zupa cebulowa
-
Nie do pomyślenia, że zupa z Neapolu tak smakuje. Jajeczny twist to duże, ale pyszne zaskoczenie
Zupy to dania, po które coraz chętniej sięga się nie tylko w domu, a także w restauracjach. Oprócz prawdziwego rozgrzania są świetnym połączeniem różnych smaków. Neapolitańska zupa jest tego doskonałym przykładem. Dodatek jajek w tej potrawie nie...
-
Zupa cebulowa - francuski klasyk z polskim twistem. Dodaj do niej to mięso oraz ser, a smak cię oczaruje
Zupa cebulowa to klasyka kuchni francuskiej. Polacy uwielbiają korzystać z kuchni innych narodowości i przerabiać przepisy pod swój smak (weźmy na przykład węgierskie leczo). Podobnie jest z zupą cebulową, która smakuje bosko i w oryginale i z...
-
Zupa cebulowa - przepis na inflacyjną zupę. Tańsza wersja francuskiego hitu jest obłędnie pyszna
Zupa cebulowa to przepis na zupę, która nie nadwyręży domowego budżetu. To również doskonały obiad na zimę, gdy pogoda za oknem nas nie rozpieszcza. A co najlepsze - przepis nie jest skomplikowany, więc może ją zrobić każdy z nas.
-
Zupa cebulowa - przepis na budżetową potrawę z dodatkiem serka topionego. Jest smaczna i ekspresowa
Przepis na zupę cebulową z serkiem topionym to jedna ze smaczniejszych propozycji na elegancki obiad. Z zaledwie kilku tanich i prostych składników może powstać prawdziwa uczta zmysłów, którą docenią nawet najbardziej wymagający goście. Kluczem je...
-
Ewa Wachowicz wie, jak rozgrzać jesienią. Cebulowy klasyk podawany z dodatkiem, o którym nikt nie pomyślał
Zupy to dania, które wracają do łask, gdy za oknem zimno i pochmurno. Próby rozgrzania się nimi zawsze kończą się sukcesem. Ewa Wachowicz pokazuje, która zupa działa najlepiej na chłodniejsze wieczory. Nie podaje jej jak każdy, a jeden dodatek moż...
-
Zupa cebulowa - przepis na jesienny obiad. Ser to podstawa, ale jeden składnik może zaskoczyć
Zupa cebulowa to tradycyjne danie kuchni francuskiej, która słynie z wyjątkowych połączeń smakowych. Przepis nie jest skomplikowany, ale nie każdy wie, że dodatek odrobiny mocnego alkoholu wyciągnie z zupy wszystkie ukryte aromaty. No i ser -...
-
Zupa cebulowa - przepis na opływające serem danie. Efekt? Jak z najlepszej restauracji w mieście
To jedno z tych dań, które smakują obłędnie, a sam proces przygotowania jest banalny. Wystarczy dosłownie kilka składników, aby ją wyczarować. Ciągnący ser, chrupiąca bagietka i smażona cebulka. Brzmi jak kuchenne spełnienie marzeń? Też tak sądzę.
-
Francuska zupa cebulowa - przepis dobry dla cierpliwych. Smak i przepyszny dodatek robią wrażenie
Zupa cebulowa to podstawa kuchni francuskiej. Jej bazą jest wywar mięsno-warzywny lub warzywny, z kolei dodatek stanowi smażona cebula. Podaje się ją z grzankami z pszennej bułki i warstwą startego sera. Jej przygotowanie zajmuje trochę czasu, wię...
-
Aksamitna zupa cebulowa. Przepis Magdy Gessler zawiera ważny trik
Zupa cebulowa to kwintesencja francuskiej kuchni. Aromatyczny bulion, chrupiące grzanki i warstwa stopionego sera to jej niezbędne elementy. Istotne jest także, w jaki sposób przygotujemy cebulę, aby wydobyć z dania pełnię smaków. W tym aspekcie...
-
Zupa cebulowa - przepis na przysmak prosto z Francji. Bez tego dodatku straci smak
Francuska zupa cebulowa to danie, którego nie da się zapomnieć. Jest głęboka w smaku, rozgrzewająca a dodatek serowej grzanki domyka idealną całość. Jak zrobić pyszną zupę cebulową, która będzie smakować jak w najlepszej restauracji? Nasz przepis...
-
Naleśniki - przepis. Będą dużo pyszniejsze i delikatne, jeśli dodasz składnik znany z sernika i nie jest to twaróg
-
Surówka z kapusty pekińskiej - obłędny smak gwarantuje bukiet warzyw i sos
-
Pierś i butelka, czyli jak sprawnie karmić mlekiem mamyMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Zrób ten sernik na święta, a rodzina będzie nosić cię na rękach. "Jest 10/10"
-
Jak sparzyć kapustę na gołąbki? Zajmie ci to 10 minut
- Jajko po ugotowaniu ma siną obwódkę? Nie każdy wie, o czym to świadczy
- Proste ciasto kokosowe bez pieczenia. Przypomina lubiane praliny, ale smaku nie opisze nawet tysiąc słów
- Przepis na zakwas - idealna baza do żurku według receptury Ewy Wachowicz
- Nie zgadniesz, z czym Bosacka robi majonez. Wiosenny dodatek to hit na święta
- Kruche ciasto - przepis rodem z podlaskiej wsi z zaledwie pięciu składników