zastawa stołowa
-
Rodzina zjadła sernik w jeden dzień? Nawet bez sera można zrobić ten wypiek. Jest pyszny
Sernik to jeden z tych wypieków, który znany jest każdemu. W Polsce wykonujemy go przy każdej możliwej okazji, lecz poza granicami naszego kraju jest równie znany. Gdy mamy więc na niego ochotę, lecz nie mamy w lodówce sera to nic straconego. Nawe...
-
Nie poznasz prostszej sałatki, która pasuje do ryby. Zrobisz ją w mniej niż 20 minut
Gdy przygotowujemy święta lub imprezę, każda minuta jest na wagę złota. Nie możemy sobie bowiem pozwolić na opóźnienia. Warto więc oszczędzać czas na tym, na czym się tylko da. My to robimy na tej sałatce, która gotowa jest w 20 minut.
-
Zapomnij o panierce, teraz tak robi się karpia. Rodzina spadnie z krzeseł, gdy podasz go na Wigilię
Karpia podaje się na wiele różnych sposobów. Większość z nas spotkała się jednak z jego panierowaną i wysmażoną wersją. Ta metoda zaserwowania jest całkiem inna i z pewnością znajdzie swoje miejsce na wigilijnym stole. Każdy zapyta o przepis, bo n...
-
Postaw ją jako dwunastą wigilijną potrawę. Sięgnie po nią każdy, kto lubi słodkie smaki
Dzisiejszy dzień to ostatni dzwonek, by wykonać bardziej wymagające potrawy. Jednak to danie jest banalnie proste i nie potrzebuje czasu i cierpliwości. Każdy, kto lubi słodkie i nieoczywiste smaki z pewnością skusi się na choć jedną porcję. Ten...
-
Nie chcesz w tym roku lepić uszek? Te kluseczki sprawdzają się u mnie od lat. Każdy je zachwala
Barszcz czerwony z uszkami to klasyk, który w pierwszej kolejności pojawia się na wigilijnym stole. Niemniej jednak przygotowanie uszek jest wymagające, a przed świętami nie mamy za wiele czasu. Można je również zamienić na inny, równie smaczny...
-
Jeśli karp to tylko w takiej odsłonie. Ma lekką panierkę, a jeden składnik dodaje się do sernika
Z karpiem jest tak, że albo się go lubi, albo nienawidzi. Nieważne, do której grupy należysz i tak warto postawić go na świąteczny, stole. Jednak jaką odsłonę wybrać? Z tym może być większy problem. Na ratunek przychodzi ten przepis, który nie ma...
-
Stryjek robi go na drugi dzień świąt. Ten składnik za 2 zł dodaje smaku i głębokiego aromatu
Wędliny pojawiają się na świątecznym stole już pierwszego dnia świąt. Oprócz dobrze znanych kiełbas można również wyróżnić smakołyki, których nigdy wcześniej się nie widziało. W tym roku warto podać to mięso, które przypadnie wszystkim do gustu. W...
-
Strzelczyk zdradza przepis na wigilijny barszcz, który zawsze wychodzi. Koniecznie dodaj ten składnik
O świętach można mówić różne rzeczy, jednak jedno jest pewne - na stole nie może zabraknąć czerwonego barszczu. Tomasz Strzelczyk również stosuje się do tej zasady i pokazał swój przepis na tę zupę. Dodaj do niej dużo różnych produktów, ale jeden...
-
Przepis na te uszka jest w mojej rodzinie od pokoleń. Babcia robi je co roku i znikają najszybciej
Świąteczny barszcz czerwony charakteryzuje się głębokim i wyjątkowym smakiem. Jednak jest w nim coś, na co każdy czeka z niecierpliwością. To uszka wypełnione po brzegi smacznym farszem. Elastyczne ciasto wypełnia się nadzieniem, które później...
