zupa pomidorowa
-
Dodałam dwie łyżki tego produktu do pomidorowej. Wyszła tak pyszna, że już nie zrobię inaczej
Zupę pomidorową można zrobić na wiele sposobów i możemy się kłócić o to, czy lepsza jest na rosole, czy na żeberkach, zabielana śmietaną, czy nie. Jednak mój pomysł na pomidorową na pewno was zadziwi, a możliwe że nawet zszokuje. Ostatnio dodałam ...
-
Robiłam zupę pomidorową i dodałam nietypowy składnik. Efekt prawie zwalił z nóg
Zupę pomidorową można zrobić na wiele sposobów, nie tylko wlewając koncentrat do ugotowanego wcześniej rosołu. Ostatnio robiłam pomidorową od podstaw, na wywarze z żeberek. Postanowiłam jednak zerwać z monotonią i otworzyłam lodówkę, by dodać do...
-
Wystarczy szczypta do pomidorowej, by podkręcić smak. Mało kto tak robi
Bardzo łatwo wymieniać ulubione zupy Polaków. Obok żurku, rosołu i barszczu jest jeszcze jedna zupa, którą kocha każde pokolenie i wszyscy proszą o dokładki. Zupa pomidorowa z tego przepisu zaskakuje smakiem i głębią. To za sprawą jednej przyprawy...
-
Strzelczyk wyszedł poza ramy. Niektórym opada szczęka na widok tego składnika w pomidorowej
Zupa pomidorowa to klasyka polskiej kuchni i zazwyczaj korzystamy z dobrze sprawdzonego przepisu. Dodatki do niej bywają nieco kontrowersyjnie, ponieważ jedni wolą ją jeść z makaronem, inni z ryżem, a jeszcze inni np. z tortellini i czasem są goto...
-
Jak zrobić przecier pomidorowy? Trzy składniki i sukces gwarantowany. Ten sposób przekazała mi mama
Jak zrobić przecier pomidorowy? Przyrządzenie domowego koncentratu jest wyjątkowo proste. Wystarczy zaopatrzyć się w trzy podstawowe składniki i podążać za wskazówkami z przepisu, który znajdziesz poniżej.
-
Pomidorowa w tej wersji zachwyca. Zanim wrzucisz do garnka, zrób z pomidorami jedną rzecz
Zupę pomidorową kocha chyba każdy z nas, a wyjątkowa jest z tego powodu, że w każdym domu smakuje nieco inaczej. Niektórzy robią ją na rosole, inni na żeberkach, jedni zabielają śmietaną lub używają tylko świeżych pomidorów. Jednak przepis na zupę...
-
Zupa toskańska to mój ulubiony obiad. Robię ją szybko i dodaję sezonowe warzywo
Przepis na zupę toskańską znam od koleżanki, która przez dwa lata pracowała we Florencji. W tamtych okolicach robi się ją na kilka sposobów, jednak poniższy przepis moim zdaniem jest najlepszy. Zupa jest pyszna, pełna aromatu i naprawdę pożywna -...
-
Jak zrobić pomidorową? Ciocia Justyna się nie cackała - latem robiła ją tylko tak
Zupa pomidorowa to przepis, który można zrobić na wiele sposobów. Jednak skoro jest sezon na pomidory, trzeba robić zupę, której zimą próżno szukać. Ciocia Justyna gotuje przednio. Jej przepis na zupę pomidorową zasługuje na określenie: bajka.
-
Porzuć koncentrat i zrób zupę pomidorową jak nasz guru. Zdziwisz się, co wlewa do garnka
Zupa pomidorowa to absolutna klasyka naszej kuchni i króluje w naszych domach, na stołówkach oraz w restauracjach. Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że robiąc zupę pomidorowa idziemy trochę na łatwiznę - często do gotowego już rosołu dodajemy...
-
Zupa pomidorowa jak z Włoch. Biały ser zawojuje twoim podniebieniem
Zupa krem z pomidorów to smak, który przeniesie nas w ciepłą i słoneczną Italię i skutecznie poprawi humor, gdy za oknem szara rzeczywistość. Przepis na zupę krem z pomidorów jest bardzo prosty, a dodatek ziół sprawi, że danie będzie smakować jak ...
- Nowa królowa stołu. Sałatka, która zrobi furorę i zastąpi jarzynową
- Oszustwo na jarmarku. Oto jak klienci są nabijani w butelkę
- Prezenty za mniej niż 100 zł dla całej rodziny!MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Na święta zrobię sałatkę z makaronem. Rodzina woli ją od jarzynowej
- Lista najgorszych mięs z możliwych. Polski specjał zajął drugie miejsce
- Ten quiz kulinarny spierze was na kwaśne jabłko. 13/13 graniczy z cudem!
