schab
-
Ten schab z piekarnika wręcz rozpływa się w ustach. Nie zliczysz, ile razy usłyszysz "dokładkę proszę"
Schab z piekarnika to pyszny obiad, ale zdecydowanie można jeszcze bardziej podkręcić jego smak. Niewiele osób przygotowuje to danie z farszem, a to spory błąd, ponieważ dzięki niemu kubki smakowe mogą wręcz eksplodować. Rodzina i goście będą...
-
Wczoraj na obiad zrobiłam bitki. Narzeczony piał jak kogut z zachwytu: Jak mamusia przyjedzie, to zrób takie
Ostatnio już naprawdę nie miałam pomysłu na obiad. Zupy nam się znudziły, makaron obrzydł, a kotlety wychodziły bokiem. Wpadłam na pomysł - zrobię bitki schabowe. Akurat miałam sporo pieczarek i śmietanę. Wzięłam się do gotowania, a kiedy mój...
-
W tym kotlecie panierka odgrywa dużą rolę. Gdy jej nie zrobisz, możesz zapomnieć o chrupkości
Przyrządzając kotlety, zwracamy dużą uwagę na to, by mięso było soczyste, pełne smaku, a panierka chrupiąca. Jednak nie zawsze się to udaje, a nas spotyka rozczarowanie. Z tym przepisem ryzyko niepowodzenia jest dużo mniejsze. Jeśli tylko...
-
Przepis na wybory schab w kremowym sosie. Ten obiad zachwyci całą rodzinę we Wszystkich Świętych
Szukasz przepisu na idealnie kruche i delikatne mięso? Schab w tym kremowym i aksamitnym sosie sprawdzi się doskonale zarówno na codzienny, jak i świąteczny obiad. Sekretem jest kąpiel w nabiale oraz aromatyczne dodatki - w roli głównej pieczarki ...
-
Dziadek robił to mięso co niedzielę i każdy chciał przepis. Odkryłam sekret tego soczystego smaku
Przyrządzając mięso każdy z nas chce, by wyszło soczyste i pełne smaku. Jednak nie zawsze możemy na to liczyć, szczególnie gdy korzystamy z nowego przepisu. W tym przypadku nie ma się czego obawiać, bo schab z tej receptury to niebo w gębie. By...
-
Ten składnik z pewnością masz w lodówce. Nasmaruj nim schab, a mięso po upieczeniu będzie rozpływać się w ustach
Miękka pieczeń ze schabu idealna na kanapki i do obiadu. Brzmi wyśmienicie, jednak nie każdy potrafi upiec mięso tak, by było delikatne i wyśmienite. Kluczem do sukcesu jest nietypowa marynata z jednego składnika. Efekty pozytywnie cię zaskoczą.
-
W Japonii też jedzą schabowe. Zrób tę wersję na niedzielny obiad, a nie odpędzisz się od pytań o przepis
Schab po japońsku wygląda niemal identycznie jak znane nam kotlety. Jednak odróżnia je od siebie kilka szczegółów. Dzięki temu możemy poznać nowy wymiar klasycznego mięsa, a także skosztować dań znanych poza Polską. By schab w tej wersji wyszedł,...
-
Ze schabu zrobisz nie tylko soczyste schabowe. W tej wersji będziesz jeść go co drugi dzień
Kuchnia świata to bogate smaki, aromatyczne przyprawy i różnorodność potraw. Jedną z nich jest schab przygotowany w sposób, który twoje kubki smakowe zapamiętają na długo. To połączenie soczystych plastrów z aromatycznymi przyprawami i warzywami,...
-
Na imieninowy obiad podałam roladki schabowe. Goście byli zachwyceni farszem. "Ależ kremowy!"
Ostatnio miałam przyjemność przygotować obiad na rodzinną uroczystość. Nie bardzo wiedziałam, co zrobić, żeby zaskoczyć gości i jednocześnie nie stracić całego dnia w kuchni. W sklepie znalazłam bardzo ładny kawałek schabu i od razu mi zaświtało:...
-
Prawie nikt nie zna tych kotletów. Skrywają zaskakujące nadzienie, a po jednym kęsie każdy będzie prosić o przepis
Typowy polski obiad musi w sobie zawierać, chociaż najmniejszy kawałek mięsa. Obok ziemniaczków i surówki nie może zabraknąć soczystego mielonego lub schabowego. Jednak nie tylko te kąski świetnie komponują się z tymi dodatkami. Ten kotlet radzi...
