zupa cebulowa
-
Zupa cebulowa - przepis, który pokochają wszyscy. Furorę zrobią dwa polskie dodatki
Zupa cebulowa to klasyka kuchni francuskiej. A gdyby tak ją troszeczkę ją spolszczyć i zrobić potrawę, którą pokochają i mieszkańcy z kraju nad Wisłą, i mieszkańcy z kraju nad Sekwaną? Ten przepis zrobi furorę wśród zimowych (i nie tylko) obiadów,...
-
Dawniej jadła ją biedota, a dziś zajadają się najbogatsi. Oto prosty przepis na restauracyjny rarytas
Zupa cebulowa obecnie znana jest jako klasyka kuchni francuskiej. Nie wszyscy wiedzą jednak, że kiedyś było to danie, które spożywała biedota. Dziś uznawane jest jednak za luksusowe i znajdziemy je tylko w najlepszych restauracjach. Jeśli jednak n...
-
Magda Gessler twierdzi, że to najlepsza zupa na jesień. Przygotujesz ją z jednego z najtańszych warzyw
Jesienią potrzebujemy rozgrzewających dań. Zupa z tego warzywa, które należy do grupy jednego z najtańszych, sprawdzi się świetnie. Magda Gessler podzieliła się swoim przepisem na zupę cebulową. Trzeba koniecznie go wypróbować.
-
Francuski specjał zyskuje na popularności w polskich domach. Rozgrzeje lepiej niż rosół
Zupy to dania, po które coraz chętniej sięga się gdy za oknem pojawia się typowa jesienna pogoda. Nie da się ukryć, że to właśnie one rozgrzewają nas od środka. Oprócz prawdziwego rozgrzania są świetnym połączeniem różnych smaków. To francuskie...
-
Sycące danie z narodowego warzywa Polaków. Zupa cebulowa tej jesieni rozgrzeje serca i brzuchy wszystkich smakoszy
O Polsce mówi się żartobliwie, że to kraj kwitnącej cebuli. Nie da się jednak ukryć, że warzywo to jest używane bardzo często w polskiej kuchni, a jego zapasy z pewnością znajdują się w większości polskich domów. Doceń cebulę tej jesieni i przygot...
-
Zupa cebulowa to idealne danie na jesienne wieczory. Magda Gessler ma na nią sprytny patent
Kto jak kto, ale Magda Gessler zna się na rzeczy, szczególnie jeśli chodzi o przepis na aromatyczną zupę cebulową. To kultowe danie rodem z Paryża można szybko i sprawnie zaserwować w domu. Jesienna propozycja z dodatkiem grzanek wyjdzie obłędnie...
-
Zupa cebulowa - przepis, który zachwyci i Francuzów i Polaków. Wszystko przez dodatek, który uwielbiamy
Zupa cebulowa to klasyka kuchni francuskiej, ale jej smak jest dobrze znany smakoszom z całego świata. W Polsce wciąż rzadko się ją przyrządza, a wielka szkoda. Dziś podpowiemy, jak zrobić zupę cebulową i co do niej dodać, żeby każdy Francuz...
-
Zupa cebulowa - niecodzienny przysmak na Twoim stole. Wprowadź nieco ekstrawagancji do świątecznego menu
Zupa cebulowa to potrawa, której historia sięga prawdopodobnie XIV wieku. Początkowo była podawana bez żółtego sera, później przepis kilkukrotnie zmodyfikowano. Ser zapiekano, przez co potrawa nabrała dodatkowych walorów smakowych i wizualnych.
-
Nie do pomyślenia, że zupa z Neapolu tak smakuje. Jajeczny twist to duże, ale pyszne zaskoczenie
Zupy to dania, po które coraz chętniej sięga się nie tylko w domu, a także w restauracjach. Oprócz prawdziwego rozgrzania są świetnym połączeniem różnych smaków. Neapolitańska zupa jest tego doskonałym przykładem. Dodatek jajek w tej potrawie nie...
-
Zupa cebulowa - francuski klasyk z polskim twistem. Dodaj do niej to mięso oraz ser, a smak cię oczaruje
Zupa cebulowa to klasyka kuchni francuskiej. Polacy uwielbiają korzystać z kuchni innych narodowości i przerabiać przepisy pod swój smak (weźmy na przykład węgierskie leczo). Podobnie jest z zupą cebulową, która smakuje bosko i w oryginale i z...
