restauracja
-
YouTuber pokazał, jakie dania sprzedawane są turystom na Gubałówce. "Tragiczne jedzenie"
Sylwester i ferie w malowniczym Zakopanem to plan niejednej osoby. Na takich wyjazdach ważne jest, aby restauracje, do których się kierujemy podawały smaczne i dobrej jakości jedzenie. YouTuber pokazał co można zjeść na Gubałówce. Nie jest kolorowo.
-
Świąteczny obiad u Piotra Adamczyka. Ceny? Koszt barszczu czerwonego zwala z nóg
Świąteczne menu w restauracji Piotra Adamczyka jest bogate i każdy może znaleźć w nim coś dla siebie. Ile trzeba zapłacić za wigilijne dania serwowane w lokalu aktora? Niektórzy przecierają oczy ze zdziwienia.
-
Odwiedził flagową restaurację Magdy Gessler. Kotlet schabowy "U Fukiera" był mocnym zaskoczeniem
Maciej Blatkiewicz z kanału "Maciej je" postanowił odwiedzić "U Fukiera", czyli restaurację Magdy Gessler na warszawskiej starówce. Na złożonym przez niego zamówieniu znalazł się m.in. tradycyjny kotlet schabowy. Autor przyznaje, że danie było duż...
-
Z map znika kolejna cukiernia. Powód? Już chyba nie dziwi... "Do zobaczenia w lepszych czasach"
Branża gastronomiczna w ostatnich latach nie ma lekko. Ostatnie miesiące pokazały, że coraz więcej lokali nie jest w stanie utrzymać się na rynku. Kolejna, ceniona przez klientów cukiernia, niestety znika z mapy Polski. Chodzi o Cukiernię Wasiakow...
-
20 zł za rosół, 50 zł za schabowego. W Zakopanem hula wiatr i drożyzna. Ceny zwalają z nóg
Ceny rosną w zastraszającym tempie. Można odczuć to nie tylko, wtedy gdy wychodzi się na zakupy, a także w momencie, kiedy odwiedza się restauracje i miejsca turystyczne. Turyści, którzy odwiedzili niedawno Zakopane bardzo to odczuli. Ceny, jakie...
-
Ceny "U Fukiera" poszybowały w górę. Za desery Magdy Gessler trzeba słono zapłacić
Restauracja "U Fukiera" to oczko w głowie Magdy Gessler. Niestety do ciepłego, kolorowego wnętrza także zajrzała szybująca inflacja. Za desery, takie jak szarlotka czy sernik, przyjdzie nam tam słono zapłacić.
-
Propozycja od restauracji: zamknij telefon w klatce i zapłać mniej za obiad. Dzięki temu nie tylko zaoszczędzisz
Na całym świecie coraz większą popularność zdobywają akcje, w których zachęca się do odłożenia telefonu i zaoszczędzenia dzięki temu pieniędzy. Nie jest to jednak jedyny powód, aby zrezygnować z urządzenia na czas pobytu w restauracji. Zamknięcie...
-
Specjały Magdy Gessler rozpieszczą podniebienie, ale nie portfel. Ceny "U Fukiera" pod lupą
Magda Gessler znana jest nie tylko z programu "Kuchenne rewolucje". Prowadzi także własne restauracje. Jedną z nich jest "U Fukiera". Internauci wytykają restauratorce, że ceny w jej lokalach są wyjątkowo wysokie, a za sezonowe przysmaki trzeba...
-
Polskie cukiernie z prestiżowym wyróżnieniem. Znalazły się wśród najlepszych na świecie
Pojawienie się polskich lokali w prestiżowym rankingu "La Liste" to wielkie wyróżnienie. Najwięcej docenionych cukierni jest z Warszawy, ale inne miasta też mają się czym pochwalić. Gdzie w takim razie zjemy najsamczniejsze desery? Listę znajdziec...
-
Chciała zaimponować fanom, ale się przeliczyła. Trik na oszczędzanie w restauracji wywołał oburzenie
Tiktokerka podzieliła się sposobem na oszczędzanie w restauracji. Liczyła, że obserwujący pochwalą ją za pomysłowość, jednak ludzie w komentarzach wytknęli jej skąpstwo i byli wyraźnie zażenowani.