- Na święta zrobię sałatkę z makaronem. Rodzina woli ją od jarzynowej
- Świąteczny wypiek, który wyróżnia się wśród klasyki. Zniknie pierwszy
- Czy bulion warzywny może odmienić wasze gotowanie? Mamy wyniki testu konsumenckiegoMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Przed pieczeniem ziemniaków robię jedno. Skórka idealnie chrupie
- Lista najgorszych mięs z możliwych. Polski specjał zajął drugie miejsce
- Rozwiąż mistrzowski quiz kulinarny na literę A. Pobijesz 7/11?
- Rozwiąż mistrzowski quiz kulinarny na literę A. Pobijesz 7/11?
- Co daje codzienne picie cynamonu? Pożegnaj zbędne kilogramy
- Zwykły piernik może się schować. Jeden dodatek i będzie o niebo lepszy
- Weź śledzie, grzyby i francuskie przyprawy. Ta sałatka uzależnia
-
Znamy patent na zawsze soczyste i miękkie schabowe. Potrzebujesz worka i trochę warzyw
Schabowe to ulubione kotlety Polaków. Nic dziwnego, ponieważ łączą w sobie wiele pysznych smaków. Jednak poznaliśmy sposób na to, by były jeszcze smaczniejsze. Ta metoda całkowicie odmieni ich przygotowywanie.
-
Przepis na kotlety imperial. Hojnie nadziane, mięsne sakiewki to obłędny pomysł na elegancki obiad
Szukasz przepisu na łatwy i jednocześnie zjawiskowy obiad? Kotlety imperial to smakowita wersja popularnych cordon blue, w tym przypadku warto jednak zrezygnować z drobiu i sięgnąć po wieprzowinę. To jednak nie koniec - sekretem jest hojnie nadzia...
-
Za ten schab można dać się pokroić. Będzie bardzo soczysty i delikatny, a kluczem jest marynata
Schab to jedno z uwielbianych przez Polaków mięs, głównie za sprawą najpyszniejszych kotletów lub wędlin na zimno. Lubimy także schab pieczony, jednak tutaj czasami pojawia sie pewien problem - to mięso dość chude, dlatego czasem wychodzi suche i...
-
Schab będzie kruchy i soczysty, gdy dodasz to warzywo. Trwa na nie sezon, więc lepiej je wykorzystać
Obok mizerii i ziemniaczków nie może zabraknąć aromatycznego mięsa, które wprost rozpływa się w ustach. Aby je wykonać nie trzeba skomplikowanych produktów, a odpowiedniego przepisu. Taka jest właśnie ta receptura. Dzięki jednemu sezonowemu warzyw...
-
Połącz mięso z tym składnikiem, a zapomnisz o schabowym. Nie ma szans, że wrócisz do klasycznego kotleta
W kotletach zakochana jest duża część osób. Wykonuje się je bardzo szybko, nie mają długiej listy składników, a dodatkowo błyskawicznie zapełniają brzuch. Aby podkręcić smak typowego mięsa, warto do niego dodać kilka składników. Będzie lepsze i...
-
Domowa wędlina w 10 minut. Lepszej nie znajdziesz w żadnym sklepie. Zakochasz się w jej smaku
Za domową wędliną szaleją wszyscy, jednak nie każdy podejmuje się jej zrobienia. Jest tak dlatego, ponieważ gdy myślimy o jej przyrządzaniu mamy przed oczami długi czas, który musimy na to poświęcić. Zazwyczaj tak jest, ale nie z tym przepisem. Ta...
-
Sos pieczarkowy - przepisy, dzięki którym mięso będzie rozpływać się w ustach
Sos pieczarkowy to ulubieniec wielu smakoszy. Podawany z odpowiednio przyrządzonym mięsem zrobi prawdziwą furorę na rodzinnym stole. Sprawdź, jak wykonać popisowe danie z sosem pieczarkowym.
-
Treściwy obiad z kiszoną kapustą w swojskim stylu. Przy nim bigos wypada blado
Sposobów na podanie znanych nam składników jest wiele, ale nie każdy okazuje się dobry. Jednak ten przepis z pewnością będzie smakować każdemu. To innowacyjna metoda na podanie kiszonej kapusty, która sprawia, że mięso jest delikatne i miękkie. Ra...
-
Mięso sto razy lepsze od tradycyjnych schabowych. Soczystość zawdzięcza temu nadzieniu
Gdy na stole pojawi się mięso przygotowane w taki sposób nikt nie będzie w stanie się od niego oderwać. Dzięki zastosowanej technice jest miękkie, a po włożeniu do ust od razu się w nich rozpływa. To coś lepszego niż zwykłe schabowe.
