wskazówki jak gotować

Więcej o:

wskazówki jak gotować

  • Niby nic, niby zupa, a tak naprawdę deser. Zapomniana zupa "nic". Znacie?

    pianek wlewamy żółtka, cały czas mieszając. Zupa powinna zacząć gęstnieć. Do talerzy z piankami wylewamy zupę i odstawiamy do całkowitego wystudzenia (można ją nawet schłodzić). Dekorujemy cynamonem lub ulubionymi owocami.  Wskazówka: zamiast gotować pianki, możemy upiec w piekarniku beziki

  • Sprawdzilismy przepis na pampushki - ziemniaczane pierogi z farszem

    masy ziemniaczanej formujemy kulki, robimy w nich wgłębienia i nakładamy farsz, następnie zaklejamy. W dużym garnku gotujemy wodę z solą. Wkładamy po 3-4 pampushki i gotujemy przez kilka minut po wypłynięciu na powierzchnię. Podajemy na gorąco. Wskazówki:  - gotowane pampushki można także

  • Kapuśniak z młodej kapusty - przepis na pyszną zupę

    . Gdy kapusta lekko zmięknie, dodaj posiekany pęczek koperku. Dopraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj. Gotuj jeszcze przez chwilę, by kapusta była dość miękka, ale nie rozgotowana. Podawaj gorącą, na przykład ze świeżym chlebem pełnoziarnistym. Wskazówkigotowanie i podanie Aby uzyskać