szpinak
-
To będą naleśniki twojego życia. Zwalają z nóg nie tylko smakiem
Przepis na naleśniki zna chyba każdy i prawdopodobnie nie ma na świecie osoby, która nie lubi naleśników. Jednak nasza dzisiejsza wersja naleśników potrafi zawrócić w głowie nie tylko smakiem, lecz także niespotykanym kolorem. Jak zobaczysz je na...
-
Zamiast schabowego robię te roladki. Każdy chce więcej i więcej, a to przez farsz
Wszystkie schabowe, mielone i sznycle tego świata mogą się schować przy moich roladkach. Robię je prawie co niedziela i na każde rodzinne spotkania i jeszcze nikomu się nie znudziły. Delikatne mięso i farsz pełen smaku to moje popisowe danie. Używ...
-
Zupa szpinakowa to moje objawienie. Robię ją w 20 minut i dodaję białe smarowidło
Szpinak mogę jeść na okrągło i bardzo często na moim stole gości makaron ze szpinakiem, różne roladki oraz pyszne pierogi. Ostatnio jednak odkryłam zupełnie nowy przepis. Zupa szpinakowa to prawdziwa bomba smaku i aromatu, a wzbogacam ją białym...
-
Takich klusek jeszcze nie kulałeś. Zamiast mięsa wykorzystaj twaróg i połącz go ze świeżym szpinakiem
W cieplejsze dni bywa ochota na trochę lżejszy obiad. Ciężkie sosy czy potrawy mięsne, to dania preferowane głównie w okresie jesienno-zimowym. Dobrym zamiennikiem tradycyjnego schabowego czy dań z kurczakiem, mogą być lekkie i proste w...
-
Te mięsne zawijasy są boskie. Rozpływają się w ustach, a przepis na farsz wymyśliłam sama
Jakiś czas temu długo zastanawiałam się, co zrobić na niedzielny obiad. Kotlety schabowe i mielone są pyszne, ale już nieco oklepane. Znalazłam w sieci przepis na roladki schabowe ze szpinakiem. Przepis wydał mi się ciekawy, ale postanowiłam go...
-
Te pierogi nie mają sobie równych. Nawet ruskie wydają się niesmaczne
Pierogi robi się na wiele różnych sposobów, jednak najczęściej nadziewa się je ziemniakami i twarogiem. Tym razem ten klasyczny przepis idzie w odstawkę, by ustąpić miejsca czemuś lepszemu. Ten farsz przebija smakiem wszystkie inne, a do tego...
-
Zielone liście nie tylko smakują, ale i poprawiają trawienie. Jem je o poranku, a kilogramy znikają
Jedni go nienawidzą, inni zaś kochają. Szpinak o którym mowa to obłędne warzywo, które nie tylko może wybitnie smakować, ale i przynieść nam wiele korzyści. Chrupiące, zielone liście wspomagają odchudzanie i pobudzają metabolizm. Sprawdź nasze tri...
-
Znudziły ci się kanapki i jajecznica? Zrób jajka a la szakszuka. Ślinka cieknie na amą myśl
Jajka to idealna opcja na śniadanie. Można je podać na wiele różnych sposobów i z wieloma dodatkami, np. ze szpinakiem. Co najważniejsze, przygotowanie ich nie zajmie dużo czasu, tak ważnego o poranku. Jak zrobić jajka ze szpinakiem?
-
Póki świeży łap go z półki w sklepie i zrób ten fantastyczny makaron. Idealny dla leniuchów w kuchni
Nie lubisz gotować i chcesz w kuchni spędzić minimalną ilość czasu na przygotowanie posiłku. Wystarczy kilka składników, a przyrządzisz szybki makaron, który zdobędzie serca twoich domowników. Jest tak dobry, że uznają gotowanie za twoją nową pasję.
-
Przekładam ziemniaki wiosenną masą z zieleniny i otulam serową pierzynką. Zapiekanka lepsza od lasagne
Myślisz, że nic nie przebije klasycznej lasagne? Zamiast sięgać po włoskie rarytasy, skuś się na zapiekankę, gdzie króluje ulubione warzywo Polaków. Mowa tu oczywiście o ziemniakach, którym towarzyszy gęsta i kremowa masa z wiosennej zieleniny, a...
