racuchy
-
W Wigilię od rana unosił się zapach racuchów. Babcia zawsze robiła je w ten sposób - ważne były... drzwi
Racuchy drożdżowe to przepis, bez którego nie mogła zacząć się Wigilia w moim domu. Babcia już od szóstej rano smażyła przepyszne, pulchne racuchy, a zapach, który unosił się w domu, był jednym z najpiękniejszych świątecznych wspomnień mojego...
-
Najłatwiejsze racuchy z jabłkami. Nie potrzebujesz drożdży, żeby były puszyste jak chmurka
Racuszki z jabłkami to najlepsza rzecz, jaką można zjeść w zimny i trudny dzień. Dziś mamy przepis na racuchy z jabłkami, które są szybkie, smaczne i bardzo puszyste. Nie potrzebujesz drożdży, a i tak będą perfekcyjne.
-
Dżemy i kremy pójdą w kąt. Teraz racuchy robi się z tym składnikiem. Dodaje smaku i świetnie wygląda
Racuchy to bardzo popularne danie śniadaniowe, które również w wielu domach podawane jest na obiad i kolację. Zazwyczaj robi się je z owocami i podaje z kremami i dżemem. Tym razem warto trochę pozmieniać tradycyjny przepis. Dodatek tego składnika...
-
Placki z jabłkami, jakich nie było. Dodaj do ciasta dwa składniki, a wszyscy popłaczą się ze szczęścia
Placki z jabłkami to miłe wspomnienie z dzieciństwa oraz świetny pomysł na śniadanie lub słodki podwieczorek. Przepis jest banalnie prosty, jednak my postanowiliśmy go troszkę udoskonalić. Wystarczy, że do ciasta na placki z jabłkami dwa składniki...
-
Idealne placuszki bez dodatku mleka? Z tym zamiennikiem będą miękkie jak poduszeczki
Domowe placuszki to klasyka z którą na próżno konkurować. Szczególnie jeśli te dosłowne rozpływają się w ustach i są perfekcyjnie wyrośnięte. Idealne ciasto to żaden wyczyn, wystarczy bowiem zamienić tradycyjny nabiał, na słodki zamiennik. Dzięki...
-
Do tych placków nie trzeba wiele, a smakują jak z najlepszej śniadaniowni. Wszystko przez ten składnik
Zamiast po raz kolejny szykować babcine racuszki z jabłkami, postaw na obłędnie puszyste, rumiane i delikatne niczym chmurka placuszki. Idealny efekt osiągniesz przez dodanie do ciasta tajemniczego składnika, który niegdyś często gościł w kuchni.
-
Śniadaniowe racuszki bez drożdży. Będą puszyste i delikatne dzięki gazowanemu napojowi
Racuszki bez drożdży w niczym nie ustępują tym tradycyjnym, a nawet mają więcej pozytywnych cech. Są błyskawiczne do zrobienia, nie musisz żmudnie zagniatać ciasta drożdżowego - wystarczy chwilkę pomieszać, usmazyć i gotowe. Puszystość i delikatno...
-
Placuszki z jabłkami do zrobienia w mig. Zamiast mleka użyj innego składnika - będą puszyste
Placki z jabłkami wydają się nudne i pospolite? Nie z tym przepisem. Dziś podpowiemy, jak zrobić przepyszne placuszki, które są szybkie, łatwe w wykonaniu, puszyste i delikatne. Jedyne, co musisz wiedzieć, to jest to, że mleko powinno zostać w...
-
Dodaj do klasycznych racuchów ten swojski nabiał. Dzięki niemu wyjdą pulchne i miękkie jak obłoczek
Szukasz przepisu na racuchy doskonałe? Babcina receptura nigdy nie zawodzi i gwarantuje pulchny, rumiany i apetyczny efekt. Wszystko za sprawą jednego dodatku - zaledwie szklanka tego nabiału całkowicie odmieni kultowe ciasto. Dzięki temu placuszk...
-
Koreańskie placuszki przebijają smakiem tradycyjne racuchy. Są bardziej puszyste, a nadzienie zniewala
Gdy myślimy o pulchnych plackach przed oczami pojawiają się kultowe racuchy. Można zrobić je z dodatkiem owoców, bakalii, a także z podać z dżemem i bitą śmietaną. Ten przepis na placki znacznie się różni od tego, który znamy. Pochodzi z Korei i...
