śniadanie
-
Zjadły śniadanie w WARS-ie. Kosztuje tyle, co obiad. Za to racuchy... "Mogą konkurować z tymi babci Hani"
- Wiele osób opowiadało mi o śniadaniach w WARS-ie i niemal wszyscy się nimi zachwycali. Zawsze wydawało mi się, że jedzenie w pociągach nie może być dobre - mówi nam Agnieszka, która postanowiła sama sprawdzić, czy faktycznie tak dobrze tam karmi...
-
Ile gotować jajka na twardo? Pamiętaj, że wszystko zależy od dodatkowych czynników, a nawet... miejsca zamieszkania.
Jajka w tej wersji smakują obłędnie same w sobie, ale są również doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek, czy past do smarowania pieczywa. Co więcej, nietrudno je przygotować. Wystarczy wiedzieć ile gotować jajka na twardo, by wyszły idealne. To...
-
Pierogi babci i słodki sernik to produkty, o których musi zapomnieć Robert Lewandowski. Nie tylko to znajduje się na liście
To, że Robert Lewandowski trzyma się określonej diety, wie chyba każdy. Jednak lista tego, czego znany piłkarz na pewno nie tknie, staje się coraz dłuższa. Poznaliśmy jego zasady żywieniowe i wiemy, po co na obiedzie u babi raczej nie sięgnie.
-
Porcja tego przysmaku zapełni brzuch na długi czas. Zamieszaj, włóż do piekarnika i zjedz jak najszybciej
Śniadanie to dla wielu bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Jednak z czasem może zabraknąć pomysłów na to, co można zjeść. Przychodzimy na ratunek i przedstawiamy 3 śniadania, które zrobią się w parę chwil. Zjedzenie ich dobrze nastawi cię na resztę...
-
Pankejki - przepis który uwodzi i czaruje. Jak je zrobić, żeby były najpyszniejsze? Mleko zostaw w lodówce
Jeśli chodzi o pankejki, to można powiedzieć jedno: niebo w gębie. Przepis nikomu nie sprawi trudności, a zamiana mleka na maślankę przeniesie cię wprost do baru w Teksasie. Jak zatem zrobić puszyste pancakes? Już rozgrzewaj patelnię.
-
Keto śniadanie, czyli szparagi w doborowym towarzystwie. Zrobiłam się głodna dopiero o 15
Śniadanie keto z założenia opiera się na tłuszczach i białku. To świetny sposób na to, by zacząć dzień "z grubej rury" i zapewnić sobie porządną dawkę energii na wiele godzin. Przykładów śniadań białkowo-tłuszczowych jest bez liku, a ja postawiłam...
-
Jak zrobić naleśniki, które są cieniutkie i delikatne? Trik cioci Ali ze słoniną to hit już od lat siedemdziesiątych
Kto nie kocha naleśników? Jeśli cały czas szukasz idealnego przepisu na delikatne, elastyczne i cieniutkie naleśniki, chętnie podzielę się sposobem mojej cioci, która robi je najlepiej na świecie. Nie smaży ich na maśle, nie smaży ich na oleju, al...
-
Polski omlet nie ma z nim szans. Dodaj składnik obiadowy, a śniadanie będzie nie z tej ziemi
Kuchnia pochodząca z Hiszpanii jest aromatyczna, sycąca i inna niż ta, którą znamy na co dzień. Można się z niej wiele nauczyć, na przykład tego, jak podawać potrawy, aby były jak najbardziej sycące. Ta propozycja śniadaniowa z pewnością zapełni...
-
Kanapka z jajkiem sadzonym, czyli fried egg sandwich w roli głównej. Sycące śniadanie w 15 minut
Kanapka z jajkiem sadzonym to hit na całym świecie. Przepyszne jajko z dobrze ściętym białkiem z charakterystyczną "koszulką" to dla wielu kulinarny specjał. Sprawdź przepisy na śniadaniowe kanapki z jajkiem sadzonym.
-
Szybkie śniadanie rodem z PRL-u. Lepsze od zwykłej jajecznicy. Wrzuć na patelnię dwa składniki
Szukasz pomysłu na śniadanie? Podajemy przepis, z którym przygotujesz pyszne i chrupiące danie smaczne na słono i na słodko. Do jego przygotowania wystarczą tylko jajka i kromki chleba. To doskonała alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy.