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Sezon na sadzenie cebuli trwa! Poznaj proste triki i ciesz się plonami
- Pamiętacie serial "Przyjaciele"? Ta Polka użyczyła swojego głosu Monice GellerMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Czym można zagęścić sos bez mąki? Przyda ci się jedna rzecz
- Postaw ją na stole, a zostanie uznana za lepszą niż gyros
- Święconka 2024. Co trzeba włożyć do koszyczka wielkanocnego? Wszystko, co musisz wiedzieć
- Farbowanie jajek w cebuli i inne gotowe patenty na naturalne ozdoby. W tym roku musi być kolorowo
- Co wkładamy do koszyczka wielkanocnego? O tym prawie każdy zapomina
- Rozpoznasz owoce na zdjęciach? O punkty powalczą wyłącznie smakosze
- Ciasta jak za dawnych lat. Jeśli pamiętasz PRL, na pewno je rozpoznasz!
-
Zupa cebulowa - przepis na inflacyjną zupę. Tańsza wersja francuskiego hitu jest obłędnie pyszna
Zupa cebulowa to przepis na zupę, która nie nadwyręży domowego budżetu. To również doskonały obiad na zimę, gdy pogoda za oknem nas nie rozpieszcza. A co najlepsze - przepis nie jest skomplikowany, więc może ją zrobić każdy z nas.
-
Zupa cebulowa - przepis na budżetową potrawę z dodatkiem serka topionego. Jest smaczna i ekspresowa
Przepis na zupę cebulową z serkiem topionym to jedna ze smaczniejszych propozycji na elegancki obiad. Z zaledwie kilku tanich i prostych składników może powstać prawdziwa uczta zmysłów, którą docenią nawet najbardziej wymagający goście. Kluczem je...
-
Ewa Wachowicz wie, jak rozgrzać jesienią. Cebulowy klasyk podawany z dodatkiem, o którym nikt nie pomyślał
Zupy to dania, które wracają do łask, gdy za oknem zimno i pochmurno. Próby rozgrzania się nimi zawsze kończą się sukcesem. Ewa Wachowicz pokazuje, która zupa działa najlepiej na chłodniejsze wieczory. Nie podaje jej jak każdy, a jeden dodatek moż...
-
Zupa cebulowa - przepis na jesienny obiad. Ser to podstawa, ale jeden składnik może zaskoczyć
Zupa cebulowa to tradycyjne danie kuchni francuskiej, która słynie z wyjątkowych połączeń smakowych. Przepis nie jest skomplikowany, ale nie każdy wie, że dodatek odrobiny mocnego alkoholu wyciągnie z zupy wszystkie ukryte aromaty. No i ser -...
-
Zupa cebulowa - przepis na opływające serem danie. Efekt? Jak z najlepszej restauracji w mieście
To jedno z tych dań, które smakują obłędnie, a sam proces przygotowania jest banalny. Wystarczy dosłownie kilka składników, aby ją wyczarować. Ciągnący ser, chrupiąca bagietka i smażona cebulka. Brzmi jak kuchenne spełnienie marzeń? Też tak sądzę.
-
Francuska zupa cebulowa - przepis dobry dla cierpliwych. Smak i przepyszny dodatek robią wrażenie
Zupa cebulowa to podstawa kuchni francuskiej. Jej bazą jest wywar mięsno-warzywny lub warzywny, z kolei dodatek stanowi smażona cebula. Podaje się ją z grzankami z pszennej bułki i warstwą startego sera. Jej przygotowanie zajmuje trochę czasu, wię...
-
Aksamitna zupa cebulowa. Przepis Magdy Gessler zawiera ważny trik
Zupa cebulowa to kwintesencja francuskiej kuchni. Aromatyczny bulion, chrupiące grzanki i warstwa stopionego sera to jej niezbędne elementy. Istotne jest także, w jaki sposób przygotujemy cebulę, aby wydobyć z dania pełnię smaków. W tym aspekcie...
-
Zupa cebulowa - przepis na przysmak prosto z Francji. Bez tego dodatku straci smak
Francuska zupa cebulowa to danie, którego nie da się zapomnieć. Jest głęboka w smaku, rozgrzewająca a dodatek serowej grzanki domyka idealną całość. Jak zrobić pyszną zupę cebulową, która będzie smakować jak w najlepszej restauracji? Nasz przepis...