smażenie bakłażana

Więcej o:

smażenie bakłażana

  • Kuchnia grecka: Greckie przysmaki na Rodos [APETYCZNE ZDJĘCIA]

    jogurtem z czosnkiem, fava - gotowany żółty groch, melitzanosalata - smażone bakłażany oraz rzecz jasna tzw. sałatka grecka - z pomidorów, ogórków, papryki lub marchewki, sera koziego i oliwek. Można także zamówić świeże i wędzone sery, małe pierożki z serem lub szpinakiem, czasami znajdzie się talerzyk

  • Neo(n) Bistro zaskakuje na koniec sezonu - po raz pierwszy trio Chefów!

    i ananasie z jagnięciną i kafirem czy boczkiem w miodzie z konfitowanym polikiem wieprzowym, koniakowym demi glace i podpalanymi borowikami. W opcji wege czeka m.in. ravioli z buraków piklowanych faszerowanych bryndzą z żelem cytrynowym i popcornem gryczanym, smażone bakłażany w sosie z pieczonego czosnku

  • Turystka w Egipcie

    . Miasto moloch. Hałaśliwe, nieprzewidywalne, chaotyczne. Zgubiłam się od razu. Nagle wyrósł przede mną tęgi Egipcjanin. - Hotel Trzy Piramidy? Niedaleko, zawiozę cię. Brat ma taksówkę. Najpierw zapraszam na obiad. Spokojnie, jestem żonaty. Po smażonych bakłażanach, plackach z mąki i wody oraz koktajlu

  • Smaki Arabii, czyli kuchnia arabska!

    i siły. Gotuje się je zwykle na oko. Popisowym numerem naszego rozmówcy jest makluba, czyli ryż ze smażonymi bakłażanami i mięsem. Maklubę robi się w jednym garnku, powinna składać się z trzech warstw - jak tort. Tylko prawdziwy mistrz potrafi tak odwrócić garnek i wyjąć danie na talerz

  • Stambuł: miasto dwóch kontynentów

    : smażone małe rybki, smażone bakłażany, pasty z grochu i fasoli, ośmiorniczki w winnym sosie, marynowane cukinie, do tego aromatyczna anyżówka raki. Każdy znajdzie coś dla siebie. A jeśli kawa, to oczywiście mocna, aromatyczna i słodka, parzona w tygielku, ale Turcy rzadko ją piją. Jest droga. Codziennie

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.