rosół
-
To najgorszy dodatek do zupy, ma fatalny skład. Sklepowy produkt zastąpisz tym domowej roboty
Domowe zupy to pomysł na rozgrzewający, zdrowy i pożywny posiłek. Ich przygotowanie opiera się na bulionie mięsnym lub warzywnym oraz różnych dodatkach. Niestety często, aby nadać smaku lub podrasować zupę wiele osób sięga po kostkę rosołową, któr...
-
Jesienny rosół Ani Lewandowskiej - przepis. Nigdy nie zgadniesz, jakiego sekretnego składnika używa
Jesienny rosół Ani Lewandowskiej to przepis prosty, ale wymagający poświęcenia czasu. Efekt końcowy jest jednak tego wart, ponieważ zupa smakuje obłędnie. Okazuje się, że gwiazda używa bardzo nietypowego składnika, a sekret smaku i aromatu tkwi w...
-
Kiedy solić rosół? Kolejność ma o wiele większe znaczenie, niż ci się wydaje
Kiedy solić rosół? Jeśli myślisz, że to nie ma żadnego znaczenia - jesteś w dużym błędzie. Kolejność przyprawiania ma ogromny wpływ na smak tej potrawy. Gwarantujemy, że jeśli choć raz zrobisz to poprawnie, to nigdy nie wrócisz do starych nawyków.
-
Co dodać do rosołu, żeby był jeszcze lepszy? Te dodatki stosują szefowie kuchni, niektóre mogą zdziwić
Rosół to klasyka wśród polskich zup. Jest bardzo lubiany, a do tego można go robić na wiele sposobów. Co można dodać do rosołu? Te pomysły stosują nawet szefowie kuchni. Warto wypróbować choć kilka z nich.
-
Dlaczego warto dodać imbir do rosołu? Efekt zaskoczy cię pięknym aromatem i wyjątkowym smakiem
Jesienna aura na dobre zagościła za oknem. Deszczowe dni i chłodne wieczory sprzyjają przeziębieniom. Przepisem na całe zło okaże się aromatyczny rosół z nietypowym dodatkiem. Bulion z odrobiną intensywnego imbiru wypełni zapachem cały dom,...
-
Jak zrobić pomidorową z rosołu? Przepis na "zupę po zupie". Patent na danie z użyciem obiadu z wczoraj
Zupa pomidorowa z wczorajszego rosołu to typowy polski patent na nowe danie kolejnego dnia. Przecież Polak potrafi! Jak zrobić pomidorową z rosołu? Oto prosty przepis, dzięki któremu przygotujecie wyśmienity obiad.
-
Magiczny rosół Anny Lewandowskiej. Jeden składnik sprawi, że będzie smakował wyjątkowo
Rosół Anny Lewandowskiej to kolejne danie, które warto przetestować. Od klasycznej zupy odróżniają go przyprawy oraz dodatek... octu jabłkowego. Rozgrzewający bulion idealnie sprawdzi się w sezonie jesienno-zimowym.
-
Rosół znów wyszedł mętny? Wypróbuj te triki, a już zupa zawsze będzie klarowna i smaczna
Rosół to jedna z uwielbianych polskich zup. Świetnie smakuje, doskonale rozgrzewa i posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Zdarza się jednak, że nie zawsze udaje się tak, jak byśmy chcieli. Co zrobić, żeby rosół nie wychodził mętny? Podpowiadamy.
-
Dodajesz te składniki do zupy? Magda Gessler twierdzi, że to spory błąd. Możesz mu jednak łatwo zapobiec
Zupy od wielu lat trafiają na nasze stoły. Gotujemy rosoły, pomidorową i mnóstwo innych, mniej klasycznych pozycji. Podczas przygotowywania dodajemy składniki, na które wydajemy mnóstwo pieniędzy, a które tak naprawdę nie poprawiają smaku zupy....
-
Mięso z rosołu - co zrobić i do czego wykorzystać? Podajemy pięć najciekawszych pomysłów
Przedstawiamy pięć najciekawszych pomysłów na potrawy, które można przygotować z mięsa z rosołu. Kotlety, zapiekanka, a może pasztet? Poznaj przepisy, dzięki którym nie zmarnujesz resztek po zupie i zaoszczędzisz czasu na zrobienie kolejnych obiadów.
