rabarbar
-
Ciasto z rabarbarem i kruszonką. Sekretem udanego nadzienia jest smażenie
Wiosna to najlepszy czas do kulinarnych eksperymentów. Sklepy z warzywami i owocami pękają w szwach, a świeże produkty aż się proszą o wykorzystanie w kuchni. Jednym z najciekawszych warzyw, które możemy dodać do ciasta jest rabarbar. Jego kwaśnoś...
-
Sezon na rabarbar czas start. Cztery proste przepisy, które wyjdą każdemu. Tym deserom nie da się odmówić
Rabarbar to, obok szparagów, chyba moje ulubione sezonowe warzywo. Tak, warzywo, bo choć rabarbar ma charakterystyczny słodko-kwaśny smak, to wcale nie jest owocem. Jednak właśnie ze względu na swoją kwaskowatość świetnie sprawdza się jako składni...
-
Ciasto z rabarbarem i budyniem - proste i szybkie przepisy w kilku wersjach dla początkujących
Ciasto z rabarbarem i budyniem to placek, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Niezależnie od tego czy jesteś wybitnym masterem w temacie pieczenia, czy osobą początkującą, bez trudu wykonasz poniższe przepisy.
-
Nalewka z rabarbaru - dwa przepisy do wypróbowania w lecie. Jak przygotować rabarbarówkę?
Nalewka z rabarbaru, mimo iż jest mniej popularnym napojem, niż klasyczny kompot z tego warzywa, to smakuje równie świetnie. Jak zrobić klasyczną rabarbarówkę? Z nami poznasz także sposób na nalewkę z truskawek i rabarbaru.
-
Czy rabarbar można zamrozić? Jak przechowywać rabarbar w domu? Instrukcja krok po kroku
Czy rabarbar można zamrozić? Jak przechowywać rabarbar w domu? Rabarbar to warzywo o wielu właściwościach. Ma mnóstwo witamin i smakuje wyjątkowo. Co zrobić, żeby zachować ten smak na dłużej?
-
Dżem z rabarbaru. Jak przygotować słodki dżem na zimę? Podpowiadamy
Dżem z rabarbaru to jeden ze sposobów na to, aby zatrzymać wyjątkowy kwaskowaty smak tego sezonowego przysmaku na dłużej. Oto sprawdzona receptura.
-
Tarta z rabarbarem, bezą, truskawkami, budyniem lub kruszonką. Smaki lata na talerzu [PRZEPISY]
Tarta z rabarbarem to typowo sezonowa potrawa, której smak kojarzy nam się z wakacjami i latem. Oto przepisy na perfekcyjną tartę rabarbarową.
-
Szybkie ciasto z rabarbarem? Proszę bardzo! Prosty a genialny cobbler
Szybkie ciasto z rabarbarem to idealna przekąska do przed- lub popołudniowej kawki. Tylko co przygotować? Bloger kulinarny poleca cobbler - a my się inspirujemy!
-
Rabarbar - nie tylko ciasta. Przepisy na genialne desery
Upiekliście już ciasto z rabarbarem na różne sposoby, zrobiliście kompot i chcecie więcej? Świetnie! Dziś mamy dla was trzy pomysły na pyszne desery z rabarbarem. Zapraszamy po przepisy.
-
Drożdżówka z rabarbarem zamiast budyniu - sprawdź prosty przepis
Drożdżówka z rabarbarem to nowa jakość tego przysmaku, zamiast samej słodyczy może miło zaskoczyć, nieco kwaskowatym letnim smakiem. Marzą Ci się drożdżówki handmade? Sprawdź pyszny przepis poniżej.
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Ten przepis to prawdziwa mięsna uczta. Rodzina za nią szaleje
- Na jakim mięsie gotować rosół? Zdradzamy najgorszy wybór
- Na pizzę, do chleba i do ogrodu. Naturalne rozwiązanie dla roślin w twoim ogrodzie
- Leniwe robię w ten sposób od lat. Główny składnik zamieniłam na inny
- Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Inne receptury się chowają
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Już nigdy nie zrobisz gołąbków inaczej. Sparzona kapusta w 10 minut
-
Ciasto drożdżowe bez zagniatania. Testujemy przepis
Lubicie ciasto drożdżowe, ale nigdy nie chce się wam go wyrabiać? Specjalnie dla was sprawdziliśmy, czy da się je zrobić bez zagniatania. Sprawdźcie sami, jak wyszło.
-
Ciasto z rabarbarem i bezą obowiązkowe w sezonie. Jak się za nie zabrać? [PRZEPIS]
Gdy na stoiskach w sklepach i na bazarkach pięrzy się rabarbar, oznacza to jedno: czas na ciasto z rabarbarem. Jest przepyszne i kruchutkie, a całości dopełnia rumiana beza. Jak zrobić ciasto z rabarbarem i bezą? Zapraszamy po przepis.