-
Podlewaj ogórki gruntowe w ten sposób, a latem nie nadążysz zbierać plonów
-
Pożegnaj wszelką zarazę - ten oprysk na ogórki działa cuda
-
Ta sukienka to nie tylko eleganckie rozwiązanie, ale przede wszystkim praktyczneMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Jak zrobić lody truskawkowe? Będą przepyszne i bajecznie kremowe
-
To ciasto jest hitem wiosny. Z tymi owocami zyskuje niepowtarzalny smak
- Idealne kotlety wieprzowe. Wystarczy zastosować sprytny patent i dodać cebulę
- Taki kurczak to rzadkość. Dodaj ten farsz, a poczujesz niebo w gębie
- Te ogórki są sto razy lepsze od małosolnych. Wystarczy 15 minut
- Małosolne będą smakować jeszcze lepiej, gdy dodasz trochę tych liści
- Zaapelowała, by nie pić cappuccino po 12. Reakcje kelnerów mówią same za siebie
-
Żółtko się rozlewa, a białko robi się kostropate? Nie popełniaj tego błędu, a jajka sadzone będą zawsze idealne
Wydaje się, że przygotowanie jajek sadzonych to jedna z najłatwiejszych kuchennych czynności. No właśnie - wydaje się. Jajka często za szybko się ścinają, pozostawiając wokół białka brązową otoczkę, a żółtko szybko twardnieje. Jak zrobić perfekcyj...
-
Lepsze niż naleśniki i racuchy razem wzięte. Dodaj składnik, dzięki któremu będą smakować jak małe serniczki
Słodkie przekąski uwielbiają wszyscy. Jednak robienie ciągle tych samych naleśników czy racuchów może kiedyś się znudzić. Aby nadać gotowaniu nowego smaku, proponujemy zrobić te placuszki. Jeden składnik może naprawdę zaskoczyć.
-
Jajka w chrupiącej panierce to nie dziwny wymysł, a smaczne danie. Zrób więcej, bo ze stołu znikną w okamgnieniu
Jedzenie, które może zabrać nas w oryginalną i niecodzienną podróż do nowych smaków jest na wagę złota. Taką potrawą są właśnie te jajka. Zrobienie ich to bułka z masłem, a zjedzenie nie potrwa nawet 5 minut. Lepiej przygotować ich więcej, bo znik...
-
Idealne naleśniki? Wyjdą zawsze smaczne i elastyczne. Wystarczy, że zrezygnujesz z tego składnika
Naleśniki - niby coś tak zwyczajnego i normalnego, a okazuje się, że zwykły placek może być dziełem kulinarnym. Może zabrzmi to patetycznie, ale takiego naleśnika nie powstydziliby się najwięksi szefowie kuchni. Jaki jest sekret smaku i...
-
Śniadaniowa uczta po turecku. Spróbujesz tego przepisu raz, a będziesz robić go codziennie. Ten smak uzależnia
Brakuje ci pomysłów na wyśmienite i niecodzienne śniadanie? Tureckie cilbir przygotujesz w banalnie prosty sposób, a będziesz cieszyć się niewiarygodnym smakiem. Jajka w tej wersji będą niezwykle aromatyczne i doprawione.
-
Najlepsi szefowie kuchni robią je na śniadanie. Chrupiący dodatek to strzał w dziesiątkę
Śniadanie przez wielu jest uważane za najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Aby więc zjeść go w najlepszym stylu, proponujemy przygotowanie tej przekąski. Ma ona wszystko to, co pożywny posiłek powinien posiadać. Chrupiący dodatek pasuje do niej jak...
-
W polskich domach nie jest podawane, a to wielki błąd. To danie zna cały świat. Jest sycące i łączy wiele smaków
Pomimo że niektórych dań nie miało się przyjemności skosztować i tak się je zna. Wiele osób zapewne ma tak z tym śniadaniem. Znane jest na cały świat, lecz nie wszyscy po nie sięgają. Jak wygląda typowy poranny posiłek na Wyspach Brytyjskich? To...
-
Wytrawne muffiny z zielonym twistem. Przełam smak wypieku słodkim dodatkiem
Babeczki nie muszą zawsze wychodzić na słodko. Ich wytrawna wersja jest równie smaczna. Jeśli chcesz się o tym przekonać, proponujemy ten przepis. Jest prosty, szybki, a na składniki nie wydasz fortuny.
-
W restauracji zapłacisz za nie fortunę, w domu zrobisz za grosze. Nie żałuj składników, a zaskoczysz się smakiem
Pożywne i sycące śniadanie to podstawa każdego dnia. Warto zadbać, aby było ono urozmaicone, a do tego smaczne. Jeśli wszystkie pomysły na poranne dania się wyczerpały, mamy coś nowego. Ta propozycja jest błyskawiczna, a smak jest nie do opisania....
