receptura
-
Ten przepis na chleb ma 140 lat, a wciąż nie ma sobie równych. Jest chrupiący i znika co do kromki
Domowe wypieki nie mają sobie równych pod względem smaku i zapachu. Jak najlepiej upiec chleb w domu? Skorzystaj z przepisu, który liczy sobie 140 lat. Jego autorką jest twórczyni wielkiego bestsellera kulinarnego "365 obiadów", czyli Lucyna...
-
Co zrobić, aby placki ziemniaczane były idealne? Mało kto wie o tych dwóch kluczowych czynnościach
Jak smażyć placki ziemniaczane, aby były idealne chrupkie i jednocześnie nie nasiąkały tłuszczem? O tych dwóch czynnościach wie niewiele osób, a są kluczowe w przygotowaniu pysznych placków ziemniaczanych.
-
Jak powstaje czekolada? Wzięliśmy na tapet tajemne receptury kakaowego przysmaku
Jak powstaje czekolada, czyli deser, który pokochały miliony ludzi na świecie? Postanowiliśmy przyjrzeć się bliżej wyjątkowemu smakołykowi, bez którego wielu z nas nie wyobraża sobie deseru.
-
Polędwiczki wieprzowe - przepis, który poleca Ewa Wachowicz. Sekretna marynata we francuskim stylu
Któż z nas nie słyszał o talentach kulinarnych byłej Miss Polonia, Ewy Wachowicz? Jej wyjątkowe receptury na proste, szybkie obiady goszczą w wielu polskich domach. Polędwiczki wieprzowe - przepis rodem z eleganckich bankietów, zachwyci każdego, k...
-
Kluski śląskie - przepis. Zastosuj metodę "czterech części", by były super elastyczne i smaczne
Kluski śląskie - przepis, bez którego tradycyjny polski obiad nie ma racji bytu. Danie to trafiło do ogólnopolskiej kuchni z regionalnej kuchni śląskiej. Recepta na kluski śląskie jest bajecznie prosta - nawet dzieci sobie z tym poradzą. Przeczyta...