przepis na sos
-
Kurki w śmietanie - letni przepis na nadchodzące jesienne dni. Kremowe i pyszne, aż się uszy trzęsą
Kurki w śmietanie to wyjątkowe połączenie smaków, któremu nie sposób się oprzeć. Przepis jest banalnie prosty, a gotowe danie będzie smakowało każdemu bez żadnych wyjątków. Jak przygotować kurki w śmietanie? Oto niezastąpiony przepis.
-
Sos musztardowy - idealny dodatek nie tylko do mięsa! W sam raz na letnie grillowanie
Sos musztardowy to ulubieniec wielu smakoszy. Zarówno w słodszej postaci, jak i tej nieco pikantniejszej nadaje potrawom znakomitego smaku. Zazwyczaj serwowany jest z mięsem, ale dobrze komponuje się także z rybami i jajkami.
-
Opieńki - przepis na sos ze świeżych grzybów. Pamiętaj o zasadzie pięciu minut, a wyjdzie idealny
Opieńki to grzyby jadalne, które przed zjedzeniem wymagają jednak odpowiedniej obróbki. Stosując zasadę pięciu minut, można z nich jednak przygotować wspaniałe frykasy. Podpowiadamy, jak zrobić najlepszy sos ze świeżych grzybów.