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Pod tą nazwą znamy sałatkę i kebaby. Jednak zupa też jest przepyszna
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Jakie jest najgorsze mięso do rosołu? Może być skupiskiem pasożytów
- Szparagi w najprostszej wersji. Tu królują wyjątkowe dodatki
- Za ten dawno niewidziany gatunek grzyba możemy dostać niemałą sumkę
- Zamiast grilla kup przydomową wędzarnię. Dzięki niej przygotujesz ciekawe potrawy
- Nadchodzi nowy imprezowy hit. Zrób, a goście będą cię błagać o przepis
- Masz ochotę na kotleta? Zapomnij o schabowym i wybierz ten przepis
- Zamiast wymyślnego ciasta, jak z cukierni robię taki deser w każdą sobotę. Pasuje do wszystkiego
-
Nie mogła wejść do restauracji przez zbyt skąpy strój. Obsługa znalazła rozwiązanie
Wybór ubioru do niektórych restauracji wymaga nieco większej uwagi i poświęcenia chwili na jego skomponowanie. Wiele topowych i eleganckich miejsc przestrzega konkretnego dress code'u, o czym przekonała się amerykańska tiktokerka, której odmówiono...
-
Odwiedziła restaurację Michela Morana. Rachunek może zaskoczyć, ale tiktokerka zwraca uwagę na jakość
Popularna tiktokerka Aga Testuje odwiedziła restaurację Michela Morana, który znany jest m.in. z programów "MasterChef" i "MasterChef Junior". W wideo opisała szczegóły wizyty, a na koniec tradycyjnie pokazała paragon. Kwota końcowa robi wrażenie.
-
Obiad na mieście za 10 złotych. Czy to możliwe? Tiktoker sprawdzał, czy da się zjeść za tę kwotę
Wszechobecna drożyzna i paragony grozy. Te dwa terminy docierają do naszych uszu nader często w ostatnich dniach. Wszystko za sprawą wysokiej inflacji, która mocno odbija się na zawartości naszych portfeli oraz jakości życia. Na TikToku pojawiło s...
-
Tiktokerka odwiedziła restaurację po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler. Cena za posiłek zaskakuje
Polska tiktokerka Aga Testuje na swoim profilu recenzuje restauracje. Niedawno odwiedziła lokal, który przeszedł rewolucję Magdy Gessler. Swoją opinią o potrawach, wystroju i cenach podzieliła się z obserwatorami. Jak jej zdaniem wypadł lokal z...
-
Tiktokerka miała "zjeść, ile chce", zjadła "za dużo". Musiała zapłacić jak za dwie osoby
"Fat shaming" to zjawisko, które polega na zawstydzaniu osób mających problem z nadwagą. Jest godne potępienia, a mimo to słyszymy o kolejnych przypadkach. Jedna z tiktokerek - Poppy - zdecydowała się opowiedzieć swoją historię o tym, jak została...
-
"Inflacja wyprzedza drukowanie". W menu dokleja się karteczki z nowymi, wyższymi cenami
Marek Tatała, wiceprezes Forum Obywatelskiego Rozwoju, w jednej z restauracji odkrył zauważył zjawisko. W miejscu starych cen w menu doklejone zostały karteczki z nowymi, wyższymi. We wpisie na Twitterze podzielił się spostrzeżeniami i zwrócił do...
-
Podwodna restauracja Under w Norwegii sprzyja środowisku naturalnemu, a także wzrusza panoramą
Słynna norweska restauracja Under odnosi sukces nie tylko za sprawą zadowolonych gości, lecz także dzięki niesamowitemu projektowi, który zapewnił odrodzenie rafy. Architektoniczna perła skryta pod powierzchnią wody raczy klientów wzruszającą...
-
Ceny w restauracjach. 160 złotych za kilogram ryby. "Generalnie nie mamy nad czym płakać"
Wakacje 2022 zbliżają się wielkimi krokami. Wiele osób planuje wyjazd nad polskie morze, czy w góry. W zeszłym roku internet obiegły "paragony grozy". Czy w tym roku, biorąc pod uwagę galopującą inflację, będzie podobnie? Ile możemy zapłacić za...
