smażenie na tłuszczu
-
Na jakim oleju najlepiej smażyć kotlety? Będą nie tylko złociste i chrupiące, ale i piekielnie pyszne
Kotlety bardzo często pojawiają się na polskich stołach. Uwielbiają je chyba wszyscy. Jednak nie zawsze są one dobrze dosmażone, odpowiednio rumiane, czy po prostu tak smaczne, jak byśmy sobie tego życzyli. Ogromne znaczenie ma to, w jaki sposób j...
-
Jak długo smażyć pączki? Zdradzamy sekret idealnych pączków. Technika smażenia jest najważniejsza
Jak długo smażyć pączki, aby nie były surowe w środku lub przypalone? Przy wyrobie domowych łakoci nie wystarczy mieć doskonały przepis. Należy jeszcze zapoznać się dokładnie z techniką ich przygotowania. Oto kilka podstawowych kwestii.
-
Na jakim tłuszczu najlepiej smażyć pączki? Opcji jest kilka, ale jednej wystrzegaj się jak ognia
Pączki to flagowe łakocie przygotowywane z okazji tłustego czwartku, ale także popularny deser. Poza odpowiednim przepisem i dobrym składem istotne jest amo smażenie. Wybór tłuszczu to kluczowy element. Do wyboru mamy swojski rarytas, wegański...
-
Metody smażenia. Ten sposób wybierają restauracje, ale nie zawsze sprawdza się w domowym zaciszu
Smażenie to jedna z najpopularniejszych metod obróbki termicznej żywności. W gastronomii stosuje się różne techniki, które mają wpływ zarówno wartości odżywcze, jak i na smak, czy wygląd potraw. Jak smażyć, by uniknąć przykrej wpadki w kuchni?
-
Smażenie wątróbki - jak przyrządzić, żeby była pyszna i nie pryskała? Te zasady musisz znać
Smażenie wątróbki wydaje się proste, ale mało kto wie, jak zrobić to we właściwy sposób. Na szczęście mamy na to radę. Przygotowaliśmy kilka porad na usmażenie wątróbki. Koniecznie je wypróbujcie.
-
Czy oleju do smażenia można użyć więcej niż raz? Jest kilka zasad, ale lepiej i tak uważać
Olej to podstawowy produkt w kuchni, bez niego trudno wyobrazić sobie gotowanie. Większość z nas prawdopodobnie po jednym użyciu pozbywa się go. Okazuje się, że w niektórych przypadkach można go użyć ponownie. Musi być jednak spełnionych kilka...
-
Olej po smażeniu wylewasz do zlewu? Nie rób tego. Jest prosty trik, który ułatwi sprawę
Co zrobić z nadmiarem oleju po smażeniu? Na pewno nie należy wylewać go do odpływu! Zamiast tego podpowiadamy inne praktyczne rozwiązanie. Zobaczcie, co należy zrobić.
-
Dlaczego olej się pieni przy smażeniu pączków lub faworków? Wyjaśniamy
Dlaczego olej roślinny pieni się podczas smażenia faworków? Przyczyny mogą być różne. Mamy kilka porad, dzięki którym unikniecie pieniącego się oleju na patelni.
-
Co zrobić, żeby tłuszcz nie pryskał z patelni podczas smażenia? Podpowiadamy
Olej, który pryska z patelni podczas smażenia, potrafi być prawdziwa udręką. To nie tylko więcej sprzątania, lecz także ryzyko poparzenia. Czy da się smażyć jedzenie tak, by olej nie pryskał? Oczywiście! Oto kilka wskazówek.
-
Genialny trik, który sprawi, że smażone jajka będą jeszcze lepsze. Użyj śmietanki
Smażenie to prawdopodobnie najczęściej wybierany przez Polaków sposób na przygotowywanie posiłków. Nie wymaga ani dużo czasu, ani dużo pracy. Jest jeden trik, który sprawi, że jedzenie zyska pełniejszy smak. Sprawdzi się zarówno w przypadku...
-
Wygląda jak sernik, ale nim nie jest. Ten wielkanocny przekładaniec jest lepszy
-
Czy można jeść kiełkujący czosnek? Wielu popełnia poważny błąd
-
Twoje dziecko odetchnie pełną piersią. Substancje zaczerpnięte z natury podniosą komfort życiaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Ciasto na szybko z kilku składników. Wystarczy zaledwie kilka ruchów łyżką
-
Koperek w pudełku po lodach to najmniejsze zło. Tego lepiej nie mrozić
- Zapomniany przepis na kotlety ze śledzia. Jest zaskakujący, ale obłędny
- Poszłam do najlepszej restauracji w Polsce. Nie mogłabym tak jeść codziennie
- Tymbaliki wielkanocne to przysmak świąt. Z przepisu babci wychodzą najlepsze
- Domowa wędlina na Wielkanoc. Schab wyjdzie jak marzenie, ale dopilnuj zalewy
- Przepis na ciasto na pierogi. Ania Starmach podpowiada jak je szybko zrobić
-
Jakie błędy najczęściej popełniamy podczas smażenia? Na czele listy zła temperatura
Smażone potrawy królują w polskich kuchniach. Podczas przygotowywania schabowych czy potrawki można jednak popełnić sporo błędów, które sprawiają, że danie jest bardziej tuczące albo po prostu nie takie, jak powinno. Wyjaśniamy, co to za błędy i j...