycyjna potrawa, która zazwyczaj kojarzy się długim, nawet kilkudniowym gotowaniem. Jest jednak sposób, aby przyrządzić esencjonalny szybki bigos. Przepis Karola Okrasy sprawdzi się zwłaszcza w trakcie przygotowań do świąt Bożego...
-
Czego nie wolno robić z bigosem? Poznaj trzy kapuściane zbrodnie. Jedna dotyczy soli
Bigos. Każdy z nas ma o nim coś do powiedzenia i każdy z nas wie, że gdyby ta potrawa miała nóżki i startowała w igrzyskach olimpijskich, zdobyłaby złoty medal w wyścigu o najlepsze danie kapuściane. Dziś podpowiemy, co robić lub raczej - czego ni...
-
Tak dawniej robiono bigos. Trudno w to uwierzyć, ale nie dodawano do niego... kapusty
Bigos to potrawa, która niezmiennie kojarzy nam się ze świątecznym stołem. Kiszona kapusta z dodatkiem mięs, kiełbas, grzybów i suszonych śliwek to dziś prawdziwa klasyka. Aż trudno więc uwierzyć, że dawniej do bigosu nie dodawano... kapusty.
-
Faworki z piekarnika, czyli chrust bez oleju. Smakiem dorównują smażonym
-
Nowa odsłona kotleta schabowego. Koniec z nudnym niedzielnym obiadem
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Smażysz cebulę na patelni? Dodaj ten składnik, a wyjdzie o niebo lepsza
-
Co zrobić, żeby ciasto na pączki było jeszcze bardziej puszyste? Pomoże trik z jajkiem
- Delikatne danie, które rozpływa się w ustach. Po prostu pycha!
- W tym roku faworki to produkt luksusowy. Nie będzie na nie stać każdego
- Przepis na makaron z kurczakiem. Tani i smaczny obiad w 30 minut
- W tym quizie sprawdzamy, co wiesz o pomidorach! Uda Ci się zgarnąć komplet?
- Szyszki - przepis na obłędne łakocie z trzech składników. Wybierz odpowiednie cukierki i zaczaruj tłusty czwartek
-
Jak zrobić bigos? Zastosuj te zasady, a twój bigos będzie pyszny jak nigdy
Jak zrobić bigos domowej roboty, aby był naprawdę dobry i odpowiednio kwaśny? Ważne są przede wszystkim składniki i ich proporcje. Bigos to pyszne danie, które chętnie przygotowuje się jesienią. Podpowiadamy, jak zrobić najsmaczniejszy bigos.
-
Bigos - przepis na klasykę polskiego smaku. Żeby wyszedł jak u babci, musisz wiedzieć, jak obejść się z mięsem
Bigos to bezsprzecznie klasyka polskiej kuchni. Najlepszy jest oczywiście taki babciny i dziś właśnie taki przepis dla was mamy. Przepis na bigos staropolski nie jest skomplikowany, jednak jest czasochłonny. Kluczem smaku oczywiście jest mięso....
-
Jak zrobić bigos z młodej kapusty? Prosty sposób na sycący obiad i... wyczyszczenie lodówki
Jak zrobić bigos z młodej kapusty? To sycące danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi, gdy nie masz pomysłu na obiad, lub wtedy, gdy chcesz pozbyć się z lodówki resztek jedzenia.
-
Bigos z młodej kapusty jest obowiązkowy w lecie. Nie tylko nasyci, ale przywróci wspomnienia
Wczesne lato nie może się obejść bez bigosu z młodej kapusty. To pyszne i sycące danie jest też łatwe do zrobienia. Przekonajcie się sami.
-
Czy bigos jest zdrowy i ma wartości odżywcze? Obalamy mity związane z tą potrawą
Bigos to potrawa z bogatą historią, ale czy też z bogatymi właściwościami? Jest znany już od kilkuset lat i w tym czasie przepis na niego ulegał wielu modyfikacjom. Powszechnie uważany jest za danie ciężkostrawne. Czy jednak jest to potrawa zdrowa...
-
Bigos - przepis na smak polskiej tradycji. Wyjdzie jeszcze lepszy, gdy dodasz ten składnik
Zobacz, jak smakuje prawdziwy bigos tradycyjny. Poznaj sprawdzony przepis na bigos z dużą ilością różnych mięs, z suszonymi grzybami, śliwkami i idealnie dobranymi przyprawami. To danie, które Cię zachwyci.
-
Bigos - przepis na smak polskiej tradycji. Wyjdzie jeszcze lepszy, gdy dodasz ten składnik
Bigos to prawdziwy król polskich stołów, który pojawia się regularnie przy okazji różnych świąt i uroczystości. 20 stycznia obchodzimy Światowy Dzień Bigosu, z tej okazji mamy dla was przepis na najlepszy bigos. Dodaj kieliszek koniaku i ciesz się...
-
Danie banalnie proste, ale jeden błąd może wszystko zepsuć. Jak uratować zbyt kwaśny bigos?
Lubicie bigos? My też - to w końcu jedno z najsmaczniejszych dań z kapusty. Doskonale sprawdzi się w chłodną, jesienną pogodę, ale tylko jeśli będzie smaczny, odpowiednio słony i nie za kwaśny. Co zrobić, jeśli zdarzy się wpadka? Podpowiadamy.