przystawka

Więcej o:

przystawka

  • Zimne przystawki na święta, czyli sałatka jarzynowa i nie tylko

    Zimne przystawki na Boże Narodzenie to nieodłączny element świątecznego stołu. Mimo że świąteczne dania główne są bardzo sycące, to nie wyobrażamy sobie, aby rodzinne biesiadowanie obyło się bez przekąsek. Dlaczego tak bardzo kochamy sałatki, marynowane grzybki, śledzie przygotowywane na rozmaite

  • Ciepłe przystawki na święta: paszteciki, roladki itp. [PRZEPISY]

    Ciepłe przekąski na Boże Narodzenie świetnie sprawdzają się na świątecznych stołach. Kiedy nie mamy już ochoty na kolejne obfite danie, małe porcje pasztecików i niewielkie porcje mięsnych pieczeni oraz pasztetów, będą cieszyły się wśród gości popularnością. Sprawdzamy przepisy na ciepłe przystawki

  • Kruche babeczki, czyli baza do słodkich deserów i słonych przystawek

    Jak zrobić kruche babeczki? Kruche babeczki to ciekawa forma przystawki. Możemy je zaserwować na słodko, na przykład z kremem i owocami lub w wersji słonej, z pastą warzywną. Pomysłów na tartaletki jest całe mnóstwo, ale jak zrobić bazę? Idealne ciasto na takie babeczki jest kruche i chrupiące

  • Sałatka z ananasem i selerem. Przepis na klasyczną przystawkę

    całą miskę na stole, wbijcie w nią drewnianą łyżkę i patrzcie, jak wasza potrawa szybko znika. Ciekawym pomysłem na bardziej eleganckie przyjęcia jest podanie pojedynczych porcji na talerzach gości. Aby przystawka prezentowała się wyjątkowo, na talerzykach ustawcie specjalne obręcze o średnicy ok. 10 cm, a

  • Carpaccio wołowe - jak przyrządzić tę prostą, włoską przystawkę?

    Carpaccio wołowe - co to jest? Carpaccio di manzo (czyli wołowe) to tradycyjna włoska przystawka. Występuje w formie bardzo cienkich plastrów surowego mięsa wołowego, które układa się na płasko na talerzu. Najczęściej dodaje się do niej podstawowe składniki, które spotkamy w kuchni włoskiej

  • Antipasti - przystawki we włoskim stylu

    karocy', to przekąska popularna m.in. w Toskanii. Świetnie nada się i na śniadanie, i jako przystawka. (np. podana z zieloną sałatką). Kanapeczka cud 6 kromek bułki wrocławskiej kulka mozzarelli jajko olej lub masło do smażenia sól Ścinamy skórkę z bułki, mozzarellę przekrawamy na trzy plastry, jajko