ser pleśniowy

Więcej o:

ser pleśniowy

  • Valbon - spotkania z klasyką smaku, każdego dnia

    Francuskie korzenie! Magię serów pleśniowych odkryto ponad 700 lat temu we Francji ? ojczyźnie serowarstwa. Od tego czasu popularność brie i camembert nie maleje ? wręcz przeciwnie! To właśnie teraz sery pleśniowe przeżywają prawdziwy renesans, a ich kultowy smak zachwyca miłośników serowych

  • Tarta na słono, bo po co ograniczać się do słodkości?

    natomiast najczęściej spotykamy tartę szpinakową z fetą czy z grzybami i cebulką. My proponujemy znakomitą tartę z gruszkami, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, która świetnie sprawdzi się podczas przyjęcia. Tarta na słono - składniki: Spód: 200 g mąki 1/2 kostki masła (musi być mocno schłodzone) 1 jajko 1/2 łyżeczki soli

  • VALBON - oryginalne francuskie sery w nowej odsłonie

    . Z czasem francuskie wyroby zyskały rangę na jednych z najlepszych na świecie. Dziś szacuje się, że produkowanych jest tam nawet 700 rodzajów najróżniejszych serów, w tym oczywiście sery pleśniowe, na czele z najpopularniejszymi ? brie i camembert. Gatunki te zaliczane są do serów podpuszczkowych z porostem

  • Loteria MODA NA VALBON. Do wygrania luksusowe zakupy!

    Klasyka smaku! Valbon to ekspert w serach pleśniowych, których wyjątkowy smak i aromat zachwycają na równi z aksamitną konsystencją. W świecie Valbon liczy się najwyższa jakość i dbałość o szczegóły. W taką filozofię idealnie wpisuje się LaMania ? marka stworzona z myślą o kobietach z klasą

  • Sałatka za 4 złote. Katarzyna Bosacka zdradza przepis na jesienne danie z dyni

    za kilka złotych. Sałatka jesienna z dyni to popisowe danie na zimniejszy czas. Oprócz dyni znajdziesz tam ser pleśniowy, grzanki, a nawet jarmuż. Dziennikarka obliczyła koszt takiej potrawy i napisała: Ze wszystkich składników wyszły cztery porcje. Za całość zapłaciłam 15,05 zł. Koszt jednej porcji to 3,76 zł

  • Sałatka z granatem - kilka inspiracji na wyjątkową przekąskę

    balsamiczny. Polej nim sałatkę i podawaj. Sałatka z granatem i orzechami z dodatkiem sera pleśniowego ? przepis Składniki: 200 g świeżego szpinaku baby, 150 g sera z niebieską pleśnią, 1 granat, 2 twarde gruszki, garść orzechów włoskich, 4 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy, 1 łyżka octu balsamicznego, 3