śniadanie
-
Mój omlet zawsze wychodzi puszysty, bo dodaję ten składnik. Nikt go tak nie robi
Śniadaniowe omlety mogą być dla nas wyzwaniem, pomimo swojego prostego przepisu. Każdy chce by wyszedł on pożywny, a także niesamowicie puszysty. Odkryłam więc patent, który sprawia, że taki właśnie jest. Wystarczy dodać do niego jeden składnik.
-
Zapach tych bułek rozbudzi cię o poranku. Idealne na śniadanie i lekką przekąskę
Poszukiwanie idealnego śniadania nie jest dla nikogo niczym prostym. Dlatego wybieramy najłatwiejsze przepisy, które nie wymagają od nas dużych działań. Te bułeczki możesz wykonać więc dzień wcześniej, a ich zapach rozbudzi cię już o świcie. Kryją...
-
Wiosenny omlet tonie w kolorach warzyw. Do masy jajecznej dodaje ten produkt i wychodzi mega puszyście
Co, gdyby nudne śniadania zastąpić czymś obłędnie puszystym, pełnym kolorów i witamin? Wiosenny omlet sprawdzi się w tej roli doskonale, zczególnie jeśli wzbogacisz go o kremowy nabiał, który doda całości charakteru. Ta smakowita wariacja nigdy si...
-
Szybsze niż sałatka i prostsze niż jajecznica. Nikt nie pogardzi takim śniadaniem. 3 minuty i gotowe
W trakcie porannego rozgardiaszu często zdarza nam się, że nie mamy czasu na przygotowanie zdrowego, pożywnego śniadania. W takich sytuacjach warto wykorzystać pewien prosty sposób. Z jego pomocą posiłek zrobi się praktycznie sam. Wystarczy chwila.
-
Zwykłe tosty to przy tym nic. Włóż między kromki ten składnik i polej słodkim dżemem
Gdy poznałam przepis na te tosty, to przyznałam, że są najsmaczniejsze, jakie jadłam. Połączenie smaków niesamowicie mnie urzekło i sprawiło, że przez tydzień jadłam tylko to. Spróbuj je zrobić przy najbliższej okazji, a nie wrócisz do standardowe...
-
W PRL-u robiła ją każda gospodyni do chleba, dziś kupujemy gotowce. "To już nie ten smak"
Pasta na kanapki to nie tylko posiekane jajko i majonez. I chociaż taka wersja jest smaczna i bardzo dobrze znana, warto przypomnieć sobie o paście twarogowej, która w PRL-u była ważnym dodatkiem do pieczywa, a o której trochę zapomnieliśmy. To...
-
Francuska jajecznica jest delikatna i puszysta. To za sprawą tego triku z białkami
Co najczęściej postanawiamy wrzucić na ząb o poranku? Oprócz kanapek na pewno na naszej liście znajdzie się również jajecznica. Pomimo że dość często ja przygotowujemy, i tak warto znać triki, które poprawią jej smak. Ten przepis z pewnością pomoż...
-
Moja babcia nie robi zwyczajnej jajecznicy. Dodaje te dwa składniki i jest lepsza niż od szefa kuchni
Jeśli jesteś smakoszem jajecznicy, to koniecznie musisz spróbować tej wersji. Moja babcia robi ją tak od lat i nie uznaje innej metody. Ten smak znam od dzieciństwa i wiem, że jest najlepszy ze wszystkich. Zaledwie dwa składniki sprawiają, że to...
-
Wiosenna sałatka śniadaniowa. To tylko cztery składniki, a smak zawróci w głowie każdemu
Za oknem zielono i słonecznie, czyli to najlepszy czas, żeby zajadać się prawdziwie wiosennymi przysmakami. Wiosenna sałatka śniadaniowa to jedna z takich rzeczy, które najlepiej smakują właśnie wtedy, kiedy robi się coraz cieplej. To tylko trzy...
-
Puszyste placuszki wypełnione owocami. Takiej mieszanki nie robi żadna babcia i mama
Śniadaniowe placuszki to miła odmiana dla klasycznych kanapek i jajecznicy. Przygotowanie ich nie jest skomplikowane, ani trudne. Zrób je w najbliższym czasie i zobacz, jak cała rodzina się nimi zajada. Ten jeden dodatek nadaje im zdrowej słodkości.
