schab

Więcej o:

schab

  • Jak zrobić schab pieczony? Prezentujemy wam przepis na schab z piekarnika

    Pieczony schab Schab z piekarnika to danie nadające się na każdą okazję, w tym zarówno jako wędlina na przyjęcie, jak i mięso na codzienny obiad. Możemy go podawać na wiele różnych sposobów. Doskonale spisuje się jako danie główne na ciepło, jak i również na zimno do kanapek lub sałatek. Schab

  • Zrazy ze schabu

    Co to są zrazy ze schabu? Zrazy zawijane ze schabu to nieco inna wersja tradycyjnych zrazów ? te bowiem przygotowuje się z mięsa wołowego. Ze względu na to, że wieprzowina jest tańsza, wiele osób właśnie z niej przyrządza smakowite zrazy. Jeśli nie mamy mięsa wołowego, bez obaw sięgajmy po schab

  • Nie tylko kotlet, czyli schab na 7 sposobów

    Łatwym sposobem na modyfikację klasycznego kotleta są schabowe paluszki w serowej panierce. Jeśli chcesz, możesz dodać do niej również nieco ulubionych ziół. Schabowe paluszki w panierce z sera 500 g schabu bez kości 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki startego żółtego sera 3 łyżki oleju sól

  • Schab po hawajsku

    Schab po hawajsku to danie szybkie i efektowne, w sam raz na lato. Podajemy go z rodzynkowym ryżem i surówką. Zacznijmy jednak od kotleta (porcja dla jednej osoby): świeży schab bez kości wagi około 180 g rozbijamy i bejcujemy na przynajmniej pół godziny w oliwie z ziołami i pieprzem. Teraz surówka

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.