sernik

Więcej o:

sernik

  • Jak upiec sernik? Ma być pyszny, piękny i równy

    Sernik - przepis na udany deser Sernik to jedno z naszych ulubionych ciast. Polskie serniki znane i lubiane są jednak nie tylko w naszym kraju. Może o tym świadczyć fakt, że przepis na sernik krakowski (nazywany czasem sernikiem "

  • Międzynarodowy Dzień Sernika - odkryj sekrety twarogowego specjału

    Imponująca kariera sernika Sernik znany był już w czasach antycznych, choć nie przypominał wówczas ciasta, które dziś kojarzy się z prawdziwie domową kuchnią. Serwowano go zwycięzcom igrzysk olimpijskich. Oto nagroda godna prawdziwych mistrzów – biały ser to doskonałe źródło białka, które po

  • Sernik na jogurtach greckich - pyszny, delikatny i turbopuszysty [PRZEPIS]

    Sernik na jogurtach greckich - chmurka na talerzu Sernik na jogurtach greckich to prawdziwa gratka dla wszystkich fanów serników. Te ciasta przygotowuje się już niemal w każdej odsłonie. Próbowaliście już z mlekiem skondensowanym albo na budyniach ? Jeśli nie, koniecznie przygotujcie wszystkie i

  • Sernik nowojorski - przepis na boski klasyk. Grzech nie spróbować!

    Sernik to popularne w Polsce ciasto, ale jego początków możemy szukać już w Starożytnej Grecji. W zapiskach z 350 roku p.n.e. czytamy o tzw. deserze plakous, który wykonano z sera i suszonych owoców. Ten rodzaj ciasta jest też popularny w Stanach Zjednoczonych. Rzadko spotkamy go z dodatkiem

  • Sernik na zimno? Przepis z mascarpone zawładnie waszymi podniebieniami

    Sernik na zimno Sernik na zimno przepis. Składniki: Sernik na zimno. Spód: 100 g herbatników lub kruchych ciasteczek, 1/3 kostki masła, Sernik na zimno. Masa serowa: 500 g mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki, 250 ml serka homogenizowanego, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki żelatyny, 3 łyżki

  • Sernik straciatella

    Składniki: Składniki na kruchy spód:160 g czekoladowych herbatników50 g masła30 g mlecznej czekolady Składniki na sernik:170 g mlecznej czekolady500 g twarogu sernikowego400 ml śmietanki 30%1 szklanka cukru pudru2 łyżki żelatyny100 ml wrzątku Sposób przygotowania: Przygotuj kruchy spód: masło i

  • Sernik zebra truskawkowo-kakaowy

    wyłożeniu całej masy potrząsnąć tortownicą, aby masa równomiernie się rozłożyła). W międzyczasie zagotować cały czajnik wody. Wrzątek nalać ostrożnie do żaroodpornego naczynia i wstawić na dno piekarnika. Na środkową półkę wsunąć do piekarnika sernik i piec ok. 45 minut w temperaturze 180°C, grzałka