schabowe
-
Niech marynata na noc do schabu Jakuba Kuronia na stałe zagości w Twoim menu. Efekt będzie zaskakujący
Jeśli nie wiesz, jak wydobyć pełnię smaku ze swojego dania, to z pomocą przychodzi marynata do schabu Jakuba Kuronia. Tego nazwiska chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Znany autorytet kulinarny podzielił się swoim patentem na to, aby schab wysze...
-
Smaruję, faszeruję i owijam. Teść spróbował i powiedział, że Gessler mogłaby się ode mnie uczyć
Przejadły ci się już kotlety z piersi kurczaka i mielone? Zaskocz rodzinę zupełnie nową potrawą i przygotuj w weekend roladki schabowe z piekarnika. Wyglądają oryginalnie, a smakują jeszcze lepiej. Można powiedzieć, że to taka domowa wersja de...
-
Taka marynata do schabowego jest bezkonkurencyjna. A ci, co nie wiedzą, dalej używają mleka lub maślanki
Marynata do schabowego potrafi zdziałać cuda, jeżeli chodzi o efekt smakowy dania. Z marynatą bardzo lubią się zresztą także inne rodzaje mięsa. Czasem zdarza się tak, że przygotowując danie na szybko, pomijamy marynatę i koncentrujemy się jedynie...
-
Zamarynowałam schab na kotlety z tym dodatkiem. Mięso było twarde jak schodzony kapeć
Kotlety schabowe to nasze dobro narodowe i dla wielu Polaków to najlepszy obiad, jaki istnieje. Przepis na kotlety schabowe jest bardzo łatwy - rozbite kawałki schabu panieruje się i smaży na złoty kolor. Jednak ja ostatnio popełniłam błąd, przez...
-
Odkąd używam tej mieszanki przypraw, wszyscy chcą jeszcze jednego schabowego. Są obłędnie dosmaczone
Kotlety schabowe z tradycyjnego przepisu są pyszne, jednak warto trochę poeksperymentować. Metodą prób i błędów znalazłam w końcu idealną mieszankę przypraw. Moje kotlety schabowe jeszcze nigdy nie były tak dosmaczone.
-
Te mięsne zawijasy są boskie. Rozpływają się w ustach, a przepis na farsz wymyśliłam sama
Jakiś czas temu długo zastanawiałam się, co zrobić na niedzielny obiad. Kotlety schabowe i mielone są pyszne, ale już nieco oklepane. Znalazłam w sieci przepis na roladki schabowe ze szpinakiem. Przepis wydał mi się ciekawy, ale postanowiłam go...
-
Kotlety schabowe mogą być jeszcze lepsze. Kulinarni specjaliści zdradzają swoje triki
Kotlety schabowe często pojawiają się w polskich domach. Nic dziwnego - to tradycyjny, bardzo smaczny obiad. Nie wszystkim schabowe wychodzą jednak tak, jak powinny. Kulinarni specjaliści zdradzili jednak, co powinniśmy w takich przypadkach robić.
-
Schabowe nacierane stały się ulubionymi w moim domu. Już nie robię klasycznej wersji
Tradycyjne schabowe można bardzo często zobaczyć na naszych stołach. Przygotowywane są z najpopularniejszego przepisu, który znamy od lat. Ostatnio postanowiłam trochę poeksperymentować z recepturą i dzięki temu znalazłam sposób na przyrządzenie i...
-
Jak zrobić idealną panierkę do schabowych? Zawsze odpadała mi od kotletów. Teraz jestem mistrzynią
Jak zrobić idealną panierkę do schabowych? Szukałam sposobu idealnego i w końcu go znalazłam. Nie pamiętam już, kiedy ostatni raz "goniłam" po patelni za odpadającą od kotletów schabowych panierką.
-
Jak zrobić najlepsze schabowe pod słońcem? Dodaj do nich dwa extra składniki, a bliscy zapieją z zachwytu
Polacy uwielbiają domowe schabowe. Jednak klasyczne przepisy często się nudzą. Na szczęście można je w bardzo łatwy sposób modyfikować. Podajmy super przepisy na odnowioną wersję starego dobrego schabowego.
-
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak zrobić schabowego giganta. Uważaj na błąd przy rozbijaniu
Tomasz Strzelczyk przyzwyczaił nas do swoich prostych i pysznych przepisów. Dla wielu osób jest kulinarną wyrocznią, stąd liczne prośby od fanów o pomoc i wskazówki. Kucharz postanowił odpowiedzieć na jedno pytanie, które często się powtarzało: ja...
-
Te trzy zasady sprawią, że schabowe zawsze będą perfekcyjne. Wybierzesz złe mięso i klops, nie kotlet
Kotlet schabowy to nasza narodowa duma i tak się składa, że ta potrwa ma swój dzień w kalendarzu, bowiem 7 listopada przypada święto tej potrawy. Z tej właśnie okazji z ogromną przyjemnością zdradzimy wam trzy bardzo ważne zasady idealnych kotletó...