-
Bardziej soczystego schabu nie robi nawet teściowa. Taki efekt jest możliwy tylko dzięki tej mieszance
W wielu domach klasyczny obiad składa się z ziemniaków, mizerii i mięsa. Jak je jednak wykonać, aby było miękkie, aromatyczne i rozpływające się w ustach? My wiemy i dzielimy się sprawdzonym przepisem. Ta mieszanka sprawi, że schab będzie nie z te...
-
Soczysty schab z kością? Odkryj ten przepis Grzegorza Zawieruchy na pieczone mięso. Glazura robi robotę!
Grzegorz Zawierucha to zwycięzca ósmej edycji programu Master Chef. Kucharz chętnie dzieli się różnymi recepturami i sprawdzonymi przepisami. Tym razem podczas jednego z wydarzeń zdradził, jak przygotować schab z kością w miodowej glazurze.
-
Zapomnij o nudnych kotletach. Przepis na soczyste roladki ze szpinakiem to ekspresowa rewelacja
Jeśli w domowym jadłospisie pojawiła się rutyna i nuda pora na wiosenne zmiany! Zamiast tradycyjnych schabowych czy mielonych przygotuj soczyste roladki ze szpinakiem. Zielenina to jednak niejedyny składnik nadzienia - odrobina nabiału nada całośc...
-
Marynata do schabu - prosty sposób na miękkie i soczyste mięso. Ważne są proporcje i przyprawy
Marynata do schabu pozwala wydobyć najlepsze smaki. Wcale nie musi być przy tym bardzo skomplikowana. Efekt? Danie, które może być uznane za popisowe, smakować gościom i domownikom.
-
Podaj to zamiast świątecznej wędliny. Upiecz, dodaj nadzienie i zalej. Zrób dziś, bo jutro będzie za późno
Co roku świąteczne menu wygląda bardzo podobnie. Aby to przerwać i podać coś oryginalnego przygotuj faszerowane mięsne plastry. Będą one świetną alternatywą dla zwykłej wędliny. Wisienką na torcie tej przystawki jest zalewa, której nie może...
-
Schab w słoiku to prosty obiad na kilka dni. Robi się sam i potrafi uratować w najczarniejszą godzinę
Wszyscy jesteśmy zabiegani, więc szukamy bardzo prostych przepisów, które nie zajmą nam wiele czasu. Schab w słoiku to jednak inny wymiar gotowania. Nie musisz brudzić stosu garnków, obiad robi się praktycznie sam, a na dodatek wystarczy na długo....
-
Przepis na polonezy schabowe, czyli soczyste roladki z dużą porcją farszu. Ewa Wachowicz ma na nie swój patent
Masz dosyć suchego mięsa podanego na obiad? Ewa Wachowicz ma na to wyśmienity sposób. Mowa tu o obłędnych polonezach schabowych, czyli niczym innym jak soczystych roladkach kryjących wyśmienity farsz. Kluczem do sukcesu jest dobrej jakości mięso,...
-
Wyśmienite i chrupiące roladki schabowe na Wielkanoc. Doskonały smak zapewni im ten prosty i pyszny farsz
Schab natychmiastowo kojarzy się z rodzinnym, niedzielnym obiadem lub ważną uroczystością. Warto go jednak przygotować w nieco innej wersji niż ta tradycyjna. Schab w formie roladek z serowo-szpinakowym farszem będzie smakować o wiele lepiej, a na...
-
Schab 15-minutowy na Wielkanoc. Jak zrobić domową wędlinę, żeby była soczysta? Zrezygnuj z piekarnika
Jeśli wciąż tworzysz listę potraw na Wielkanoc, koniecznie zapisz przepis na soczysty schab 15- minutowy z zalewy. To najlepsze mięso na święta, świetnie smakuje na kanapkach lub jako danie obiadowe z sosem i kopytkami. Jaki jest sekret? Oprócz...
-
Mistrzowskie schabowe Magdy Gessler. Zanurz mięso w tych składnikach, a wyjdzie obłędnie soczyste
Kotlety znowu wyszły niesmaczne i przypominają gumową podeszwę? Zażegnaj ten kulinarny koszmar raz na zawsze. Przepis na schabowe Magdy Gessler to prawdziwy rarytas - mięso jest soczyste, kruche i delikatne. Wszystko to za sprawką dwuskładnikowej...
