śliwki węgierki
-
Zamknij jesień w słoiczku i przygotuj wyśmienite powidła śliwkowe bez grama cukru. Będą smakowały jak za dawnych lat
Koniec lata i początek jesieni to czas, w którym śliwki królują na straganach. Najlepiej zamknąć je w słoiczku i cieszyć się ich smakiem całą zimę, a nawet dłużej. Powidła śliwkowe będą doskonałym dodatkiem do ciast, świeżego pieczywa, a nawet mię...
-
Śliwki w koszulkach to zapomniany jesienny rarytas. Słodki, owocowy deser świetnie podkreśli... wino
Zapomniany, babciny przysmak wraca do łask - śliwki w koszulkach to jesienny rarytas, który z powodzeniem zastąpi tradycyjne wypieki. Wystarczy połączyć owoce ze starannie przygotowanym ciastem, w skład którego wchodzi białe, wytrawne wino. Efekt?...
-
Domowe ciasto ze śliwkami i kruszonką. Dwa sekrety jesiennej klasyki. Wśród nich ucierana masa
Domowe przepisy na wypieki to prawdziwy skarb. W niemal każdej babcinej szufladzie znajdziemy recepturę na jesienny łakoć z dodatkiem sezonowych owoców. Mowa tu o ucieranym cieście ze śliwkami z dodatkiem słodkiej i chrupiącej kruszonki. Kluczowe ...
-
Budżetowe suszenie śliwek. Ten sposób chroni przed dużymi opłatami, a portfele za niego podziękują
Rachunki za prąd stają się coraz większe, a ochota na jesienne suszenie owoców w tym nie pomaga. Istnieje jednak sposób jak zaoszczędzić, a przy tym cieszyć się przysmakiem. Dzięki niemu nie tylko nie zobaczysz przerażającego rachunku, a także...
-
Jak zrobić powidła z węgierek? Sekret tkwi w odpowiednio dobranych śliwkach
Jak zrobić powidła z węgierek? Zastanawiają się ci, którzy wciąż są na etapie zasilania spiżarni. Okazuje się, że choć lista składników nie jest długa, to wcale nie jest to taka łatwa sztuka. Przygotowywanie powideł ze śliwek wymaga trochę czasu....
-
Suszenie śliwek w piekarniku - domowe metody. Wygląd skórki zdradzi, czy się udało i unikniesz pleśni
Suszenie śliwek w piekarniku to jeden ze sposobów na dłuższe przechowywanie owoców. Jak to zrobić, aby wyszły idealne? Wyjaśniamy kuchenny proces.
-
Śliwki w słoiku do ciasta. Domowe przetwory z sezonowych owoców, których nie może zabraknąć w spiżarni
Domowe przetwory nie mają sobie równych, zwłaszcza te słodkie przygotowane z sezonowych owoców. Śliwki w słoiku do ciasta to element obowiązkowy każdej spiżarni. Przepis jest banalnie prosty a efekt wyjątkowo pyszny słodki. Kluczowe okażą się...
-
Śliwki w occie. Przepis na proste i oryginalne owocowe słodkości. Zrób teraz, by zjeść ponurą jesienią
Jak zrobić śliwki w occie? Wbrew pozorom to naprawdę bardzo łatwe i szybkie. Zwłaszcza z naszym przepisem. Raz spróbujesz, a będziesz robić co sezon.
-
Teraz rządzą śliwki. Co z nich zrobić? Przepisy, które robią furorę. Jest i ekspresowe ciasto
Były truskawki, rabarbar, czereśnie, teraz przyszła pora na śliwki. Te owoce już królują w polskich kuchniach, więc jeśli szukacie śliwkowych inspiracji, dobrze trafiliście. Mamy dla was kilka przepisów na ciasto ze śliwkami, knedle oraz przetwory...
-
Ciasto ze śliwkami, czyli pomysł na szybki deser. Dodaj słodką kruszonkę, aby podkreślić smak wypieku
Koniec sierpnia to idealny czas na wykorzystanie w wypiekach śliwek. Ciasto ze śliwkami to idealny wybór nie tylko na niedzielny deser, ale jako smaczna i zdrowa przekąska w ciągu dnia. Robi się je naprawdę szybko i co najważniejsze - wystarczy...
- Nigdy nie wrzucaj do rosołu. Z zupy zrobisz toksyczny wywar
- Jak zrobić buraczki tarte do słoików? Bez octu i gotowe w kilka chwil
- Nowa kolekcja w Pepco. Na co warto zwrócić uwagę? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- We wrześniu zawsze robię to ciasto. Z foremki znika w 5 minut
- Dodaję do masy serowej i smaruję naleśniki. Spróbuj, a nie pożałujesz
- Masz pod ręką kilka gruszek? Przydadzą się do upieczenia prostego deseru
- Szybki deser dla gości? Te ciasteczka zrobisz w zaledwie 10 minut
- Wrzuć do garnka i nie trać czasu na gotowanie. Wyżerka na trzy dni
- Zupa fasolkowa gotowa w mig. Nie zapomnij o sekretnym dodatku
- Wzięła ziemniaki i wyczarowała obłędny obiad. Nadała mu azjatyckiej nuty
-
Bezcukrowe, klasyczne powidła śliwkowe - przepis Magdy Gessler na słodki dodatek do wypieków
Klasyczne, zrobione bez dodatku cukru powidła śliwkowe z przepisu Magdy Gessler, są pysznym i całkiem zdrowym dodatkiem do każdego wypieku. Na pewno posmakują fanom słodkich przekąsek. Przekonajcie się sami.
-
Co zrobić na zimę ze śliwek? Nie tylko dżemy i soki. Oryginalne przetwory ze śliwek [LISTA]
Co zrobić na zimę ze śliwek? Wydawałoby się, że z owoców można zrobić dżemy, konfitury, powidła i soki, ale jak się okazuje nie tylko. Zobaczcie, jakie nietypowe przetwory można zrobić ze śliwek.
-
Śliwki w occie siostry Anastazji. Prosty przepis na wytrawny smak
Słodkie owoce są dopełnieniem niejednego dania wytrawnego. A co powiesz na słodki przysmak tylko w zalewie octowej? Charakterystyczny smak nada wyrazistości wielu potrawom. Siostra Anastazja podpowie, jak zrobić śliwki w occie.
-
Pyszne knedle ze śliwkami z przepisu siostry Anastazji - łatwo przeniosą cię w czasy dzieciństwa
Knedle ze śliwkami z przepisu siostry Anastazji to doskonały pomysł na smaczne wykorzystanie owoców i sentymentalną podróż w czasie. Koniecznie wypróbujcie recepturę znanej zakonnicy.
-
Śliwki w occie - przepis na przetwory babci Marysi. Zimą będą smacznym dodatkiem do mięs i sałatek
Śliwki w occie to przepis, który doskonale znają nasze babcie. Aromatyczne przetwory idealnie pasują jako dodatek do mięs, pieczeni, pasztetów czy sałatek. Chociaż receptura nie jest popularna i na dłuższy czas odeszła w niepamięć warto ją...