-
Przepis na tradycyjnego schabowego. Aby uniknąć suchego, gumowego mięsa wystarczy pamiętać o kąpieli
Nie ma nic smaczniejszego od kultowej, polskiej kuchni. Wśród smakowitych dań tradycyjny kotlet schabowy nie ma sobie równych. Jest tylko jeden warunek - mięso musi być kruche, soczyste i delikatne. Zapewni to trik z nabiałem i dodatek kultowych...
-
Katarzyna Bosacka mówi o błędzie w robieniu schabowych. "Kawałki wnikają w mięso". Pytamy ekspertkę
Kotlety schabowe to jedna z najczęstszych potraw, które pojawiają się na polskich stołach. Zanim jednak je usmażymy i zjemy, mięso trzeba rozbić. Wiele osób robi to przez folię, by uniknąć rozbryzgiwania się płynu i nie podziurawić kotletów....
-
Jak zrobić schabowe z piekarnika, żeby były miękkie i soczyste? Wystarczy zapamiętać jedną zasadę
Schabowe z piekarnika to świetny pomysł na niedzielny obiad. Ich przygotowanie nie powinno nikomu sprawić większego problemu. Pieczone mięso jest bardzo aromatyczne i pyszne. Podpowiadamy, jak zrobić zapiekane schabowe.
-
Co zamiast bułki tartej nadaje się do schabowego? Przepis na chrupiącą i pyszną panierkę
Przepis na schabowego jest prosty, ale jego smak w dużej mierze zależy od rodzaju panierki. Najpopularniejszym rozwiązaniem jest korzystanie z bułki tartej. Jeśli jednak chwilowo nie masz jej w domu, lub chcesz nieco zmienić smak potrawy, przygotu...
-
Co zrobić, żeby schabowe nie były twarde jak podeszwa? Dodaj ten kwaśny dodatek, a wyjdą doskonałe
Kotlety schabowe znowu przypominają gumową, łykowatą podeszwę? Mięso może wyjść nieapetyczne przez ten jeden, istotny szczegół. Zanim go popełnisz, sprawdź sprytny i ekspresowy trik, który temu zaradzi - wystarczy zmiana nawyków i jeden, kwaśny...
-
Ten wakacyjny kraj słynie z owoców morza i... schabowego? Polacy będą mogli poczuć się tu jak w domu
Chorwacja to jeden z najchętniej odwiedzanych krajów przez Polaków. Wiele osób wyrusza tam w poszukiwaniu słońca, ciepłego morza i tradycyjnej kuchni - czy aby na pewno? Okazuje się, że kraj kieruje ukłon w stronę polskich turystów i można tu zjeś...
-
Ewa Wachowicz wie, co podać gościom na komunii. Jej kieszonki schabowe same wskoczą wam do brzucha
Ewa Wachowicz jest dla wielu osób kulinarnym autorytetem. Jej przepisy cieszą się ogromną popularnością, a prezenterka ma w swoich zasobach propozycje na każdą okazję. Nie brakuje również przepisów na dania komunijne. W jednym z odcinków programu...
-
Co zrobić, by schabowe były miękkie? Sposób z moczeniem w mleku odejdzie w zapomnienie
Co zrobić, by schabowe były miękkie? Zastanawia się nad tym wielu z nas. A szczególnie ci, którzy planują ważny obiad w gronie najbliższych, kiedy to chcemy, by wszystko wyszło nam jak najlepiej. Niestety, bywa różnie. Warto więc zastosować się do...
-
Jak odgrzewać tradycyjne schabowe, żeby pozostały soczyste i apetyczne? Zapomnij o patelni i mikrofali
Kotlety schabowe to nasz narodowy skarb kulinarny, który gości na stołach zarówno w porze obiadowej, jak i podczas rozmaitych uroczystości czy świąt. Często zdarza się także, że przygotowujemy ich nadwyżkę. Jak zatem odgrzać kotlety, by zachować i...
-
Przepis na schabowe. Ania Starmach stosuje trik z folią do żywności. "Ważne"
Kotlety schabowe to, obok kotletów mielonych, prawdopodobnie najpopularniejsze danie mięsne w polskich domach. Nic zatem dziwnego, że wiele osób chce mieć pod ręką przepis na nie. Niektórzy sięgają po receptury rodzinne, inni szukają przepisów...
-
Chcesz odgrzać schabowe? Wypróbuj trik z piekarnikiem, będą smakować jak świeżo usmażone
Gdyby stworzyć ranking z ulubionymi daniami Polaków, kotlety schabowe z pewnością znalazłyby się w ścisłej czołówce. Cienkie plastry mięsa w chrupiącej panierce to obiadowa klasyka. I choć najlepiej smakują "na świeżo", można także przygotować je...
