superfood
-
Syrop z cebuli. Jak wzmocnić działanie babcinego specyfiku na kaszel? Dodaj znany superfood - efekt fantastyczny
Syrop z cebuli to naturalny środek na przeziębienie, który na pewno pamiętamy z dzieciństwa - jak tylko zaczynaliśmy kasłać, babcia lub mama natychmiast zabierała się za siekanie cebuli. Dziś ma my dla was przepis na ten syrop, ale w nowej wersji,...
-
Naleśniki bez jajka, za to z bombą błonnikową. Dodaj produkt z listy superfoods dla zdrowia i smaku
Naleśniki to chyba najbardziej uniwersalna potrawa. Przepis każdy zna i osoby, które mają alergię na jajka, rezygnują z przyjemności jedzenia naleśników. Niepotrzebnie. Dziś mamy dla was przepis na naleśniki bez jajka, za to z dodatkiem polskiego...
-
Czym jest moringa? Ta roślina pomaga utrzymać zdrowie i urodę. Jak ją stosować?
Moringa to chrzanowe drzewo długowieczności. Skąd pochodzi i jakie wartości prozdrowotne posiada? Dlaczego warto włączyć tę roślinę do codziennej diety?
-
Zakwas z buraków - cenne źródło wielu substancji odżywczych. Przepis jest dziecinnie prosty
Zakwas z buraków zaliczany jest do produktów superfood. Kiszone buraczki powinniśmy spożywać przez cały rok, a w szczególności w okresie jesienno-zimowym. To naturalny sposób na wzmocnienie.
-
Zielone koktajle - ze szpinaku, z jarmużem, selerem naciowym lub z pietruszki. Po co je pić?
Zielone koktajle to ulubione napoje celebrytów propagujących na swoich profilach społecznościowych zdrowy tryb życia. Czy faktycznie są tak wartościowe, a jeśli tak to dlaczego?
-
Korelacja jedzenia ze zdrowiem. Pytamy dietetyczkę o syrop sosnowy, superfoodsy i kiszonki [WYWIAD]
Pierwsze chłodne dni to dla wielu czas zastanowienia się nad wzmocnieniem odporności. Często przygotowujemy domowe specyfiki lub ratujemy się superfoodsami. Czy to ma sens? Pytamy dietetyczkę Kach Błażejewską-Stuhr.