schab
-
Mięso sto razy lepsze od tradycyjnych schabowych. Soczystość zawdzięcza temu nadzieniu
Gdy na stole pojawi się mięso przygotowane w taki sposób nikt nie będzie w stanie się od niego oderwać. Dzięki zastosowanej technice jest miękkie, a po włożeniu do ust od razu się w nich rozpływa. To coś lepszego niż zwykłe schabowe.
-
Bardziej soczystego schabu nie robi nawet teściowa. Taki efekt jest możliwy tylko dzięki tej mieszance
W wielu domach klasyczny obiad składa się z ziemniaków, mizerii i mięsa. Jak je jednak wykonać, aby było miękkie, aromatyczne i rozpływające się w ustach? My wiemy i dzielimy się sprawdzonym przepisem. Ta mieszanka sprawi, że schab będzie nie z te...
-
Soczysty schab z kością? Odkryj ten przepis Grzegorza Zawieruchy na pieczone mięso. Glazura robi robotę!
Grzegorz Zawierucha to zwycięzca ósmej edycji programu Master Chef. Kucharz chętnie dzieli się różnymi recepturami i sprawdzonymi przepisami. Tym razem podczas jednego z wydarzeń zdradził, jak przygotować schab z kością w miodowej glazurze.
-
Zapomnij o nudnych kotletach. Przepis na soczyste roladki ze szpinakiem to ekspresowa rewelacja
Jeśli w domowym jadłospisie pojawiła się rutyna i nuda pora na wiosenne zmiany! Zamiast tradycyjnych schabowych czy mielonych przygotuj soczyste roladki ze szpinakiem. Zielenina to jednak niejedyny składnik nadzienia - odrobina nabiału nada całośc...
-
Marynata do schabu - prosty sposób na miękkie i soczyste mięso. Ważne są proporcje i przyprawy
Marynata do schabu pozwala wydobyć najlepsze smaki. Wcale nie musi być przy tym bardzo skomplikowana. Efekt? Danie, które może być uznane za popisowe, smakować gościom i domownikom.
-
Podaj to zamiast świątecznej wędliny. Upiecz, dodaj nadzienie i zalej. Zrób dziś, bo jutro będzie za późno
Co roku świąteczne menu wygląda bardzo podobnie. Aby to przerwać i podać coś oryginalnego przygotuj faszerowane mięsne plastry. Będą one świetną alternatywą dla zwykłej wędliny. Wisienką na torcie tej przystawki jest zalewa, której nie może...
-
Schab w słoiku to prosty obiad na kilka dni. Robi się sam i potrafi uratować w najczarniejszą godzinę
Wszyscy jesteśmy zabiegani, więc szukamy bardzo prostych przepisów, które nie zajmą nam wiele czasu. Schab w słoiku to jednak inny wymiar gotowania. Nie musisz brudzić stosu garnków, obiad robi się praktycznie sam, a na dodatek wystarczy na długo....
-
Przepis na polonezy schabowe, czyli soczyste roladki z dużą porcją farszu. Ewa Wachowicz ma na nie swój patent
Masz dosyć suchego mięsa podanego na obiad? Ewa Wachowicz ma na to wyśmienity sposób. Mowa tu o obłędnych polonezach schabowych, czyli niczym innym jak soczystych roladkach kryjących wyśmienity farsz. Kluczem do sukcesu jest dobrej jakości mięso,...
-
Wyśmienite i chrupiące roladki schabowe na Wielkanoc. Doskonały smak zapewni im ten prosty i pyszny farsz
Schab natychmiastowo kojarzy się z rodzinnym, niedzielnym obiadem lub ważną uroczystością. Warto go jednak przygotować w nieco innej wersji niż ta tradycyjna. Schab w formie roladek z serowo-szpinakowym farszem będzie smakować o wiele lepiej, a na...
-
Schab 15-minutowy na Wielkanoc. Jak zrobić domową wędlinę, żeby była soczysta? Zrezygnuj z piekarnika
Jeśli wciąż tworzysz listę potraw na Wielkanoc, koniecznie zapisz przepis na soczysty schab 15- minutowy z zalewy. To najlepsze mięso na święta, świetnie smakuje na kanapkach lub jako danie obiadowe z sosem i kopytkami. Jaki jest sekret? Oprócz...