- Jak upiec ziemniaki w piekarniku, żeby były chrupiące? Tak wyjdą idealne
- Dodaj coś innego do pieczarek zamiast kapusty. Wyjdą obłędne
- Nie masz pomysłu na świąteczny prezent dla najmłodszych? Sprawdź nasz prezentownikMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Coraz więcej osób je zamiast jajecznicy. Przepis na jajka po turecku
- Pociecha Proboszcza. Prosty deser bez pieczenia, idealny do kawy
- Na święta podam tego łososia. Znajomi pytają o niego już w listopadzie
- Jeśli rzadko jadasz owoce, nie rozwiążesz tego quizu. Pobijesz średnią?
- Jeśli rzadko jadasz owoce, nie rozwiążesz tego quizu. Pobijesz średnią?
- Nie ziemniaki, a kasza. Placki, które smakują tak dobrze, jak wyglądają
- Pyszna swojszczyzna. Jak zrobić salceson? Głowa świni jest niepotrzebna
-
Pomysł na śniadanie, kiedy za oknem wiosna? Jajka w tej wersji cię oczarują
Jajka na śniadanie to zawsze dobry pomysł i niewiele produktów tak dodaje energii, co właśnie jajka. Jednak jajka na śniadanie to nie tylko jajecznica lub omlet, mamy dla was coś lepszego, coś, przez co od razu poczujecie wiosnę w kubkach smakowyc...
-
Idealna propozycja na poświąteczne śniadanie. Wystarczy zmiksować i wrzucić do piekarnika
Wielkanoc przepełniona jest jajkami, majonezem i białym barszczem. Dlatego więc zaraz po świętach warto zaserwować na stole całkowicie coś innego. Taki smakołyk jest dość popularny, lecz nie zrobiony z tych składników. Kompozycja smaków jest...
-
Jesz śniadania? Zatem w tym QUIZIE musisz zdobyć komplet!
Jesz śniadania?
-
Nigdy nie kupuj tych płatków na śniadanie. Wcale nie chodzi o czekoladowe. To sam cukier
Nie masz pomysłu, co zjeść na śniadanie? Owsianka to zawsze dobry wybór. Warto jednak uważać na jeden składnik. Nie wszystkie płatki owsiane są dobre dla naszego zdrowia. Jednego rodzaju lepiej unikać jak ognia.
-
Na wielkanocne śniadanie jest jak znalazł. To dodaje jajkom wyglądu i charakteru
Każdy wie, że jajka to przysmak, który kojarzy się z Wielkanocą. Podaje się je na wiele różnych sposobów i z wieloma dodatkami. My również chcemy pokazać, jak można je zaserwować. Ten zielony produkt dodaje całości smaku i przede wszystkim wyglądu.
-
Co na śniadanie wielkanocne? U mnie te przystawki znikają raz dwa. W tym roku zrobię podwójną porcję
Co na śniadanie wielkanocne? Z pewnością wielu z nas chce zaskoczyć swoich gości. Ja co roku stawiam na przystawki, które rozchodzą się jak świeże bułeczki. W tym roku na pewno zrobię podwójną porcję tych rarytasów.
-
Jak zrobić naleśniki tak delikatne jak skóra niemowlęcia? Doświadczone kucharki stosują tę metodę
Przepis na naleśniki jest jednym z tych, które każdy zna i często robimy je "na oko". Ta metoda nie zawsze się sprawdzi, naleśniki mogą wyjść zbyt grube, jałowe i rwące się jak niechciane ulotki. Jednak jest na to sposób - najlepsze gospodynie i...
-
Poznałam ten przepis przez przypadek i stał się numerem jeden. Przez ten składnik jest tak smaczny
Jeśli marzysz o pożywnym śniadaniu, to ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Dzięki niemu zapomnisz o wszelkich kanapkach, omletach i owsiankach. Placuszki z tego przepisu wychodzą lekkie, aksamitne, a ich smak pasuje do wszystkich dodatków. S...
-
Taką jajecznicą zajadają się w Turcji. Dodają 2 łyżki na 4 jajka. Menemen wychodzi puszysta jak krem
Zastanawiasz się co najlepiej jeść na śniadanie? Opcji jest wiele, ale warto spróbować tej orientalnej propozycji prosto z Turcji. Menemen to wyjątkowa jajecznica, która potrafi zaskoczyć nas smakiem. Wszystko dzięki dodatkom.
