składniki
-
Paszteciki grzybowe, czyli szybka przekąska nie tylko jako dodatek do barszczu. Sekret tkwi w cieście
Paszteciki grzybowe zna i lubi chyba każdy. Są idealną przekąską, która pasuje do wielu dań - zarówno tych mięsnych, jak i jarskich, a także zup. Jednak cała tajemnica tkwi nie w farszu, a w cieście. Dobrze wyrobione będzie prawdziwą poezją dla...
-
Placki ziemniaczane - z czym najlepiej podawać? Te dodatki wzbogacą nie tylko smak, ale i estetykę
Placki ziemniaczane - z czym najlepiej podawać? To klasyczne danie polskiej kuchni można przygotować na wiele sposobów, a odpowiednio dobrane dodatki nie tylko stworzą smaczny duet, ale i sprawią, że całość będzie się pięknie prezentować. Na liści...
-
Łatwe odmierzenie suchych składników jest możliwe. Pomoże w tym ten prosty trick z TikToka
Jak za jednym zamachem pozbyć się grudek, np. z mąki i prawidłowo odmierzyć składniki potrzebne do ciasta? Ten banalnie prosty chwyt podpatrzony na TikToku nie dość, że umożliwi jedno i drugie, to jeszcze ogranicza ryzyko, że narobicie sobie...