wskazówki jak gotować
-
Jak gotować szparagi, aby były odpowiednio miękkie i pyszne? Sprawdź, jak robi to Ania Starmach
Jak gotować szparagi, aby cieszyć się pełnią smaku i świetnymi właściwościami? Gdy potrzebujesz najlepszych porad, szukaj ich u znawców tematu. Dowiedz się zatem, jak szparagi gotuje Ania Starmach.
-
Jak ugotować ryż? Potrzebne będą 4 składniki
Jak ugotować ryż na sypko bez torebki? Przywykliśmy do gotowych rozwiązań, więc klasyczne działania wydają nam się być niezbyt praktycznymi. Być może gotowanie ryżu nie jest wielką sztuką, ale i na tym elemencie czasem warto się skupić.
-
Bez tych umiejętności nie będziesz dobrze gotować. Gordon Ramsay zdradza top 5 czynności
Podstawowe umiejętności kulinarne powinien mieć każdy. S kuchni Gordon Ramsay wie jakie czynności przydadzą się każdemu. Przekazał on top 5 technik, które powinien znać każdy. Sprawdź, czy poprawnie je wykonujesz.
-
To robisz źle w kuchni według Pascala Brodnickiego. Na liście mycie mięsa i zła obsługa piekarnika
Pascal Brodnicki to ekspert działań w kuchni. Lata praktyki pokazały mu, jakie błędy popełniane są podczas gotowania. Niektóre z nich ciągle znajdują swoich zwolenników. Lista jest długa, ale warto się z nią zapoznać, aby przygotowywane dania były...
-
Zapomnij o mące i zasmażce. Znamy lepszy sposób na zagęszczenie zupy. Dzięki niemu będzie kremowa i delikatna
Istnieje bardzo wiele różnych sposobów na zagęszczenie zupy. Każdy z nich sprawi, że danie będzie miała inną konsystencję i smak. Zazwyczaj wszyscy dążą do tego, aby potrawa była aksamitna, delikatna i kremowa. Ten nietypowy rodzaj zagęszczacza...
-
Dodaj do jajek prosty składnik, a nie pękną. Ten trik uratuje gotowanie
Jajka są najczęstszym składnikiem ciast, deserów i przede wszystkim śniadań. Podawane w różnych formach i uwielbiane przez wielu. Jednak nie zawsze wychodzą tak, jakbyśmy tego chcieli. Na ratunek przychodzi składnik, który zalega w szafkach, a w t...
-
Genialny trik z lodem. Jedna kostka może uratować twoje danie
Kostki lodu najczęściej używane są w kuchni do napojów lub jako ratunek do oparzonego języka, albo palców. Jak się jednak okazuje, może mieć inne zastosowanie, o którym mało kto wie, a który warto znać.
-
Nigdy nie gotuj jajek w mikrofali. Tiktokerka przekonała się o tym na własnej skórze. Boleśnie
Internet pełen jest sprytnych trików na ułatwienie sobie życia w kuchni. O ile sporo z nich może faktycznie poprawić nasze dania, o tyle jest też duża część, przez którą efekt jest zgoła przeciwny. Niekiedy może skończyć się nawet wizytą w szpitalu.
-
Ile gotować jajka na miękko? Wyznaczenie czasu nie jest takie proste
Jajko na miękko to śniadaniowy klasyk. Z jednej strony nie ma nic trudnego w przygotowaniu jajka na miękko, z drugiej jednak strony. No właśnie! Też zdarzało wam się nie raz, nie dwa ugotować jajko na twardo? Spieszymy z pomocą. Jak gotować jajka ...
-
Jak zrobić fasolkę szparagową? Ile czasu gotować? Podpowiadamy
Fasolka szparagowa to obowiązkowy dodatek do obiadu latem. W sezonie fasolka jest po prostu najsmaczniejsza! Ale jak zrobić fasolkę szparagową? Polecamy nasze ulubione przepisy - szczególnie na zupę z fasolki szparagowej i fitsałatkę z fasolki...
-
Warzywny wywar przegoni mszyce na dobre. Najlepszy i ekologiczny sposób
-
Dzięki tej regule zrobisz ciasto lepsze od szarlotki. Rozpływa się w ustach
-
Opowiada o swojej pasji: Lecimy sprzętem, który nie ma sterów. Jest tylko palnikMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Kucharka księdza gotuje najlepszy krupnik. " Biskupowi aż biret spadł"
-
Tani i ekologiczny oprysk do ogórków. Plony będą o wiele bardziej obfite
- Weź woreczek i jeden drobiazg. Muchy więcej nie wlecą do twojego domu
- Rabarbar w tej wersji powala na kolana. Nie na słodko i nie w cieście - ten dżem zamieni każdą pieczeń w arcydzieło
- Takiej kremówki nie znajdziesz w cukierni. Ma 103 metry długości
- Jak się robi ogórki watykańskie? Kluczem jest jeden nieoczywisty dodatek
- Lody owsiane smakują kosmicznie i od nich nie przytyjesz. Potrzeba 4 składników
-
Ile gotować kalafiora? Jak uniknąć nieprzyjemnego zapachu? Wyjaśniamy
Kalafior to smaczne i zdrowe warzywo. Ma jednak pewną "przypadłość". Podczas gotowania kalafiora unosi się w mieszkaniu niezbyt przyjemny zapach. Jak gotować kalafiora, żeby uniknąć zapachu? Ile właściwie gotować kalafiora? Wszystko wyjaśniamy.
-
Skąd się bierze szara otoczka na żółtku ugotowanego jajka? Wyjaśniamy
Sina otoczka na żółtku ugotowanego jajka wygląda nieestetycznie. Co można zrobić, żeby się nie pojawiła? Podpowiadamy.
-
Jak gotować bób i fasolę, żeby nie mieć problemów z brzuchem? Pomoże odpowiednia obróbka i kilka przypraw
Fasolka po bretońsku, zupa krem z groszku, młody bób czy pasta z ciecierzycy. Chyba większość ludzi uwielbia te pyszne potrawy. Niestety ich jedzenie często pociąga za sobą nieprzyjemne skutki w postaci bólu brzucha. Jest jednak kilka rzeczy, któr...
-
Borowiki ceglastopore - właśnie trwa wysyp! Nadleśnictwo Baligród podzieliło się filmem. "Piękne okazy"
Sezon na borowiki ceglastopore trwa właściwie przez całe lato, ale pod koniec sierpnia następuje ich wysyp. Potwierdza to film, który opublikowało w swoich mediach społecznościowych Nadleśnictwo Baligród. Jak odróżnić borowiki ceglastopore od inny...