składniki
-
Nieduża ilość sprawi, że mięso będzie zawsze soczyste i miękkie. Wykorzystaj ten trik zamiast wody
Przygotowanie mięsa nie należy do najłatwiejszych czynności. Bardzo często zdarza się, że wychodzi ono nie tylko suche, ale również twarde. W konsekwencji danie nie jest zbyt apetyczne. Jak temu zaradzić? Wystarczy jeden składnik, dzięki któremu...
-
Widzisz to na etykiecie? Lepiej odłóż produkt. Których substancji unikać, a które tylko strasznie wyglądają? Wyjaśniamy
Kiedy idziemy do sklepu, zwykle sięgamy po ulubione produkty. Czasem spojrzymy na cenę i pojemność, żeby sprawdzić, czy coś opłaca się bardziej. Nie wszyscy mamy jednak nawyk czytania etykiet, a naprawdę warto go w sobie wyrobić. Dzięki temu...
-
Paszteciki grzybowe, czyli szybka przekąska nie tylko jako dodatek do barszczu. Sekret tkwi w cieście
Paszteciki grzybowe zna i lubi chyba każdy. Są idealną przekąską, która pasuje do wielu dań - zarówno tych mięsnych, jak i jarskich, a także zup. Jednak cała tajemnica tkwi nie w farszu, a w cieście. Dobrze wyrobione będzie prawdziwą poezją dla...
-
Placki ziemniaczane - z czym najlepiej podawać? Te dodatki wzbogacą nie tylko smak, ale i estetykę
Placki ziemniaczane - z czym najlepiej podawać? To klasyczne danie polskiej kuchni można przygotować na wiele sposobów, a odpowiednio dobrane dodatki nie tylko stworzą smaczny duet, ale i sprawią, że całość będzie się pięknie prezentować. Na liści...
-
Łatwe odmierzenie suchych składników jest możliwe. Pomoże w tym ten prosty trick z TikToka
Jak za jednym zamachem pozbyć się grudek, np. z mąki i prawidłowo odmierzyć składniki potrzebne do ciasta? Ten banalnie prosty chwyt podpatrzony na TikToku nie dość, że umożliwi jedno i drugie, to jeszcze ogranicza ryzyko, że narobicie sobie...