- Ten quiz kulinarny spierze was na kwaśne jabłko. 13/13 graniczy z cudem!
- Kozina rzadko bywa na stole. Niesłusznie, bo jest bardzo smaczna
- Ten kurczak jest soczysty jak pomarańcza. Smakuje lepiej niż z restauracji
- Jak zrobić dobre śledzie na wigilię? Zamiast cebuli, użyj... piernika
-
Zupa pomidorowa z passaty to moje popisowe danie. Dodaję dwa składniki i jest lepsza niż od babci
Szukasz przepisu na najlepszą, czerwcową zupę? Pomidorowa na passacie to moje nowe uzależnienie, które zawsze wychodzi i smakuje obłędnie. Wszystko za sprawą dwóch nietypowych składników, które podbiją aromat i nadadzą zupie charakteru. Zapomnij o...
-
Zupa pomidorowa na rosole jeszcze nigdy nie była tak wyrazista. Sprytnego triku nauczyłam się od sąsiadki
Jak zrobić zupę pomidorową na rosole? To chyba jeden z łatwiejszych przepisów na obiad i nie dziwi fakt, że niektórzy nazywają ją "królową poniedziałku". Po niedzielnym rosole na naszych stołach możemy spodziewać się niezawodnej zupy pomidorowej i...
-
Rosół czy pomidorowa? Dietetyk wskazał, co jest lepsze. "Jeden punkt"
Rosół czy zupa pomidorowa? Dla wielu osób jest to prawdopodobnie jedno z trudniejszych pytań z kategorii kulinarnej. Wszystko zależy od własnych upodobań smakowych, ale trzeba przyznać, że trudno tu wskazać zdecydowanego faworyta. Dietetyk Michał...
-
Jak zrobić zupę pomidorową? Ten szybki przepis na obiad powinien znać każdy - przyda się dziwny składnik
Zupa pomidorowa to zdecydowanie jedna z ulubionych zup Polaków. Można ją zrobić na mnóstwo sposobów. Kochamy szybką zupę pomidorową na rosole, pyszna jest na bulionie warzywnym lub treściwa na żeberkach, świeżych pomidorach lub z passaty. Jednak...
-
Dosypuję dwie łyżeczki do pomidorowej, by podkręcić jej smak. Aż na samą myśl cieknie mi ślinka
Moim zdaniem zupa pomidorowa musi być kremowa, lekko kwaśna, ale też lekko słodkawa. Znalazłam więc sposób, by podkręcić jej smak. Doszłam do wprawy w jej gotowaniu i dzielę się z wami obłędnym przepisem na pomidorową.
-
Zupa pomidorowa jeszcze nigdy tak nie smakowała. Pobije polską wersję południowym twistem
Jak zrobić zupę pomidorową? Przepis na zupę pomidorową jest banalny, ale właśnie ten banał (choć smaczny) chcemy odczarować. Znacie włoską wersję zupy pomidorowej? Jeśli nie, to wiele tracicie. Dziś zdradzimy przepis na zupę pomidorową z południow...
-
Moja mama ma własny sposób na pomidorową. Żaden makaron czy ryż, ta wersja jest najsmaczniejsza
Wczorajszy rosół najlepiej jakoś wykorzystać i pierwsze co nam przychodzi do głowy to zrobienie z niego pomidorowej. Podaje się ją zazwyczaj z ryżem lub makaronem, ale moja mama ma na nią inny sposób. Wykorzystaj go przy najbliższej okazji, a...
-
Wyrzuciłam z przepisu makaron i od dziś dodaję to. Pomidorowa jest o niebo lepsza
Zupa pomidorowa to klasyk nad klasykami. W wielu domach to również danie, które pojawia się w poniedziałki, by wykorzystać niedzielny bulion. Zwykle dodajemy do niej ugotowany makaron lub ryż. Jednak w tej wersji nie znajdziesz tych dodatków, lecz...
-
Zjadłam ją w schronisku i przypomniało mi się przedszkole. Teraz gotuję tę zupę dwa razy w tygodniu
Zupa pomidorowa to chyba nasza ukochana zupa i nie wierzę, że istnieje osoba, która nie przepada za jej smakiem. Jest o tyle łatwa, że wystarczy mieć gotowy rosół lub bulion i mamy gotową bazę na pyszny obiad. Ostatnio miałam przyjemność gościć w...