-
Gotowe w kilka minut i to bez użycia miksera. To nie są klasyczne racuchy, a ten składnik nadaje im lekkości
Okazuje się, że jesteśmy wielkimi fanami placków. Jemy je zarówno na słodko, jak i na słono i chętnie eksperymentujemy z ich smakami. Tym razem również mamy coś, co nie jest tradycyjnym smakiem. Te placuszki są miękkie, puszyste i delikatne jak...
-
Ewa Wachowicz znowu zaskakuje. Tym razem do racuszków dodała to zielone warzywo. Efekt? Ten smak powala na kolana
Przepisy Ewy Wachowicz podbiły serca wielu Polek i Polaków. Celebrytka regularnie dzieli się sprawdzonymi recepturami i inspiruje do sięgania po nowe smaki lub rozwiązania. Tym razem pokazała, jak przygotować racuchy w wersji wytrawnej. Swój zielo...
-
Genialne placki z jabłkami. Te pulchniutkie racuchy będą znikać z talerzy z prędkością światła
Placki z jabłkami to idealny posiłek na jesień. Każdy wie, że racuchy z sezonowymi jabłkami są wyborne. Można przyrządzić je na kefirze, mleku lub jogurcie. Sprawdźcie przepisy i wybierzcie ten, który najbardziej przypadnie Wam do gustu.
-
Przekonałam się, że racuchy z jabłkami to przeżytek. Teraz dodaję do nich ten składnik i słucham słów zachwytu
Placuszki na słodko to przysmak, po który sięgamy bardzo często. Najczęściej wykonuje się je na śniadania, by zapełnić brzuch na następne kilka godzin. Dodatkowo najpopularniejsze przepisy, które znamy mówią, że najsmaczniejszym dodatkiem, który...
-
Złota polska jesień podana na talerzu. Do ciasta na racuchy dodaj te dwa składniki, a smak wbije cię w fotel
Puszyste jak chmurka i delikatne w smaku. Racuchy z jabłkami to przysmak, który najczęściej robiły nam mamy i babcie. Jak się jednak okazuje, w łatwy sposób można przygotować je samodzielnie. Do gotowego ciasta nie zapomnij dodać dwóch przypraw....
-
Mięciuteńkie i puszyste racuszki na jogurcie. Gotowe w 10 minut i to bez miksera
Szukasz przepisu na szybkie śniadanie, które nie tylko zaspokoi głód, ale i poprawi humor wyjątkowym smakiem? Koniecznie wypróbuj ten przepis na racuszki. Zrobisz je szybciej niż zaparzy się twoja poranna kawa.
-
Takich racuchów nie robi nawet babcia. Dodaj do ciasta sezonowy owoc, a zapamiętasz ten smak na długo
Rumiane i puszyste placuszki z jabłkami zna każdy, co jednak gdyby owca zamienić na inny? Przepis na racuchy ze śliwkami to iście jesienna dawka smaku i przyjemności. Ciasto jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze obejdz...
-
Zjesz te racuchy i nigdy nie zrobisz ich inaczej. Dodaj ten sezonowy składnik i zobacz, jaki będzie efekt
Jesień to wyjątkowy okres w roku. To właśnie wtedy zamykamy się w domach i próbujemy znaleźć nowe zajęcia. Jednym z nich może być nauka gotowania. By małymi krokami wprowadzać to w życie, zacznij od tego przepisu. To racuchy, które skrywają w sobi...
-
Te placki rozczulą twoje podniebienie. Zerwij z drzewa i dodaj ten składnik do ciasta. Jest lepszy od jabłek
Racuchy to słodkie placki, za którymi szaleją nie tylko najmłodsi, a także dorośli. Podaje się je na śniadania i kolacje, są również idealną przekąską do pracy i szkoły. By podbić ich smak, dodaje się do nich różne dodatki. Najczęściej jest to...
-
Jak zrobić fantastyczne placki z jabłkami domowej roboty? Wystarczy 10 minut i pyszne racuchy będą gotowe
Placki z jabłkami to przysmak zarówno małych, jak i dużych. Można przyrządzić je na bazie jogurtu, kefiru lub na mleko. Sprawdź koniecznie przepisy na znakomite racuchy - pyszne i pulchniutkie!