-
Babcie mówiły, że nie ma lepszego dania na lato. Bosacka robi je w pięć minut
-
Przepis na ten obiad dostałam od gospodyni. Jedna porcja to za mało
-
10 wskazówek przy diecie dla osób cierpiących na Zespół Jelita Drażliwego (IBS). Sprawdź, czego powinieneś unikać przy tym schorzeniuMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Bułeczki drożdżowe? Owszem, ale tylko z przepisu dziadka. Takie są najlepsze
-
Małgorzata Ostrowska-Królikowska zdradza, jak schudła aż 10 kilogramów
- Babciny przepis na dodatek do obiadu. Smak z dzieciństwa
- Zauważyłeś żółte liście na ogórkach? Kup produkt za dwa złote i po problemie
- Mizeria z cebulą i octem? Nie bój się tego połączenia smakuj, będzie palce lizać
- Jaką wodą zalewać ogórki kiszone? Unikaj tego popularnego błędu
- Wybitne smarowidło do pieczywa. Spróbujesz raz i będziesz robić ją codziennie
-
Mistrzowskie schabowe Magdy Gessler. Zanurz mięso w tych składnikach, a wyjdzie obłędnie soczyste
Kotlety znowu wyszły niesmaczne i przypominają gumową podeszwę? Zażegnaj ten kulinarny koszmar raz na zawsze. Przepis na schabowe Magdy Gessler to prawdziwy rarytas - mięso jest soczyste, kruche i delikatne. Wszystko to za sprawką dwuskładnikowej...
-
Na jakim oleju najlepiej smażyć kotlety? Będą nie tylko złociste i chrupiące, ale i piekielnie pyszne
Kotlety bardzo często pojawiają się na polskich stołach. Uwielbiają je chyba wszyscy. Jednak nie zawsze są one dobrze dosmażone, odpowiednio rumiane, czy po prostu tak smaczne, jak byśmy sobie tego życzyli. Ogromne znaczenie ma to, w jaki sposób j...
-
Przepis na schab z bandaża - najlepszą domową wędlinę. Trzymaj się trzech wskazówek, a osiągniesz mistrzostwo
Schab z bandaża czy też schab z pończochy to sposób na pyszną domową wędlinę bez niepotrzebnych ulepszaczy i wędzarni. Dojrzewający schab uda się w każdym domu, ale jeśli chcesz zdążyć do Wielkanocy, najlepiej już bierz się do pracy. W osiągnięciu...
-
Co zrobić, by schabowe były miękkie? Sposób z moczeniem w mleku odejdzie w zapomnienie
Co zrobić, by schabowe były miękkie? Zastanawia się nad tym wielu z nas. A szczególnie ci, którzy planują ważny obiad w gronie najbliższych, kiedy to chcemy, by wszystko wyszło nam jak najlepiej. Niestety, bywa różnie. Warto więc zastosować się do...
-
Nudny schab zamień w cygańską wersję. Polany tym sosem sprawi, że ślinka sama zacznie lecieć
Schab to mięso, które bardzo często wykorzystywane jest w polskiej kuchni. Najpopularniejsze danie, które jest naszym dobrem narodowym to kotlety schabowe. Jednak jeśli ta wersja już ci się przejadła spróbuj tego przepisu. W wersji cygańskiej scha...
-
Nowa odsłona niedzielnego obiadu. Nudne schabowe zamień w kotlety w szlafrokach
Jeśli mowa o niedzielnym obiedzie, trzeba wspomnieć o kotletach schabowych. Klasyczne, robione z tradycyjnego przepisu, składają się z chrupkiej panierki. A co jeśli można przyrządzić je inaczej? Skuszenie się na inną wersję tego posiłku może...
-
Przepis na schab pieczony. Eleganckie danie na co dzień i od święta - smak idealnie podkreśli śliwka
Jeśli szukasz przepisu na elegancki obiad lub receptury, która zachwyci gości, schab pieczony sprawdzi się idealnie. Delikatne mięso z dodatkiem suszonych śliwek to prawdziwa uczta dla zmysłów. Tradycja podana z ciekawymi dodatkami zachwyci nawet...
-
Ta marynata do schabu sprawi, że mięso będzie soczyste i doprawione. Świąteczna pieczeń w wersji top
Rodzinne spotkania i nadchodzące świata to idealny moment, by zaskoczyć gości oryginalnym menu. Nie może zabraknąć także klasyków takich jak aromatyczna pieczeń ze schabu. Mięso wyjdzie delikatne, soczyste i doprawione dzięki odpowiedniej marynaci...
