sznycel

Więcej o:

sznycel

  • 2 przepisy na sznycel z indyka

    Mięciutkie i soczyste sznycle z indyka to dla wielu z nas wspomnienie z dzieciństwa. Podobne kotlety przygotowywało się w wielu domach. Sznycle z indyka to wariacja na temat tradycyjnych, wiedeńskich sznycli, które przyrządza się z cienko rozbitego mięsa cielęcego. Czasami można też spotkać sznycle

  • Sznycel - tradycyjne danie austriackie. Jak przyrządzić sznycel? [PRZEPIS]

    Co to jest sznycel? Sznycel to rodzaj kotleta przygotowywanego klasycznie z mięsa cielęcego. Płat mięsa rozbija się na grubość ok. 3 milimetrów, smaży na maśle i podaje z plastrem cytryny w towarzystwie sałatki ziemniaczanej. Porcja sznycla w jego ojczyźnie to niekiedy kotlet mający aż 30 cm

  • Bądź IN: Wiedeń

    ekscytacji. Prawdę mówiąc, nie budził żadnej. Klasykę turystyczną już zaliczyliśmy. Sznycel został zjedzony. Torcik Sachera strawiony. Katedra św. Stefana, Hofburg, Schonbrunn zwiedzone. Walc wiedeński zatańczony - niech będzie lepiej - wysłuchany. Karuzela na Platerze już zakręciła nam w głowach, a stadion

  • Wędrówki kulinarne i inne atrakcje

    Wędrówki kulinarne i inne atrakcje Wiedeń to nie tylko kawiarnie, ale serwowane w gospodach: rosół z maleńkimi klopsikami z mielonej wątróbki, gulasz z czeskim knedlem w gęstym ostrym sosie, cielęcy sznycel, cynaderki, płucka i móżdżek albo Tafelspitz, czyli gotowana wołowina. Warto

  • W czym tkwi sekret na udany kotlet de volaille? Nie chodzi tylko o masło

    Kotlet de volaille to klasyka kuchni, ale jakiej? Chociaż ta nazwa może sugerować francuskie pochodzenie, ten wyjątkowy kotlet pochodzi ze wschodu i w większości języków świata nazywa się "kotlet po kijowsku". Danie może należeć do tych bardziej kalorycznych, ale w smaku jest wyjątkowe. To mięso,