-
Lewandowska wie, jak zrobić pyszne i miękkie racuchy. Dodaje do nich ten składnik, to niebywałe
Anna Lewandowska oprócz wymagających treningów specjalizuje się w zdrowych i pożywnych daniach. Na swojej stronie zdradza autorskie przepisy, którymi zajada się wraz z rodziną. Tym razem ma dla nas ukochane racuchy. Trudno uwierzyć, że właśnie to ...
-
Racuchy - przepis prosto ze szkolnej stołówki. Dodaj odrobinę tego składnika, a wyjdą puszyste jak obłoczki
Racuchy - przepis na to proste danie to prawdziwy smak dzieciństwa. Słodkie, puszyste placuszki z dodatkiem jabłek warto zrobić szczególnie teraz - gdy w sadach i na targach nie brakuje świeżych owoców.
-
Słodki smak jesieni, czyli racuszki dyniowe. Dodaj jeszcze jeden składnik, a o innych zapomnisz
Jesienne racuszki dyniowe to chyba najlepsza rzecz, jaką możesz przygotować, gdy za oknem babie lato. Przepis jest banalny i szybki, jednak nie ma co się spieszyć, by nie zapomnieć o jeszcze jednym jesiennym składniku. Takie racuszki to prawdziwa...
-
Ekspresowy przepis na puszyste racuchy z bananami. Nie tylko dzieci mają obsesję na ich punkcie
Kuchnia polska to nie tylko potrawy wytrawne, ale i te słodkie. Ich głównym reprezentantem są pulchne i miękkie racuchy. Zwykle przygotowuje się je z jabłkami, ale koniecznie wypróbujcie, jak obłędnie smakują w wersji z bananami. Gwarantujemy, że ...
-
Wrzuć do ciasta ten owoc, a już nigdy nie sięgniesz po jabłka. Z nim racuchy staną się o niebo lepsze
Racuchy znamy w wielu odsłonach i żadna z nich nigdy nie zawiodła. Słodkie i puszyste placuszki wykonywane są zarówno na śniadania jak i kolacje, a smakiem przebijają naleśniki. By ich smak wyróżniał się na tle innych smakołyków, warto zastosować...
-
Te racuszki to mistrzostwo puszystości. Każda babcia się obrazi, gdy pozna ten przepis
Przepis na puszyste, delikatne i pyszne racuszki bez drożdży powinien znać każdy łasuch. Jeśli jednak zastanawiasz się, czy w ogóle da się zrobić racuchy bez drożdży, uspokajamy - nie tylko się da, ale są jeszcze lepsze. A najważniejsze - nawet ni...
-
Przepis na miękkie i puszyste racuchy, którego nie zna żadna babcia. Ich smak przebija klasyk, a główny składnik zaskakuje
Racuchy kojarzą nam się z pulchnymi plackami, które podawane są na słodko z dodatkiem dżemu i owoców. Mało kto wpada na pomysł, by przyrządzić je w inny, mniej znany sposób. My jednak nie boimy się próbować nowości i tak oto przedstawiamy przepis ...
-
Delikatne i puszyste jak chmurka racuchy z jogurtu greckiego. Posyp je cukrem pudrem i udekoruj świeżymi owocami
Brak ci pomysłu na słodkie śniadanie? Zapomnij o naleśnikach i drożdżówkach. Racuchy na bazie jogurtu greckiego biją inne przysmaki na głowę. Zrobisz je w mniej niż pół godziny, a dzień zaczniesz z uśmiechem na twarzy. W końcu taki smak ucieszy...
-
Lepsze od tradycyjnych, a to dzięki temu składnikowi. Jedna szklanka nada im miękkości i aksamitności
Naleśniki to niezastąpione danie, które wykonuje się w bardzo szybkim tempie. Zazwyczaj sięga się po wszystkim znany przepis, lecz dziś chcemy pokazać jak przygotować je inaczej. Dolanie tego składniki sprawi, że będą miękkie, lekkie i delikatne.
-
W 10 minut zrobisz górę puszystych naleśników. Nie można ich zepsuć, a smakiem nic im nie dorówna
Naleśniki to smakołyk, po który sięga wiele osób. Robi się je bardzo szybko, a do środka można włożyć zarówno słodkie jak i wytrawne dodatki. Aby wyszły odpowiednio dobre, należy zastosować kilka niezastąpionych trików. Te placki będą miękkie i...
