śniadanie
-
Jak zrobić naleśniki tak delikatne jak skóra niemowlęcia? Doświadczone kucharki stosują tę metodę
Przepis na naleśniki jest jednym z tych, które każdy zna i często robimy je "na oko". Ta metoda nie zawsze się sprawdzi, naleśniki mogą wyjść zbyt grube, jałowe i rwące się jak niechciane ulotki. Jednak jest na to sposób - najlepsze gospodynie i...
-
Poznałam ten przepis przez przypadek i stał się numerem jeden. Przez ten składnik jest tak smaczny
Jeśli marzysz o pożywnym śniadaniu, to ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Dzięki niemu zapomnisz o wszelkich kanapkach, omletach i owsiankach. Placuszki z tego przepisu wychodzą lekkie, aksamitne, a ich smak pasuje do wszystkich dodatków. S...
-
Taką jajecznicą zajadają się w Turcji. Dodają 2 łyżki na 4 jajka. Menemen wychodzi puszysta jak krem
Zastanawiasz się co najlepiej jeść na śniadanie? Opcji jest wiele, ale warto spróbować tej orientalnej propozycji prosto z Turcji. Menemen to wyjątkowa jajecznica, która potrafi zaskoczyć nas smakiem. Wszystko dzięki dodatkom.
-
Co je księżna Kate na śniadanie? Od lat to samo! Znamy sekret jej smukłej sylwetki
Księżna Kate jest inspiracją dla milionów kobiet. Wiele z nich podpatruje jej styl, a część zastanawia się, w czym tkwi sekret jej smukłej sylwetki. Okazuje się, że od lat jada takie samo śniadanie. Znamy przepis.
-
Racuchy - przepis, którym zajadali się nasi dziadkowie. Nie ma tam drożdży ani jogurtu, jest coś lepszego
Przepis na racuszki zna na pewno większość. W zasadzie wersji racuszków jest bardzo dużo, ale te, które dziś wam zaprezentujemy, są uwielbiane zwłaszcza przez starsze pokolenie. Najważniejszym składnikiem zajadali, a w zasadzie zapijali się nasi...
-
Zamknął pierogi w kanapce. "Nie wiem, czy jestem zachwycona, czy przerażona tym pomysłem"
Pierogi ruskie to nasze dobro narodowe, którego będziemy zawsze bronić. Przepis każdy zna na pamięć, bowiem ziemniaczano-serowy farsz układa się na cienkim cieście i zlepia. Mało kto próbuje to zrobić inaczej. Jednak są i ci odważni, którzy...
-
Smakiem przebijają racuchy, a są prostsze w przygotowaniu. Głównego składnika używasz do obiadów
Wiele osób jest szaleńczo zakochanych w różnego rodzaju plackach. W internecie można znaleźć różnorodne przepisy na te smakołyki, ale takiego może jeszcze nie widziałeś. Głównym produktem jest składnik, którego używasz do obiadów. W takiej wersji...
-
Już nie robię klasycznej jajecznicy. Śniadaniową klasykę zamieniłam na kolorową, warzywną wersję
Klasyczna jajecznica odejdzie w zapomnienie, gdy spróbujesz tego rewelacyjnego przepisu. Tu zamiast jajek królują na pierwszym miejscu... warzywa! Ten nietypowy zamiennik gwarantuje obłędne śniadanie pełne witamin i kolorów. Wystarczy podsmażyć,...
-
Tę pastę zrobisz w 5 minut, a wspominać będziesz tygodniami. Wystarczy posiekać i ułożyć na kanapce
Co, gdyby urozmaicić śniadanie o wyborną, kremową pastę, która nigdy się nie nudzi? To arcy proste zadanie, które wymaga jedynie chęci i kilku składników. W roli głównej występuje wędzony smakołyk, który wystarczy jedynie podrasować ostrym sosem,...
-
Ludzie zobaczyli ten przepis na jajecznicę i nie mogą uwierzyć. "Wygląda okropnie, dzięki za radę"
Jajecznicę można robić na różne sposoby: na maśle, na oleju, z dodatkami lub bez. Generalna zasada mówi jednak, że powinno się ją smażyć. Internet nie raz już jednak udowodnił, że znajdziemy w nim wszystko. Nawet to, czego najmniej się spodziewamy...
