Robert Makłowicz
-
Zastosuj sprytny trik Roberta Makłowicza. Frytki wyjdą pyszne i chrupiące. Idealne na Dzień Dziecka
Dzień Dziecka to idealna okazja do przyrządzenia domowych frytek. Zastosuj ten sprytny trik, a frytki wyjdą pyszne i chrupiące. Wystarczy zanurzyć je w specjalnej miksturze z dodatkiem jednego specjalnego składnika.
-
Zupa szczawiowa Magdy Gessler i Roberta Makłowicza. Która lepsza?
Zupa szczawiowa to prawdziwy rarytas. Mimo swojej prostoty jest znakomita w smaku i co ważne, bardzo tania. Najlepiej przyrządzić ją w okresie lata, kiedy mamy bezpośredni dostęp do świeżego i ekologicznego szczawiu.
-
Makłowicz i jego synowie sprawią, że do sklepów będą ustawiać się kolejki. To, co wymyślili pokochają Polacy
Robert Makłowicz to osobowość telewizyjna, którą kocha cała Polska. Jego recenzje i podróże kulinarne oglądane są przez tysiące osób. Jednak kucharz poszedł o krok dalej i wraz z synami stworzył coś, co zaskoczy Polaków. Kolejki do sklepów będą...
-
Rosół idealny według Roberta Makłowicza. Lekko przypalone warzywo to sekret smaku i idealnej klarowności
Rosół to flagowa potrawa kuchni polskiej, jednak ten z przepisu Roberta Makłowicza nie ma sobie równych. Idealny smak, klarowność i intensywną barwę uzyskamy, dodając do bazy przypalone na palniku warzywo. Sekretem jest także sam skład. Tak...
-
Dodajesz mleko do naleśników? To błąd! Sięgnij po składnik, jakiego używa Robert Makłowicz. Poczujesz różnicę
Przepis na naleśniki zazwyczaj opiera się na takich składnikach jak jajka i mleko oraz odrobina mąki. Jednak można je przygotować w inny sposób. Robert Makłowicz zdradza, który dodatek zagwarantuje idealny smak i konsystencję, kiedy chcesz zrobić...
-
To najgorszy dodatek do rosołu według Makłowicza. Kucharz podał swój przepis, w którym wszystko współgra
Smaczną i klasyczną potrawę, jaką jest rosół zna chyba każdy. W różnych rodzinach tradycyjne przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Jednak jeden składnik jest przez niektórych potępiany. Robert Makłowicz również dołączył do grona tych,...
-
Tą zupą zachwycał się Robert Makłowicz. Podobna do jednej z najlepszych w Polsce. Teraz jest sezon na główny składnik
Kilka lat temu Robert Makłowicz odwiedził Odessę. Podczas swojej wizyty spróbował ukraińskiego zielonego barszczu, do którego dodawany jest między innymi szczaw, przez co smakiem i kolorem może przypominać nam zupę szczawiową. Krytyk kulinarny...
-
Delikatne pyzy według Roberta Makłowicza. Swój nienaganny smak zawdzięczają ziemniakom. Proporcje to ich sekret
Pyzy z mięsem to klasyka, którą lubią wszyscy. Jednak nie każdy potrafi je ugotować. Aby bardziej przybliżyć ich recepturę, Robert Makłowicz postanowił podzielić się tym, jak je przygotowuje. Jest to nie tylko proste, lecz także szybkie. Smakiem...
-
Przepis na rosół Makłowicza. Nie zapomnij o tych przyprawach. To one podkreślą smak zupy
Podajemy przepis na rosół Makłowicza. Przygotowanie tradycyjnej zupy nie jest trudne, ale może okazać się dość czasochłonne. Danie będzie miało doskonały smak i aromat, jeśli doda się do niego kilka niezbędnych przypraw.
-
Takie śniadanie to najlepsze rozpoczęcie weekendu. Makłowicz robi je w mig i dodaje ten farsz
Wybór śniadania nie należy do tych najprostszych. W różnych przepisach można przebierać przez wiele godzin. Aby ułatwić wybór podajemy przepis od samego Roberta Makłowicza. Ten przysmak rozświetli nawet ponury dzień.
