zupa pomidorowa
-
Strzelczyk przełamał schematy i dodał to do pomidorowej. Każda gospodyni złapie się za głowę i nie uwierzy
Zupy to proste i smaczne dania, które królują w niejednej kuchni. Robi się je na bazie aromatycznego wywaru, a dodatki, które się do nich dorzuca, mają kluczowe znaczenie. Tomasz Strzelczyk postanowił podzielić się swoim spojrzeniem na kultową...
-
Dodaj odrobinę tej przyprawy do zupy pomidorowej. Zyska orientalny posmak i będzie sto razy lepsza
Zupa pomidorowa to obłędna propozycja na obiad. Każdy przygotowuję ją na swój sposób - bardziej pomidorową lub bardziej kremową, jednak ten przepis to coś całkowicie nowego w polskiej kuchni. Wystarczy odrobina tej przyprawy, a zupa zyskuje...
-
Przepis na domową zupę pomidorową. Z tym banalnym trikiem będzie smakować jak u babci
Nie ma nic lepszego niż domowe obiady w klasycznej odsłonie. Zupa pomidorowa to propozycja, z którą na próżno konkurować, a wszystko za sprawą swojskich składników. Tu nie trzeba kombinować i szukać ulepszeń - babcina wersja smakuje najlepiej,...
-
Ten jeden składnik odmieni twoją pomidorową. Każda teściowa poprosi o przepis i o dokładkę
Sezon na pomidory to doskonały moment na przygotowanie przepysznej, aromatycznej zupy. Jak przyrządzić pomidorową o idealnym smaku? Podpowiadamy, co do niej dodać, aby miała wyjątkowy smak i znikała w okamgnieniu.
-
Pomidorowa na rosole? Zapomnij, Makłowicz robi ją po mistrzowsku. Lista składników na bank cię zaskoczy
Zupa pomidorowa to w wielu domach poniedziałkowy klasyk. Wiele z nas gotuje ją na rosole i nie ma w tym ani krzty błędu, jednak dziś z radością pokażemy wam mistrzowski przepis Makłowicza na zupę pomidorową. Nie ma tam rosołu, jest za to oliwa, i...
-
Na jakim mięsie wyjdzie najlepsza pomidorowa? Kurczak jest okej, ale to nie wszystko
Jaka jest ulubiona zupa każdego Polaka? Cóż, pewnie głosów jest wiele, ale kto nie kocha pomidorowej? To chyba jedna z najłatwiejszych zup i bez względu na to, czy robisz ją ze świeżych pomidorów, czy z domowego przecieru, zawsze jest smaczna. Dzi...
-
Rosół czy zupa pomidorowa? Technolog żywności stawia sprawę jasno. Wygrywa jeden składnik
Zastanawialiście się kiedyś, czy zdrowszy jest sam rosół czy zupa pomidorowa zrobiona na tym rosole? Wszelkie wątpliwości rozwiała Karolina Kowalczyk, która jest dr inż. technologii żywności. Okazuje się, że jedna z tych zup wygrywa, a swoją...
-
Klarowna zupa pomidorowa to hit tego sezonu. Pyszna i aromatyczna, a sekret tkwi w metodzie wykonania
Klarowna zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów zyskuje coraz większą popularność. Nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę, że jej smak jest równie wyśmienity jak w przypadku tradycyjnej pomidorówki. Wersja przezroczysta wyglądem przypomina nieco rosó...
-
Tak robiły ją szkolne kucharki. Pomidorowa "na szmacie" przypomni beztroskie czasy dzieciństwa
Jak zrobić zupę pomidorową? Ile domów, tyle przepisów. Czasami warto jednak odświeżyć sobie nieco stare smaki i sięgnąć po znaną, szkolną recepturę. Dawniej taką zupę nazywano "pomidorówką na szmacie". Skąd to nietypowe określenie?
-
Jak zrobić pomidorową na rosole, żeby zaskoczyć domowników? Pomoże trik z masłem i aromatyczne warzywo
W poniedziałek w wielu domach następuje cudowna przemiana niedzielnego rosołu w pyszną zupę pomidorową. Tylko jak zrobić pomidorową na rosole, żeby smakowała idealnie? Postaw na pomidory z puszki i wykorzystaj patent z masłem. Przyda się też...