- Zamiast kupować w sklepie, zaczęłam robić w domu. Taniej i zdrowiej
- Pyszna surówka z kiszonych ogórków. Mąż dodał dwa smaczne składniki
- Najlepsze ciasto na pączki - tu liczą się przede wszystkim proporcje
- Na czym smażyć jajecznicę? Zapomnij o maśle. Są lepsze alternatywy
- Niemka odwiedziła polski sklep. "Nie mogę sobie tego wyobrazić"
- Mało kto o nim słyszał, a szkoda. Wspomaga trawienie i serce
- Quiz PRL. Co się jadło i piło w PRL-u? Trzeba było mieć mocny żołądek!
- Quiz PRL. Co się jadło i piło w PRL-u? Trzeba było mieć mocny żołądek!
- Tak pyszna, że o mamo! Lepszego obiadu w styczniu nie zjesz
- Szybkie ciasto czekoladowe. Nie potrzebujesz nawet piekarnika
-
Magda Gessler nie używa tych jajek. Jej zdaniem psują cały smak
Lubisz podawać swojej rodzinie na śniadanie jajka w różnej postaci, ale masz wrażenie, że te, których używasz, są niesmaczne? Magda Gessler zdradza sekret. Od dziś każda potrawa, jaką podasz, zyska wyrazu.
-
Szybkie racuszki bez wyrastania. Nie zgadniesz, co jest głównym składnikiem
Szybkie racuszki bez wyrastania to wymarzone śniadanie, lunch lub słodki podwieczorek w nagrodę po ciężkim dniu. Przepis na te racuszki jest prosty i moim zdaniem smakują dużo lepiej niż te, które są na drożdżach. Ich główny składnik uwielbiamy je...
-
Szybkie śniadanie? Z tą domową pastą kanapki mogę jeść codziennie. Od razu robię więcej na 2 dni
Szukasz pomysłu na zdrowe i pożywne kanapki? Pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem konserwowym to idealna propozycja na śniadanie i kolacje. Dodatkowo składniki nie obciążą naszego portfela.
-
Wędzonego kurczaka mielę i doprawiam aromatycznymi dodatkami. Tak powstaje idealna pasta na kanapki
Pasta kanapkowa to doskonałe rozwiązania na urozmaicenie nudnych i rutynowych śniadań. Zamiast zatem po raz kolejny szykować kanapki z żółtym serem czy suchą jajecznicę postaw na kremowe smarowidło, które łączy obłędne smaki. Tu króluje wędzony...
-
Przepis na śniadaniową wajecznicę. Dziwnie brzmiące danie to hit kuchni śląskiej
Wajecznica to doskonały pomysł na dobry początek dnia. Śląska jajecznica doda nam energii na cały dzień, a wspomnienie jej apetycznego zapachu nie da o sobie zapomnieć. Jak przygotować słynne cieszyńskie danie śniadaniowe? Wyjaśniamy.
-
Wbij jajka do awokado. Ale nie pomiń innych kroków, to zjesz śniadanie jak z instagrama
Wielu z nas lubi potrawy, które nie tylko dobrze smakują, ale i pięknie wyglądają. Jedną z nich jest jajko zapiekane w awokado. Okazuje się, że takie iście instagramowe śniadanie można zrobić w bardzo łatwy sposób.
-
Po co się męczyć z racuchami, skoro istnieją lepsze placki? Są puszyste i gotowe w dziesięć minut
Co na śniadanie, gdy znudziły nam się kanapki i jajecznica? Opcji jest wiele, ale dziśzdradzimy wam zdecydowanie najlepszy przepis. Lubisz racuchy, ale nie chce ci się czekać, aż ciasto wyrośnie? Zrób pyszniejsze i szybkie placuszki. Przepadniesz...
-
Poznaj przepis na sycące jajka. Podaj je w takiej formie na śniadanie, a będziesz zadowolony
Śniadania powinny być sycące i pełnowartościowe. Dzięki temu przepisu zrobisz pyszny posiłek, który ma to wszystko. Jajka wymieszane z tymi składnikami są pyszne i odpowiednio nastroją cię na resztę dnia.
-
Naleśniki, które nie mają sobie równych. Jem je na kilogramy i nie tyję dzięki jednej zamianie
Jak zrobić naleśniki, które są pyszne, delikatne, a do tego zdrowe i nie idą w boczki? Cóż, wydawać się może, że taki mały naleśniczek nie zrobi nikomu krzywdy, jednak jeśli gluten lub pszenna mąka ci szkodzą, pewnie myślisz, że musisz obejść się...