-
Jeśli wiesz, kiedy siać pomidory, ten quiz jest dla ciebie. Pobijesz średnią 3/7?
Dasz radę zdobyć wszystkie punkty?
-
Pomidorówka mojej teściowej zawsze była mdła. Poradziłam jej co zrobić i w końcu da się ją zjeść
Pomidorówka to zupa, która gości w większości polskich domów i w każdym z nich smakuje inaczej. Wiele osób ma jednak problem z tym, że ich zupa jest mdła i bardziej można przyrównać ją do wody niż zupy. Jest jednak na to prosty sposób. Wystarczy...
-
Pomidorówkę zabielałam śmietaną i była nijaka. Teraz dodaję dwie łyżki tego produktu i jest obłędna!
Zupa pomidorowa to jedna z ulubionych zup Polaków. Nic dziwnego, ponieważ jest aromatyczna i sycąca, a smakowi pomidorów nie da się po prostu oprzeć. Zawsze do jej zabielania używałam śmietany, jednak gdy zastąpiłam ją łyżką tego serka, smak wszed...
-
Przepis na zupę pomidorową, przez której babci wypadnie szczęka. Wszystko przez słodki dodatek
Zupa pomidorowa to zdecydowanie jedna z ulubionych zup Polaków. Można ją zrobić na mnóstwo sposobów. Kochamy szybką zupę pomidorową na rosole, pyszna jest na bulionie warzywnym lub treściwa na żeberkach, świeżych pomidorach lub z passaty. Jednak...
-
Zupa pomidorowa na rosole to nie przelewki. Jeden składnik odmieni ją o 180 stopni. Pyszna
Zupa pomidorowa na rosole to chyba najpopularniejszy obiad w poniedziałek, jaki znajduje się na naszych stołach. Przepis na zupę pomidorową na rosole jest banalny, ale to nie znaczy, że zupa jest zwyczajna. Jeden trik sprawi, że będzie smakować ja...
-
Moja babcia robiła najlepszą pomidorową. Dopiero po dziesięciu latach zdradziła mi sekretny składnik
Zupa pomidorowa nie pyta - zupa pomidorowa rozumie. To jedna z tych potraw, którą lubi naprawdę każdy i czasami zastanawiałam się nad fenomenem tego dania, bo myślałam, że tylko ja jestem gotowa dla tego smaku skoczyć w ogień. Moja babcia była...
-
Moja sąsiadka dodaje je do pomidorówki zamiast makaronu czy ryżu. Nie spodziewałam się takiego smaku
Klasyczna pomidorowa podawana jest z makaronem lub ryżem. I faktem jest, że smakuje po prostu obłędnie. Moja sąsiadka namówiła mnie jednak do spróbowania ugotowanej przez nią zupy pomidorowej z całkowicie innym dodatkiem. Muszę przyznać, że nie...
-
W takiej odsłonie nie poznasz tradycyjnej pomidorowej. Babcia złapie się za głowę, gdy ją zobaczy
Zupa pomidorowa to bardzo klasyczne i tradycyjne danie. Robi się je zazwyczaj z niedzielnego rosołu i zawsze wychodzi wyśmienita. Zazwyczaj do jej wykonania używamy jednego sprawdzonego przepisu, lecz dziś się to zmieni. W takiej odsłonie pomidoro...
-
Kontrowersyjny dodatek do zupy pomidorowej. Fani się nie zgodzą, ale faktycznie podkręca smak całego dania
Zupa pomidorowa to jedna z ulubionych zup wśród Polaków. Najczęściej przygotowywana z niedzielnego rosołu i ciesząca podniebienia na początku tygodnia. Jak sprawić, by zupa była jeszcze bardziej intensywna w smaku. Pomoże ci ten kontrowersyjny...
-
Przepis na zupę pomidorową. Klasyczną pomidorówkę przygotujesz z niedzielnego rosołu
Przepis na zupę pomidorową jest banalnie prosty, dlatego tak wiele osób korzysta z niego na co dzień. Panuje powszechne przekonanie, że najlepsza pomidorówka to ta, która powstała na bazie wczorajszego rosołu. Zgadzamy się z tym stwierdzeniem i...
-
Dodałam nietypowy składnik do pomidorowej. Teraz każdy chce ode mnie przepis
Zupa pomidorowa to chyba najczęściej gotowana zupa w polskich domach i niektórym mogła już spowszednieć. Jednak trzeba wiedzieć, że ten przepis można bardzo łatwo podrasować i ja ostatnio przekonałam się, że jeden dziwny dodatek pasuje do...