-
Danie lepsze od klasycznych pulpetów. Dodaj to, a nie wyjdą suche
-
Ciasto bez piekarnika zrobisz raz-dwa. Lepszego nie kupisz w sklepie
-
Dzień dziecka powinien być każdego dnia. Jak okazywać wsparcie dzieciom na co dzień, nie tylko od święta?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Opalana cebula do rosołu do przeszłość. Te dwie proste metody są genialne
-
Taki kurczak to rzadkość. Dodaj ten farsz, a poczujesz niebo w gębie
- Ekspresowy przepis na kopytka z serem. Tak robiły je mamy i babcie
- Owocowy zawrót głowy. Ten przepis na pyzy na słodko zrobisz z jagodami
- Skuteczne metody walki ze stonką ziemniaczaną. Pozbędziesz się jej na stałe
- Ciasto truskawkowe, czyli przepis na sezonową słodkość w 30 minut
- Pojechał do Los Angeles by spróbować polskiej kuchni. "Wątpliwej jakości"
-
Najlepszy majonez na Wielkanoc? Nie Winiary, nie Kielecki. Robert Makłowicz poleca coś innego
Majonez to produkt, którego nie może zabraknąć podczas przygotowań do Wielkanocy. Który wybrać, aby wzbogacić smak świątecznych potraw? Robert Makłowicz podpowiada, jaki majonez smakuje najlepiej.
-
Makłowicz zdradza sekretny składnik żurku. Wyjdzie tak smaczny, że goście nie odejdą od stołu
Nadchodzi Wielkanoc - czas, kiedy na polskich stołach pojawia się tradycyjny żurek. Jak sprawić, aby świąteczna zupa miała wyrazisty smak i wspaniały aromat? Robert Makłowicz dodaje do niej składnik, który można znaleźć w każdej kuchni.
-
Żurek Makłowicza musi mieć ten składnik. "Jeśli nie czuję intensywnego smaku, to taki żur mam za nic"
Wielkanocny żurek musi wyróżniać się intensywnym smakiem i aromatem. Robert Makłowicz coś o tym wie i sam podkreśla jak istotne są proporcje. Jeden składnik szczególnie musi pojawić się w dużych ilościach. Bez niego zupa będzie nijaka.
-
Robert Makłowicz poszalał z sernikiem. Nietypowy dodatek sprawia, że ciasto jest delikatniejsze i smakuje obłędnie
Robert Makłowicz to polski królewicz kulinariów, a sernik to król polskich ciast. Nic więc dziwnego, że Makłowicz ma swój własny sposób na to ciasto. Sernik Makłowicza jest delikatny, kremowy i rozpływa się w ustach. Jaki jest jego sekret? Pan...
-
Makłowicz zapytany o jedzenie robaków. Jego reakcja? Bezcenna. "Komisarz będzie u pana nocował?"
Od kilku tygodni w polskim internecie toczy się burzliwa dyskusja dotycząca jedzenia owadów. Zaczęło się od wprowadzenia do obrotu produktów z mąki ze świerszczy i rozprzestrzeniło niczym cordyceps w grze i serialu The Last of Us. O spożywanie...
-
Prosty przepis na naleśniki. Robert Makłowicz dodaje do nich niestandardowy składnik
Dobry przepis na naleśniki powinien znaleźć się w każdym domowym notesie czy przepiśniku (choć wiemy, że wiele osób ciasto robi "na oko"). Proponujemy recepturę, którą dawno temu z widzami swojego programu podzielił się Robert Makłowicz. Naleśniki...
-
Przepis na tiramisu. Robert Makłowicz dodaje składnik, który nadaje ciastu lekkości
Przepis na tiramisu często kojarzy się z ciężkim ciastem nasączonym espresso i alkoholem. Z tego względu nie każdy sięga po niego z ochotą. Robert Makłowicz zdradził jaki dodatek sprawi, że kultowy deser stanie się delikatny w smaku. Co to za...
-
Ten składnik to sekret greckiej pomidorówki. Przepis Makłowicza bazuje na warzywach i odrobinie trunku
Robert Makłowicz to fan podróży kulinarnych i lokalnych dóbr, z których czerpie inspirację. Jak się okazuje, tradycyjna pomidorowa w Grecji smakuje zupełnie inaczej. W składzie na próżno szukać śmietanki czy koperku - królują świeże warzywa i...
