śniadanie
-
Dodaj do jajek to warzywo i sprawdź, jak smakuje. Nie zrobisz smaczniejszego śniadania
Jajka można przygotować na wiele różnych sposobów i każdy z nas ma swoją metodę na ich przyrządzenie. Dodaje się do nich rozmaite przyprawy, a także dodatki w postaci warzyw czy serów. Tym razem gdy będziesz chciał zrobić je na śniadanie, użyj teg...
-
Odtwórz smak słynnego batonika Kinder Bueno w wersji fit. Ta owsianka jest obłędnie pyszna i zdrowa
Śniadanie to najlepszy posiłek w ciągu dnia, ponieważ zapewnia nam energię na cały dzień, a ogrom przepisów daje nieskończone możliwości i kombinacje na jego przygotowanie. Jeśli należysz do fanów śniadania, ale przejadła ci się typowa owsianka,...
-
Deser doskonały na ciepłe dni. Łączę jogurt z tymi składnikami i wychodzi nieziemsko smaczny duet
Marzysz o lekkim, zdrowym i niskokalorycznym deserze? A może chcesz rozpocząć dzień słodkim akcentem? W obu przypadkach idealnym rozwiązaniem będzie kremowy jogurt z nietypowymi dodatkami. Wystarczy kilka składników, by nudny kubeczek z nabiałem...
-
Znudziły ci się kanapki i jajecznica? Zrób jajka a la szakszuka. Ślinka cieknie na amą myśl
Jajka to idealna opcja na śniadanie. Można je podać na wiele różnych sposobów i z wieloma dodatkami, np. ze szpinakiem. Co najważniejsze, przygotowanie ich nie zajmie dużo czasu, tak ważnego o poranku. Jak zrobić jajka ze szpinakiem?
-
Żadne racuchy nie są lepsze od tego. Te placuszki to imitacja popularnego ciasta
Placki można podawać na wiele różnych sposobów. W moim domu robi się zarówno ze słodkich składników, jak i z warzyw. Najpopularniejsze słodkie placuszki to oczywiście racuchy, ale po poznaniu tego przepisu szybko się to zmieni. Swoim składem i...
-
Ten produkt kosztuje grosze, a działa cuda dla naszego zdrowia. Z poranną owsianką smakuje bosko
Owsianka z nasionami chia to doskonały pomysł na codzienne śniadanie. Posiłek wzbogacony o ulubione dodatki będzie nie tylko wyjątkowo smakowity, lecz także zdrowy i pożywny. Dlaczego warto jeść tzw. chiankę?
-
Przepis na naleśniki, które robiła moja babcia. Są sprężyste i delikatne, a to dzięki dodatkowemu składnikowi
Jak zrobić naleśniki, żeby były sprężyste i aksamitne niczym skóra niemowlęcia? Przepis na naleśniki jest bardzo prosty, ale żadne w życiu nie smakowały mi tak, jak naleśniki mojej babci. Poznałam ich sekret - jeden dodatek zmienia wszystko, a...
-
Jak zrobić gofry? Z tego przepisu wychodzą perfekcyjne zawsze. Miękkie i delikatne - to zasługa tego składnika
Kto nie kocha gofrów? Zakładam, że każdy je uwielbia i dlatego mamy dla was ten przepis. Przepis na gofry jest bardzo łatwy, ale z tym dodatkiem są perfekcyjne. Polacy go uwielbiają - te gofry będą dużo lepsze, niż te z budki - gwarantuję.
-
Jajecznica wyjdzie aksamitnie kremowa, jeśli pod koniec smażenia dodasz łyżeczkę tego produktu
Jajecznica na śniadanie to klasyk nad klasyki. Pozornie proste przygotowanie może jednak czasem przynieść niepożądany efekt. Jeśli chcesz, by twoje danie wyszło lekkie, delikatne i aksamitnie kremowe, koniecznie dodaj pod koniec smażenia jeden...
-
Kultowy twarożek to synonim polskiego śniadania. Zapiekany serek wiejski jest jednak o niebo lepszy
Polskie śniadanie kojarzy się z wiejskimi jajkami, wędliną, pomidorem i oczywiście twarożkiem z rzodkiewką lub szczypiorkiem. Ciekawym zamiennikiem popularnego nabiału może być pieczony serek wiejski. Ta wariacja ekspresowo zniknie z talerzy i z...
