przyprawy korzenne
-
Śledzie korzenne - przepis na aromatyczną rybę w zimowych przyprawach. Goście będą zachwyceni pyszną rybką
Ryby to ważny element wigilijnego stołu. Można je podać na wiele sposobów, jednak śledzie korzenne to prawdziwy rarytas, który pokochają nawet najbardziej wymagający smakosze. Kluczem do idealnego efektu jest odpowiednio przygotowana zalewa z...
-
Śledzie korzenne - ich niepowtarzalny smak i aromat zapamiętasz na długo. Najlepsza przystawka na święta
Śledzie korzenne stają się coraz bardziej popularne. Ich niepowtarzalny smak zachwyca nawet najbardziej wymagających. Boże Narodzenie to świetna okazja, aby wypróbować przepis na śledzie korzenne. Przekonaj się sam, jakie są pyszne!
-
Ciasteczka korzenne - zimowe łakocie z sześciu składników. To ciekawa alternatywa dla pierniczków
Wśród świątecznych wypieków nie może zabraknąć ciasteczek korzennych, które są synonimem zimy. Kruche, aromatyczne i pełne smaków rarytasy można przygotować z zaledwie sześciu składników. Najważniejsze są przyprawy i kremowe masło. To ciekawa...
-
Ciasto na Święta Bożego Narodzenia. Sernik belgijski na korzennym spodzie to strzał w dziesiątkę
Wśród tradycyjnych wypieków na wigilię warto znaleźć miejsce na nieco eksperymentalnych smaków. Ciasto na Święta Bożego Narodzenia to nie tylko keks, makowiec czy piernik. Sernik Speculoos na korzennym spodzie jest wyjątkowo smaczny i błyskawiczny...
-
Przyprawa do pierników? Zrób ją sam! Domowa kompozycja jest dużo lepsza niż ta ze sklepu
Przyprawa do pierniczków to kompozycja wielu składników. Bez niej przedświąteczny czas nie pachnie tak magicznie. Choć można ją kupić w niemal każdym sklepie spożywczym, to warto wykonać własną, domową wersję. Dzięki temu będzie ona znacznie...
-
Szarlotka imbirowa w mgnieniu oka. Dzięki naszym radom zaoszczędzisz nie tylko czas, ale i pieniądze
Szarlotka imbirowa w mgnieniu oka? Czy to w ogóle możliwe? To wyjątkowo smaczne ciasto uda się na pewno, jeśli zastosujesz nasze rady. Zaoszczędzony czas możesz przeznaczyć na lekturę ulubionej książki, czy obejrzenie serialu. Możliwości jest wiel...
-
Kiedy dodawać przyprawy do potraw? Moment ma znaczenie. Oto triki, które stosują kucharze
Nic tak nie podkręca smaku potraw, jak dodawane do nich przyprawy. Aromatyczne zioła, mieszanki warzywne czy po prostu sól i pieprz mogą zmienić smak każdego dania. Jak dodawać przyprawy, aby osiągnąć kulinarny sukces?
-
Piernik z pomidorów - pozwól się zaskoczyć!
Czy piernik pomidorowy ma szansę być dobrym deserem? Gwarantujemy, że tak! Piernik z pomidorów podczas nadchodzących świąt może stać się gwiazdą wieczoru. Zaskocz gości doskonałym piernikiem na bazie pomidorów, banana i śliwek. Przepis jest banaln...
-
Jesienne przyprawy - jakich dodatków warto używać? Propozycje do ryby, kurczaka, wieprzowiny i wołowiny
Jesienne przyprawy kojarzą nam się przede wszystkim z korzennymi, głębokimi aromatami. Jak i kiedy warto ich używać, by nadać naszym daniom wyjątkowego charakteru?
-
Domowa przyprawa do grzańca - bo po co polegać na gotowcach? [PRZEPIS]
Sezon jesienno-zimowy to czas na grzańca. O tej porze grzane wino lub piwo zawsze pojawiało się w menu barów i restauracji. Jak zrobić je samodzielnie? Zacznijcie od przyprawy do grzańca domowej roboty
-
To najgorsza zupa świata, choć nikt jej nie jadł. Pochodzi z Polski
-
Kruche ciasto - przepis, którego używają cukiernicy. Chodzi o proporcje
-
Zamień mycie w zabawę. Sposoby na udaną kąpiel maluchaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Prostszego przepisu na oponki nie znajdziesz. Zrobisz je w kilka chwil
-
Awokado: jak jeść, aby wykorzystać maksymalnie jego dobroczynne działanie?
- Co jesz, doktorku? Ciasto marchewkowe! Przepis na marchewkowiec
- Prosty trik na umycie piekarnika. Ten genialny sposób cię zaskoczy
- Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Cukiernicy mają sprawdzoną metodę i złote proporcje: jeden i dwa razy pół
- Kruche faworki w zasięgu ręki. Zasada 1:100 świetnie sprawdza się w kuchni
- Tęsknisz za młodą kapustą? Nie musisz czekać do czerwca - pomoże prosty przepis z pekinką. Smak niemal identyczny