-
Ciasto rabarbarowe - deser, bez którego nie wyobrażamy sobie początku lata. Oto dwa najlepsze przepisy
Rabarbar to roślina bogata w ważne dla nas witaminy: A, C i E. Ale nie oszukujmy się, nie jadamy go dla zdrowia. To przede wszystkim przepyszny dodatek do ciast. Kiedy sezon na rabarbar trwa, grzechem byłoby niewykorzystanie okazji i...
-
Fit ciasto z rabarbarem i truskawkami. Przepis idealny na upały
Fit ciasto z owocami, sprawdź jak wykonać pyszny placek i zachwycić całą rodzinę.
-
Pomysł na rabarbar - koktajl, kompot czy biszkopt? Trzy wypróbowane przepisy na rabarbar
Pomysłów na rabarbar jest naprawdę dużo - można zrobić koktajl, kompot lub biszkopt. Prezentujemy pyszne i zdrowe przepisy z rabarbarem.
-
Ciasto z rabarbarem. Czy trzeba obierać rabarbar do ciasta?
Ciasto z rabarbarem to najlepszy deser na letni dzień. Czy rabarbar obiera się do ciasta? Poniżej przedstawiamy kilka sprawdzonych przepisów dla prawdziwych smakoszy.
-
Szybkie ciasto z rabarbarem, które przygotujesz w 10 minut. Prosty przepis dla każdego
Szybkie ciasto z rabarbarem uratuje nas nie raz z opresji. Niezapowiedziani goście? To idealne rozwiązanie. Ciasto z rabarbarem można przygotować na dwa sposoby - z ciasta kruchego i ciasta drożdżowego. To pierwsze rozwiązanie jest zdecydowanie...
-
Czy rabarbar jest szkodliwy? Właściwości zdrowotne rabarbaru
Rabarbar z cukrem to popularna przekąska, kojarzona głównie z latami 90. XX wieku. Czy jest to zdrowa roślina? Jakie ma właściwości? Sprawdzamy.
-
Dla niektórych przykre wspomnienie dzieciństwa. Dla innych robienie kompotu z rabarbaru to "najważniejsza rzecz w życiu"
W Polsce uznawany jest za warzywo, w USA jest owocem. Niektórzy kochają jego kwaskowaty posmak i wyczekują początku wakacji, kiedy się pojawia, a inni nie znoszą jego ciągnącej się, pasmowej struktury. W niektórych odmianach ceniony przez szefów...
-
Gnieciuchy z rabarbarem - pyszne i proste ciasteczka, które zrobisz w kilka chwil [PRZEPIS]
Gnieciuchy z rabarbarem to ciastka, które przygotujesz nawet jeśli nie masz doświadczenia w kuchni. Pyszne i bardzo łatwe ciasteczka to doskonała sezonowa przekąska do przedpołudniowej kawy. Jak zrobić gnieciuchy z rabarbarem? Sprawdź przepis.
-
Rabarbar - właściwości, wartości odżywcze. Przepisy na ciasto z rabarbarem
Rabarbar to prawdziwy wiosenny skarb. Popularna roślina, której łodygi wykorzystuje się w polskiej kuchni jest nie tylko bardzo smaczna, ale ma też pozytywny wpływ na organizm. Dodatkowo kwaśny smak dobrze kontrastuje ze słodkim ciastem. Za co...
-
Rabarbar od rana do wieczora - w granoli, lodach, ciastach i deserach
Kwaśny rabarbar doskonale sprawdza się nie tylko w ciastach i kompotach. Można z niego zrobić również pyszne lody czy dodać go do granoli. Przed wami sześć przepisów na dania i desery z rabarbarem.
-
Czerwony czy blady? Wybieramy idealny rabarbar do ciast i przetworów
Rabarbar to roślina kojarzona przede wszystkim z letnimi ciastami, przetworami i koktajlami. Początek maja to sezon zbiorów tych słodko-kwaśnych ogonków. Przedstawiamy kilka wskazówek, jak wybrać idealny rabarbar i dlaczego nie wolno jeść liści.
-
Jak przygotować rabarbar do ciasta i co z niego zrobić? Oto garść inspiracji i porad
Kiedy w sklepach i straganach pojawia się rabarbar, oznacza to jedno: przyszła pora na ciasto z rabarbarem. Ten pyszny wypiek można przygotować na różne sposoby. Jak przygotować rabarbar do ciasta? A jak je upiec? Mamy dla was kilka wskazówek!
-
Jak zrobić ciasto z rabarbarem? Doskonały deser o wyjątkowym smaku
Ciasto z rabarbarem to pyszny deser, który możemy kojarzyć z najmłodszych lat. Specyficzny kwaskowaty smak i ciekawa faktura rabarbaru towarzyszyła nam nie tylko w cieście, ale również w przetworach czy kompotach. Jednak kruche ciasto z kruszonką ...