warzywo
-
Najpierw odsączam, później panieruję. Ta przekąska zawsze wychodzi złocista i chrupiąca
Początek sierpnia to najlepszy czas na dania z cukinii. W końcu to właśnie teraz można dostać najdorodniejsze i najsmaczniejsze okazy. Dzięki charakterystycznemu, ale dość delikatnemu i neutralnemu smaku można z nich wyczarować najróżniejsze dania...
-
Rozpoznasz warzywo na zbliżeniu? 13/13 zgarną tylko spostrzegawcze osoby
Przed tobą quiz na spostrzegawczość. Zadanie polega na tym, że musisz rozpoznać warzywa na zbliżeniach. Niektóre pytania są podchwytliwe, bo jedno warzywo może być bardzo podobne do drugiego. Tylko najbystrzejsi nie popełnią żadnej pomyłki. Dasz...
-
Obierać czy nie obierać? Oto jest pytanie. Wszystko zależy, ale ich łodygi znajdziesz już kwietniu
To już ten czas! Sezon na rabarbar rozpoczął się z początkiem kwietnia. Ten kwaśny smak przypomina najlepsze czasy dzieciństwa w ogrodzie babci. Jest świetnym składnikiem wiosennych kompotów czy ciast z kruszonką. Jest jednak jedna zagwozdka:...
-
Zupa z tego taniego warzywa nie ma sobie równych. Dorzucam kilka składników i wyczarowuję pyszny obiad
Zupa z taniego warzywa, czyli zupa z ziemniaka. Pyszna, sycąca i bardzo prosta w przygotowaniu, a na dodatek naprawdę tania. Można przygotować ją na różne sposoby i zawsze będzie smakować wyśmienicie. Oto przepis, który na dobre rozgościł się w mo...
-
Oczyszcza organizm, reguluje poziom cukru. Polacy jedzą ją rzadko. Niektórzy może nawet nie znają
Są takie produkty, o których w kuchni często zapominamy. Sięgamy po najpopularniejsze warzywa i owoce, a czasem nawet nie zdajemy sobie sprawy, że warto rozszerzyć obszar zainteresowań i czerpać z tego korzyści. Do grona warzyw, które zostały...