-
Placuszki Roberta Makłowicza zrobisz w niecałe 10 minut. Ten sos jest nieznany w Polsce, a pasuje do nich idealnie
Poznawanie nowych smaków jest coraz bardziej popularne. Niektórzy odchodzą czasem od tradycyjnych smaków na rzecz tych pochodzących z dalekich stron. Robert Makłowicz przybliża widzom smaki wschody. Tego sosu mogli nie znać.
-
Sernik Roberta Makłowicza z jego rodzinnej receptury. Dopełnia go tym jednym składnikiem
Sernik to ciasto, które bije na głowę wszystkie inne znane wypieki. To po niego sięgamy najczęściej. Robert Makłowicz pokazał jak przygotowuje się go w jego rodzinnym domu. Całość dopełniona jest jednym dodatkiem.
-
Wiedeńska zupa według Roberta Makłowicza. Jest tak dobra dzięki łyżce tego składnika
Robert Makłowicz nie raz zaskakiwał swoich fanów oryginalnymi dodatkami do dań. Do tej potrawy również dodał coś wyjątkowego. Zaledwie jedna łyżka wzbogaci ją o nowy aromat.
-
Skandynawski rarytas idealny na świąteczny stół. Robert Makłowicz radzi jak oryginalnie podać rybę
Na świątecznym stole nie może zabraknąć rybnych specjałów i ciekawych przystawek. Robert Makłowicz zdradza przepis na skandynawski rarytas w aromatycznej marynacie. Północna receptura świetnie zastąpi tradycyjną rybę w galarecie czy śledziowe...
-
Barszcz czerwony według przepisu Roberta Makłowicza. Smak idealny uzyskamy, dzięki dwóm wywarom
Barszcz czerwony to prawdziwa klasyka gatunku, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Robert Makłowicz zdradził przepis na perfekcyjną zupę pełną smaków i aromatów. Kluczowe są dwa treściwe wywary i dodatek leśnych rarytasów.
-
Robert Makłowicz rozstrzyga majonezowy spór. Wybór jest prosty - kilka składników i trochę wolnego czasu!
W okresie świąt na stołach królują różnego rodzaju specjały, fikuśne sałatki i zimne przystawki. Jednym z najpopularniejszych sosów i dodatków jest oczywiście majonez. Robert Makłowicz radzi, który smakuje najlepiej. Jak wyznaje krytyk kulinarny -...
-
Świątecznego łososia Roberta Makłowicza warto zrobić już dziś. Potrzebuje kilku dni i odpowiedniej marynaty
Świąteczna ryba w wykonaniu takiej ikony jak Robert Makłowicz musi wyjść dobrze. Jednak ten przepis potrzebuje czasu, dlatego wykonaj go już dziś. Smak będzie zachwycający.
-
Karp w piwie Roberta Makłowicza. Kucharz pokazuje prosty sposób na idealnie chrupiącą panierkę
Karp to ryba, którą podaje się w święta w różnych odsłonach. Jedną z mniej typowych propozycji jest ta przygotowana przez Roberta Makłowicza. Kucharz przyrządza bowiem rybę w piwie. Oto przepis, z którym będziecie mogli powtórzyć to danie we własn...
-
Przepis na karpia Roberta Makłowicza. To ten sekretny składnik sprawi, że będzie aksamitnie delikatny
Święta coraz bliżej, dlatego przepisów na przygotowanie karpia nigdy za wiele. Robert Makłowicz przygotowuje tę rybę w oryginalnej marynacie. To ona nadaje miękkości i soczystości smażonej rybie. Kucharz jest nią zachwycony.
-
Prawdziwe leczo od Roberta Makłowicza. Oryginalna wersja dania. "Zero pieczarek, zero cukinii!"
Prawdziwe leczo od Makłowicza to przepis na danie dla całej rodziny. Esencjonalne, aromatyczne, pełne przypraw i warzyw. Słynny kucharz podkreśla, że dania, które często pojawiają się na naszych stołach z dodatkiem kabaczków czy pieczarek, nie maj...
-
Schab suchy jak żarty w "Familiadzie"? Robert Makłowicz ma niezawodny patent, by był soczysty
Suche żarty Karola Strasburgera, którymi prowadzący "Familiadę" sypie jak z rękawa, na stałe wpisały się do polskiej popkultury. Trudno wyobrazić sobie bez nich ten teleturniej. Co innego schab. Ten większość osób wolałaby wcinać mięciutki i...
