zrazy zawijane
-
Nie rozklepuję mięsa na zrazy. Idę na łatwiznę, a rodzina się zajada. To numer jeden wśród obiadów
Zrazy zajmują szczególne miejsce wśród klasyków kuchni polskiej i trudno się temu dziwić. Pyszne mięso hojnie nadziane dodatkami i uduszone w sosie to marzenie chyba każdego. Jednak ze zrazami jest taki problem, że trzeba je zawinąć i szczelnie...
-
Mięso to nic przy tym, co znajduje się w środku. Zrobisz je raz i będziesz powtarzać co tydzień
Mięso gości na naszych stołach od zawsze i rzadko kiedy decydujemy się na jego wykluczenie. Zdaniem niektórych obiad nie może się bez niego obyć, a niektórzy uważają, że bez mięsa nie mogą się najeść posiłkiem. Jeśli zaliczasz się do tej grupy osó...
-
Typowe zrazy pójdą w niepamięć. Co je wyróżnia? Nadzienie, którego nie ma nigdzie indziej
Mięso w innym wydaniu niż schabowe lub piersi z kurczaka to wyśmienity pomysł na rodzinny obiad. Dobrze zrobione może naprawdę zaskoczyć smakiem. Poniższy przepis sprawi, że zechcesz robić go bez przerwy. Jedną porcją naje się nawet największy...
-
Takie zrazy to prawdziwe niebo na talerzu! Przepis generałowej Apolonii to klasyka staropolskiej kuchni
Tradycyjna kuchnia staropolska to przede wszystkim kultowe dania. Wśród nich warto wyróżnić zrazy generałowej Apolonii, które odpowiednio przygotowane wręcz rozpływają się w ustach. Wiele zależ od jakości mięsa, jednak ukryta w zawijasie...