-
Co zrobić z ziemniaków z obiadu? Takiego placka nie umie nawet Gessler
-
Moja siostra szybko obiera jajka. Trik z łyżką jest genialny
-
Jest jadalny, ale nawet nie myśl o tym, by go zabrać. "Bardzo rzadki"
-
Tak wrócisz z pełnym koszem borowików. Mykolożka radzi, na co patrzeć w lesie
-
Miodownik - przepis, o który sąsiadki będą się bić. Słodkie ciasto to hit
- Gruszki w occie cioci Asi z Radomia. Tak pysznych nie robi nikt w rodzinie
- Pyszna i sycąca zupa z dyni. Będzie lepsza, niż się spodziewasz, ale zrób pewien trik
- Lewandowska wie, jak zrobić pyszne racuchy. Dodaje do nich ten składnik
- O tych kotletach każdy będzie mówić każdy. To nie wołowina, czy kurczak
- Łazanki - przepis babci na tanie, ale obłędnie pyszne danie
-
Wsyp dwie łyżeczki do pomidorowej. Niezastąpiony trik kucharzy, który podkręci smak zupy
Zupa pomidorowa cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Najczęściej przygotowujemy ją na rosole, który został nam z poprzedniego dnia. Często spożywana może jednak zacząć nudzić. Na szczęście istnieją kuchenne triki, które podkręcą smak...
-
Jak zrobić pomidorową z rosołu, żeby była głęboka i esencjonalna? Trik z pomidorami zupełnie odmieni smak
Jeśli zostało ci trochę wczorajszego rosołu, pewnie zastanawiasz się, jak sprytnie go przerobić na coś nowego. Najlepszą i chyba najczęstszą przemianą, jaka dokonuje się w naszych domach, jest przerobienie rosołu na pomidorową. Tylko jak zrobić...
-
Zupa pomidorowa - przepis na obiad na rosole. Podsmaż kilka składników, a poczujesz różnicę
Zupa pomidorowa to klasyka obiadowa, która często gości na naszych stołach. Aby urozmaicić klasykę, warto przygotować ją na domowym rosole i podduszonych warzywach. W składzie nie może zabraknąć cebuli, czosnku i aromatycznych przypraw. Przygotowa...
-
Jak zrobić pomidorową z rosołu? Wykorzystaj zupę z niedzielnego obiadu i daj jej drugie życie
Po niedzielnym obiedzie w lodówce zostały resztki? Zamiast jeść kolejny dzień tę samą zupę, lepiej przygotuj inny smaczny posiłek. Jak zrobić pomidorową z rosołu? Wystarczy odrobina wody, koncentratu i śmietany. Mając gotowy bulion, zupę...
-
Zjadł tradycyjne dania kuchni polskiej za oceanem. Nie spodziewał się takiej ceny za schabowego i zupę
Dania kuchni polskiej można zjeść również w innych krajach, czy jednak smakują tam równie dobrze? Przekonał się o tym YouTuber - Maciej je - który odwiedził nowojorską restaurację serwującą nasze narodowe specjały. Jak się okazuje, lokal zaskakuje...
-
Już nie makaron ani ryż. Ten dodatek zażegna domowe konflikty. Dodaj go do pomidorowej zupy krem
Znudził wam się makaron i ryż do zupy pomidorowej? Nie wiecie, jak zrobić pomidorową w oryginalnym wydaniu? Oto przepis, z którym przygotujecie tę tradycyjną potrawę w wyjątkowym stylu. Wyjdzie pyszna i aromatyczna.
-
Pomidorowa z aromatycznych warzyw. Zapomnij o koncentracie i przygotuj treściwe danie jak u babci
Pomidorowa to królowa tradycyjnych zup, z którą na próżno konkurować. Danie wyróżnia się wyjątkowym smakiem, prostotą i wspomnieniem, które niemal każdy pamięta z dzieciństwa. Zapomnij więc o koncentracie i przygotuj pomidorową z soczystych i...
-
Gotujesz pomidorową? Pamiętaj o właściwej kolejności dodawanych składników, szczególnie koncentratu
Zupa pomidorowa to królowa tradycyjnych, domowych zup. Chociaż najlepiej smakuje przygotowana ze świeżych warzyw, o tej porze roku można zastąpić je passatą lub koncentratem. Jak się okazuje, kluczem do sukcesu jest dodanie owych składników na...
-
Zupa krem z pomidorów. Prosty, tradycyjny przepis podkręcisz jednym dodatkiem
Zupa krem z pomidorów to banalnie prosty przepis na obiad, gdy nie mamy ochoty długo stać przy garach, a jednocześnie mamy ochotę na coś pysznego. Oprócz pomidorów i przypraw warto dodać aromatyczny ser. Ten dodatek wyjątkowo podkręci smak zupy i...