-
Na Śląsku tym śniadaniem zajadają się nie tylko górnicy. Wystarczy dodać do jajek treściwą wkładkę
W regionalnych kuchniach i przepisach znaleźć można wiele obłędnych smaków. Jak się okazuję, Śląsk słynie nie tylko z klusek i kapusty, ale i wejecznicy, czyli jajecznicy z dodatkiem nietypowego, acz treściwego składnika. Dzięki tej prostej sztucz...
-
Hash browns, czyli placki ziemniaczane po brytyjsku. Bez dodatku mąki i jajek wychodzą lekkie i chrupiące
Hash browns to brytyjskie placki ziemniaczane. Od rodzimych plyndzów odróżnia je brak kluczowych składników: mąki i jajek. Jak zatem Brytyjczycy sprawiają, że ich danie jest miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz? Mają na to sprawdzony sposób.
-
Jajeczny omlet będzie smaczniejszy, gdy dodasz do niego tę mieszankę. Nabierze orientalnego smaku
Omlety to popularne dania, które podajemy o poranku. Zrobienie ich nie jest trudne i każdy z pewnością sobie z tym poradzi. Jednak by podkręcić ich smak, można dodawać różnego rodzaju składniki. Tym razem chcemy pokazać, jak nadać jajkom...
-
Dodaje do jajecznicy ten produkt, przez co jest idealnie kremowa. Koniec z suchym jak wiór śniadaniem
Zdawać by się mogło, że nie ma nic prostszego w przygotowany jajecznicy, jednak wiele osób nadal serwuje suchą jak wiór wersję, której raczej daleko do ideału. Tymczasem wystarczy dodać do jajek kilka łyżek nabiału, by zyskać puszysty, kremowy i...
-
Pasta jajeczna - przepis na prosty i szybki dodatek do kanapek. Zrób ją koniecznie z tym składnikiem
Przepis na pastę jajeczną powinien znać każdy, kto przepada za smacznymi i pożywnymi kanapkami. Świeże pieczywo w połączeniu z kremowym smarowidłem i szczypiorkiem to danie idealne zarówno na śniadanie, jak i kolację. Sprawdź, jak je przygotować.
-
Szybki chlebek, który najlepszy jest o poranku. Ten dodatek tylko dodaje mu smaku
Rozpoczęcie dnia smacznym śniadaniem to marzenie każdego. A co jeśli do tego dodamy świeżo wypieczony chleb, którego zapach rozchodzi się po całym domu? Teraz to możliwe, bo ten przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu. By był smaczniejszy,...
-
Przepis na małpi chlebek. Nie dodaję tu bananów, ale i tak wychodzi słodki i puszysty
Małpi chlebek to wyjątkowo miękki i puszysty wypiek, który sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i deser. Cynamonowa posypka dodaje mu słodkiego aromatu i sprawia, że trudno mu się oprzeć. Lepiej zapisz poniższy przepis, przyda ci się więcej niż...
-
My je dodajemy do obiadu, a w Hiszpanii to część śniadania. Czymś takim najesz się do syta
Omlet na śniadanie to bardzo dobry pomysł. Odpowiednio przygotowany może być tak sycący, że będziemy go czuć przez cały dzień. Ten w hiszpańskiej wersji spodoba się każdemu, kto lubi konkretne smaki. Dodaj ten składnik, a poznasz smak, którego nig...
-
Niby omlet z popularnym warzywem, a jednak hiszpański rarytas. Nie chcę niczego innego na śniadanie
Pełnowartościowe, ale i pyszne śniadanie, to obowiązkowy posiłek na rozpoczęcie dnia. Warto więc postawić na hiszpański omlet z ziemniaków, czyli tortilla de patatas. W Polsce niewielu o nim słyszało, jednak jest naprawdę pyszny.
-
To śniadanie zrobi się samo. Wymieszaj te składniki, włóż do piekarnika i zrób najsmaczniejsze jajka
Często główkujemy się nad tym, co zrobić na śniadanie. Okazuje się, że wybór dania wcale nie jest takie trudne. Wystarczy już nam znany przepis lekko zmienić. Tę recepturę z pewnością znasz, ale nie w takim wydaniu. Zamiast robić ją na patelni,...
