zasmażka
-
Najlepszy towarzysz schabowego szybko znika z bazarków. Jak zrobić zasmażaną kapustę? Błąd z mąką wszystko zrujnuje
W naszej świadomości istnieje wiele par idealnych. Wymienić można chociażby Tristana i Izoldę, Ivana i delfina oraz schabowego i kapustę zasmażaną. Oczywiście zasmażanie to czynność pozornie banalna, ale jeden mały błąd sprawi, że konsystencja i...
-
Jak zrobić zasmażkę? Najlepszy sposób na aksamitne wykończenie dania. Babcie korzystają z tego składnika
Jak zrobić zasmażkę? To pytanie pojawia się w głowach osób, które marzą o idealnym wykończeniu sosu. W końcu ten powinien być nie tylko smaczny i aromatyczny, ale także aksamitny. Jak więc osiągnąć idealną konsystencję? Podpowiadamy.
-
Zasmażka do zupy mojego dziadka jest najlepsza. Bez niej na stole nie mogła pojawić się żadna zupa
Zasmażka do zupy to idealna propozycja zagęszczenia. Jednak nie tylko o konsystencję tu chodzi. Dobrze wykonana zasmażka potrafi wpłynąć na smak dania. Dlatego też często dodawana jest nie tylko do zup, ale i sosów. Jak zrobić idealną zasmażkę?...
-
Jak zrobić zasmażkę? Kluczowe są proporcje i rada babci Józi o trzech łyżkach
Zasmażka to nieodłączny element zup takich jak flaki czy kapuśniak, ale także uzupełnienie sosów oraz uwielbianej przez wszystkich zasmażanej kapusty. O ile w teorii wykonanie zasmażki jest proste, o tyle w praktyce nie zawsze się takie okazuje. J...
-
Zupa kalafiorowa - przepis na rozgrzewające i lekkie danie. Smak od babci gwarantuje ten dodatek
Wśród domowych bulionów nie może zabraknąć także tych bardziej mlecznych i lekkich jak zupa kalafiorowa. Sycąca, rozgrzewająca i idealna na chłodne dni propozycja na obiad bazuje na warzywach i dodatku śmietany. Domowy i babciny smak gwarantuje te...
-
Czym zagęścić zupę? Babcine receptury nie mają sobie równych. Bulion będzie sycący i aromatyczny
Domowe zupy nie mają sobie równych - są sycące, pełne smaku i aromatu. Niektóre przepisy wymagają jednak dodatkowego składnika, po który sięgały często nasze babcie. Czym zatem zagęścić zupę? Te dodatki sprawią, że bulion stanie się treściwy i...
-
Jak zrobić zasmażkę idealną? Najlepszy sposób na gęstsze i bardziej aromatyczne zupy i sosy
Jak zrobić zasmażkę do zup i sosów? Bardzo prosto i szybko. Ten przepis powinien znać każdy miłośnik gotowania. Zresztą przekonajcie się sami. Na pewno nie pożałujecie.
-
Zasmażka do zupy, czyli prosty sposób na zagęszczenie potrawy oraz dodanie jej wyrazistego smaku
Zasmażka do zupy to znany sposób na zagęszczenie potrawy i jednocześnie dodanie jej aromatu. Jednak zasmażka nadaje się też do innych potraw - sosów czy mięs. Sprawdźcie, jak łatwo zrobić ten przydatny dodatek do potraw.
-
Czym zagęścić zupę? Domowe receptury naszych babć, które nadają smaku i charakteru każdemu bulionowi
Domowe przepisy na zupy są bezkonkurencyjne i smakują najlepiej. Wiele z nich wymaga dodatkowego składnika, który często używały nasze babcie. Czym zagęścić zupę? Te tradycyjne receptury, nie mają sobie równych - wzbogacą smak i nadadzą całości...
-
Młoda kapusta - najprostszy przepis na wiosenny przysmak. Potrzebne będzie masło i odrobina mąki
Sezon na młodą kapustę już w pełni, dlatego każdy miłośnik zielonych warzyw może cieszyć się ulubionymi smakami. Przepis na młodą kapustę jest banalny, dziś jednak podpowiemy ci, jak ją przygotować, by była idealnym dodatkiem do obiadu lub też...
-
Chcesz zrobić oprysk na mszyce? Wymieszaj to z wodą i spryskaj rośliny
-
Chcesz zebrać obfite plony? Podlej pomidory taka mieszanką
-
Polacy idą po Koronę Wodospadów! To duże wyzwanie logistyczne i ambitny celMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Przepis na ciasto z 80-letnią tradycją. Ten wypiek to rodzinny hit
-
Cukinii w takiej wersji nie robi nikt. Robię ją nawet 3 razy w tygodniu
- Zapomnij o suchym jak wiór mięsie. Dzięki tej mieszance będzie soczyste
- Tego nie rób szykując ogórki kiszone. Pozbawisz je wartości odżywczych
- Poznań stawia na zdrowie i wybór. Na szkolnych stołówkach "roślinne posiłki"
- Wystarczą tylko trzy składniki, by przygotować niewiarygodnie pyszny dżem
- Ten sos pomidorowy to zupełnie inny poziom. Olśni nawet teściową
-
Beszamel - przepis na bazowy sos. Kluczem do dobrego smaku i braku grudek jest odrobina cierpliwości
Smak sosu beszamelowego doskonale znamy z wielu potraw. Przygotowanie jest bardzo proste, jednak mała pomyłka potrafi zadecydować o smaku tego kremowego sosu. W naszym przepisie podpowiadamy jak przygotować beszamel krok po kroku.