-
Dwie klientki za zamówienie warte 200 zł "zapłaciły" wyjątkowo oryginalnie. Pracownicy są oburzeni
Dwie młode kobiety poszły do wrocławskiego baru "Remont" i złożyły zamówienie na posiłek i napoje na kwotę 200 zł. Niestety, zamiast pieniędzy zostawiły obsłudze... prezerwatywę. Pracownicy lokalu są oburzeni na zuchwałym zachowaniem klientek.
-
Polska blogerka odwiedziła kultową restaurację w Paryżu. "Jedzenie smaczne, ale czy to było coś wow?"
Polska blogerka, Joanna Banaszewska kilka dni temu w mediach społecznościowych opublikowała post, w którym zdaje rekomendację paryskiej restauracji z widokiem na wieże Eiffla. Rezerwacja z trzytygodniowym wyprzedzeniem, wysokie ceny i menu bez...
-
Czy 1 maja McDonaldy są otwarte? Sprawdź, czy restauracja będzie czynna w długi majowy weekend
Dla wszystkich osób, które zapomniały zrobić zakupy na długi majowy weekend, ratunkiem może być posiłek w restauracji. Niezawodna w takich momentach okazuje się sieć McDonald's, która jest czynna przez prawie wszystkie dni w roku. Czy restauracja...
-
Był szefem kuchni w restauracji z gwiazdką Michelin. Już w styczniu Camastra otworzy nowy lokal w Warszawie
Szef kuchni Andrea Camastra otworzy restaurację w Warszawie. Lokal przy placu Trzech Krzyży wystartuje w połowie stycznia 2022 roku.
-
Do poznańskiego baru wejdą tylko zaszczepieni. W sieci burza. "Miłego upadku"
Obostrzenia w tym sezonie być może nas ominą lub przynajmniej wejdą w życie później, niż w zeszłym roku. Jednak zasady bezpieczeństwa powinny obowiązywać w każdym lokalu. W niektórych właściciele poszli o krok dalej.
-
Polacy zbulwersowani nazwą dania we włoskiej restauracji. Naprawdę jest się o co burzyć?
Wiele dań ma już swoją utartą nazwę, którą rozpoznaje każdy bez względu na kraj. Nieraz jednak szefowie kuchni starają się wyjść przed szereg i nazwać swoje potrawy w nieco mniej sztampowy sposób. Ale nie każdemu się to podoba.
-
Superniania narzeka na ceny śniadań w Warszawie. "Przegięcie! Kiedyś to obiad dla dwóch osób"
Paragonów grozy ciąg dalszy. Dorota Zawadzka podzieliła się refleksją na temat cen w warszawskiej restauracji. Cena za śniadanie? "Przegięcie".
-
Mata z Maka. Od dziś w sieciówce kupimy zestaw skomponowany przez rapera. Ale nie w każdym lokalu
Co wspólnego ma Mata z jedzeniem z Maka? Od dziś całkiem sporo, bo do oferty sieciówki trafił właśnie zestaw stworzony przez rapera. Co wchodzi z jego skład? Gdzie możemy go kupić? Odpowiadamy.
-
Robert Lewandowski odwiedził swoją restaurację. Miał urocze towarzystwo
Lewandowski otwiera restaurację - tą informacją żyło ostatnio wielu fanów piłkarza, a także dobrego jedzenia. Korzystając z pobytu w stolicy, kilka dni później wybrał się do niej na obiad. Ale nie sam.
-
Restauracja Lewandowskiego już otwarta. Menu? Intryguje
Nine's, restauracja, której właścicielem jest Robert Lewandowski, już otwarta. Lokal znajduje się w Warszawie i serwuje bardzo zróżnicowaną kuchnię. To co, są tu fani dobrego jedzenia i Lewego?
-
Tiktokerka bez ogródek o restauracji zwyciężczyni "MasterChefa": "Słuchajcie, jaka akcja". Basia Ritz ostro odpowiada
Media społecznościowe mają ogromną siłę. Bardzo łatwo wyciągnąć kogoś na piedestał, równie łatwo można go z niego zrzucić - a przynajmniej spróbować. Ostatnio światem polskich foodies zatrzęsła recenzja doświadczenia jednej z popularniejszych...
