spaghetti

Więcej o:

spaghetti

  • Spaghetti z cukinią - przepisy na smaczny obiad w wersji vege

    Spaghetti z cukinii to wspaniała alternatywa dla miłośników włoskiej kuchni. Takie spaghetti jest lekkie, pożywne, treściwe, a przy tym niebywale smaczne. Jak zrobić spaghetti cukiniowe? Spaghetti cukiniowe - hit polskich stołów Spaghetti cukiniowe to danie, które w ostatnich miesiącach

  • Spaghetti alla Norma

    Składniki: 300 g makaronu spaghetti  1 duży bakłażan  1 szklanka oliwy z oliwek  2 ząbki czosnku  400 g krojonych pomidorów z puszki  2 garści liści świeżej bazylii  1 garść tartego parmezanu  Sól  Pieprz  Sposób przygotowania: Bakłażana pokrój w kostkę

  • Włoska klasyka, czyli spaghetti aglio olio e peperoncino

    Lista zakupów na 2 porcje:  180 g spaghetti  4 ząbki czosnku  2 świeże chili  50 g oliwy extra vergine  sól  świeża natka pietruszki  Sposób przygotowania:  Posiekać bardzo cienko czosnek oraz chili.  Na patelnię wlać oliwę, dodać czosnek i chili. Całość

  • Gniazda, czyli muffiny ze spaghetti

    szalotkę, natkę pietruszki, bułkę tartą i 1/4 parmezanu. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i z powstałej masy uformuj klopsiki. Na patelni rozgrzej olej. Smaż klopsiki co jakiś czas obracając, tak aby zrumieniły się ze wszystkich stron Makaron ugotuj i ostudź. Wymieszaj spaghetti z oliwą i 1/2

  • Prawdziwe spaghetti carbonara w sześciu krokach

    Prawdziwe spaghetti carbonara - składniki: 220 g makaronu spaghetti lub spaghettoni 25 g wędzonego boczku, guanciale (wędzony wieprzowy policzek) lub pancetty pokrojone w małe kawałki 2 łyżki oliwy z oliwek 4 jajka 50 g startego parmezanu lub pecorino 1 łyżeczka świeżo mielonego lub młotkowanego