-
Schab z jajkiem - przepis Roberta Makłowicza. "Spisywałyśmy z mamą przed telewizorem"
Schab pieczony to jedno z najpopularniejszych dań świątecznych. Można przyrządzić go na wiele sposobów, a my wybraliśmy wersję nadziewaną jajkiem z przepisu Roberta Makłowicza, którą kucharz gotował w jednym ze swoich programów. Recepturą podzieli...
-
To tradycyjna zupa kaszubska. Robert Makłowicz jest nią zachwycony. "Efekt jest wyborny"
Tradycyjne receptury trzeba chronić i przekazywać nowym pokoleniom. Na to właśnie wpadł Robert Makłowicz i pokazał jak przyrządzić zupę, która znana jest na Kaszubach. Smak powala na kolana, a prostota zachwyca każdego.
-
Bigos według Roberta Makłowicza. Z tym dodatkiem przyrządzicie prawdziwe staropolskie danie
Bigos to tradycyjna polska potrawa, która gości na naszych stołach od kilkuset lat. Jak przygotować prawdziwy, staropolski bigos? Robert Makłowicz podpowiada, co powinno się w nim znaleźć. Chodzi o wędzone śliwki.
-
Robert Makłowicz lubi na ostro! Zdradził, jak robi jajecznicę. Ten przepis robi furorę w sieci i na talerzu
Jajecznica to niekwestionowana królowa śniadań. Alternatywę dla tej tradycyjnej, smażonej na maśle i podawanej z posiekanym szczypiorkiem, zaprezentował Robert Makłowicz. W swojej wersji kucharz stawia na niecodzienne dodatki.
-
Greckie odkrycie Makłowicza na podanie pomidorowej. Tego składnika nie zobaczysz w polskim przepisie
Robert Makłowicz to podróżnik smakowy. Odkryciami z kuchni polskiej i zagranicznej dzieli się ze swoimi fanami. Będąc w Grecji poznał odmieniony smak zupy pomidorowej. To przez jeden zaskakujący składnik. Z pewnością nie znajdzie się go w klasyczn...
-
Robert Makłowicz poszedł do lasu specjalnie po te grzyby. To z nimi zupa smakuje najlepiej
Wybór odpowiednich grzybów do zupy na pewno nie jest prosty. W lesie znajduje się ich mnóstwo, a wszystkie mają swój oryginalny smak. Robert Makłowicz przy robieniu zupy grzybowej wybrał konkretnie jeden gatunek. Specjalnie wybrał się po niego do...
-
Delikatne pyzy z mięsem według Roberta Makłowicza. Pyszny i prosty przepis na polską klasykę obiadową
Delikatne pyzy z mięsem według Makłowicza. To pyszne i proste danie należy do polskiej klasyki obiadowej. Znany kucharz dobrze dopracował tradycyjną recepturę, więc danie zawsze się uda.
-
Mieszanki tych grzybów używa Robert Makłowicz. Połączona z kruchym ciastem smakuje obłędnie
Grzyby to produkt, po który w ostatnim czasie sięgamy najczęściej. Przetwarzane na wiele sposobów sprawdzają się wyśmienicie. Robert Makłowicz podzielił się swoim pomysłem na ich wykorzystanie. Ta mieszanka jest przepyszna.
-
Robert Makłowicz ma nietypowy przepis na gołąbki. Używa specjalnego rodzaju kapusty
Gołąbki to jedno z tradycyjnych polskich dań. Można je przyrządzać na wiele sposobów. Robert Makłowicz do ich przyrządzenia wykorzystuje specjalny rodzaj kapusty, dzięki czemu danie uzyskuje oryginalny smak. O jaką kapustę chodzi?
-
Robert Makłowicz ma fantastyczny sposób na krupnik. Ważna jest kasza, ale smaku dodaje aromatyczne mięso
Krupnik to jedna z najczęściej gotowanych zup w polskich domach, nic w tym dziwnego - jest pożywna i prosta w przygotowaniu. W jednym z odcinków programu "Makłowicz w drodze", sympatyczny podróżnik kulinarny podzielił się przepisem na zupę, która...
-
Sekret zapiekanki Makłowicza. Prosty, sycący skład
Pokusa Janssona to połączenie różnych smaków, które rzadko spotykane są w polskiej kuchni. Robert Makłowicz przybliża nam zagraniczne potrawy i pokazuje, jak jada się w innych krajach. Niektóre połączenia mogą wywołać zaskoczenie tak jak...