sos chrzanowy
-
Nudny majonez zamieniłam na sos nie z tej ziemi. W Wielkanoc obleje nim jajka. Każdemu opadnie szczęka
Jak zrobić dobre jajka na Wielkanoc? Czasem wystarczy odpowiednio dobrany sos, aby zamieniły się w prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Zamiast klasycznej wersji z majonezem, w tym roku postaw na stole coś o bardziej wyrazistym smaku.
-
Chrzań sklepowy chrzan pełen konserwantów i chemii! Kąpiel ostrego korzenia zapobiegnie potokowi łez
Nie ma Wielkanocy bez fikuśnych sałatek, tradycyjnych rarytasów, jaj, no i oczywiście chrzanu. Niestety przy ścieraniu esencjonalnego korzenia często towarzyszy nam potok łez uwolniony intensywnym zapachem. Jest na to banalny patent - mowa tu o...
-
Sos chrzanowy - przepis na dodatek, który podkreśli smak mięsnych potraw. Dwie wersje znanego klasyku
Sos chrzanowy to przepis na pyszny dodatek do jajek czy mięs. Robi się go szybko, a dodatkowo łatwo można dostosować smak pod swoje preferencje. Przedstawiamy dwie wersje sosu chrzanowego - z jajkiem i z mlekiem. Radzimy też, z czym najlepiej go...
-
Proste i szybkie danie na Wielkanoc? Biała kiełbasa w sosie chrzanowym sprawdzi się idealnie
Z naszym przepisem na białą kiełbasę można już powoli rozpocząć przygotowania do Wielkanocy. Jednym ze sposobów na jej przyrządzenie jest zapieczenie mięsa w wyrazistym sosie chrzanowym, który jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy. Proste i...
-
Sos chrzanowy - przepis w dwóch odsłonach. Idealny do wielkanocnych potraw i pieczonego mięsa
Sos chrzanowy to jedna z rzeczy, które są must-have na wielkanocnym stole. Przedstawiamy dwie wersje tego szybkiego sosu - na zimno i na ciepło. Wybierzcie ten, który wam bardziej pasuje!
-
Sos chrzanowy - do jajek i do mięs
Sos chrzanowy to doskonały tradycyjny dodatek do jajek na twardo oraz do pieczonych mięs. Ostrość chrzanu tworzy z nimi ciekawą kompozycję smakową, dobrze znaną polskiej kuchni. Jak zrobić sos chrzanowy do mięsa i jajek? Sprawdź nasz przepis!