triki

Więcej o:

triki

  • Jak szybko ugotować ziemniaki? Są dwa triki, które pomogą

    Więcej trików i porad kulinarnych znajdziecie na naszej stronie głównej Dłuższy dzień w pracy, korki, spóźniony autobus... A tu jeszcze po powrocie do domu trzeba nastawić ziemniaki i czekać, aż się gotują. Mamy dla was dwa sposoby, dzięki którym zrobicie to szybciej i skrócicie sobie czas

  • Zupa gulaszowa - przepis. Ten trik sprawi, że będzie smaczna i sycąca

    . Bardzo ważnym krokiem jest smażenie warzyw na tłuszczu w garnku po mięsie - ten trik gwarantuje przenikanie się smaków i  niepowtarzalny aromat.  Do zeszklonej cebuli dodaj pokrojone warzywa i całość duś około 10 minut. Gdy warzywa nieco zmiękną, wlej bulion. Następnie dodaj przyprawy - solidną

  • Zupa ogórkowa - przepis jest prosty, ale nie wszyscy stosują jeden trik

    . Dzięki pewnemu trikowi, twoja zupa ogórkowa będzie jeszcze pyszniejsza - wystarczy, że podsmażysz starte ogórki na maśle, a uzyskasz zupełnie nowy wymiar zupy. Zupa ogórkowa - przepis: Składniki: 1.5 litra bulionu 3 ziemniaki 4 duże ogórki kiszone 2 łyżki masła mała cebula marchewka 100 g

  • Sałatka jarzynowa Magdy Gessler. Restauratorka zdradziła trik

    się z internautami ciekawym trikiem, który sprawi, że danie będzie smakowało zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Restauratorka wskazuje, że warto zrezygnować z cebuli.  Jak tłumaczy, nie powinno się jej dodawać z dwóch powodów. Po pierwsze, warzywo to ma bardzo intensywny zapach, przez co sałatka

  • Jak uratować przesolony sos? Te triki uratują cię z kulinarnej opresji

    Więcej trików kuchennych znajdziesz na naszej stronie  Gazeta.pl Przesolony sos to kulinarna katastrofa dla wielu gospodyń i może się zdarzyć każdemu. Na szczęście znamy kilka sprawdzonych sposobów, które skutecznie uratują cię z tej opresji, a jak wiadomo, domowe sposoby są najlepsze. Od dziś

  • Lepszego boczku nie znajdziesz. Prosty trik na mięso idealne

    Więcej sprawdzonych przepisów na ciasta znajdziesz na naszej stronie Gazeta.pl. Aby przygotować idealnie soczysty boczek, musimy wybrać ten surowy, najlepiej ze skórą. Zapobiegnie ona wyschnięciu mięsa podczas pieczenia. Jeśli lubicie pieczenie o bardzo mięsnym smaku - zdecydujcie się na boczek z