-
Ten składnik to sekret greckiej pomidorówki. Przepis Makłowicza bazuje na warzywach i odrobinie trunku
Robert Makłowicz to fan podróży kulinarnych i lokalnych dóbr, z których czerpie inspirację. Jak się okazuje, tradycyjna pomidorowa w Grecji smakuje zupełnie inaczej. W składzie na próżno szukać śmietanki czy koperku - królują świeże warzywa i...
-
Trzy pomysły na zupę pomidorową. Zapomnij o tradycyjnym przepisie i zaskocz swoją rodzinę
Trzy pomysły na zupę pomidorową zdecydowanie przydadzą się tym, którzy lubią eksperymentować w kuchni, ale ich kreatywność zaczyna się powoli wypalać. Aby dobrze smakować, nie musi być też zrobiona z rosołu z wczoraj - choć nic nie stoi na...
-
Zamiast śmietany, dodaj do pomidorowej ten kontrowersyjny produkt. Szokuje, ale daje kremowy efekt
Zabielanie zupy to klasyka w polskiej kuchni. Dzięki temu bulion zyskuje na smaku, jest znacznie bardziej sycący i nabiera pięknego koloru. Do tradycyjnej pomidorowej warto jednak dodać ten nieco kontrowersyjny składnik. Efekt? Danie będzie kremow...
-
Przepis na tradycyjną pomidorówkę - prawdziwy smak dzieciństwa na talerzu. Bardzo proste wykonanie
Podajemy przepis na tradycyjną pomidorówkę - jej bogaty smak i aromat idealnie sprawdzi się zimą. Jej przygotowanie jest niezwykle łatwe i nie wymaga posiadania wielkich umiejętności kulinarnych. Można ją podawać z ryżem lub z ulubionym makaronem.
-
Zupa pomidorowa z ryżem czy makaronem? Koniec sporu. Ten dodatek sprawi, że nie zrobisz jej inaczej
Z czym zupa pomidorowa jest lepsza? Z ryżem czy z makaronem? Jest jeszcze jedna możliwość - jak wypróbujesz ten sposób, to już nigdy nie zrobisz inaczej.
-
Lane kluski - przepis tradycyjny, z którym odkryjecie smak dzieciństwa. Łatwe wykonanie
Lane kluski to przede wszystkim ulubiona potrawa dzieci. Są lekkostrawne, delikatne w smaku i świetnie komponują się z rosołem. Przedstawiamy tradycyjny przepis, który pomoże wam przyrządzić idealne danie.
-
Pomidorówka z charakterem. Ten jeden składnik zmieni wszystko. Pomysł na gęstą zupę
Pomidorówka to tradycyjna polska zupa, którą gotuje się praktycznie w każdym domu. Przedstawiamy zupę pomidorową, jakiej mogliście nie znać. Zamiast ryżu czy makaronu dodaje się do niej składnik, który wzbogaci jej smak. Chodzi o kaszę gryczaną.
-
Greckie odkrycie Makłowicza na podanie pomidorowej. Tego składnika nie zobaczysz w polskim przepisie
Robert Makłowicz to podróżnik smakowy. Odkryciami z kuchni polskiej i zagranicznej dzieli się ze swoimi fanami. Będąc w Grecji poznał odmieniony smak zupy pomidorowej. To przez jeden zaskakujący składnik. Z pewnością nie znajdzie się go w klasyczn...
-
Jajeczny składnik poprawi smak pomidorowej. Zaledwie łyżka sprawi, że będzie kremowa i wyrazista
Pomidorowa to jedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych zup, która gości w naszych domach. Robiona za każdym razem tak samo, jednak dzięki łyżce tego produktu będzie o niebo smaczniejsza. To on nadaje kremowej konsystencji.
-
Jak zrobić pomidorową z rosołu? Przepis na "zupę po zupie". Patent na danie z użyciem obiadu z wczoraj
Zupa pomidorowa z wczorajszego rosołu to typowy polski patent na nowe danie kolejnego dnia. Przecież Polak potrafi! Jak zrobić pomidorową z rosołu? Oto prosty przepis, dzięki któremu przygotujecie wyśmienity obiad.