-
Schab pieczony na święta Bożego Narodzenia. Zainspiruj się i przygotuj popisowe danie!
Schab pieczony na święta można przyrządzić w oparciu o różne przepisy. Można go upiec w rękawie, w formie rolady lub z aromatycznym nadzieniem. Podpowiadamy, jak zrobić kruchy i soczysty schab na świąteczny stół.
-
Schab suchy jak żarty w "Familiadzie"? Robert Makłowicz ma niezawodny patent, by był soczysty
Suche żarty Karola Strasburgera, którymi prowadzący "Familiadę" sypie jak z rękawa, na stałe wpisały się do polskiej popkultury. Trudno wyobrazić sobie bez nich ten teleturniej. Co innego schab. Ten większość osób wolałaby wcinać mięciutki i...
-
Schab z jajkiem - przepis Roberta Makłowicza. "Spisywałyśmy z mamą przed telewizorem"
Schab pieczony to jedno z najpopularniejszych dań świątecznych. Można przyrządzić go na wiele sposobów, a my wybraliśmy wersję nadziewaną jajkiem z przepisu Roberta Makłowicza, którą kucharz gotował w jednym ze swoich programów. Recepturą podzieli...
-
Schab w sosie grzybowym. Klasyka gatunku w jesiennej odsłonie. Smaku doda odrobina wytrawnego trunku
Jeśli szukasz przepisu na wykwintny, domowy obiad, przepis na schab w sosie grzybowym sprawdzi się idealnie. Mięso w połączeniu sezonowymi rarytasami wręcz rozpływa się w ustach. Smak podkreśli dodatek wytrawnego, czerwonego wina. Tak przygotowane...
-
Dwie marynaty do schabowych - mięso wyjdzie soczyste i smaczne. Zapomnij o używaniu mleka
Schabowy to klasyczne danie kuchni polskiej. Choć z biegiem czasu do naszego kraju przedostało się wiele potraw orientalnych, czy śródziemnomorskich to jednak każdy z nas jadł tradycyjnego kotleta. Co jednak jeśli chcemy nieco zmodyfikować jego...
-
Jak zrobić soczysty schab? Pieczenie w odpowiedniej temperaturze nie wystarczy. Kluczem jest marynata
Jak zrobić soczysty schab? Nad tym zagadnieniem wiele osób już się zastanawiało, szczególnie gdy mięso wychodziło suche i gąbczaste. Na szczęście możemy tego uniknąć i upiec najlepszy na świecie schab.
-
Przetestowałam przepis na schab w sosie pieczarkowym. Wyszedł tak pyszny, że zapomniałam o zdjęciu
Jeśli szukasz pomysłu na obiad, podzielimy się z tobą sprawdzonym przepisem na najlepszy schab. Lista składników jest krótka, sposób wykonania banalny, a smak wyjątkowy. Schab w sosie pieczarkowym to przepis, który zawojuje niejedno spotkanie...
-
Roladki schabowe z pieczarkami - przepis na obiad doskonały. Będą delikatne i kruche, ale potrzebne jest mleko
Roladki schabowe z pieczarkami to idealny pomysł na codzienny obiad, ale także jako popisowe danie podczas rodzinnych uroczystości. Przepis na roladki jest bardzo prosty, ale dziś chcielibyśmy zdradzić ci pewien sekret, dzięki któremu schab będzie...
-
Chrupiący i soczysty tradycyjny kotlet schabowy. Te triki sprawią, że będzie smakować idealnie
Kruchy, soczysty, z chrupiącą panierką. Kto z nas nie zna smaku idealnie przygotowanego kotleta schabowego? Jak wykonać go samodzielnie, aby przywołał same pozytywne wspomnienia? Wykorzystaj te proste triki.
-
Co zrobić, żeby roladki schabowe nie były suche? Poznaj niezawodne sposoby na soczyste mięso
Co zrobić, żeby roladki schabowe nie były suche, a soczyste i miękkie? Spieszymy z odpowiedzią! Poznaj kulinarne patenty na smaczne mięso oraz wyjątkowe przepisy na kotlety i roladki ze schabu. Palce lizać!