-
Dla tej sałatki zawsze znajdę miejsce na świątecznym stole. Zrobisz ją w 10 minut
Sałatki na świątecznym stole pojawiają się za każdym razem. Chociaż ta zasada nigdzie nie została zapisana, każdy wie, że znajdzie tam takie smakołyki. Obok jarzynowej, warto postawić przysmak, który w mig zniknie z miski. Skład nie wymaga robieni...
- Nazwa dziwaczna, smak obłędny. Słodkie pączusie zjesz jednym hapsem
- Przepis na pyzy. Wychodzą mięciutkie dzięki konkretnym proporcjom
- Gdy zostaje mi rosół, nie robię pomidorowej. Inna zupa jest lepsza
- Szklanka, mielone i ulubione dodatki. Mama błagała o dokładkę i przepis
- Zupa, która pomoże przetrwać zimę. Poczujesz ciepło w każdej łyżce
- Cztery składniki i mnóstwo radości. Domowe krówki zrobisz w chwilę
- Prawdziwy czy sfałszowany? Szybki trik pszczelarzy na sprawdzenie miodu
- Ciasto jogurtowe robię niemal z zamkniętymi oczami. Wychodzi wilgotne
- E.Wedel z nową kampanią i loterią "Rozgryź podwójną naturę Pawełka i graj o kasę na przyjemności!"MATERIAŁ PROMOCYJNY PR
- Wege catering dietetyczny - bezmięsna dieta pudełkowa Reklama
-
Myślałam, że nic nie przebije babki cytrynowej, a byłam w błędzie. Ta jest o wiele lepsza
Babka kojarzyć się może z Wielkanocą, jednak w wielu domach pojawia się na wigilijnym stole. Zazwyczaj trzymamy się klasycznych przepisów, ten jednak jest wyjątkowy. Łączy w sobie słodkie i kwaśne smaki, co tylko wychodzi jej na dobre.
-
Magda Gessler pokazała, jak podaje karpia. Ma sposób na pozbycie się wszystkich ości
Karp w wielu domach musi pojawić się na stole. Jednak ze względu na jego ości nie każdy ma ochotę bawić się w jego przyrządzanie. Magdy Gessler pokazała, jak się ich szybko pozbyć. Dodatkowo zdradziła przepis na najlepszą jego wersję. Z tym sosem...
-
Przez ten błąd masa makowa będzie niesmaczna i gorzka. Gdy go zrobisz, nawet mleko nie pomoże
Przygotowując domowej roboty makowca chcemy, by jego smak był jak najlepszy. Z pewnością nikt nie chciałby, by goście skarżyli się na gorycz, którą możemy sami wywołać przez nieumiejętne przyrządzenie masy. Pokazujemy więc, jak uniknąć tego...
-
Gdy grzybowa i barszcz ci się znudzą, sięgnij po tę zupę. Nie uwierzysz, co jest głównym składnikiem
Świątecznych zup można naliczyć aż kilka. Grzybowa i barszcz czerwony to podstawowe propozycje, lecz obok nich stoi również niezastąpiony rosół lub wigilijny żur. Tę zupę również warto zrobić i podać bliskim. Jej aromat czuć na cały dom, a smakiem...
-
Żaden królewski czy z rosą. Ten sernik skradnie serca całej rodziny. Jeden składnik jest kluczowy
Sernik to bez wątpienia ciasto, którego nie może zabraknąć w święta i podczas karnawału. Wielcy fani tego wypieku już przebierają nogami na samą myśl o zjedzeniu go. W tym roku proponujemy zrobić nieco inną jego wersję. Smak jest niepowtarzalny, a...
-
Nie tylko smakiem przebija klasyczną jarzynową. Ta sałatka z kilku składników jest świetna na święta
Sałatki za każdym razem robią niesamowitą furorę. Każdy je uwielbia, a wykonywanie nowych przepisów to duża frajda dla gotujących. Tym razem proponujemy szybką sałatkę, którą można zrobić na ostatnią chwilę. Potrzebujesz tylko kilku minut i...