- Nigdy nie wrzucaj do rosołu. Z zupy zrobisz toksyczny wywar
- Każdy, kto spróbował, chciał ten przepis. Ciasto jest słodkie i puszyste
- Nowa kolekcja w Pepco. Na co warto zwrócić uwagę? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Tarte buraczki Babci Anieli. Ani kropli octu, a smak rewelacja
- We wrześniu zawsze robię to ciasto. Z foremki znika w 5 minut
- Dodałam ten składnik, a naleśniki stały się lepsze. Wystarczy odrobina
- Bosacka pokazała przepis na "gofry jak z Monciaka". Są puszyste, złociste i chrupiące
- Magda Gessler robi karpatkę tylko z przepisu babci. Dodaje dwa składniki
- Chleb bez mąki i drożdży. Mogłabym go jeść non stop
- Dorzuć dwie sztuki do każdego słoika. Grzyby będą aromatyczne jak nigdy
-
Gwiazdnica pospolita - chwast lubiany przez ptactwo gospodarskie, może z powodzeniem zastąpić szpinak
Gwiazdnica pospolita to uporczywy chwast, który przez wielu pozostaje niedoceniony. Tymczasem warto wykorzystać jej właściwości lecznicze, a nawet włączyć do jadłospisu. Sprawdzamy, jakie są właściwości gwiazdnicy pospolitej.
-
Najbardziej wiosenna zupa, jaką widziałam. Szczawiowa może się schować
Wiosna to czas, kiedy wyciągamy z szuflad przepisy, które są lżejsze i bardziej kolorowe. Jeśli jednak takich nie posiadamy, trzeba się posiłkować tymi znalezionymi w internecie. Z chęcią dzielimy się więc recepturą na zieloną pyszność, którą wart...
-
Nie masz pomysłu na obiad? Spróbuj czegoś nowego - wystarczy makaron orzo, który kupisz w każdym markecie
Ten malutki i niepozorny makaron świetnie sprawdza się do zup i sałatek. Włosi i Grecy znają wiele sposobów na wykorzystanie go w zupełnie innych daniach. W Polsce nie należy on do najpopularniejszych, chociaż coraz więcej osób szuka urozmaicenia ...
-
Tak przechowywane warzywa to trucizna. Stają się skupiskiem E.coli
Czy wiesz, jak najlepiej przechowywać sałatę i inne warzywa liściaste, by nam nie szkodziły? Okazuje się, że nie każdy robi to dobrze. Najnowsze badania sprawią, że szybko nadrobisz braki. Ich wyniki szokują.
-
Zielone kopytka idealne na wiosenny obiad. Dodaje do niego świeże listki i zioła, wychodzi znakomicie
Wiosenne obiady powoli dominują w kuchni, a tłuste, rozgrzewające obiady idą w odstawkę. Zielone kopytka to przepis, który znakomicie odświeży domowe menu. Przepis to przysłowiowa bułka z masłem - wystarczy zrobić babcine kluski i wzbogacić je o...
-
To pomysł na ekspresowy obiad. Kruche ciasto w połączeniu z zapiekanym serem smakuje wprost obłędnie
Tarta ze szpinakiem i serem feta to doskonały pomysł na smaczny i pożywny obiad dla całej rodziny. Aromatyczny zapach kruchego ciasta zapiekanego ze smakowitymi dodatkami przenosi nas do autentycznej francuskiej restauracji.
-
Naleśniki, które ubóstwiam. Nie z serem i nie z dżemem - wytrawne nadzienie jest najlepsze
Przepis na naleśniki to rzecz, którą każdy z nas opanował lepiej lub gorzej, ale na pewno wszyscy je kochamy. Jednak naleśniki mogą nam nieco spowszednieć, zwłaszcza gdy jemy je zawsze z tymi samymi dodatkami. Dziś pokażemy wam, jak zerwać z...
-
Ciasto na naleśniki robię po swojemu. Starsze gospodynie łapią się za głowę. "Bój się Boga!"
Ciasto na naleśniki to jeden z przepisów, które każdy zna na pamięć. Ja jednak robię je trochę inaczej. Pokazałam je kiedyś babci - zbladła i złapała się za głowę. Jednak spróbowała i bardzo jej smakowały. Dodaję zdrowy składnik.
-
Trochę jak szakszuka, a jednak na zielono. Totalny game changer na redukcji. Rozpływa się w ustach
Szakszuka staje się coraz popularniejsza. Jednak to jej zielona wersja znacznie bardziej zachwyca. To idealne śniadanie dla tych, którym zależy na dużej ilości białka i energii na cały dzień. Jajka w wersji na zielono to też totalny game changer n...