- Przed pieczeniem ziemniaków robię jedno. Skórka idealnie chrupie
- Taki łosoś to gratka dla smakoszy. Idealna przekąska na święta
- Małe serca, wielkie emocje. Sekrety rozwoju emocjonalnego najmłodszychMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Nie znajdziesz go w każdym domu. Ma w sobie mak, ale to nie makowiec
- Mąka, serek wiejski i zero drożdży. Chwila i masz furę racuchów
- Najlepsza sałatka śledziowa. Francuskie przyprawy dodają jej pazura
- Mistrzowski quiz kulinarny. Masz 3 składniki, co z nich ugotujesz?
- Mistrzowski quiz kulinarny. Masz 3 składniki, co z nich ugotujesz?
- Czy karp jest świeży? Test szefa kuchni rozwieje wszelkie wątpliwości
- Na Podkarpaciu jadało się ją w Wigilię. Przepis znają tylko staruszki
-
Aromatyczny, pyszny i zdrowy rosół według Magdy Gessler. Restauratorka używa nietypowych składników
Rosół według Magdy Gessler jest wyjątkowo aromatyczny, pyszny i zdrowy. Restauratorka dodaje do klasycznej, polskiej zupy kilka nietypowych składników. Jakich? Zobaczcie sami. Przepis jest naprawdę wart wypróbowania.
-
Dlaczego rosół kwaśnieje? Z pewnością popełniasz te trzy podstawowe błędy
Dlaczego rosół kwaśnieje? To pytanie zadają sobie ci, którzy gotują zupę na dwa dni, a dzień po ugotowaniu okazuje się, że zupa nadaje się tylko i wyłącznie do wylania. Co zatem zrobić, by rosół dłużej zachował świeżość? Sprawdź.
-
Dodajesz ten składnik do rosołu? Lepiej przestań, jeśli nie chcesz mieć problemów zdrowotnych
Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niej rosołu. Sprawia ona, że zupa nabiera odpowiedniego aromatu i nie trzeba czekać kilku godzin, aż będzie gotowa. Jednak to tylko jedna zaleta tego dodatku, bo znajdziecie w nim mnóstwo szkodliwych związków...
-
Przepis na rosół. Jasiek Kuroń podpowiada, co zrobić, by podbić smak i kolor. Kwestia trzech dodatków
Rosół to jedno z najbardziej klasycznych dań w polskiej kuchni, choć w każdym domu przepis na rosół jest inny. Można skorzystać z różnych rodzajów mięsa, przypraw itp. Zdarza się jednak, że rosół ma niezbyt zachęcający kolor i jest dość mdły w...
-
Dlaczego warto dodać do rosołu kapustę włoską? Wystarczy kilka liści, żeby poczuć różnicę
Dlaczego warto dodać do rosołu kapustę włoską? Chociaż większość mistrzów kuchni ma swój dopracowany sposób na idealny bulion, warto czasem nieco poeksperymentować z dodatkami. Dodaj do garnka kilka świeżych liści, a różnicę poczujesz już od...
-
Smaczniejszy i bardziej aromatyczny rosół? Tak, dzięki tajemniczym składnikom Ewy Wachowicz
Rosół to najbardziej popularna polska zupa. Jest mnóstwo sposobów na jego przygotowanie, ale tajemne składniki Ewy Wachowicz czynią tę potrawę wyjątkową. Co dodaje do rosołu? Zobaczcie sami. Na pewno zrobicie go nie raz.
-
Udany rosół? Zdaniem szefów kuchni kluczem jest ten składnik. Wystarczy jedna łyżka, by podbić smak
Domowy rosół to prawdziwa klasyka - złocisty, aromatyczny i sycący. Przepisów na to tradycyjne polskie danie jest wiele. Niezależnie od tego, z którego korzystamy, warto dodać do zupy jeden wyjątkowy składnik, który podbije jej smak.
-
Jak zrobić makaron do rosołu? Oto przepis mojej prababci sprzed 90 lat - nigdy lepszego nie jedliście
Jak zrobić domowy makaron do rosołu? Oczywiście sprawdzone sposoby są najlepsze, a dziś mam dla was prawdziwą perełkę - przepis na makaron, który jeszcze przed wojną robiła moja prababka. Receptura przekazywana ustnie z pokolenia na pokolenie wcią...