-
Morszczuk czy mintaj? Decyzja o świątecznej rybie nie jest prosta. Podpowiadamy, jaką wybrać
Poszukiwanie idealnej ryby, która będzie smakować całej rodziny nie jest proste. Na sklepowych półkach znajduje się ich tak wiele, że wybór jednej nie należy do najłatwiejszych. Jeśli zastanawiasz się nam mintajem lub morszczukiem, to ułatwimy ci ...
-
Zamiast zawijać farsz w kapustę, zrób rozgrzewającą zupę. Na drugi dzień świąt jest jak znalazł
Drugi dzień świąt to dla wielu równie wyjątkowy czas jak Wigilia. Zbieranie się przy stole również obowiązuje, a wtedy warto podać jakieś nowe i świeże potrawy. By nie zaserwować odgrzewanych potraw, proponujemy zrobię tę zupę. Po jednej misce każ...
-
Obok kapusty z grzybami i pasztecików postaw ten przysmak. Miska stanie się pusta w kilka sekund
Wigilia to wyjątkowy czas zadumy i czasu z rodziną. Spotykamy się wtedy na wieczerzy, by wspólnie spędzić chwile. Towarzyszą nam wtedy dania i smakołyki, których na co dzień za często nie jemy. Pierogi, kapusta i grzyby to najpopularniejsze dania,...
-
W tym roku na święta robię ten piernik. Dzięki temu, co znajduje się na wierzchu każdy zje aż 3 porcje
Piernik to najbardziej klasyczny wypiek, który musi pojawić się na świątecznym stole. Jego brak z pewnością zostanie zauważony, a tego byśmy nie chcieli. By w tym roku nieco zmienić jego podanie, zachęcamy do wykorzystania tego przepisu. Piernikow...
-
To najszybszy sposób na usunięcie łusek z karpia. Zapomnij o nożu, przyda się inne narzędzie
Karp to ryba obowiązkowa na wigilijnym stole. Można go zakupić pod wieloma postaciami, lecz to osoby, które kupują go w całości mają największy problem. Bowiem usunięcie z niego łusek nie należy to najłatwiejszych zadań. My jednak poznaliśmy sposó...
-
W 10 minut zrobisz niezawodną sałatkę siostry Anastazji. Na świątecznym stole będzie numerem jeden
Siostra Anastazja zna niezwykłe przepisy, które później odtwarzamy w naszych domach. Zazwyczaj nie tylko są smaczne, ale też bardzo szybkie w przygotowaniu. Ta sałatka również taka jest. Zrobienie jej to kilka chwil, a smakiem przebija największe...
-
Zrobisz ją raz, a będziesz wracać do niej kilka razy w tygodniu. To krakowski przysmak
O tym daniu już wiele osób zapomniało, choć jego smak jest naprawdę niezastąpiony. Pochodzi z kuchni małopolskiej i przebija każdy dostępne fast food. Przypominamy przepis, a także pokazujemy, jak wykonać ten smakołyk na najwyższym poziomie.
-
Zastępują makaron w rosole i nadają mu głębszego smaku. Są soczyste i miękkie
Rosół jest na tyle tradycyjnym daniem, że zmienianie jego przepisu może dla niektórych być błędem. W podstawowej wersji podaje się go z cienkim makaronem, jednak my zmienimy ten sposób. Nie będą to ziemniaki, a mięsne kąski, które okazują się dużo...
-
Wigilijny żur to coś lepszego od barszczu. Nie zapomnij o garści tego składnika, a każdy go pokocha
Tradycyjną świąteczną zupą jest czerwony barszcz z uszkami. W innych domach podaje się również grzybowy wywar, który zastępuje inne propozycje. My jednak chcemy pokazać, że nie tylko te dwa dania są warte uwagi. Ta zupa jest pyszna, a połączenie...
-
Zamiast uszek i pasztecików do barszczu podaj to. Wszystkim opadną szczęki, gdy je zobaczą
Barszcz czerwony przygotowujemy na wiele różnych sposobów. Jednak podajemy go z dodatkami, które z roku na rok są takie same. Paszteciki, krokiety, a przede wszystkim uszka są już przez nas dobrze znane. By tym razem nie powtarzać bardzo utartych...