-
Zrobiłam najlepszy makaron z sosem w moim życiu. Był kurczak, ale o jednym składniku mało osób słyszało
Makaron z kurczakiem na obiad to zawsze dobry pomysł, jednak ostatnio postanowiłam troszeczkę zaszaleć. Otworzyłam lodówkę i już wiedziałam, że wymyślę zupełnie nowy przepis na makaron. I stało się - wzięłam kurczaka, szpinak, dwa sery i suszone...
-
Pomysł na obiad z kurczakiem. Biorę kilka składników i zawijam w mięso - rodzina liże talerze
Pomysł na obiad z kurczakiem to zawsze dobry pomysł, niezależnie, czy masz w planach pieczone pałki, czy może sznycelki. Ja jakiś czas temu postanowiłam zrobić kurczaka na obiad w inny sposób. Wzięłam szpinak, ser i zawinęłam w mięso i to był błąd...
-
Szpinak wcale nie musi być smutnym wspomnieniem z dzieciństwa. W zakręconej formie skusi każdego
Szpinak to dla wielu kulinarne przekleństwo czy koszmar rodem z dzieciństwa. Na szczęście z naszym przepisem przemycisz zielone listki do diety w smaczny, zdrowy i niebywale zakręcony sposób. Wystarczy kilka składników, by przygotować najlepszą po...
-
Wystarczą dwa na śniadanie, a głodna robię się dopiero po południu. Znajoma dietetyczka poleciła mi ten przepis
Choć zwykle prym wiodą śniadania na słodko, to gofry w tej wersji skradną serca nawet największych łasuchów. Wystarczą cztery składniki, a wyczarujesz wysokobiałkowy posiłek, który nasyci twój brzuch na długie godziny. Dobierz ulubione dodatki i...
-
Dżemy i kremy pójdą w kąt. Teraz racuchy robi się z tym składnikiem. Dodaje smaku i świetnie wygląda
Racuchy to bardzo popularne danie śniadaniowe, które również w wielu domach podawane jest na obiad i kolację. Zazwyczaj robi się je z owocami i podaje z kremami i dżemem. Tym razem warto trochę pozmieniać tradycyjny przepis. Dodatek tego składnika...
-
Nie kombinuj i zrób ten najprostszy obiad. Potrzebujesz zaledwie kilku składników i 30 minut
Niejednokrotnie pisaliśmy o prostych daniach obiadowych, które robi się w kilka chwil. Ta potrawa również się do nich zalicza, a dodatkowo jest uwielbiana przez wiele osób. By ją przygotować, nie trzeba posiadać nadzwyczajnych umiejętności....
-
Ewa Wachowicz znowu zaskakuje. Tym razem do racuszków dodała to zielone warzywo. Efekt? Ten smak powala na kolana
Przepisy Ewy Wachowicz podbiły serca wielu Polek i Polaków. Celebrytka regularnie dzieli się sprawdzonymi recepturami i inspiruje do sięgania po nowe smaki lub rozwiązania. Tym razem pokazała, jak przygotować racuchy w wersji wytrawnej. Swój zielo...
-
Zapiekanka, jakiej jeszcze nie było. Połącz fetę z warzywami i dokończ w ten sposób. To niemal wytrawne ciasto
Co, gdyby połączyć warzywa z serem, zalać ciastem i zapiec? To przepis na jedyną w swoim rodzaju zapiekankę w wersji premium. Duet grillowanych, jesiennych smaków z fetą to istna rozkosz dla podniebienia. A to wszystko tanim kosztem i minimalnym...
-
Ekspresowe danie jednogarnkowe w mniej niż 20 minut. Połącz składniki, a reszta zrobi się sama
Jednogarnkowe danie w mniej niż 20 minut to hit tej jesieni. Wystarczy połączyć sycące składniki, a reszta zrobi się dosłownie sama. W roli głównej biała fasola w anturażu soczystego i pełnego witamin szpinaku. Tu króluje prostota, jednak sekret...
-
Naleśniki ze szpinakiem - będą się nimi zajadać mali i duzi! Sprawdź koniecznie nasze przepisy
Naleśniki ze szpinakiem to dobra propozycja obiadowa. Danie mimo swojej lekkości, jest pożywne i ciekawe w smaku. Z odpowiednimi dodatkami sprawdzi się nawet podczas uroczystego przyjęcia. Gotowi na nowe smaki? Zaczynamy!
-
Nie ma lepszej letniej zupy. Lekka, aromatyczna, a główny składnik jest, w co drugim ogrodzie
Zupy mogą kojarzyć się z ciężkimi daniami, które mają za zadanie rozgrzać w chłodniejsze dni. Jednak ta propozycja świetnie sprawdzi się w okresie letnim, a do tego dostarczy wiele potrzebnych witamin. Główny składnik można znaleźć nie tylko w...
