pstrąg

Więcej o:

pstrąg

  • Pstrąg w galarecie

    Pstrąg w galarecie to doskonałe danie, które warto przygotować na wigilijną kolację. Ryba ta ma jedną podstawową zaletę ? bardzo łatwo usunąć jej ości, których wcale nie ma tak dużo. Pstrąg w galarecie bez ości bez wątpienia przypadnie do gustu nawet tym nieprzepadającym za rybami. Jak przyrządzić

  • Wisła - na pstrągi

    Pstrągi lubią czyste i zimne górskie rzeki, nic więc dziwnego, że tak ich dużo w Wiśle. Warto się tam wybrać jak najszybciej, bo nie wiadomo, jak długo będzie istniał rybi raj. Wody w potokach ulegają zakwaszeniu i z roku na rok pstrągów jest w nich mniej. *** Królestwo pstrągów powstało dzięki

  • Spłyń Drawą. Od Starej Sosny do Pstrąga

    płynięcia jest na pięć. Tradycją naszych spływów są powtarzające się co roku potrawy: smażone grzyby, pieczony w żarze pstrąg po kapitańsku (z warzywnym nadzieniem, polany piwem i sokiem z cytryny - specjał, który rokrocznie dowozi nam nieoceniony pan Andrzej, kapitan rezerwy WP) i kisiel z jagodami. Jako