-
Zupa pomidorowa na rosole nie będzie już nudna. Trik babci Józi zapewni smak i aromat
Umówmy się - wszyscy kochamy zupę pomidorową. Dziś jednak zdradzimy wam pewien sekret, dzięki któremu zupa pomidorowa będzie jeszcze smaczniejsza i dużo bardziej aromatyczna. Babcia Józia zawsze robiła jedną rzecz z pomidorami - zajadaliśmy się, a...
-
Z niedzielnego rosołu zrób tę zupę, ale w hiszpańskiej wersji. Przepis babci się przy niej chowa
Kiedy myślimy o pomidorowej pierwsze wpada nam do głowy przepis mamy lub babci. To ich klasyczne wersje, które po dziś dzień są w naszych domach. Jednak zagłębiając się w kulturę innych miejsc na świecie, można znaleźć smaczniejsze odsłony tak...
-
Odtworzyłam pomidorową mojej mamy. Wystarczy jedna łyżka i nie zapomnisz o jej smaku
Zupa pomidorowa to klasyk nad klasykami. Zna ją każdy i wiele osób wykonuje ją, gdy po niedzielnym obiedzie pozostanie trochę rosołu. To właśnie bulion jest jej podstawą, a cała reszta to tylko nasze upodobania. Moja mama również dodaje do niej co...
-
Strzelczyk przełamał schematy i dodał to do pomidorowej. Każda gospodyni złapie się za głowę i nie uwierzy
Zupy to proste i smaczne dania, które królują w niejednej kuchni. Robi się je na bazie aromatycznego wywaru, a dodatki, które się do nich dorzuca, mają kluczowe znaczenie. Tomasz Strzelczyk postanowił podzielić się swoim spojrzeniem na kultową...
-
Dodaj odrobinę tej przyprawy do zupy pomidorowej. Zyska orientalny posmak i będzie sto razy lepsza
Zupa pomidorowa to obłędna propozycja na obiad. Każdy przygotowuję ją na swój sposób - bardziej pomidorową lub bardziej kremową, jednak ten przepis to coś całkowicie nowego w polskiej kuchni. Wystarczy odrobina tej przyprawy, a zupa zyskuje...
-
Przepis na domową zupę pomidorową. Z tym banalnym trikiem będzie smakować jak u babci
Nie ma nic lepszego niż domowe obiady w klasycznej odsłonie. Zupa pomidorowa to propozycja, z którą na próżno konkurować, a wszystko za sprawą swojskich składników. Tu nie trzeba kombinować i szukać ulepszeń - babcina wersja smakuje najlepiej,...
-
Ten jeden składnik odmieni twoją pomidorową. Każda teściowa poprosi o przepis i o dokładkę
Sezon na pomidory to doskonały moment na przygotowanie przepysznej, aromatycznej zupy. Jak przyrządzić pomidorową o idealnym smaku? Podpowiadamy, co do niej dodać, aby miała wyjątkowy smak i znikała w okamgnieniu.
-
Pomidorowa na rosole? Zapomnij, Makłowicz robi ją po mistrzowsku. Lista składników na bank cię zaskoczy
Zupa pomidorowa to w wielu domach poniedziałkowy klasyk. Wiele z nas gotuje ją na rosole i nie ma w tym ani krzty błędu, jednak dziś z radością pokażemy wam mistrzowski przepis Makłowicza na zupę pomidorową. Nie ma tam rosołu, jest za to oliwa, i...
-
Na jakim mięsie wyjdzie najlepsza pomidorowa? Kurczak jest okej, ale to nie wszystko
Jaka jest ulubiona zupa każdego Polaka? Cóż, pewnie głosów jest wiele, ale kto nie kocha pomidorowej? To chyba jedna z najłatwiejszych zup i bez względu na to, czy robisz ją ze świeżych pomidorów, czy z domowego przecieru, zawsze jest smaczna. Dzi...
-
Rosół czy zupa pomidorowa? Technolog żywności stawia sprawę jasno. Wygrywa jeden składnik
Zastanawialiście się kiedyś, czy zdrowszy jest sam rosół czy zupa pomidorowa zrobiona na tym rosole? Wszelkie wątpliwości rozwiała Karolina Kowalczyk, która jest dr inż. technologii żywności. Okazuje się, że jedna z tych zup wygrywa, a swoją...