-
Jajka po turecku - gotowy przepis na obłędne śniadanie. Podaj je z chrupiącym tostem
Śniadanie nie musi być nudne. Najlepszym rozwiązaniem na zjedzenie czegoś pysznego jest przyrządzenie dania na gorąco. Jajka po turecku, przepis na potrawę o kremowym charakterze z dodatkiem aromatycznych ziół.
-
Gdy rodzina zobaczy takie danie szczęka sama im opadnie. Podawane prosto z piekarnika robi wrażenie
To danie to nie tylko oryginalna propozycja śniadaniowa. Można je jeść o każdej porze dnia i nocy, a to dzięki uniwersalnym składnikom. Jednak połączone wszystkie razem i zapieczone tworzą wyjątkową potrawę, której nie da się odmówić. Ty tylko...
-
Szakszuka bez jej głównego składnika dalej skrada serce. To nowe wydanie zrobisz w 10 minut
Danie, które wywodzi się z Tunezji podbiło serca i żołądki Polaków. Coraz częściej danie to gości na śniadaniowych stołach, a to dzięki szybkiemu przygotowaniu. Ta propozycja jest banalnie prosta i poradzi sobie z nią każdy. Jednak ta wersja nie...
-
Szefowa kuchni pokazała, jak robi jajka sadzone i wszyscy oniemieli. Wystarczy jeden składnik, by je odmienić
Jajka można jeść na setki sposobów. Najpopularniejsze to prawdopodobnie te na twardo, jajecznica i jajka sadzone. Niektórym może się wydawać, że to zupełnie zwyczajne dania, które nie kryją w sobie nic zaskakującego. Można je jednak w bardzo prost...
-
Omlet - przepis. Trik z papierem sprawi, że już nigdy nie przyklei się do patelni
Omlet to idealny pomysł na śniadanie, które doda energii na pół dnia, a przepis możesz dowolnie modyfikować różnymi dodatkami i przyprawami. Niestety omlety bywają kapryśne - wystarczy chwila nieuwagi i przypalają się lub przywierają do patelni. N...
-
Omlet z patelni to przeszłość. Lepiej zrobić go inaczej, a dzięki temu będzie puszysty jak nigdy
Śniadaniowa rozpusta to zawsze dobry pomysł, by lepiej zacząć dzień. Aby niego urozmaicić ten posiłek, użyj tego przepisu. Dzięki niemu omlet będzie odpowiednio wilgotny i puszysty. To zasługa piekarnika.
-
Szparagi z przepisu Darii Ładochy to pomysł na wykwintne śniadanie. Wypróbuj obłędny so z dodatkiem tego owocu
Sezon na szparagi właśnie się rozpoczął. Dlatego coraz częściej zastanawiamy się, co przyrządzić wykorzystując pyszny afrodyzjak. Przepis Darii Ładochy na nietypową szakszukę to pomysł na sycące śniadanie w królewskim stylu. Sos pomidorowo-morelow...
-
Treściwe śniadanie, które zapełni brzuch na długo. Nie zapomnij o tych kawałkach, to one są kluczowe
Śniadaniowa rozkosz, jaką zapewni to danie, pozytywnie napędzi cię na resztę dnia. Lista składników nie jest zbyt długa, a czas przygotowania nie zajmie całego poranka. Można się za to spodziewać, że danie zaskoczy różnymi smakami, które nie są...
-
Nigdzie nie znajdziesz bardziej puszystych placków. Na szybkie i sycące śniadanie są jak znalazł
Jeśli standardowe śniadania ci się znudziły, to znak, by sięgnąć po to danie. Robi się je w kilka chwil, a kolor i słodkość to nie jest czysty przypadek. Takie podanie osłodzi ci nawet najgorszy poranek.
-
Najbardziej puszyste placuszki na świecie. Na patelni rosną jak szalone, a sekretem jest słodka pianka
Jeśli chcesz spróbować czegoś tak pysznego i tak puszystego, że aż trzeba uważać, by nie ugryźć się we własne zęby, mamy coś ekstra. Megapuszyste placuszki z patelni robi się błyskawicznie, a smaku i objętości dodaje im słodka pianka. Zrobisz raz ...
-
Pasta z makreli wędzonej. Wykorzystaj to, co masz w lodówce i koniecznie dodaj ten składnik. Będzie idealnie kremowa
Pasta z makreli to szybki sposób na pyszne śniadanie. Wystarczy wrzucić kilka prostych dodatków, które zawsze są w lodówce i gotowe. Jednak, aby konsystencja smarowidła wyszła idealnie, warto pamiętać o pewnym składniku. Nie chodzi o majonez.
