sos do gołąbków
-
Zapomnij o klasyce. Gołąbki taplające się w tym rewelacyjnym, białym sosie smakują o niebo lepiej
Gołąbki to flagowe danie kuchni polskiej, które zachwyca podniebienie w niemal w każdym wydaniu. Warto jednak postawić na ciekawą alternatywę dla klasycznego pomidorowego sosu, w którym zazwyczaj nasze zawijasy się pięknie duszą. Ta biała, kremowa...
-
Jak zrobić sos pomidorowy do gołąbków? Nie musisz rezygnować z koncentratu. Będzie pyszny
Przepisów na sos do gołąbków jest wiele. Wcale nie musimy wykorzystywać do niego świeżych pomidorów i ziół, by był pyszny i aromatyczny. Możemy postawić na tańszą i prostszą wersję, a i tak podkręcimy smak gołąbków.
-
Jak zrobić sos do gołąbków? Potrzebujesz kilku minut i aromatycznego dodatku, a smak cię oczaruje
Jak zrobić sos do gołąbków w wersji błyskawicznej? Przepis jest bardzo prosty - wystarczy wywar z gotowania gołąbków, koncentrat lub passata pomidorowa i pewien dodatek, który zdradziła mi ciocia. Odrobina świeżego lubczyku to niepozorny składnik,...
-
Jak zrobić sos pieczarkowy? Przepis na prosty sos z pieczarek
Sos pieczarkowy jest jednym z najpopularniejszych sosów, jakie dodajemy do naszych potraw. Pieczarki są wszechobecne w naszych potrawach. Dodajemy je do farszu, nadziewamy je lub po prostu kroimy w plasterki i dodajemy gdzie tylko nastanie nas...