-
Zupa pomidorowa z dwóch składników. Teraz najlepszy czas, smak będzie prawdziwy i głęboki. Ania Starmach ma na to trik
Zupa pomidorowa jest kochana przez wszystkich i jej wykonanie pozostawia szerokie pole manewru. Można zrobić ją na maśle, można użyć koncentratu lub passaty. Ania Starmach ma jednak świetny patent na pomidorową z dwóch składników, którą zrobisz w...
-
Dlaczego rosół kwaśnieje? Z pewnością popełniasz te trzy podstawowe błędy
Dlaczego rosół kwaśnieje? To pytanie zadają sobie ci, którzy gotują zupę na dwa dni, a dzień po ugotowaniu okazuje się, że zupa nadaje się tylko i wyłącznie do wylania. Co zatem zrobić, by rosół dłużej zachował świeżość? Sprawdź.
-
Jak zrobić pomidorową z rosołu, czyli najprostsza zupa na świecie. Dodaj ten składnik, aby była wyjątkowo smaczna
Kiedy ugotujemy spory garnek niedzielnej zupy, dobrze wiedzieć, jak zrobić pomidorową z rosołu. W ten sposób nie tylko nie zmarnujemy wartościowego bulionu, ale także przygotujemy obiad dla całej rodziny. Jednak aby nasza pomidorowa była wyjątkowa...
-
Zupa pomidorowa na rosole - cudowne połączenie domowego bulionu ze świeżymi warzywami
Domowy bulion to fantastyczna baza do innych dań. Zupa pomidorowa na rosole to jeden z najlepszych przepisów na szybki obiad. Wystarczy dodać świeże podduszone warzywa i gotowe. Smak i zadowolenie domowników są gwarantowane. Całość podkreśli dodat...
-
Zupa krem z pieczonych pomidorów - aromatyczny smak lata z dojrzałych warzyw i ciekawych dodatków
Wśród najbardziej lubianych polskich zup jest oczywiście pomidorowa, która często gości na stołach szczególnie w okresie wakacyjnym, gdy świeże pomidory dominują nasze menu. Ciekawą i równie smaczną wersją jest zupa krem z pieczonych pomidorów. Ta...
-
Jak zrobić pomidorową z rosołu? Wystarczy dodać kilka składników, a pomidorówka będzie idealna
Jak zrobić pomidorową z rosołu? Taki sposób jest nie tylko ekologiczny, bo nie marnujemy jedzenia, ale też błyskawiczny i pyszny. Wystarczy dodać kilka składników i zastosować się do naszych wskazówek.
-
Zupa pomidorowa - przepis, który cię zaskoczy. Dodaj jeden składnik, a będzie kremowa i sycąca
Zupa pomidorowa - przepisów na nią jest wiele. Niektórzy wolą rzadszą, a inni bardziej gęstą. Niektórym smakuje kwaśna, a innym kremowa i delikatna. Przedstawiamy zatem przepis na przepyszną zupę pomidorową o kremowym smaku, której musisz spróbowa...
-
Przepis na zupę pomidorową. Świeże warzywa sprawią, że efekt będzie wyjątkowo smaczny i aromatyczny
Zupa pomidorowa to prawdziwa królowa wśród zup. Jej idealny smak zawdzięczamy dobrej jakości pomidorom. Sezonowe warzywa nadadzą aromatu i wyrazistości, a pozostałe dodatki podkreślą smak. Ta sprawdzona domowa receptura zasmakuje nawet najbardziej...
-
Przepis na zupę pomidorową podrasujesz w prosty sposób. Przyda się kawałek sera
Przepis na zupę pomidorową znamy i uwielbiamy. Jednak istnieje bardzo prosty trik na pogłębienie smaku tej zupy i dodanie jej charakteru. Przecież pomidory kochają się z serem, dlaczego więc nie podrasować pomidorówki takim dodatkiem? Poniżej...
-
Zupa pomidorowa według Gordona Ramsaya. Jedna czynność wydobędzie pełnię aromatu z pomidorów
Zupa pomidorowa z przepisu Gordona Ramsaya wyróżnia się wspaniałym smakiem i aromatem dzięki jednej czynności związanej z przyrządzaniem pomidorów. Sprawdź, jak przygotować pomidorową według brytyjskiego kucharza.
-
Zupa krem ze świeżych pomidorów. Będzie smakować jak z włoskiej restauracji, ale pamiętaj o serze
Zupa krem ze świeżych pomidorów to przepis na danie rodem z najlepszej włoskiej restauracji. Wykonanie jest banalne, lista składników krótka a smak zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Ważnym dodatkiem jest ser - taka zupa idealnie...