sznycel
-
Schabowe wypadają przy nich blado. Te sznycelki są obłędnie soczyste, ale najlepsza jest panierka
Królem polskich stołów dla wielu z nas jest schabowy, ale uwierzcie mi, istnieje dużo lepszy kotlet. Nie trzeba go traktować tłuczkiem i martwić się, że wyjdzie suchy i twardy jak podeszwa. Wystarczy zamienić wieprzowinę na delikatnego indyka i...
-
Nie ma możliwości, że zjesz pyszniejszy kotlet. Polski schabowy nie ma z nim żadnych szans
Kuchnia polska jest pyszna, ale czasem nawet ona nie jest idealna. Schabowy, którego tak dobrze znamy, jest fantastyczny, ale ma poważną konkurencję. Niektórzy uważają, że to właśnie ten kotlet jest najsmaczniejszy. Inne nie mają do niego podjazdu.
-
W niedzielę absolutnie nie podawaj schabowego. Te sznycle mają pyszną panierkę i to bez bułki tartej
Jeśli szukasz pomysłu na obiad, ten przepis zdecydowanie rzuci cię na kolana. Sznycle z tego przepisu są tak delikatne i aromatyczne, że każdy pokocha je od pierwszego kęsa. Zrobienie ich jest banalnie proste, a smak zależy od przygotowanej panierki.
-
Kotlety po czesku Kuronia to objawienie. Nie zgadniesz, z czego jest panierka
Kotlety po czesku Jakuba Kuronia na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwykłe drobiowe sznycle, jednak nic bardziej mylnego Kotleciki są delikatne, soczyste, ale i tak najlepsza jest panierka. Próżno szukać bułki tartej - tam jest coś dużo...
-
Zapomnij o klasycznym sznyclu i postaw na warzywną alternatywę. Wystarczy panierka i smażenie na maśle
Chrupiący i złocisty sznycel bez grama mięsa? To możliwe dzięki sprytnej recepturze z wykorzystaniem obłędnie smacznych warzyw i banalnej w przygotowaniu panierki. To nie tylko zdrowsza alternatywa, ale i wyrafinowane danie godne najlepszych...
-
Kotlety mielone puszyste jak chmurki. Babcia kucharka doradziła, żeby dodać ten składnik. Niebo w gębie
Jak Polska długa i szeroka, tyle przepisów na kotlety mielone. Ja jednak często korzystam z przepisów mojej babci, która z zawodu jest również kucharką. Jakiś czas temu zdradziła mi, co zrobić by kotlety mielone zawsze wychodziły puszyste, miękkie...
-
Co może być lepsze niż schabowe i mielone razem wzięte? Wejdź i poznaj odpowiedź
Znudziły Ci się już tradycyjne schabowe i mielone? Mamy dla Ciebie propozycję na wyjątkowe doznania smakowe. Przedstawiamy przepis na najsłynniejsze kotlety na świecie. Spróbuj, a będziesz je robić co tydzień w niedzielę.
-
Kotlet, który przebija schabowego babci. Mięso rozpływa się w ustach i jest soczyste
Kotlety schabowe to danie, które wykonywane jest bardzo często i cała Polska się nimi zachwyca. Najczęściej można ich posmakować na uroczystościach rodzinnych i podczas niedzielnego obiadu. Jednak jest kotlet, który przebija schabowego pod wieloma...
-
To najlepszy kotlet świata. Przypomina schabowego, ale jest z dużo lepszego mięsa
Kotlet schabowy to król niedzielnych obiadów w polskich domach i nic w tym dziwnego - jest pyszny i trudno się nim znudzić. Mało osób jednak wie, ze nasz rodzimy schabowy to tak naprawdę "podróbka" najlepszego kotleta na świecie. Sznycel wiedeński...
-
Mięso w tym sosie zyskuje na smaku. Weźmiesz kęsa i zapomnisz o schabowych babci
Niektóre dania zyskują na popularności i podbijają nasze serca już po pierwszym kęsie. Ich aromat, połączenie składników i sposób podania tylko temu pomaga. W tym przypadku jest podobnie. Tylko zrobisz to danie i od razu będziesz robić dodatkowe...
-
Zapytaliśmy dietetyczkę o air fryer. To wcale nie same zalety
-
Najlepsze pączusie bez smażenia. Tylko 40 kcal w jednej sztuce! [PRZEPIS]
-
Placki z jabłkami zupełnie jak od babci. Będą mięciutkie i puszyste i to bez mleka
-
Oponki jak za dawnych lat. Mięciutkie i puszyste, ale uważaj na twaróg
-
Ciasto na pizzę po polsku. Mięciutkie i puchate niczym pluszowy miś
- Ten przepis mam od kucharza. Krem z białych warzyw kocha tę przyprawę
- Błyskawiczne dania z kurczaka na walentynkową kolację. Ich przygotowanie pójdzie Ci jak z płatka
- Już nie robię pączków na tłusty czwartek. Rozety są 100 razy lepsze
- Kiedyś jadła biedota, dziś króluje w restauracjach. Zupa cebulowa
- Szybkie chrusty, które zawsze wychodzą! Ekspresowa receptura dla leniwych
-
Strzelczyk pokazał, jak zrobić idealnego sznycla po wiedeńsku. Wskazał błąd Polaków i zdradził, w czym tkwi sekret
Sznycel po wiedeńsku swoją sławę zyskał już na całym świecie. Dużej wielkości kawałek mięsa podawany jest z kwaśną surówką lub kawałkiem cytryny i za każdym razem powala na kolana. Taki efekt można uzyskać, jeśli tylko zastosuje się do kilka zasad...
-
Podobny do schabowego, lecz różni się kluczowym składnikiem. Dla niektórych nie ma lepszego kotleta
Niektórzy bez schabowego nie wyobrażają sobie niedzielnego obiadu. Zazwyczaj podaje się go z ziemniaczkami i mizerią, bo właśnie w takim połączeniu smakuje najlepiej. Wiele osób uważa, że nie ma pyszniejszego mięsa, jednak po spróbowaniu naszej...
-
Sznycel po wiedeńsku to nie lada rarytas. Przygotuj go z Makłowiczem, a wyjdzie cienki i chrupiący
Tradycyjne, domowe kotlety zna niemal każdy, jednak wiedeńskie sznycle to już zupełnie inny poziom smaku. Przepis na idealnie kruche, soczyste i jednocześnie cienkie mięso zna Robert Makłowicz. Jak wyjaśnia, kluczem do sukcesu są dwa małe, acz...
-
Sznycel po wiedeńsku, czyli tradycyjne danie kuchni austriackiej. Jak je przygotować?
Sznycel po wiedeńsku to przysmak znany na całym świecie. Jest uznawany za austriackie dobro narodowe i wielbiony przez naród do tego stopnia, że doczekał się swojego dnia w kalendarzu. Święto sznycla wiedeńskiego przypada na 9 września. Chcesz...
-
Sznycel po wiedeńsku. Poznaj prosty przepis na wykwintne danie!
Sznycel po wiedeńsku: to brzmi dumnie! Jake danie kryje się pod tą nazwą? Z pewnością zaskoczy Cię swoim smakiem, ale też łatwością z jaką można je przygotować!
-
Sznycel wiedeński kontra sznycel po wiedeńsku - czym się różnią i jak je przyrządzić? [PRZEPISY]
Sznycel wiedeński to tradycyjna austriacka potrawa. Przypomina naszego schabowego, jednak przyrządzany jest z cielęciny, a nie z wieprzowiny. Jak go zrobić? Oto przepis wierny oryginałowi, a także zbliżona propozycja. Zróbcie listę zakupów.