-
Ich zapach można wyczuć na kilometr. To za sprawą tej przyprawy, która kojarzy się z zimą
Sposobów na przygotowanie pysznych racuchów jest wiele. Można je również podawać z wieloma dodatkami, które tylko dodają im smaku. By za bardzo nie kombinować, ale dalej lekko poeksperymentować, dodaj tę przyprawę. Gwarantujemy, że takie placuszki...
-
Mistrzowska kanapka wypełniona dobrociami. Zapomnisz o tej z wędliną i serem
Śniadaniowe kanapki zazwyczaj są ograniczone w składnikach. Na kromkę chleba układa się wędlinę i ser, czasem niektórzy dorzucają jeszcze warzywo. Za to ta kanapka wypełniona jest po brzegi, a każdy kęs to nowe doznanie smakowe. Właśnie taką...
-
Francuski szef kuchni zdradził przepis na idealnie kremową jajecznicę. Jego triki są genialne
Jajecznica to uwielbiane na całym świecie danie śniadaniowe. Można ją przygotować na wiele sposobów. Słynny franckuski szef kuchni podzielił się jakiś czas temu swoim sprawdzonym przepisem na aksamitnie kremową i lekką jajecznicę. Przestestowaliśm...
-
Co na śniadanie zamiast kanapek? Postaw na jajka z piekarnika - są pyszne i kolorowe
Co zrobić na śniadanie, kiedy przejadły się nam już kanapki i jajecznica? Muffinki jajeczne z piekarnika to idealna opcja śniadaniowa, kiedy chcesz zjeść smacznie, zdrowo i dodatkowo nasycić się na długie godziny. Jak je zrobić? Zdziwisz się, że t...
-
Jeśli lubisz jajecznicę, musisz spróbować tej wersji bez jajek. Jest zaskakująco pyszna
Śniadanie kojarzy się nam z kanapkami, jajecznicą i omletami z różnymi dodatkami. Tym razem chcemy pokazać przepis na coś równie pysznego, ale innego. Dla niektórych może być to wielkie zaskoczenie, a główny składnik nie jest oczywistą sprawą. By...
-
Niegdyś koszmar rodem ze stołówki, dziś danie niemal restauracyjne. Jajka w wyrazistym sosie robią furorę
Jedni kochali, inni nienawidzili. Oto przepis na jajko w kremowym sosie musztardowym, które niegdyś było postrachem rodem ze szkolnej stołówki. Dziś to połączenie może wybitnie smakować, a wszystko za sprawą aromatycznych składników i dbałości w...
-
Dalej jesz parówki i kanapki na śniadanie? Zamień je na to. Będziesz tryskać energią cały dzień
Wielu z nas wciąż na śniadanie je kanapki czy parówki ze względu na to, że to szybkie w przygotowaniu śniadanie. W większości przypadków nie zapewni nam jednak na zbyt długo sytości, a już tym bardziej energii na cały dzień. Warto więc zmienić...
-
Dzięki temu śniadaniu już nigdy nie zjem kanapek. Połączenie składników na długo daje uczucie pełności
Śniadanie to ważny posiłek, którym zaczynamy nasz dzień. Właśnie przez to powinien być odpowiednio dobrze zrobiony i dać nam satysfakcję z jedzenia i uczucie nasycenia. Niestety nie zawsze kanapki lub płatki śniadaniowe mogą nam to zapewnić. Na...
-
Trochę jak szakszuka, a jednak na zielono. Totalny game changer na redukcji. Rozpływa się w ustach
Szakszuka staje się coraz popularniejsza. Jednak to jej zielona wersja znacznie bardziej zachwyca. To idealne śniadanie dla tych, którym zależy na dużej ilości białka i energii na cały dzień. Jajka w wersji na zielono to też totalny game changer n...
-
Przepis na naleśniki z serem. Ciasto będzie sprężyste, a farsz kremowy - dodaj biały składnik
Jak zrobić naleśniki? Przepis na naleśniki każdy doskonale zna, ale sam "suchy" placek nie zawsze jest wymarzonym śniadaniem lub podwieczorkiem - zawsze warto coś włożyć do środka. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić najpyszniejsze naleśniki z serem,...
-
Pasta jajeczna, jakiej nie jedliście. Będzie kremowa i wyrazista dzięki ulubionym składnikom Polaków
Pasta jajeczna to idealny do kanapek i na przykład roladek z wędliny. Przepis na pastę jajeczną jest jednym z najprostszych, jakie widział świat kulinariów, ale przecież łatwo, nie musi oznaczać nudno. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić pastę jajeczn...