wędliny
-
Jak długo można przechowywać resztki wędliny w lodówce? Wszystko zależy od jej rodzaju
Nieświeża wędlina to jeden z produktów, które mogą nam zaszkodzić. Jak długo można przechwowywać ją w lodówce? Mamy dla was kilka wskazówek.
-
Przepis na kiełbasę swojską. Wypróbuj sprawdzony sposób, aby cieszyć się staropolskim smakiem
Przepis na kiełbasę swojską jest bardzo prosty i z pewnością każdy może go wypróbować. Zaopatrzcie się w potrzebne produkty i zróbcie swoją pierwszą i domową kiełbasę. Oto prosty sposób, by ją przygotować!
-
Szynka pieczona: nie tylko na wielkanocny stół. Słodycz owoców podkręci smak mięsa [PRZEPISY]
Szynka pieczona to jedno z najczęściej przyrządzanych mięs, zwłaszcza w okresie świątecznym. Może być doskonałym pomysłem na obiad, ale także stanowić dodatek do kanapek (zamiast tradycyjnych wędlin) czy też bazę do sałatek. Sprawdzamy, jak upiec...
-
Deska serów i wędlin. Idealna przekąska dla niespodziewanych gości
Deska serów i wędlin to dobre rozwiązanie, kiedy zaskoczą cię niespodziewani goście. Można ją przygotować w kilka minut, jest efektowna i każdy powinien znaleźć na niej coś dla siebie.
-
Lepszego boczku nie znajdziesz. Prosty trik na mięso idealne
Aromatyczny boczek to doskonały dodatek do kanapek. Dzięki dużej zawartości tłuszczu, mięso to idealnie nadaje się do pieczenia, a w domowych warunkach osiągniemy efekty godne najlepszych restauracji. Warto pamiętać o odpowiedniej mieszance...
-
Schab dojrzewający - przepis na obłędną wędlinę. Pamiętaj o ważnym kroku, a wyjdzie idealnie.
Schab dojrzewający to przepyszna, krucha i delikatna wędlina, którą bez problemu zrobisz samodzielnie. Przepis na schab dojrzewający jest banalny, wymaga od ciebie tylko miejsca w lodówce i cierpliwości. Jak zrobić pyszną, dojrzewającą wędlinę?...
-
Jak przechowywać wędlinę w lodówce, żeby jak najdłużej była dobra? Podpowiadamy
Wędliny przyniesione ze sklepu w foliowych torebkach wkładacie od razu do lodówki? Plastikowe opakowanie wcale nie jest dla nich dobre. Wręcz przeciwnie - w folii szybciej się psują. Jak je zatem przechowywać, żeby dłużej zachowały świeżość?
-
Biały nalot na kiełbasie? Sprawdzamy, czy rzeczywiście trzeba ją wyrzucić
Czy jeśli na kiełbasie pojawił się biały nalot, to nadaje się ona do zjedzenia? Skąd się on bierze i co zrobić z takim produktem? Rozwiewamy wątpliwości.
-
Czy mięso lub wędliny, które metalicznie opalizują, można bezpiecznie jeść? A może lepiej je wyrzucić? [WYJAŚNIAMY]
Na pewno nie raz widzieliście metaliczny, często zielonkawy poblask na plastrach wędliny. Czy takie mięso nadaje się do jedzenia? A może to oznaka, że się zepsuło lub jest pełne "chemii"? Wyjaśniamy.
-
Pasztet domowy pieczony - pyszna przekąska nie tylko na świąteczny stół. Przepis podstawowy
Pasztet domowy pieczony w piekarniku to najlepszy pasztet, jaki można podać zarówno na przyjęciu, jak i do kanapek. Jest nie tylko lepszy jakościowo, ale także smaczniejszy niż jego zamienniki ze sklepowych półek. Jeśli kanapki z pasztetem pojawia...
-
Najlepszy sposób na umycie truskawek. Potrzebujesz tylko dwóch składników
-
"Milionerzy". Padło pytanie o kuloodporną kawę. Było warte 75 tys. zł. Uczestnik zaryzykował
-
Mięso już zawsze będzie mięciutkie. Wystarczy zastąpić wodę innym dodatkiem
-
Ogórki małosolne - przepis w kilku krokach. Sprawdzona receptura babci. Będą chrupiące i pyszne
-
Połączenie pomidora z ogórkiem jest szkodliwe? Eksperci obalają popularny mit żywieniowy
- Co zrobić, żeby rosół nie był mętny? Mamy 4 sprawdzone triki, które zapewnią klarowność rosołu
- Sernik na zimno. Przepis na puszysty deser z sezonowymi owocami i galaretką - idealny do kawy
- Pieczeń rzymska - przepis na alternatywę dla tradycyjnej potrawy z mięsa wieprzowo-wołowego
- Ogórki małosolne są teraz hitem internetu. Mamy garść porad i wskazówek, dzięki którym wyjdą idealne
- Gazpacho - przepis na hiszpański chłodnik pomidorowy. Sposób na wykorzystanie starego chleba
-
Wędliny i zimne mięsa na świąteczny stół - domowe są najlepsze!
Podczas świąt na naszych stołach goszczą nie tylko ryby i pierogi, ale również domowe mięsa. Szynki, schab, pasztety czy boczek świetnie smakują z dodatkiem domowych pikli i sosów.