-
Gdy zrobisz z nich kanapki, każdy będzie błagać o przepis. Są aromatyczne i mięciutkie
Pierwszą rzeczą, która przychodzi nam do głowy, gdy chcemy przygotować śniadanie, jest to robienie kanapek. By wyszły one smaczne, musimy pamiętać, by wykorzystać w nich najlepszą podstawę, czyli pieczywo. W sklepach możemy znaleźć wiele chlebów i...
-
Turecka kucharka zdradziła mi przepis na szakszukę. Bliskim cieknie ślinka jeszcze zanim podam na stół
Czy istnieje idealna szakszuka? Przepis poznałam lata temu na wakacjach w Turcji. Zdradziła mi go tamtejsza kucharka. Od tamtej pory jest to moje ulubione śniadanie. Wszystko dzięki odpowiednim pomidorom i przyprawom.
-
Smakuje zupełnie jak sernik, ale nim nie jest. To specjał prosto z Kraju Kwitnącej Wiśni
Omlet japoński to przysmak, który przywędrował do nas prosto z Kraju Kwitnącej Wiśni. Jego puszysta konsystencja i delikatna słodycz przywodzą na myśl rodzimy sernik. Przygotowanie go jest banalnie proste i błyskawiczne.
-
Kupujemy go w sklepie, a w domu zrobimy go za grosze. Sięgnij po mleko i zrób go w kilka chwil
Większość dań i dodatków możemy zrobić samodzielnie, nie musimy kupować ich w domu. Jednak większość z nas nie jest na tyle chętna, by podjąć się ich zrobienia. Okazuje się, że ten składnik jest smaczniejszy, gdy zrobisz go w domowym zaciszu....
-
Placki z ziemniaków to już przeżytek, teraz robi się je w ten sposób. Idealne na śniadanie
Placki są szybkim i tanim rozwiązaniem, gdy chcemy przygotować posiłek. Najczęściej robi się je z klasycznych ziemniaków lub wykorzystuje sezonowe produkty. Ten przepis pokazuje, że pomimo wykorzystania warzywa można je zrobić w nieco inny sposób....
-
Nie dodaję mleka ani oleju. Mój przepis na naleśniki chwali pół osiedla - delikatne i elastyczne
Jak zrobić naleśniki, żeby były miękkie, elastyczne i po prostu najlepsze na świecie? Przepis na naleśniki zna chyba każdy i na pewno większość z nas miała okazję zrobić naleśniki, pewnie z różnym skutkiem. Naleśniki z tego przepisu wychodzą zawsz...
-
To najlepszy przepis na pankejki. Ciasto jest puszyste jak chmurka. Wystarczy 1 szklanka napoju
Szukasz przepisu na idealnie puszyste pancake na maślance? Skorzystaj z naszego przepisu, a nigdy więcej nie przygotujesz innych. Rozpływają się w ustach, a potrzebujesz tylko kilku składników, które masz już w swoim domu.
-
Codziennie od miesiąca jem go na śniadanie. To dzięki dodatkom jest tak smaczny
Niektóre smaki mogą nie znudzić nam się, nawet gdy będziemy jeść je codziennie. Tak jest w przypadku tego śniadania. Jem je codziennie od miesiąca i ani na chwilę mi się nie znudził. W poniższej wersji jest najsmaczniejszy, ale możesz modyfikować...
-
Od tygodnia tylko tym smaruję kanapki. To połączenie dwóch składników
Kanapki to bardzo popularna forma śniadania i to właśnie one są najczęściej jedzone o poranku. Podajemy je na wiele różnych sposobów i z różnymi dodatkami, nawet smarowidła możemy wybrać według swoich upodobań. Zazwyczaj stawiamy na masło lub...
-
Sprawdzili parówki z Lidla i z Biedronki. Wskazali najlepsze
Parówki często lądują na polskich stołach zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Każdy, kto jada je regularnie, zazwyczaj ma już wybrane swoje ulubione. Warto jednak pamiętać, by podczas zakupów patrzeć zarówno na ceny, jak i składy produktów....