-
To najlepszy pomysł na podanie naleśników. Żaden twaróg, tylko ten farsz i panierka
Naleśniki robi się łatwo i szybko. Podaje się je zazwyczaj z twarogiem lub domową konfiturą. Aby trochę podkręcić ich smak i zrobić coś innego, proponujemy wykorzystać ten przepis. Nadzienie jest palce lizać, a panierka nadaje całości chrupkości.
-
Szpinak w różnych odsłonach. Przepisy na szybkie, zdrowe i wyborne dania dla każdego
Szpinak to warzywo, które cieszą się coraz większą popularnością. Można z niego stworzyć całe mnóstwo wspaniałych potraw. Zupy, sałatki, makarony i wiele innych. Szpinak to bogactwo żelaza i kwasu foliowego. Sprawdź, jak przyrządzić go w przepyszn...
-
Przepis na naleśniki. Zrób kolorową wersję, a zachwycisz dzieciaki! Zapomnij o sztucznych barwnikach
Naleśniki to przysmak uwielbiany nie tylko przez dzieci. Jeśli jednak przyrządzasz je dość rzadko, zastanawiasz się, jaki przepis jest najlepszy. Ważne, aby uzyskać delikatnie i cienkie ciasto, które nie zdominuje smaku farszu. Przełam nudę w kuch...
-
Zapomnij o nudnych kotletach. Przepis na soczyste roladki ze szpinakiem to ekspresowa rewelacja
Jeśli w domowym jadłospisie pojawiła się rutyna i nuda pora na wiosenne zmiany! Zamiast tradycyjnych schabowych czy mielonych przygotuj soczyste roladki ze szpinakiem. Zielenina to jednak niejedyny składnik nadzienia - odrobina nabiału nada całośc...
-
Co zjedzą poddani na koronacji Karola III? To wcale nie będzie brytyjskie danie! Mamy przepis
Karol III został królem już w ubiegłym roku. Jednak na oficjalną koronację trzeba jeszcze zaczekać. Uroczystość odbędzie się 6 maja bieżącego roku. Przygotowania trwają, wiadomo już, co zjedzą goście. Przygotowaliśmy przepis, dzięki któremu w pros...
-
Ekspresowy przepis na makaron. Wystarczą tylko trzy składniki. Wszyscy sięgną po dokładkę
Podajemy bardzo prosty przepis na makaron, który przygotowuje się w błyskawicznym tempie. Do jego przyrządzenia będą potrzebne zaledwie trzy główne składniki i przyprawy. Gotowe danie smakuje najlepiej posypane parmezanem.
-
Przepis na roladki ze szpinakiem. Mięso wyjdzie soczyste i esencjonalne, jeśli dodasz do farszu nabiał
Soczyste roladki ze szpinakiem to obłędnie smaczna propozycja, której z pewnością nikt się nie oprze. Kurczak w anturażu doprze doprawionej zieleniny, gwarantuje zadowolenie nawet najwybredniejszych gości. Kluczem do sukcesu jest jednak odrobina...
-
Postny obiad na Wielki Piątek. Pobrudzisz trochę ręce, ale smak zrekompensuje wszystko
Kuchnia polska mocno kojarzy się z mięsnymi daniami, lecz w Wielki Piątek niektórzy odmawiają sobie takich potraw. Aby w ten dzień zjeść pożywnie i smacznie, sugerujemy przepis na zielony przysmak. Dla niektórych jest lepszy niż pierogi ruskie lub...
-
Wyśmienite i chrupiące roladki schabowe na Wielkanoc. Doskonały smak zapewni im ten prosty i pyszny farsz
Schab natychmiastowo kojarzy się z rodzinnym, niedzielnym obiadem lub ważną uroczystością. Warto go jednak przygotować w nieco innej wersji niż ta tradycyjna. Schab w formie roladek z serowo-szpinakowym farszem będzie smakować o wiele lepiej, a na...
-
Zupa szpinakowa będzie idealną alternatywą na Wielkanoc. Ma nietypowy kolor, ale smakuje obłędnie
Uwielbia towarzystwo grzanek czosnkowych, jest witaminową bombą, a do tego obłędnie smakuje. Zupa szpinakowa z tego przepisu jest banalna w przygotowaniu. Dodatkowo będzie znakomitą alternatywą na Wielkanoc.