-
Rosół z nietypowym składnikiem - dorzuć czerwony owoc. Zaskakujące? Być może, ale smak przepyszny
Rosół to niekwestionowany król polskich stołów i klasyka niedzielnych i świątecznych obiadów. Złocisty wywar powinien być długo gotowany na kilku rodzajach mięsa z dodatkiem starannie dobranych warzyw i przypraw. Jednak ostatnio postanowiłam...
-
Jak uratować za tłusty rosół? Pomoże trik z lodem
Za tłusty rosół skutecznie odbiera nam apetyt i na pewno nie doda nam zdrowia. Kiedy gotujemy rosół na tłustym mięsie, na przykład na kaczce czy tłustej wołowinie, zamiast kilku oczek mamy grubą warstwę tłuszczu, którą ciężko po prostu zdjąć łyżką...
-
Zupa pomidorowa na rosole - cudowne połączenie domowego bulionu ze świeżymi warzywami
Domowy bulion to fantastyczna baza do innych dań. Zupa pomidorowa na rosole to jeden z najlepszych przepisów na szybki obiad. Wystarczy dodać świeże podduszone warzywa i gotowe. Smak i zadowolenie domowników są gwarantowane. Całość podkreśli dodat...
-
Królewski rosół - przepis. Koniec z używaniem kostki
Gdybyśmy mogli wybrać jedną zupę, która miałaby zostać jako jedyna na świecie, bez wątpienia byłby to rosół. Jest pełen aromatów, a sekret idealnego smaku tkwi w długim gotowaniu i odpowiednich składnikach. Nie warto bać się m.in. suszonych śliwek...
-
Czy rosół może być jeszcze smaczniejszy? Jak najbardziej! Wypróbuj te nietuzinkowe pomysły na dodatki
Rosół to ulubiona zupa Polaków. Jest to wywar mięsny z dodatkiem włoszczyzny i przypraw, np. pieprzu, soli czy ziół. Jednak do rosołu można dodać też inne produkty, które zmienią jego smak i zapach. Zobacz jakimi dodatkami podbijesz smak rosołu.
-
Jak zrobić pomidorową z rosołu? Wystarczy dodać kilka składników, a pomidorówka będzie idealna
Jak zrobić pomidorową z rosołu? Taki sposób jest nie tylko ekologiczny, bo nie marnujemy jedzenia, ale też błyskawiczny i pyszny. Wystarczy dodać kilka składników i zastosować się do naszych wskazówek.
-
Przepis na najlepsze smarowidło do chleba z pozostałości po rosole. Ten patent musi poznać każdy
Ugotowaliście rosół, ale nie macie pojęcia co zrobić z mięsem i warzywami? Dziś zdradzimy wam przepis na najlepsze smarowidło do chleba z odzysku rosołowego. Lubicie pasztet? Tego nawet nie musicie piec, a i tak wyjdzie kremowy i aksamitny.
-
Jego wysokość rosół - przepis jak z najlepszej restauracji. Sekret tkwi w pieczeniu
Chyba nie ma w Polsce osoby, która nie znałaby smaku rosołu. Ta domowa, długo gotowana zupa, doskonale sprawdzi się jako gwiazda podczas niedzielnego obiadu. Będzie też idealna, jeśli czujemy się przeziębieni lub osłabieni. Zadziała jak naturalny...
-
Placki z cukinii - przepis. Warzywny odzysk z rosołu idealnie podkreśli ich smak
Placki z cukinii to wyśmienita opcja na dodatek do sosu, gulaszu lub jako samodzielny posiłek podany ze śmietaną. Przepis jest prosty, ale "odzysk z rosołu" fantastycznie wzbogaci ich smak. Masz gotowaną marchewkę? Twoje placki z cukinii będą...
-
Trzy przepisy na idealny rosół. Przyda się m.in. piekarnik
Rosół to król naszych stołów i wielu Polaków nie wyobraża sobie bez niego niedzielnego obiadu. W każdym domu ta potrawa smakuje nieco inaczej - każdy bowiem ma swój własny i niepowtarzalny sposób na perfekcyjny i klarowny wywar. Jak zatem zrobić...
-
Jakich zup nie gotować na "rosole z wczoraj"? To może popsuć ich charakterystyczny smak
Jeśli z wczorajszego obiadu został ci rosół, najczęściej postanawiasz wyczarować z niego kolejną zupę. Często stawiasz na pomidorową, krupnik lub ogórkową. Jednak nie wszystkie zupy powinno robić się na gotowym rosole. Jakie zupy stracą smak, kied...