-
Co je księżna Kate na śniadanie? Od lat to samo! Znamy sekret jej smukłej sylwetki
Księżna Kate jest inspiracją dla milionów kobiet. Wiele z nich podpatruje jej styl, a część zastanawia się, w czym tkwi sekret jej smukłej sylwetki. Okazuje się, że od lat jada takie samo śniadanie. Znamy przepis.
-
Racuchy - przepis, którym zajadali się nasi dziadkowie. Nie ma tam drożdży ani jogurtu, jest coś lepszego
Przepis na racuszki zna na pewno większość. W zasadzie wersji racuszków jest bardzo dużo, ale te, które dziś wam zaprezentujemy, są uwielbiane zwłaszcza przez starsze pokolenie. Najważniejszym składnikiem zajadali, a w zasadzie zapijali się nasi...
-
Zamknął pierogi w kanapce. "Nie wiem, czy jestem zachwycona, czy przerażona tym pomysłem"
Pierogi ruskie to nasze dobro narodowe, którego będziemy zawsze bronić. Przepis każdy zna na pamięć, bowiem ziemniaczano-serowy farsz układa się na cienkim cieście i zlepia. Mało kto próbuje to zrobić inaczej. Jednak są i ci odważni, którzy...
-
Smakiem przebijają racuchy, a są prostsze w przygotowaniu. Głównego składnika używasz do obiadów
Wiele osób jest szaleńczo zakochanych w różnego rodzaju plackach. W internecie można znaleźć różnorodne przepisy na te smakołyki, ale takiego może jeszcze nie widziałeś. Głównym produktem jest składnik, którego używasz do obiadów. W takiej wersji...
-
Już nie robię klasycznej jajecznicy. Śniadaniową klasykę zamieniłam na kolorową, warzywną wersję
Klasyczna jajecznica odejdzie w zapomnienie, gdy spróbujesz tego rewelacyjnego przepisu. Tu zamiast jajek królują na pierwszym miejscu... warzywa! Ten nietypowy zamiennik gwarantuje obłędne śniadanie pełne witamin i kolorów. Wystarczy podsmażyć,...
-
Tę pastę zrobisz w 5 minut, a wspominać będziesz tygodniami. Wystarczy posiekać i ułożyć na kanapce
Co, gdyby urozmaicić śniadanie o wyborną, kremową pastę, która nigdy się nie nudzi? To arcy proste zadanie, które wymaga jedynie chęci i kilku składników. W roli głównej występuje wędzony smakołyk, który wystarczy jedynie podrasować ostrym sosem,...
-
Ludzie zobaczyli ten przepis na jajecznicę i nie mogą uwierzyć. "Wygląda okropnie, dzięki za radę"
Jajecznicę można robić na różne sposoby: na maśle, na oleju, z dodatkami lub bez. Generalna zasada mówi jednak, że powinno się ją smażyć. Internet nie raz już jednak udowodnił, że znajdziemy w nim wszystko. Nawet to, czego najmniej się spodziewamy...
-
Magda Gessler nie używa tych jajek. Jej zdaniem psują cały smak
Lubisz podawać swojej rodzinie na śniadanie jajka w różnej postaci, ale masz wrażenie, że te, których używasz, są niesmaczne? Magda Gessler zdradza sekret. Od dziś każda potrawa, jaką podasz, zyska wyrazu.
-
Szybkie racuszki bez wyrastania. Nie zgadniesz, co jest głównym składnikiem
Szybkie racuszki bez wyrastania to wymarzone śniadanie, lunch lub słodki podwieczorek w nagrodę po ciężkim dniu. Przepis na te racuszki jest prosty i moim zdaniem smakują dużo lepiej niż te, które są na drożdżach. Ich główny składnik uwielbiamy je...
-
Szybkie śniadanie? Z tą domową pastą kanapki mogę jeść codziennie. Od razu robię więcej na 2 dni
Szukasz pomysłu na zdrowe i pożywne kanapki? Pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem konserwowym to idealna propozycja na śniadanie i kolacje. Dodatkowo składniki nie obciążą naszego portfela.
-
Wędzonego kurczaka mielę i doprawiam aromatycznymi dodatkami. Tak powstaje idealna pasta na kanapki
Pasta kanapkowa to doskonałe rozwiązania na urozmaicenie nudnych i rutynowych śniadań. Zamiast zatem po raz kolejny szykować kanapki z żółtym serem czy suchą jajecznicę postaw na kremowe smarowidło, które łączy obłędne smaki. Tu króluje wędzony...
