sprzęt kuchenny
-
Robię je, gdy mam ochotę na placki. Głównym składnikiem nie są ziemniaki, a słodkie warzywo
Placki to prosty i bardzo sycący pomysł na danie dla całej rodziny. Do ich wykonania można wykorzystać prawie każde warzywo, lecz nie wszystkie są tak smaczne jak właśnie to. Te placki podawane z domowym sosem koperkowym przebijają ziemniaczane.
-
Bez kombinowania i kosztownego serwisu. Włóż do blendera ten produkt, a reszta pójdzie jak po maśle
Czasami najprostsze rozwiązania okazują się być tymi najlepszymi i podobnie jest, w przypadku, gdy nasz blender przestanie poprawnie działać. Jak się okazuje, do ostrzenia noży nie trzeba kosztownego serwisu, czy wymiany sprzętu na nowy - wystarcz...
-
Przy tym smalec i inne smarowidła mogą się schować. To najlepsze, z czym możesz podać pieczywo
Podając przekąski lub zastanawiając się, z czym zjeść kanapki możemy wybrać standardowe dodatki. Jednak czasem warto dodać klasycznym potrawom smaku, a do tego najlepiej wykorzystać coś niebanalnego. To smarowidło właśnie takie jest i może pochwal...
-
Jak dbać o drewnianą deskę do krojenia? Pamiętaj o odpowiednim czyszczeniu, a będzie służyć latami
Każdy z nas posiada w kuchni co najmniej jedną deskę do krojenia, ale nie każdy zdaje sobie sprawę, jak należy właściwie o nią dbać. Aby służyła nam jak najdłużej, nie była źródłem bakterii, nie potrzeba skomplikowanych zabiegów konserwujących....
-
Patelnia żeliwna - co to jest? Czy warto ją kupić?
Patelnia żeliwna coraz częściej pojawia się na wyposażeniu kuchni. Niektórzy nie wyobrażają sobie grillowania czy smażenia bez niej. Czy rzeczywiście warto ją kupić? Do czego można jej używać? A czy używa się jej w jakiś specjalny sposób? Patelnia...