szpinak

Więcej o:

szpinak

  • Jak zrobić pierogi ze szpinakiem?

    Pierogi ze szpinakiem to połączenie miękkiego, rozpływającego się w ustach ciasta z wyrazistym w smaku i bardzo zdrowym szpinakiem. Najlepsze są świeżo ugotowane, polane roztopionym masłem i posypane ziołami. Zjedzą je nawet niezbyt lubiące szpinak dzieci - to wielka zaleta pierogów, że można w

  • Ciasto francuskie ze szpinakiem - najprostsza przekąska

    Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą to genialne połączenie. Genialny był także ten, kto pierwszy zawinął je w płat ciasta francuskiego. Genialnym kucharzem za to wcale być nie trzeba, by przyrządzić tego typu przekąski - zachęcamy do wypróbowania ich bez względu na doświadczenie w kuchni. Jak

  • Makaron ze szpinakiem - jak zrobić? Prosty przepis

    Szpinak z makaronem - daj mu szansę Z dzieciństwa pamiętacie szpinak jako nieapetyczną, stołówkową breję? Czas to zmienić! Najlepiej robiąc makaron ze szpinakiem, który jest nie tylko łatwy i szybki do przygotowana, ale również bardzo smaczny. Szpinak jest doskonałym źródłem białka, błonnika

  • Naleśniki ze szpinakiem - przepis pełen smacznych dodatków

    Naleśniki ze szpinakiem są doskonałą propozycją dla wszystkich tych, którzy poszukują urozmaicenia. Zielone liście, do których wciąż wielu z nas podchodzi z rezerwą, są nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Ważne, aby doprawić szpinak w odpowiedni sposób. Warto poznać kilka prostych połączeń

  • Szpinak - jak go sadzić i uprawiać? Dzięki tym trikom plony będą obfite

    Szpinak to fantastyczne warzywo, które jest doskonałym źródłem folianów, witaminy K, A, E i C. Korzystnie wpływa na wzrok i wspomaga prawidłową pracę jelit. Warto więc nie tylko w sezonie letnim, ale o każdej porze roku, jeść spore ilości tego warzywa. Szpinak - jak go uprawiać? Warto poznać

  • Łosoś, serek, szpinak - zgrane trio

    Zupa krem ze szpinaku z dodatkiem łososia jest bardzo szybka do przygotowania. Oprócz ziemniaków możesz dodać do niej również inne warzywa, np. pietruszkę czy seler, które zostaną z przygotowywania wywaru lub bulionu. Podawaj ze świeżą bułeczką. 1 litr bulionu lub wywaru warzywnego 450 g szpinaku

  • Naleśniki ze szpinakiem i fetą, czyli pyszny wegeobiad dla każdego

    gotowaniem. Sprawdźcie nasz przepis na naleśniki ze szpinakiem i fetą! Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis Składniki: Na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody gazowanej, 2 jajka, olej roślinny, sól do smaku Na farsz szpinakowy: 500 g szpinaku świeżego lub mrożonego

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.