-
Z 3 składników zrobisz placki lepsze od racuchów. Gotowe w 10 minut, a znikają jeszcze szybciej
Racuchy, naleśniki, czy placki jogurtowe mogą się kiedyś znudzić. W takim wypadku mamy sposób na to, by nie przygotować je w nieco inny sposób. Przyrządzanie to 10 minut roboty, a składniki znajdziesz już w swojej kuchni. Nie ma w nich nic...
-
Placki z patelni, które strącą inne propozycje z podium. Dodaj ten składnik, a będą lekkie i pyszne
Nie ma osoby, która nie lubi słodkich placków, które gotowe są w kilka minut. Wykonuje się je w ekspresowym tempie i można je podać zarówno na śniadanie, obiad jak i na lekką kolację. Propozycja, którą przedstawiamy skrywa w sobie składnik, na któ...
-
Zamiast z makaronem, podaj go z tymi plackami. Takich naleśników w życiu nie widziałeś na oczy
To danie łączy w sobie dwie najlepsze rzeczy, czyli naleśniki i aromatyczny sos. Zazwyczaj jada się go w połączeniu z makaronem, jednak w takim wydaniu też jest czymś smacznym. Tak przygotowaną potrawę najlepiej umieścić w piekarniku. To właśnie t...
-
Na długo zapamiętasz smak tych placków. Jeden składnik sprawia, że są odpowiednio wilgotne
Na punkcie placków wiele osób ma dużego bzika. Mogą je jeść pod każdą postacią, a lista dodatków, które dodają im smaku się nie kończy. Te placuszki wyróżniają się na tle innych swoją chrupkością, a także wilgotnym środkiem. To, co się do nich...
-
Podałam je na obiad i każdy oniemiał. Lepsze od naleśników, a główny składnik to ziemniaki
Placuszki podawane na słodko zazwyczaj kojarzą się z racuchami lub naleśnikami. W tym przypadku nie jest to żadne z nich. Wykonanie jest banalnie proste, a główny składnik zaskoczył nawet mnie. Nie sądziłam, że z ziemniaków można zrobić tak pyszne...
-
Ich nazwa kojarzy się z filmami dla dorosłych i są lepsze od racuchów. Te kaszubskie placki to regionalny hit
W każdym regionie Polski możemy spotkać pyszne i charakterystyczne dania, które dla mieszkańców innych miejsc naszego kraju mogą wydawać się osobliwe, czasem ze względu na swoją nazwę. Tak jest w przypadku drożdżowych placuszków z Kaszub, których...
-
To nie nudne racuchy, to coś znacznie lepszego. Rumiane i idealnie puszyste, a środek skrywa niespodziankę
Śniadaniowe placuszki są naszymi ulubieńcami. Nieważne, czy są to racuchy, czy klasyczne naleśniki, bardzo chętnie po nie sięgamy. Jednak tym razem warto zrobić coś nieco innego. Te kawałeczki znikną w mgnieniu oka, a dzięki wilgotnemu nadzieniu...
-
Racuszki pączkowe - takich nie potrafi żadna babcia świata. Są mięciusieńkie i lepsze niż tradycyjne
Znudziły ci się zwykłe racuchy i placki jogurtowe, a masz ochotę wszamać coś na słodko? Mamy dla ciebie przepis na obłędne wręcz racuszki pączkowe, które zrobisz bez wysiłku, a smakiem pobiją nawet babcine. Jak je zrobić? O jednym dodatku nie może...
-
Racuchy siostry Anieli wręcz rozpływają się w ustach. Z tego przepisu wyjdą lepsze niż spod ręki babci
Racuchy to smak dzieciństwa, który przywołuje w nas miłe wspomnienia. To danie idealne na śniadanie, podwieczorek, a nawet obiad. Najlepiej smakuje z sezonowymi owocami, których o tej porze roku nie brakuje. Siostra Aniela pokazała, jak je zrobić,...
-
Racuchy Tomasza Strzelczyka. Jeden składnik zaskakuje. Dodaj go, a placuszki wyjdą wyśmienite
Przepis na racuchy Tomasza Strzelczyka może zaskoczyć niejednego amatora kuchennych eksperymentów. Danie sprawdzi się jako obiad albo drugie śniadanie. Dodatek, jaki kucharz dodaje do tej potrawy jest dość nietypowy.