suszone śliwki
-
Ewa Wachowicz zdradza przepis na paszteciki idealne na sylwestra. Kluczowy jest sekretny składnik
Przepis Ewy Wachowicz na sylwestrowe paszteciki to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Popularny smakołyk w nietypowym wydaniu podbije kubki smakowe nawet najbardziej wymagających gości. Wszystko za sprawą tajemniczego składnika, który idealnie podkreś...
-
Kompot z suszonych owoców. Staropolski przepis na Wigilię, któremu nie trzeba poświęcać wiele czasu
Kompot z suszonych owoców to nieodłączny dodatek wigilijnej wieczerzy, którą przygotowywano w dawnych czasach. Na ten tradycyjny smak czekało się zawsze cały rok i wtedy działa się magia. Jak zrobić tradycyjny kompot z suszu? Przepis znajdziecie...
-
Budżetowe suszenie śliwek. Ten sposób chroni przed dużymi opłatami, a portfele za niego podziękują
Rachunki za prąd stają się coraz większe, a ochota na jesienne suszenie owoców w tym nie pomaga. Istnieje jednak sposób jak zaoszczędzić, a przy tym cieszyć się przysmakiem. Dzięki niemu nie tylko nie zobaczysz przerażającego rachunku, a także...
-
Jak długo przechowywać suszone owoce, aby nie utraciły smaku? Sprawdzamy, czy mogą się zepsuć
Suszone owoce to prawdziwy rarytas, który można dodać do ciast, owsianek, a nawet mięs. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu i przechowywaniu długo pozostają smaczne.
-
Suszenie śliwek w piekarniku - jak uzyskać owoce z miękkim miąższem i lśniącą skórką? Podpowiadamy
Suszenie śliwek w piekarniku to jedna z metod przygotowania do dłuższego przechowywania owoców. Choć czasochłonna, to naprawdę prosta w wykonaniu. Warto spróbować i samodzielnie zrobić owocowy smakołyk, np. śliwki w czekoladzie.
-
Suszenie śliwek w piekarniku - domowe metody. Wygląd skórki zdradzi, czy się udało i unikniesz pleśni
Suszenie śliwek w piekarniku to jeden ze sposobów na dłuższe przechowywanie owoców. Jak to zrobić, aby wyszły idealne? Wyjaśniamy kuchenny proces.
-
Jak suszyć śliwki w piekarniku, aby miały miękki miąższ? Przepis jest bardzo prosty
Czas na śliwki! Sezon na te owoce właśnie trwa, dlatego jeśli mamy w domu nieco większą ilość i nie chcemy, aby cokolwiek się zmarnowało, możemy je ususzyć. Co jeśli nie posiadamy suszarki do owoców? Powiemy, jak suszyć śliwki w piekarniku. Przepi...
-
Śliwki w czekoladzie domowej roboty? Zacznij od podstaw - jak suszyć śliwki? [PRZEPIS]
Śliwki w czekoladzie przypominają nam o jesiennych dniach beztroskiego dzieciństwa, choć wtedy zwykle kusili się na ten smakołyk głównie dorośli. Jak suszyć śliwki? To niezbędny krok, aby samodzielnie przygotować czekoladowe słodkości.
-
Schab ze śliwką - jak zrobić to pyszne danie? Sprawdzi się nie tylko na święta
Schab ze śliwką to potrawa, którą bardzo często przygotowuje się na Boże Narodzenie lub inne uroczyste przyjęcie w gronie najbliższych. Smakuje doskonale podawany na zimno, ale może być również spożywany na ciepło. Sprawdź, jak zrobić schab...
-
Tradycja jej produkcji utrzymuje się tu od wieków, a wciąż nie każdy słyszał o susce sechlońskiej - chlubie Małopolan
Powstała dzięki proboszczowi z misją ściągania wiernych na dobrą drogę, a potomkowie pierwszych producentów po dziś dzień kultywują tradycję jej wytwarzania. Suska sechlońska to niewątpliwy rarytas pośród specjałów Małopolski, ale... co to właściw...
-
Keks Wachowicz jest lepszy niż mazurek i sernik. W Wielkanoc będzie hitem
-
Co do jedzenia na Wielkanoc? Zrób domową szynkę. Będzie przepyszna
-
Jak w naturalny sposób zadbać o czyste drogi oddechowe i odporność? Pomogą ekstrakty ziołowe i witaminyMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Domowy pasztet. Zamień bułkę na inny składnik, a będzię palce lizać
-
Zrobiłam dojrzewający boczek. Nie ma nic lepszego na zagrychę i do jajecznicy
- Flaczki. Przepis na klasyczne danie kuchni polskiej. Goście będą zachwyceni
- Sernik na Wielkanoc Bożeny Dykiel. Aktorka lubi igrać z ogniem i rodzynkami
- Bary mleczne to polski unikat. Wprawiają w zachwyt i u nas, i za granicą
- Magda Gessler ostrzega przed jednym składnikiem. Psuje smak jarzynowej
- Okrasa tak robi grochówkę. Zamienia zwykłe mięso na obsmażony składnik