syrop klonowy
-
Lepszy niż cukier, mniej kaloryczny niż miód. Pomaga pozbyć się tłuszczu z brzucha i nie tylko
Gdy myślimy o syropie klonowym, najczęściej przed oczami mamy amerykańskie naleśniki polane jasnobrązowym sosem. To słodki i smaczny dodatek do potraw, który ma wiele zalet. Nie bez powodu nazywany jest "płynnym kanadyjskim złotem".
-
Hit internetu idealnym pomysłem na upalne dni. Takich lodów nigdy nie jadłeś, wystarczą trzy składniki
W upalne letnie dni jedyne, o czym pragniemy to nutka orzeźwienia, a lody w takim wypadku zawsze są dobrym pomysłem. Najlepsze to takie, które samemu można zrobić w domu. Z użyciem tych trzech składników dzieci będą cię całować po stopach. Słynny...
-
Pancakes z mąki orkiszowej. Przepis na puszyste naleśniki z syropem klonowym. Proste, a zachwycają
Sprawdzony przepis na pancakes to klucz do przygotowania puszystych, miękkich i aromatycznych naleśników w amerykańskim stylu. Nasza propozycja wykorzystania mąki orkiszowej to pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie.
-
Klon, który właśnie kwitnie, genialnie sprawdza się w kuchni. Lasy Państwowe podały przepis. "Zaintrygowaliście"
Kulinarne zastosowanie klonu kojarzy się przede wszystkim z popularnym w USA syropem klonowym, którym polewa się np. naleśniki. Okazuje się jednak, że drzewo można wykorzystać w kuchni na wiele innych sposobów. Opowiedzieli o tym przedstawiciele...