-
Na jakim oleju najlepiej smażyć kotlety? Będą nie tylko złociste i chrupiące, ale i piekielnie pyszne
Kotlety bardzo często pojawiają się na polskich stołach. Uwielbiają je chyba wszyscy. Jednak nie zawsze są one dobrze dosmażone, odpowiednio rumiane, czy po prostu tak smaczne, jak byśmy sobie tego życzyli. Ogromne znaczenie ma to, w jaki sposób j...
-
Przepis na schab z bandaża - najlepszą domową wędlinę. Trzymaj się trzech wskazówek, a osiągniesz mistrzostwo
Schab z bandaża czy też schab z pończochy to sposób na pyszną domową wędlinę bez niepotrzebnych ulepszaczy i wędzarni. Dojrzewający schab uda się w każdym domu, ale jeśli chcesz zdążyć do Wielkanocy, najlepiej już bierz się do pracy. W osiągnięciu...
-
Co zrobić, by schabowe były miękkie? Sposób z moczeniem w mleku odejdzie w zapomnienie
Co zrobić, by schabowe były miękkie? Zastanawia się nad tym wielu z nas. A szczególnie ci, którzy planują ważny obiad w gronie najbliższych, kiedy to chcemy, by wszystko wyszło nam jak najlepiej. Niestety, bywa różnie. Warto więc zastosować się do...
-
Nudny schab zamień w cygańską wersję. Polany tym sosem sprawi, że ślinka sama zacznie lecieć
Schab to mięso, które bardzo często wykorzystywane jest w polskiej kuchni. Najpopularniejsze danie, które jest naszym dobrem narodowym to kotlety schabowe. Jednak jeśli ta wersja już ci się przejadła spróbuj tego przepisu. W wersji cygańskiej scha...
-
Nowa odsłona niedzielnego obiadu. Nudne schabowe zamień w kotlety w szlafrokach
Jeśli mowa o niedzielnym obiedzie, trzeba wspomnieć o kotletach schabowych. Klasyczne, robione z tradycyjnego przepisu, składają się z chrupkiej panierki. A co jeśli można przyrządzić je inaczej? Skuszenie się na inną wersję tego posiłku może...
-
Przepis na schab pieczony. Eleganckie danie na co dzień i od święta - smak idealnie podkreśli śliwka
Jeśli szukasz przepisu na elegancki obiad lub receptury, która zachwyci gości, schab pieczony sprawdzi się idealnie. Delikatne mięso z dodatkiem suszonych śliwek to prawdziwa uczta dla zmysłów. Tradycja podana z ciekawymi dodatkami zachwyci nawet...
-
Ta marynata do schabu sprawi, że mięso będzie soczyste i doprawione. Świąteczna pieczeń w wersji top
Rodzinne spotkania i nadchodzące świata to idealny moment, by zaskoczyć gości oryginalnym menu. Nie może zabraknąć także klasyków takich jak aromatyczna pieczeń ze schabu. Mięso wyjdzie delikatne, soczyste i doprawione dzięki odpowiedniej marynaci...
-
Schab pieczony na święta Bożego Narodzenia. Zainspiruj się i przygotuj popisowe danie!
Schab pieczony na święta można przyrządzić w oparciu o różne przepisy. Można go upiec w rękawie, w formie rolady lub z aromatycznym nadzieniem. Podpowiadamy, jak zrobić kruchy i soczysty schab na świąteczny stół.
-
Schab suchy jak żarty w "Familiadzie"? Robert Makłowicz ma niezawodny patent, by był soczysty
Suche żarty Karola Strasburgera, którymi prowadzący "Familiadę" sypie jak z rękawa, na stałe wpisały się do polskiej popkultury. Trudno wyobrazić sobie bez nich ten teleturniej. Co innego schab. Ten większość osób wolałaby wcinać mięciutki i...
-
Schab z jajkiem - przepis Roberta Makłowicza. "Spisywałyśmy z mamą przed telewizorem"
Schab pieczony to jedno z najpopularniejszych dań świątecznych. Można przyrządzić go na wiele sposobów, a my wybraliśmy wersję nadziewaną jajkiem z przepisu Roberta Makłowicza, którą kucharz gotował w jednym ze swoich programów. Recepturą podzieli...
-
Schab w sosie grzybowym. Klasyka gatunku w jesiennej odsłonie. Smaku doda odrobina wytrawnego trunku
Jeśli szukasz przepisu na wykwintny, domowy obiad, przepis na schab w sosie grzybowym sprawdzi się idealnie. Mięso w połączeniu sezonowymi rarytasami wręcz rozpływa się w ustach. Smak podkreśli dodatek wytrawnego, czerwonego wina. Tak przygotowane...