ryba z piekarnika
-
Soczysta i delikatna. Pieczona ryba będzie smakować jak z restauracji, a to za sprawą sosu
Ryby nie są najczęstszym wyborem obiadowym Polaków, na szczęście ta tendencja się zmienia na plus. Ryby powinny gościć na naszych stołach nie tylko od święta, ponieważ są pełne wartości odżywczych i oczywiście smaku. Dziś mamy dla was świetny...
-
Tak zrobisz rybę lepszą niż nad Bałtykiem. Będzie rozpływać się w ustach, ale uważaj na dwie rzeczy
Jeśli lubisz ryby, musisz koniecznie poznać ten przepis. Soczysta ryba z piekarnika w aksamitnym, maślanym sosie z ziołami to obiad wymarzony i wcale nie musisz wybierać się do Władysławowa lub Kołobrzegu, by zafundować sobie taką ucztę. Co jest...
-
To najlepsza z polskich ryb. Prawie nikt jej nie zna. Smakuje lepiej niż dorsz, a mało kto ją kupuje
Jak zrobić najlepszą, soczystą i pełną smaku rybę? Patent jest prosty - wystarczy dobrze rozejrzeć się w markecie lub sklepie rybnym. Mój narzeczony kupił ostatnio najlepszą rybę, która występuje w polskich jeziorach. Właśnie teraz. Nie, nie jest ...
-
Soczysta ryba z piekarnika, czyli pomysł na obiad w piątek. Te dwa gatunki są najsmaczniejsze
W wielu polskich domach na obiad w piątek serwowany jest tenże niemal kultowy zestaw, czyli rybka, ziemniaki i surówka, najczęściej z kiszonej kapusty. Najczęściej stawiamy na rybę smażoną, ale przecież nie wszystko musi być z patelni, dlatego dzi...
-
Jak upiec rybę w piekarniku? Wszystko, co musisz wiedzieć o pieczeniu ryb
Jak upiec rybę w piekarniku? Poznaj kilka prostych rad i przepisów, dzięki którym Twoja ryba z piekarnika zawsze będzie odpowiednio delikatna i soczysta, a domownicy będą tak zachwyceni, że poproszą o dokładkę.
-
Halibut: przepis na filety z piekarnika. Wzbogać smak aromatycznymi ziołami
Halibut - przepis na potrawę z tą delikatną rybą uwzględnia zwykle panierkę, jednak nie jest ona nieodzowna. Wystarczy garść aromatycznych przypraw, dzięki którym danie zyska na wyrazistości. Halibut to ryba delikatna w smaku, praktycznie pozbawio...
-
Łosoś z piekarnika to przepis na zdrowy i lekki obiad. Podpowiadamy, jak go zrobić, by nie był suchy
Ryby są bardzo ważnym elementem naszej codziennej diety, dlatego warto przygotowywać je minimum raz w tygodniu. Łosoś z piekarnika to przepis, który jest banalnie prosty i jednocześnie smaczny i zdrowy. Podpowiadamy, z jakimi dodatkami go podać or...
-
Pstrąg łososiowy - przepis, który warto wypróbować. Ta ryba sprawdzi się nie tylko jako danie obiadowe
Szukasz niezwykle delikatnej w smaku ryby, której przygotowanie nie zajmuje wiele czasu? To zdecydowanie pstrąg łososiowy! Przepis na efektowną i smaczną potrawę, która jest świetną propozycją na obiadowe danie główne.
-
Przepis na łososia z piekarnika - smaczna alternatywa dla mięsa. Będziesz zaskoczony użytą przyprawą
Dzielimy się na osoby, które kochają lub nienawidzą ryby. Nie jest tajemnicą, że dania z nimi są zdrowe i bogate w kwasy omega 3. Jednak przygotowanie bywa czasochłonne, a zdaniem niektórych - ryby nie mają smaku. Przedstawiamy więc przepis na...
-
Pstrąg z piekarnika w folii to pomysł na zdrowy obiad, który przygotujesz w 30 minut
Ryby to doskonały pomysł na zdrowy obiad. Pstrąg z piekarnika to delikatne i chude mięso, które przygotujesz w 30 minut. Będzie smakował idealnie w towarzystwie opiekanych ziemniaków, lub puree z warzyw. Jeśli nie wiesz co na obiad, to sprawdź nas...
