schabowe
-
Jak zrobić kotlety schabowe? Ten prosty trik zagwarantuje soczyste mięso w chrupiącej panierce
Schabowy, ziemniaki i surówka. Taki obraz pojawia się często w naszych głowach, gdy myślimy o typowym polskim obiedzie. Przygotowują je nasze bacie oraz mamy i pojawiają się na stołach podczas rodzinnych posiłków. Podpowiadamy, jak zrobić kotlety...
-
Kotlety schabowe na trzy sposoby: z piekarnika i nie tylko. Dodatki, które zmienią ich smak
Nie macie pomysłu na obiad? Kotlety schabowe sprawdzą się idealnie. Mamy dziś dla was trzy pomysły na to danie w nieco innej odsłonie. Sprawdźcie, jak zrobić schabowe inaczej.
-
Idealny schabowy według Magdy Gessler. Kluczowa prosta marynata i trochę cierpliwości
Kto nie kocha chrupiących schabowych z ziemniaczkami i surówką? Jeśli tak samo jak my masz ochotę na pysznego kotleta to koniecznie wypróbuj nasz przepis.
-
Jak zrobić pyszne kotlety schabowe? Stary przepis gospodyń domowych z lat 60.
Kotlety schabowe to polska klasyka. W roli dania obiadowego sprawdzają się doskonale. Można się nimi nasycić, nie są trudne do zrobienia i przyjdą z pomocą, gdy już zabraknie nam pomysłów na to, co zjeść. Spróbujcie je zrobić z przepisu ze starej...
-
Ciągle przypalasz schabowe? Pamiętaj o kilku zasadach, a będą się smażyć idealnie
Planujecie w niedzielę smażyć schabowe? Sprawdźcie, co zrobić, żeby się nie przypalały. Mamy kilka porad, dzięki którym wyjdą idealne i chrupiące.
-
Dlaczego panierka odkleja się od kotleta schabowego? Wyjaśniamy i podpowiadamy, co robić, by tego uniknąć
Kotlety schabowe należą do najbardziej popularnych dań obiadowych. Wiele osób jednak denerwuje, że panierka odkleja się od mięsa. Tłumaczymy, dlaczego tak się dzieje oraz jak można tego uniknąć.
-
Kotlety schabowe na oleju roślinnym to dla wielu kulinarny skandal. Więc na czym je smażyć?
Na czym smażyć kotlety schabowe? To pytanie budzi wiele kontrowersji. Są osoby, które twierdzą, że smażenie ich na oleju roślinnym to największy kulinarny grzech. Jaki inny tłuszcz wybrać? Podpowiadamy.
-
Schabowe Magdy Gessler. Dodaj dwa składniki, a wyjdą soczyste i chrupiące
Schabowe Magdy Gessler to kotlety, które na stałe zagoszczą w waszych domach. Kiedy zrobicie je raz, już nigdy więcej nie przygotujecie innych. Przepis na schabowe Magdy Gessler zakłada wykorzystanie specjalnej marynaty. Najlepiej namoczyć w niej...