szarlotki i jabłeczniki
-
Zrobiłam szarlotkę na palonym maśle z przepisu Rozkosznego. Jeden kęs i przepadłam
Moim zdaniem szarlotka to jedno z najlepszych ciast. Spód jest kruchutki, jabłka kwaśne, a kruszonka słodka i maślana. Zawsze robiłam ją według tradycyjnej receptury, ale tym razem postanowiłam przetestować przepis na szarlotkę Rozkosznego. On...
-
Szarlotka bez pieczenia, która smakiem przebija pieczoną. Przepis od babci zawsze robi furorę
Szarlotka to obłędnie pyszne ciasto. Jeśli chodzi o deser na jesień - na próżno szukać lepszego. Co ciekawe, istnieje wersja szarlotki bez pieczenia. Zdecydowanie dorównuje smakowi tej pieczonej, a niektórzy stwierdzą pewnie, że nawet lepsza. Jak ...
-
Szarlotka z rosą może być Twoim popisowym ciastem na weekend. Sprawdź koniecznie, jak ją zrobić
Szarlotka z rosą nie jest aż tak popularna jak tradycyjna odsłona tego ciasta. Bogaty smak i aromat, a do tego dekoracyjny wygląd - czego chcieć więcej? Gotowi na ciasto z jabłkami, które zachwyci nawet najbardziej wymagających?
-
Szybka szarlotka z budyniem w dwóch wariantach. Tak pyszna, że goście będą zajadać się ze smakiem!
Szarlotka z budyniem to duet wręcz idealny. Jeśli szukacie przepisu dla wyjątkowych gości lub po prostu chcecie zaszczycić domowników szczególnym ciastem, to mamy na to sprawdzone przepisy. Zobacz łatwe receptury na szarlotkę z dodatkiem kakao lub...
-
Jabłecznik z sernikiem to duet na miarę niebios. Kompozycja kwaśnych owoców z kremowym nabiałem to hit
Czasami wybór ulubionego ciasta nie jest rzeczą łatwą, wówczas warto przygotować duet nie z tej ziemi. Mowa tu o jabłeczniku z sernikiem, czyli obłędnej słodyczy, która smakuje i prezentuje się nietuzinkowo. Połączenie nabiału z kwaśnymi, jesienny...
-
Domowy jabłecznik z zeszytu babci. Smakuje pysznie na ciepło. Babcia zawsze używała do niego tarki i patelni
Jesień bez jabłecznika? Nie, tego się nie da wyobrazić. Zwłaszcza gdy można upiec go ze świeżych jabłek i to według sprawdzonego, staropolskiego przepisu. Moja babcia Zosia zawsze przygotowywała go, gdy wpadaliśmy z wizytą.
-
Kruche ciasto z jabłkami. Minimalistyczna szarlotka to jesienny hit. Wystarczy kilka składników i gotowe
Kruche ciasto z jabłkami to klasyka wśród jesiennych wypieków. Wyjątkowy smak i aromat gwarantują sezonowe owoce z dodatkiem korzennych przypraw. Ciasto przygotujemy szybko, a efekt będzie rozpływał się w ustach.
-
Przepis na szarlotkę na rubinoli według Ewy Wachowicz. Pyszny deser jak w dzieciństwie u babci
Przepis na szarlotkę na rubinoli według Ewy Wachowicz to pyszny pomysł na deser, który przenosi w czasy dzieciństwa. Takie ciasto robiły nasze babcie, więc dlaczego nie spróbować samemu? Na pewno się uda.
-
Najlepszy deser na każdą okazję. Szarlotka - przepis na dużą blachę
Ciasto, które pasuje na każdą okazję i na pewno szybko zniknie ze stołu? Szarlotka! Jak ją upiec, by wyszła pyszna, aromatyczna i wręcz rozpływała się w ustrach. Szarlotka - przepis na dużą blachę, zapraszamy.
-
Szarlotka - przepis na dużą blachę. Użyj tego rodzaju jabłek i kruszonki, a efekt będzie powalający
Szarlotka - przepis na dużą blachę tego popularnego i często przygotowywanego ciasta warto zapisać. Dlaczego? Dzięki dodatkowi kwaśnych jabłek i kruszonki, ten wypiek smakuje dobrze o każdej porze roku. Przygotuj aromatyczną zarlotkę, która z...
-
Na święta robię ten schab. To najlepsza wędlina, ale zaczynam dużo wcześniej
-
Stryjek robił gołąbki tylko w ten sposób. Nie uznawał innych metod
-
To kwestia smaku. Dlaczego wybór metody parzenia kawy ma znaczenie? Eksperci tłumacząMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Ile gotujemy grzyby suszone? Nie każdy wie, jak robić to poprawnie
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
- Sięgam po to, gdy nie mam pomysłu na obiad. Sprawdza się za każdym razem
- Słodki smak PRL-u. Tylko łasuchy rozpoznają wszystkie łakocie na zdjęciach
- Tak wyglądają ceny karpia w 2023 roku. Wiadomo, który najbardziej się opłaca
- Ryba w occie na święta. Wybieram konkretny gatunek i nie chodzi o śledzia
- Dla jednych rarytas, dla innych zmora. Polski produkt na podium rankingu
-
Szarlotka z bezą. Przepis na bajecznie pyszne ciasto. Wystarczy kilka składników, aby je wyczarować
Szarlotka to jedno z najpopularniejszych ciast w Polsce. Dostępne w każdej cukierni, kojarzy mi się ze smakiem dzieciństwa u babci. Puszyste, delikatne, słodko kwaśne od jabłek. Wersja z bezą jest jeszcze słodsza niż klasyk znany nam wszystkim....
-
Jabłecznik - przepis na sypane ciasto dobre nie tylko od święta. Podaj go z lodami, a nie pożałujesz
Jabłecznik - przepis na ten uwielbiany przez całe pokolenia deser zna dobrze chyba każdy miłośnik pieczenia ciast. W każdym domu popularna szarlotka smakuje jednak nieco inaczej. Co zrobić, aby wypiek się udał? Wypróbuj wersji z ciastem sypanym.
-
Jabłecznik - przepis na kruche ciasto z jabłkami, które rozpływa się w ustach. Przetestujcie je sami
Ciasto z jabłkami zna niemalże każdy z nas. Często króluje na naszych stołach. Deser ten jest bardzo delikatny i przypomina nam smaki dzieciństwa. Teraz możecie wykonać go sami. Jak zrobić jabłecznik? Przepis podajemy niżej.
-
Szarlotka na smalcu. Idealnie krucha i obłędnie pyszna. Jak u babci
Pamiętacie smak pysznej szarlotki, którą przygotowywała babcia? Dla wielu z nas to piękne wspomnienie z dzieciństwa. Dziś pomożemy wam odtworzyć przepis na doskonały jabłecznik jak za dawnych lat.
-
Szarlotka - ciasto na każdą okazję. Znacie japońską albo kasztelańską? Mamy przepisy
Szarlotka to jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast. Jest idealna zarówno na deser, jak i do podania na rodzinnym spotkaniu. Jak zrobić szarlotkę kasztelańską lub japońską? Sprawdźcie, jakie oblicza może mieć szarlotka wiosenna.