- Nieczęsto kupujemy, a teraz jest najlepsze. Dietetyczka zachwala
- Maślak pstry nie cieszy się uznaniem. Jest lepszy od podgrzybków
- Jak zachwycić bliskich wyjątkowym upominkiem? Wybierz personalizowany prezent. Sprawdzi się na każdą okazjęMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Czym zastąpić dorsza w diecie? Użyj łupacza. Zachwyca subtelnym smakiem
- Przestałam rzucać biszkoptem. Dodaję ten składnik i wiem, że nie opadnie
- Słodko-słone połączenie w nowej odsłonie. Śliwki w boczku powalają
- W tym quizie kulinarnym pytamy o kuchnię włoską. Spróbuj zgarnąć 12/12!
- W tym quizie kulinarnym pytamy o kuchnię włoską. Spróbuj zgarnąć 12/12!
- Tajemnice perfekcyjnych ciast. Jak osiągnąć niezrównany smak i jakość w każdym wypieku?
- Przygotuj się na jesienne pyszności. Odkryj, jak olej rzepakowy może zmienić ulubione potrawy oraz dodać im lekkości i smaku
-
Jak upiec rybę w piekarniku - smacznie, zdrowo i bez ości? Trzy łatwe sposoby na pyszny obiad
Jak upiec rybę w piekarniku? Nasz krótki poradnik przyda się każdemu młodemu i bardziej doświadczonemu domowemu kucharzowi. Ryba uważana jest za jedną z najzdrowszych potraw. Niestety, z powodu braku wiedzy na temat przyrządzania, wiele osób...
-
Dorsz na obiad - nie tylko w panierce. Trzy przepisy
Dorsz to jedna z naszych ulubionych ryb. Delikatne białe mięso doskonale smakuje i jest łatwo dostępne w sklepach. Jest też doskonałym źródłem mikroelementów oraz witamin - zawiera dużo białka, fosfory, selenu, kwasu omega-3 oraz witaminy B12 i D3...
-
Flądra smażona, z piekarnika i na parze - trzy przepisy plus porady, jak przyrządzić pyszną rybę
Flądra to pyszna, chuda ryba o białym, lekko maślanym w smaku mięsie. Stanowi źródło cennych kwasów omega-3, selenu oraz białka. Występuje w wodach Morza Bałtyckiego, dlatego w Polsce mamy do niej łatwy dostęp. Jak przyrządzić flądrę, by była...
-
Sandacz - jak przyrządzić dania z tej pysznej ryby?
Sandacz to przepyszna ryba, która przede wszystkim powinna znaleźć się na talerzach tych, którzy dbają o linię. Jest delikatna, lekko maślana, a także dostarcza dużo białka oraz kwasów omega-3. Do tego nie jest bardzo kaloryczna - w filecie znajdz...
-
Jak smażyć rybę? Od teraz możecie zjeść smażoną rybę nie tylko podczas wakacji
Jak dobrze usmażyć rybę? To pytanie zadaje sobie na pewno wiele z nas. Smak i wygląd tak przyrządzonej ryby kojarzy nam się głównie z nadmorskimi barami, latem i słońcem nad Bałtykiem. Ale co zrobić, gdy ochota na dobrą rybkę dopadnie nas w domowy...
-
Jak upiec łososia? Podpowiadamy wam jak przyrządzić łososia z piekarnika
Łosoś z piekarnika to świetna propozycja zarówno na obiad, jak i na kolację. Samego łososia można zaś kupić w większości sklepów - zarówno delikatesów, jak i dyskontów. Polecamy wam jednak kupować łososie dzikie, łowione w zrównoważony sposób.
-
Łosoś - jak go przyrządzić? Przepisy na łososia
Łosoś to jedna z najbardziej lubianych ryb. Jego delikatne, soczyste mięso łatwo jednak wysuszyć, jeśli w piekarniku lub na patelni pozostanie za długo. Jak przyrządzić łososia, by zachował idealną konsystencję? Jak przyprawić łososia, by nie...
-
Jak upiec pstrąga w piekarniku? Podpowiadamy wam jak przyrządzić pysznego pstrąga
Pstrąg jest jedną z najpopularniejszych ryb w naszym regionie. Jest łatwo dostępny na stoiskach rybnych. W tym przepisie skupimy się na pstrągu pieczonym w piekarniku. Przygotowanie pstrąga w piecu jest bardzo łatwe, jeśli znacie kilka zasad....
-
Karp wigilijny - jak go przygotować? Przepis na udane świąteczne danie
Karp to ryba, która znajduje się na stołach wigilijnych w większości polskich domów. W Polsce jest znana od XIII wieku, a zajadało się nim wielu polskich władców. Stąd pochodzi nazwa - karp królewski. Karpie na stole wigilijnym pojawiły się w...