-
Placki z jabłkami robię nieco inaczej, niż babcia. Dodaję jedną przyprawę i są lepsze
Placki z jabłkami kojarzą się nam z czasami dzieciństwa, kiedy robiły nam je nasze babcie i mamy. Przepis na placki z jabłkami jest bardzo prosty, ja jednak postanowiłam go nieco zmienić i niektórym się wyda, że to profanacja, ale naprawdę - ta...
-
Przepis na omlet puszysty jak marzenie. Zapomnij o nudnych jajkach - te od razu dają kopa
Jak zrobić omlet, żeby był puszysty i pełen smaku? Zapomnij o nudnych jajkach i płaskich plackach - ten omlet natychmiast skradnie ci serce i podniebienie, a przy okazji nasyci na wiele godzin. Nawet nie pomyślisz o podjadaniu do obiadu, ale musis...
-
Już nie robię zwykłego chleba w jajku. Dodaję 2 składniki i jem nawet codziennie. Co gryz, to lepszy
Chleb w jajku to przepis na pyszne śniadanie, które smakuje doskonale, a jego przygotowanie zajmuje kilka minut. Możesz także postawić na nieco urozmaiconą wersję. Do jej stworzenia nie potrzebujesz wiele.
-
Lepsze placuszki nie istnieją. Mięciutkie i puszyste, a składniki kosztują grosze. Musisz je zrobić
Szybkie placuszki z serka waniliowego wygrywają ze wszelkimi racuchami tego świata, a powodów jest kilka. Przepis na śniadanie za chwilę zrobi się łatwiejszy, bo co tu się dużo zastanawiać - te placki są przepyszne i co ważne - gotowe w kilka minut.
-
Nie obejrzysz się, a już ich nie będzie. Na śniadanie podawaj jajka tylko w takim wydaniu
Jajka to najczęstszy wybór, gdy chcemy przygotować śniadanie. Łączyć je można z różnymi dodatkami i zawsze mamy pewność, że nam wyjdą. O tych jajkach jeszcze nie wszyscy wiedzą, a są świetną propozycją o poranku. Wystarczy je ugotować i polać tym...
-
W 20 minut zrobisz racuchy, o jakich ci się nie śniło. Bez wyrastania i z nieoczywistym dodatkiem
Racuchy to smaczne placuszki, które chętnie wykonujemy i jadamy. Mogą być dla nas świetnym śniadaniem, a w tej wersji również szybką kolacją. Zrobisz je w kilka minut i możesz zapomnieć o czekaniu i wyrastaniu.
-
Szakszuka - przepis, który syci i zachwyca kolorami. Smakuje jak marzenie i pomaga schudnąć
Szakszuka to chyba najsmaczniejsza wersja jajek, jaka istnieje. To danie pochodzące z kuchni bliskowschodniej zdobyło serca Polaków nie tylko smakiem, lecz także faktem, że już jedna porcja nasyci na długie godziny. Jak zrobić szakszukę? Przygotuj...
-
Pancakes w tej wersji to śniadaniowy szał. Słodki dodatek i jedna zmiana sprawią, że będą najlepsze
Przepis na pancakes przywędrował zza oceanu i szturmem podbił nasze serca - nie tylko dzieci. Pancakes to coś między naszymi naleśnikami a racuszkami, są delikatne, puszyste i lekko słodkie. Jednak jeden dodatek sprawi, że będą jeszcze smaczniejsz...
-
Wyrzuciłam przepis na racuchy i zamieniłam je na ten smakołyk. To dodaje im delikatności
Racuchy są bardzo smaczne, ale czasem i one stają się dla nas nudne w smaku. Wtedy warto wykorzystać inne sprawdzone przepisy, które są równie smaczne, a czasem nawet i lepsze. Taką recepturę znajdziesz poniżej. Przy najbliższej okazji sięgnij po...
-
Była przebojem PRL-u i zmorą w przedszkolach. Zrób ją w tej wersji, a zapomnisz o nocnych owsiankach
Niektórzy na samo wspomnienie zaczynają biec do łazienki, inni oblizują się ze smakiem. Prawdopodobnie znacząca większość ma z nią jakieś wspomnienia z dzieciństwa, niestety często złe, warto ją więc odczarować. Jak zrobić dobrą zupę mleczną?...