-
Eminem otworzył knajpę w Detroit. Nie zgadniecie, jak się nazywa
Jeden z najpopularniejszych raperów na świecie otworzył niedawno własną knajpę. Znając jej nazwę, trudno wyobrazić sobie, by mogła być inna.
-
Przy tym nadmorskie paragony grozy to pikuś. Pamiętacie Salt Bae? W jego knajpie ludzie przejadają tysiące funtów
Restauracjom popularnych osób wiedzie się, jak mało którym. Nie inaczej jest w przypadku niedawno otwartego lokalu Nusreta Gökçe, rzeźnika znanego jako Salt Bae. Internauci nie mogą wyjść z podziwu, ile ludzie płaca za posiłki u celebryty.
-
Restauracja pokazała, na co pracownicy poświęcają codziennie godzinę. To niespotykana sytuacja
Warszawska restauracja wprowadza godzinną przerwę dla swoich pracowników, aby mogli w spokoju zjeść obiad i wspólnie porozmawiać. - Nasi ludzie to nasza największa wartość, a zgrany i najedzony zespół to podstawa - czytamy w komunikacie...
-
Paragony grozy w natarciu. "75 złotych za obiad to nie majątek, ale no k**wa" [LIST]
Choć paragony grozy straszą już od kilku ładnych miesięcy (a właściwie to od lat), wiele osób wciąż zaskakują. Tak się stało z naszym czytelnikiem, który - jak przyznaje - do tej pory sam się z nich śmiał. Jednak ostatni wyjazd na urlop w kraju...
-
Restauracja Obora. Magda Gessler zrewolucjonizowała upadający lokal. Czy dziś wciąż jest otwarty?
"Kuchenne rewolucje" to jeden z najpopularniejszych programów kulinarnych. Prowadząca przyczyniła się do popularności wielu lokali. Jednym z nich była restauracja "Obora". Magda Gessler dotarła do Gryfowa Śląskiego, by zrewolucjonizować knajpę. Cz...
-
Spór o paragony grozy. "Ludzie najwyraźniej nie umieją czytać menu"
Paragony grozy zaczynają straszyć już na początku sezonu wakacyjnego. Kolejne historie o "drożyźnie" w restauracjach, szczególnie tych nadmorskich, jak bumerang wracają średnio raz w tygodniu. I tak co roku. Od lat. Mimo to wiele osób wciąż jest...
-
Dwa dania w cenie kilkunastu. Za granicą też straszą paragonami grozy. Lepiej zostać w kraju?
Ceny w nadmorskich miejscowościach wiele osób przyprawiają o ból głowy. Okazuje się jednak, że nie tylko u nas w czasie urlopu można zostawić pół wypłaty.
-
Paragony grozy zalewają internet. Czy faktycznie jest się o co burzyć?
Paragony grozy obiegają internet w tempie ekspresowym. Sfrustrowani goście dzielą się swoim rozgoryczeniem po odwiedzeniu restauracji. Czy słusznie?
-
Mamy powód do dumy. Polski szef kuchni może dołączyć do grona 100 najlepszych na świecie
Sukcesy Polaków za granicą zawsze napawają nas dumą, szczególnie jeśli mowa o tych kulinarnych. Ostatnio pojawił się kolejny powód do świętowania. Polski kucharz ma szansę na znalezienie się w gronie 100 najlepszych szefów kuchni na świecie.
-
Oberża Żar. Magda Gessler przeprowadziła tam rewolucję kilka lat temu. Czy restauracja wciąż jest otwarta?
Jednym z lokali, które w ciągu ostatnich lat mogliśmy oglądać w programie "Kuchenne Rewolucje" jest Oberża Żar. Magda Gessler odwiedziła restaurację w Dąbrowie Górniczej w 2016 roku. Czy dalej możemy tam zjeść? A jeśli tak, czy warto?
-
Ponad 16 tysięcy dolarów za obiad dla jednej osoby? Klient zostawił rekordowy napiwek
Czasem w restauracji zastanawiamy się, czy dawać napiwek, czy nie. Niektórzy dają bez wahania, inni w zależności od obsługi. Takiego dylematu nie miał klient pewnej knajpy, który postanowił hojnie podziękować za obsługę. Naprawdę hojnie.