-
Przepis na śniadaniową wajecznicę. Dziwnie brzmiące danie to hit kuchni śląskiej
Wajecznica to doskonały pomysł na dobry początek dnia. Śląska jajecznica doda nam energii na cały dzień, a wspomnienie jej apetycznego zapachu nie da o sobie zapomnieć. Jak przygotować słynne cieszyńskie danie śniadaniowe? Wyjaśniamy.
-
Wbij jajka do awokado. Ale nie pomiń innych kroków, to zjesz śniadanie jak z instagrama
Wielu z nas lubi potrawy, które nie tylko dobrze smakują, ale i pięknie wyglądają. Jedną z nich jest jajko zapiekane w awokado. Okazuje się, że takie iście instagramowe śniadanie można zrobić w bardzo łatwy sposób.
-
Po co się męczyć z racuchami, skoro istnieją lepsze placki? Są puszyste i gotowe w dziesięć minut
Co na śniadanie, gdy znudziły nam się kanapki i jajecznica? Opcji jest wiele, ale dziśzdradzimy wam zdecydowanie najlepszy przepis. Lubisz racuchy, ale nie chce ci się czekać, aż ciasto wyrośnie? Zrób pyszniejsze i szybkie placuszki. Przepadniesz...
-
Poznaj przepis na sycące jajka. Podaj je w takiej formie na śniadanie, a będziesz zadowolony
Śniadania powinny być sycące i pełnowartościowe. Dzięki temu przepisu zrobisz pyszny posiłek, który ma to wszystko. Jajka wymieszane z tymi składnikami są pyszne i odpowiednio nastroją cię na resztę dnia.
-
Naleśniki, które nie mają sobie równych. Jem je na kilogramy i nie tyję dzięki jednej zamianie
Jak zrobić naleśniki, które są pyszne, delikatne, a do tego zdrowe i nie idą w boczki? Cóż, wydawać się może, że taki mały naleśniczek nie zrobi nikomu krzywdy, jednak jeśli gluten lub pszenna mąka ci szkodzą, pewnie myślisz, że musisz obejść się...
-
Na Śląsku tym śniadaniem zajadają się nie tylko górnicy. Wystarczy dodać do jajek treściwą wkładkę
W regionalnych kuchniach i przepisach znaleźć można wiele obłędnych smaków. Jak się okazuję, Śląsk słynie nie tylko z klusek i kapusty, ale i wejecznicy, czyli jajecznicy z dodatkiem nietypowego, acz treściwego składnika. Dzięki tej prostej sztucz...
-
Hash browns, czyli placki ziemniaczane po brytyjsku. Bez dodatku mąki i jajek wychodzą lekkie i chrupiące
Hash browns to brytyjskie placki ziemniaczane. Od rodzimych plyndzów odróżnia je brak kluczowych składników: mąki i jajek. Jak zatem Brytyjczycy sprawiają, że ich danie jest miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz? Mają na to sprawdzony sposób.
-
Jajeczny omlet będzie smaczniejszy, gdy dodasz do niego tę mieszankę. Nabierze orientalnego smaku
Omlety to popularne dania, które podajemy o poranku. Zrobienie ich nie jest trudne i każdy z pewnością sobie z tym poradzi. Jednak by podkręcić ich smak, można dodawać różnego rodzaju składniki. Tym razem chcemy pokazać, jak nadać jajkom...
-
Dodaje do jajecznicy ten produkt, przez co jest idealnie kremowa. Koniec z suchym jak wiór śniadaniem
Zdawać by się mogło, że nie ma nic prostszego w przygotowany jajecznicy, jednak wiele osób nadal serwuje suchą jak wiór wersję, której raczej daleko do ideału. Tymczasem wystarczy dodać do jajek kilka łyżek nabiału, by zyskać puszysty, kremowy i...
-
Pasta jajeczna - przepis na prosty i szybki dodatek do kanapek. Zrób ją koniecznie z tym składnikiem
Przepis na pastę jajeczną powinien znać każdy, kto przepada za smacznymi i pożywnymi kanapkami. Świeże pieczywo w połączeniu z kremowym smarowidłem i szczypiorkiem to danie idealne zarówno na śniadanie, jak i kolację. Sprawdź, jak je przygotować.