żelatyna
-
Grudki żelatyny w bitej śmietanie. Jak uratować krem? Zafunduj mu "łaźnię" i po krzyku
Bita śmietana to jeden z najlepszych dodatków do gofrów, naleśników oraz szarlotki. Najlepiej smakuje ta zrobiona samodzielnie. Problem pojawia się w momencie, gdy zauważysz grudki żelatyny w bitej śmietanie. Jak uratować deser?
-
Jak zagęścić dżem? Produkty, które sprawią, że będziesz się cieszyć idealną konsystencją przetworów
Jak zagęścić dżem? Czy zdarzyło Ci się przygotować dżem, który okazał się zbyt rzadki? Nie musisz się martwić! Istnieje kilka prostych sposobów, aby zagęścić dżem. Oto kilka praktycznych wskazówek, które pomogą Ci uzyskać idealną konsystencję i...
-
Idealny sernik na zimno? Najpierw musisz nauczyć się, jak się obchodzić z żelatyną
Trudno wyobrazić sobie lato bez pysznego sernika na zimno albo owocowej panna cotty. Do ich przygotowania niezbędna jest żelatyna, a ta potrafi sprawić nie lada kłopot. Jak obchodzić się z tym dodatkiem, by wasze desery na zimno wyszły idealnie? O...
-
Frużelina - pyszny dodatek do ciast i deserów. Jak ją zrobić, by była najlepsza? Nie zapomnij o żelatynie!
Frużelina to jeden z tych dodatków do ciast, które przydadzą się wszystkim cukiernikom. Z jej dodatkiem można przygotować zarówno pyszne skomplikowane wypieki, jak i proste ciasta i gofry. Jak zrobić frużelinę? Sprawdź przepis!