-
Kotlety schabowe "jak z baru mlecznego". Nasi czytelnicy podzielili się swoimi patentami
Kotlety schabowe to klasyka polskiej kuchni. To również potrawa, na którą każdy z nas ma swój własny patent. Zebraliśmy komentarze naszych czytelników, którzy podzielili się swoimi sposobami na schabowe "jak z baru mlecznego".
-
Jak zrobić schabowe? Nie mocz mięsa w mleku. Wybierz inny produkt, a kotlety będą delikatne
Jak zrobić schabowe? Kultowe danie gości niemal w każdym polskim domu. Mięso w chrupiącej panierce sprawdza się zarówno jako danie obiadowe, jak i dodatek do kanapek. I choć schabowe wychodzą praktycznie zawsze, istnieje pewien prosty sposób, aby...
-
Kotlet schabowy bez smażenia i wyrzutów sumienia. Już nie musisz martwić się o kalorie
Chyba nie ma bardziej polskiego obiadu niż ten, którego głównym bohaterem jest kotlet schabowy. W towarzystwie ziemniaków i surówki często gości podczas rodzinnych spotkań. Chociaż zwykle kojarzy nam się z ociekającym tłuszczem mięsem, to istnieje...
-
Jak zrobić schabowego, żeby był mięciutki i chrupiący, a nie twardy jak podeszwa? Zapomnij o moczeniu w mleku
Schabowe to klasyka polskich obiadów. Kto z nas nie przepada za cienko rozbitymi kawałkami wieprzowiny w panierce? Niestety czasami schabowe wychodzą twarde i zamiast soczystego kawałka mięsa przeżuwamy coś, co przypomina podeszwę. Na szczęście ma...
-
Jak zrobić kotlety schabowe? Ten prosty trik zagwarantuje soczyste mięso w chrupiącej panierce
Schabowy, ziemniaki i surówka. Taki obraz pojawia się często w naszych głowach, gdy myślimy o typowym polskim obiedzie. Przygotowują je nasze bacie oraz mamy i pojawiają się na stołach podczas rodzinnych posiłków. Podpowiadamy, jak zrobić kotlety...
-
Kotlety schabowe na trzy sposoby: z piekarnika i nie tylko. Dodatki, które zmienią ich smak
Nie macie pomysłu na obiad? Kotlety schabowe sprawdzą się idealnie. Mamy dziś dla was trzy pomysły na to danie w nieco innej odsłonie. Sprawdźcie, jak zrobić schabowe inaczej.
-
Idealny schabowy według Magdy Gessler. Kluczowa prosta marynata i trochę cierpliwości
Kto nie kocha chrupiących schabowych z ziemniaczkami i surówką? Jeśli tak samo jak my masz ochotę na pysznego kotleta to koniecznie wypróbuj nasz przepis.
-
Jak zrobić pyszne kotlety schabowe? Stary przepis gospodyń domowych z lat 60.
Kotlety schabowe to polska klasyka. W roli dania obiadowego sprawdzają się doskonale. Można się nimi nasycić, nie są trudne do zrobienia i przyjdą z pomocą, gdy już zabraknie nam pomysłów na to, co zjeść. Spróbujcie je zrobić z przepisu ze starej...
-
Ciągle przypalasz schabowe? Pamiętaj o kilku zasadach, a będą się smażyć idealnie
Planujecie w niedzielę smażyć schabowe? Sprawdźcie, co zrobić, żeby się nie przypalały. Mamy kilka porad, dzięki którym wyjdą idealne i chrupiące.
-
Dlaczego panierka odkleja się od kotleta schabowego? Wyjaśniamy i podpowiadamy, co robić, by tego uniknąć
Kotlety schabowe należą do najbardziej popularnych dań obiadowych. Wiele osób jednak denerwuje, że panierka odkleja się od mięsa. Tłumaczymy, dlaczego tak się dzieje oraz jak można tego uniknąć.
-
Kotlety schabowe na oleju roślinnym to dla wielu kulinarny skandal. Więc na czym je smażyć?
Na czym smażyć kotlety schabowe? To pytanie budzi wiele kontrowersji. Są osoby, które twierdzą, że smażenie ich na oleju roślinnym to największy kulinarny grzech. Jaki inny tłuszcz wybrać? Podpowiadamy.
-
Schabowe Magdy Gessler. Dodaj dwa składniki, a wyjdą soczyste i chrupiące
Schabowe Magdy Gessler to kotlety, które na stałe zagoszczą w waszych domach. Kiedy zrobicie je raz, już nigdy więcej nie przygotujecie innych. Przepis na schabowe Magdy Gessler zakłada wykorzystanie specjalnej marynaty. Najlepiej namoczyć w niej...