-
Zawsze je robię, kiedy mam zły humor. Te placuszki są najdelikatniejsze i gotowe w kwadrans
Placki z serka wiejskiego są delikatne, leciutkie i absolutnie pyszne. Nic mi tak nie poprawia humoru i nie nastraja pozytywnie, co te placuszki, a ich wykonanie jest banalne. Najważniejsze oprócz smaku jest to, że są gotowe w piętnaście minut -...
-
Nie smaż, tylko włóż do piekarnika. Takich placuszków będzie ci zazdrościć każdy w rodzinie
To danie jest nam bardzo dobrze znane i dziś chcemy pokazać, że można przygotować je w całkiem inny sposób. Dla smakoszy tej potrawy może być to niemałe zaskoczenie i nic dziwnego, ponieważ sposób wykonania zaskakuje. Ułóż ciasto na blaszce i włóż...
-
Babcia robiła takie, jak u niej nocowałam. Nie znam lepszych racuchów
Racuchy z jabłkami - przepis, za którym tęsknimy i który uwielbiamy. Ja do dziś wspominam racuchy babci, kiedy przyjeżdżałam do niej na weekend lub wakacje. Wtedy budził mnie słodki zapach racuszków albo pianie koguta. Babci już nie ma, ale przepi...
-
Smażę go zawsze, gdy mam dość zwykłych jajek. Napełniam nim brzuch na wiele godzin
Śniadania są zazwyczaj bardzo proste w wykonaniu. Jednak schody zaczynają się w momencie, gdy chcemy wymyślić, co zjemy o poranku. Wtedy nie jest wcale tak prosto i zazwyczaj sięgamy po klasyki. Jednak najlepiej nam znane przepisy, warto czasem...
-
Zrób je w trymiga i zaskocz rodzinę. Zapach rozniesie się po całym domu. Będą smaczniejsze niż nad Bałtykiem
Szum fal, gorące promienie słońca na skórze i chrupiące słodkie gofry to najlepsze wspomnienia wakacji. Najpopularniejsze to zdecydowanie te z cukrem pudrem, bitą śmietaną czy owocami. Można je jednak przygotować na wiele różnych sposobów w domu.
-
Masa kalorii, a składników odżywczych ze świecą szukać. To najgorsze, co możesz zjeść na śniadanie
Śniadanie to dla wielu pierwszy i najważniejszy posiłek dnia. Mimo to na talerzach wciąż lądują produkty, którym daleko do ideału. Czego nie jeść na śniadanie i co najlepiej jeść rano? Dietetyk przestrzega przed jednym popularnym daniem. Ma mnóstw...
-
Wiosenna pasta do chleba. Weź rzodkiewkę i dwa sery - jest tak pyszna, że będziesz robić codziennie
Pasta do chleba to nie tylko jajka zmieszane z majonezem lub twaróg z rybą. Wprowadź do swojego śniadania tchnienie wiosny i postaw na zupełnie nowy smak. Wystarczy rzodkiewka, przyprawy i dwa sery - tego smaku nie da się opisać, trzeba spróbować.
-
Placuszki z serka waniliowego to tylko 4 składniki. Będziesz żałować, że zrobiłaś tak mało
Nie wiesz, co zjeść na śniadanie? Niektórzy wolą dzień zaczynać "na słono", inni "na słodko". Płatki z mlekiem czy owsianka nie każdemu pasuje. Sprawdź ten przepis na placuszki z serka homogenizowanego. To szybki i prosty sposób nie tylko na...
-
Klasyczne sadzone wieją nudą? Zrób jajka z dodatkiem włoskiego rarytasu, a nie pożałujesz
Klasyczne sadzone przejdą do lamusa, jeśli zaserwujesz je z tym obłędnym, włoskim dodatkiem. Zielony rarytas idealnie pasuje do jajek i pięknie zaprezentuję się na talerzu. Taki duet może królować na śniadaniowym stole lub jako uzupełnienie...
-
Nietypowe śniadanie w ekspresowym tempie. Spróbuj czegoś nowego, a będziesz mieć moc na cały dzień
Znudziły cię typowe śniadania, masz dość bułek i jajecznicy? A kiedy ostatnio jadłeś kiełbasę na śniadanie? Białą spotkasz w Bawarii, a praktycznie każde angielskie śniadanie nie może się bez niej obejść. Dobra swojska kiełbasa będzie idealnym...