ptysie
-
Czasem nie zdążę do końca wyłożyć ciasta, a już znikają z talerzy. Wszyscy uwielbiamy te ptysie
Jak zrobić ptysie? Nawet jeśli umiesz przygotować idealne ciasto, na nic się to zda, jeśli krem nie będzie udany. Na szczęście nie jest to trudne. Prosty przepis na ptysie nie wymaga ogromu zaangażowania, a możesz mieć pewność, że wszyscy poproszą...
-
Składnik za 5 zł sprawi, że zrobisz ptysie w ekspresowym tempie. Trudno uwierzyć, że to takie proste
Wykonanie ptysi kojarzy się nam z długim przygotowaniem, dlatego wolimy kupować je w cukierni. Z tym przepisem to się zmieni, a klasyczne ciasteczka pójdą w niepamięć. W takiej wersji i z tym nadzieniem są obłędne i delikatne.
-
Domowe ciasto parzone na ptysie odmieni smak tego deseru. Potrzebujesz tylko czterech składników
Domowe ptysie to deser, któremu nie da się oprzeć. Nic dziwnego, ponieważ wykonane samodzielnie ciasto przekładane kremem, smakuje wręcz obłędnie. Tylko jak zrobić idealne ciasto parzone na ptysie? Oto przepis idealny.
-
Karnawałowa propozycja Pawła Małeckiego. Ptysi w takiej wersji nie znajdziesz w żadnym sklepie
Słodkie przysmaki znajdują swój wyjątkowy czas w czasie karnawału, a szczególnie w okolicach tłustego czwartku. Paweł Małecki postanowił podzielić się recepturą na ptysie. Z takim środkiem z pewnością ich nie jadłeś.
-
Przepis na ptysie z kremem. Będą smakować jak te z lat 90. Lekkie, kruche i delikatne
Przepis na ptysie nie jest skomplikowany. Wiele zależy jednak od oczekiwanego efektu. Tym razem stawiamy na smaki z dzieciństwa. W latach 90. ten wyjątkowo słodki deser królował w cukierniach i podbijał serca. Jak zrobić je samodzielnie w domu, by...
-
Ptysie - przepis na lekki deser z ciasta parzonego. Potrzebujesz tylko czterech składników
Ptysie to łakocie z ciasta parzonego przekładanego kremem. Większość z nas kupuje gotowe w sklepie, ale można bez większego trudu zrobić je samemu. Prezentujemy prosty przepis na nadziewane ptysie.
-
Ptysie w trochę innym wydaniu - z różą i kardamonem. Idealne nie tylko na tłusty czwartek
Ptysie to znana i lubiana słodka przekąska. Można je jeść przez cały rok, ale właśnie w karnawale sięgamy po nie najczęściej. Każdy zna wersję klasyczną i w zasadzie rzadko się od niej odchodzi. A szkoda - bo w innych odsłonach też są genialne.