-
Jarzynowej w tym wydaniu nie zna prawie nikt. Dodaj do niej nieoczywisty składnik, a rodzina będzie błagać o przepis
Jarzynowa to królowa wszystkich sałatek. Mało kto nie zna jej smaku, a co dopiero uważa, że nie jest smaczna. Na naszych stołach zazwyczaj ląduje w podstawowej i bardzo klasycznej wersji. Okazuje się jednak, że z dodatkiem innych składników niż...
-
To Wachowicz dodaje do czerwonego barszczu. W 30 minut zrobisz dodatek, o którym każdy marzy
Wigilia to czas, kiedy z całych sił próbujemy przygotować najlepszą wieczerzę. Stajemy na głowie, by wszystkie dania były odpowiednio przygotowane i smakowite. Ewa Wachowicz również pragnie, by wszystkie potrawy i dodatki były najlepsze z...
-
Kompot z suszu nie jest twoim ulubionym? Ten jest milion razy smaczniejsze, nikt mu się nie oprze
W wielu domach kompot z suszu jest napojem, który musi pojawić się na świątecznym stole. Jednak nie każdy przepada za jego smakiem. Jest on charakterystyczny i nie wszystkim przypadnie do gustu. By jednak podczas jedzenia pierogów i pasztecików mó...
-
To ciasto zastępuje świątecznego makowca i piernika. Nie ma osoby, która nie sięgnie po drugi kawałek
Święta zbliżają się wielkimi krokami, a to oznacza, że powinniśmy planować potrawy, których uraczymy gości. Po znakomitych daniach głównym i przystawkach warto również zaserwować nietuzinkowy deser. Takie właśnie jest to ciasto, które jest...
-
Bez zakwasu, a smak ma obłędny. To najprostszy przepis na barszcz czerwony, stosuję go od lat
Zupa, jaką jest czerwony barszcz, to punkt obowiązkowy każdych świąt Bożego Narodzenia. Jednak w szale przygotowań można zapomnieć o przygotowaniu zakwasu. W takim wypadku warto zrobić barszcz czerwony z tego przepisu. Jego przyrządzenie jest...
-
Domowy obiad, przy którym nie spędzisz wielu godzin. To alternatywa dla wszystkich kotletów
Niektóre przepisy nie wymagają za wiele przygotowań. Wystarczy połączyć kilka składników, włożyć je do garnka i gotowe. Tak właśnie jest w tym przypadku. Przyrządzenie tego mięsa to naprawdę łatwizna i każdy sobie z nim poradzi. Sos, który robi si...
-
W te święta nie zjesz smaczniejszych śledzi. W takiej wersji przebijają wszystkie sałatki i wędliny
Na świątecznym stole można znaleźć śledzie w wielu wersjach. Jednak ta przebija wszystkie nam znane. Połączenie ich z tymi warzywami i sosem sprawia, że trudno nie sięgnąć po dokładkę. Jeśli dołoży się do nich to wykończenie, miska stanie się pust...
-
Tak zrobisz prawdziwe wigilijne łazanki. Do dziś stosuję się do przepisu wygrzebanego z zeszytu babci
Wigilijne potrawy znamy na pamięć, jednak czasem warto przypomnieć nawet najbardziej klasyczne receptury. To danie jest proste w przygotowaniu, nie ma osoby, która nie lubi jego smaku. Do tego najlepiej smaku z tradycyjnego przepisu, któregoś...
-
Jak czyścić srebro? Te dwa domowe sposoby babci pozwolą odzyskać dawny blask sztućców
Srebro jest jednym z najbardziej uwielbianych metali na całym świecie. Uznaniem cieszy się nie tylko biżuteria, ale także zastawa stołowa czy różnego rodzaju akcesoria kuchenne. Choć jest to niewątpliwie gustowna ozdoba, to szybko może stracić swó...