-
Śliwkowy schab z grilla z dodatkiem grillowanych batatów z przepisu Karola Okrasy. Urozmaici majowe menu
Schab z grilla ze śliwkami i batatami to świetny pomysł na urozmaicenie majówkowego menu. Receptura pochodzi od kucharza, Karola Okrasy. Jak przygotować to efektowne danie?
-
Kotlet schabowy Jakuba Kuronia. Chrupiący i aromatyczny. Do przygotowania będziesz potrzebować mleka
To jedno z najpopularniejszych dań w Polsce. Każdy mieszkaniec naszego kraju wprost ubóstwia klasycznego schabowego z ziemniaczkami i surówką. Jest mnóstwo przepisów jak zrobić chrupiącego, delikatnego i soczystego kotleta. Jednak nie z każdego...
-
Kotlety schabowe na trzy sposoby: z piekarnika i nie tylko. Dodatki, które zmienią ich smak
Nie macie pomysłu na obiad? Kotlety schabowe sprawdzą się idealnie. Mamy dziś dla was trzy pomysły na to danie w nieco innej odsłonie. Sprawdźcie, jak zrobić schabowe inaczej.
-
Marynata do schabu - poznaj tradycyjne przepisy na pieczony schab. Mamy sprawdzone zestawy przypraw
Marynata do schabu to doskonały sposób na przyrządzenie soczystego i aromatycznego mięsa na niedzielny obiad. Prezentujemy proste i sprawdzone receptury krok po kroku.
-
Idealny schabowy według Magdy Gessler. Kluczowa prosta marynata i trochę cierpliwości
Kto nie kocha chrupiących schabowych z ziemniaczkami i surówką? Jeśli tak samo jak my masz ochotę na pysznego kotleta to koniecznie wypróbuj nasz przepis.
-
Przepis na kotlety schabowe w musztardzie i majonezie. Ta marynata sprawi, że mięso będzie kruche i soczyste
Kotlet schabowy to obiadowy klasyk w polskich domach. Powinien być chrupiący i soczysty w środku. Warto jednak czasami trochę poeksperymentować i posmarować mięso musztardą i majonezem. Dzięki temu kotlet będzie aromatyczny w smaku i soczysty. W...
-
Schab po bałkańsku - mięsny przysmak dla fanów leczo. Co sprawia, że ten przepis jest taki pyszny?
Fanów leczo nie brakuje, a my mamy pomysł na mięsne danie w tym stylu - schab po bałkańsku. Idealne na obiad lub jako poczęstunek dla gości. Wypróbujcie koniecznie!
-
Pomysł na mięsny obiad - faszerowany schab z piekarnika w dwóch smakach. Który z nich wybierzesz?
Idealna propozycja obiadowa dla fanów mięsa - faszerowany schab z piekarnika w dwóch smakach. Sprawdź, która z wersji bardziej ci przypasuje.
-
Roladki schabowe z piekarnika - tradycja w wersji light
Czy kotlety schabowe z piekarnika mogą być smaczne? Uważamy, że kluczem do sukcesu jest odpowiednie przygotowanie. Roladki schabowe z piekarnika to ciekawy kompromis pomiędzy kuchnią tradycyjną, a nowoczesną. Coraz częściej zwracamy uwagę na...
-
Co zrobić ze schabu oprócz schabowego? Trzy przepisy na pyszny obiad
Co zrobić ze schabu na obiad zamiast tradycyjnych kotletów? Pomysłów jest mnóstwo. Wybraliśmy dla was trzy przepisy na pyszne dania. Sprawdźcie, jak je przygotować.
-
Schab dojrzewający - przepis na obłędną wędlinę. Pamiętaj o ważnym kroku, a wyjdzie idealnie.
Schab dojrzewający to przepyszna, krucha i delikatna wędlina, którą bez problemu zrobisz samodzielnie. Przepis na schab dojrzewający jest banalny, wymaga od ciebie tylko miejsca w lodówce i cierpliwości. Jak zrobić pyszną, dojrzewającą wędlinę?...
-
Prosty przepis na schab w sosie pieczarkowym. Jeden składnik zmieni smak - na lepsze
Te roladki schabowe z pieczarkami zaserwowanymi w formie sosu zachwycą smakiem podczas rodzinnego obiadu, ale i wystawnych uroczystości. Wystarczy, że dodasz jeden składnik, który nada tej potrawie wyjątkowego smaku.