szpinak

Więcej o:

szpinak

  • Naleśniki ze szpinakiem i fetą, czyli pyszny wegeobiad dla każdego

    gotowaniem. Sprawdźcie nasz przepis na naleśniki ze szpinakiem i fetą! Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis Składniki: Na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody gazowanej, 2 jajka, olej roślinny, sól do smaku Na farsz szpinakowy: 500 g szpinaku świeżego lub

  • Kurczak ze szpinakiem? Przygotuj genialne indyjskie curry [PRZEPIS]

    Curry z kurczakiem i szpinakiem. Prosty przepis w kilku krokach  Kurczak z kurczakiem i szpinakiem. Składniki: 1 pierś z kurczaka 250 ml mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżeczka kurkumy ½ szpinaku baby 1 cebula ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej 150 g ryżu jaśminowego

  • Jak zrobić pierogi ze szpinakiem?

    Pierogi ze szpinakiem to połączenie miękkiego, rozpływającego się w ustach ciasta z wyrazistym w smaku i bardzo zdrowym szpinakiem. Najlepsze są świeżo ugotowane, polane roztopionym masłem i posypane ziołami. Zjedzą je nawet niezbyt lubiące szpinak dzieci - to wielka zaleta pierogów, że można w

  • Sałatka ze szpinakiem- sprawdź pyszne patenty na garden party i nie tylko

    Sałatka ze szpinaku Sałatka ze szpinaku to zdrowa alternatywa nie tylko na grilla. Szpinak jest łatwo dostępny i będzie ciekawą odmianą dla typowego mixu sałat. Można go przygotować na różne sposoby, w łagodnej wersji dla dzieci i z dodatkiem ostrzejszych przypraw dla dorosłych. Szukasz pomysłu na

  • Łosoś, serek, szpinak - zgrane trio

    Zupa krem ze szpinaku z dodatkiem łososia jest bardzo szybka do przygotowania. Oprócz ziemniaków możesz dodać do niej również inne warzywa, np. pietruszkę czy seler, które zostaną z przygotowywania wywaru lub bulionu. Podawaj ze świeżą bułeczką. 1 litr bulionu lub wywaru warzywnego 450 g

  • Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

    Składniki:250 g świeżego szpinaku1 ząbek czosnku50 g żółtego sera150 g sera Lazur, albo innego z niebieska pleśnią100 ml śmietanki 30 proc.sól, pieprzgałka muszkatołowaorzechy włoskieciasto francuskiejedno rozkłócone jajko Sposób przygotowania:Na patelni usmaż szpinak, dodaj drobno posiekany ząbek