-
Jajka po turecku, czyli pomysł na śniadanie z nutą egzotyki. Kluczem smaku jest konkretne masło
Jeśli już przejadła ci się jajecznica i omlety, mamy dla ciebie przepis na jajka w zupełnie innej formie. Jajka po turecku są pyszne, pożywne i naprawdę łatwe w przygotowaniu, ale warto zwrócić uwagę na kilka ważnych rzeczy. Jedną z nich jest masł...
-
Jest lepsze niż niejedno sklepowe smarowidło. To swojski smak, który przygotujesz w zaledwie 15 minut
Szybkie złapanie kanapki to częsty scenariusz, kiedy nie mamy ochoty na bardziej skomplikowane gotowanie. Aby nie była nudna i sucha zrób swojskie smarowidło. Wymieszanie tych składników zagwarantuje ucztę dla podniebienia. Zarezerwuj jedynie...
-
Śniadanie idealne w każdym calu. Takie jajka podają w najlepszych restauracjach, a zrobisz je w mniej niż 10 minut
Jajka po benedyktyńsku to chyba najlepszy pomysł na pyszne, niebanalne śniadanie, które pozwoli zacząć dzień w fantastycznym nastroju. Przygotowanie nie jest skomplikowane, jednak trzeba wiedzieć, co zrobić, by jajka się nie rozlały. Z chęcią...
-
Takie śniadanie to najlepsze rozpoczęcie weekendu. Makłowicz robi je w mig i dodaje ten farsz
Wybór śniadania nie należy do tych najprostszych. W różnych przepisach można przebierać przez wiele godzin. Aby ułatwić wybór podajemy przepis od samego Roberta Makłowicza. Ten przysmak rozświetli nawet ponury dzień.
-
Proste racuchy bez drożdży? Zrobisz je w kwadrans, tylko pamiętaj, by użyć dobrych jabłek
Szybki posiłek bez długiego czekania na wyrośnięcie ciasta. Racuchy bez drożdży to świetna alternatywa tych tradycyjnych, których przygotowanie zajmuje nieco więcej czasu. Z dodatkiem jabłek i cukru pudru będą smakować obłędnie i ucieszą każde...
-
Soczysty domowy pasztet na kanapki i do obiadu. Nie żałuj jajek i grzybów, a wyjdzie pierwsza klasa
Na myśl o domowym pasztecie aż ślinka leci. Nic w tym dziwnego, bo jego smak naprawdę zwala z nóg. Jeśli komuś wydaje się, że jego wykonanie jest trudne to jest w dużym błędzie. Najwięcej zrobi przy nim piekarnik, ty musisz tylko zamieszać.
-
Takie śniadanie doda "powera" na cały dzień. Przepis na domową granolę. Pyszna na ciepło i na zimno
Chcesz dobrze rozpocząć dzień i od rana mieć mnóstwo energii? Podajemy przepis na domową granolę. To ona pomoże poczuć się po przebudzeniu jak superbohater. Zarówno z ciepłym, jak i zimnym mlekiem smakuje fenomenalnie.
-
Jajecznica i omlet ci się przejadły? Roztrzep, zarzuć dodatkami i upiecz. Takie śniadanie to mistrzostwo
Jajecznica i omlety już ci się przejadły, a kanapki są zbyt banalne? Dziś mamy dla ciebie coś zupełnie nowego, coś, co odmieni twoje śniadania i sprawi, że dzień będziesz zaczynać od porządnego kopa energetycznego. Muffinki jajeczne robi się szybk...
-
Placki twarogowe. Będą smakowały jak malutkie serniczki, ale nie zapomnij o dwóch ważnych dodatkach
Placki twarogowe to świetny pomysł na szybki i pyszne śniadanie. Są delikatne, mięciutkie i smakują niemal identycznie jak małe serniczki na ciepło. Jak je zrobić i tym samym błyskawicznie poprawić sobie humor? Oprócz twarogu ważne są dwa składnik...
-
Zwykłe kanapki będą smaczniejsze, gdy zrobisz tę pastę. Dodaj składnik z puszki, a nikt się jej nie oprze
Smaczne śniadanie to gwarancja dobrego dnia. Jednak ciągle powtarzająca się jajecznica lub klasyczne kanapki z serem i wędliną mogą się kiedyś znudzić. W takim wypadku przychodzi na pomoc ta pasta. Takiego smaku nie zna prawie nikt.