-
Przepis na rosół Magdy Gessler. Już nigdy nie zrobisz go w inny sposób, choć pewien składnik może zaskoczyć
Rosół to niekwestionowany król polskich stołów. Magda Gessler zdradza swój przepis na rosół idealny - bogoaty i esencjonalny, z mnóstwem warzyw i dobrego mięsa. Jeden składnik może jednak zaskoczyć - nie każdy bowiem gotuje rosół z dodatkiem...
-
Pięć trików na rosół idealny. Kostka nie będzie potrzebna
Aromatyczny, pełen smaku rosół to bez wątpienia król polskich zup. Doskonale sprawdza się na niedzielnym stole i podczas wyjątkowych okazji, ale jego przygotowanie jest niewątpliwie czasochłonne. Im dłużej będziemy go gotować - tym więcej głębi...
-
Co zrobić, żeby rosół nie był mętny? Mamy 4 sprawdzone triki, które zapewnią klarowność rosołu
Co zrobić, żeby rosół nie był mętny? Spieszymy z odpowiedzią. W artykule przedstawimy Ci kilka prostych i sprawdzonych kulinarnych patentów, które ułatwią to zadanie. Zaczynajmy!
-
Jak zrobić najlepszy rosół? To, co musisz wiedzieć, by ugotować przepyszną i klasyczną polską zupę
Rosół to klasyka obiadów w Polsce. Jest pyszny i dość zdrowy, choć każdy robi go nieco inaczej. Mamy kilka porad, dzięki którym ugotujecie najlepszy rosół, jaki jedliście. Przekonajcie się sami.
-
Rosół - przepis na króla polskich stołów. Trzy wskazówki, dzięki którym wyjdzie perfekcyjny
Rosół to niekwestionowany król polskich dań. Polacy uwielbiają tę złotą zupę i są domy, w których rosół jest przynajmniej raz w tygodniu. Jeśli tak jak my kochasz rosół, poznaj trzy proste wskazówki, dzięki którym twój rosół wyjdzie perfekcyjny, a...
-
Lane ciasto - przepis na ekspresowy dodatek do rosołu. Potrzebujesz tylko kilku składników
Makaron w rosole można zastąpić domowymi kluskami. Jak więc zrobić lane ciasto? Przepis jest banalnie prosty, a do jego wykonania potrzebujesz tylko trzech składników, które z pewnością znajdziesz w swojej kuchni.
-
Co możesz zrobić z mięsa z rosołu? Przygotuj farsz na pierogi. Będą smakować jak u mamy
Rosół to prawdziwa obiadowa klasyka. Mimo że na rosole da się następnego dnia ugotować większość zup warzywnych, często pojawia się dylemat, co zrobić z mięsem? Odpowiedź jest prosta: wykorzystać na inne, równie smaczne danie.
-
Jak ugotować rosół idealny? Kluczem do sukcesu jest odpowiednia woda
Rosół to tradycyjna polska zupa. Idealny smak bulionu zależy m.in. od dobrej jakości mięsa i warzyw. Warto jednak poznać sekretny trik, dzięki któremu rosół wyjdzie niezwykle aromatyczny i wyrazisty. Kluczem do sukcesu jest woda.
-
Rosół idealny istnieje. Pięć wskazówek, dzięki którym będzie najlepszy na świecie
Rosół to prawdziwy klasyk w polskiej kuchni. Jednak mimo ogromnej popularności, jego przygotowanie może przysparzać problemów. Zdarza się, że wychodzi za mało klarowny, za blady lub niezbyt intensywny w smaku. Temu wszystkiemu da się zaradzić....
-
Doskonały rosół - przepis na zupę według Karola Okrasy. Ten kucharz dodaje dwa nietypowe składniki
Rosół z przepisu Karola Okrasy jest naprawdę bardzo aromatyczny i niezwykle pyszny. Wszystko to za sprawą dwóch nietypowych składników. Przekonajcie się sami.
-
Bulion po magnacku z zaskakującymi dodatkami. Prosty przepis Ewy Wachowicz
Domowy bulion cieszy się dużą popularnością. Wpływa na to nie tylko smak dania, lecz także fakt, że jego przygotowanie nie należy do najtrudniejszych zadań kulinarnych. Świetnym przepisem na bulion po magnacku podzieliła się Ewa Wachowicz.