ARCHIWUM ARTYKUŁÓW
2025
-
styczeń
-
luty
-
marzec
-
kwiecień
-
maj
-
czerwiec
-
lipiec
-
sierpień
-
wrzesień
-
październik
-
listopad
-
grudzień
2016
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII
|
2015
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2014
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2013
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2012
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2011
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2010
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2009
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2008
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2007
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2006
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2005
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2004
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2003
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2002
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
2001
I |
II |
III |
IV |
V |
VI |
VII |
VIII |
IX |
X |
XI |
XII |
sierpień2024
- Twarde i jędrne. Takie będą twoje ogórki, jeśli będziesz pamiętać o ważnym kroku. To klucz do sukcesu »
- Jak rozpoznać, czy grzyb jest robaczywy? Nie musisz go kroić - zdradzi się w inny sposób »
- Poskarżyłam się babci Heni, że wciąż piekę zakalce. Wyjaśniła, co robię źle. W końcu ciasta wychodzą »
- Trujące grzyby podobne do kani. Patrz na szczegóły, a nie wylądujesz w szpitalu »
- "Prawie jak schabowy", czyli obłędny kotlet Strzelczyka. Z chrupiącą panierką i miękkim środkiem »
- Jak zrobić miękkie kotlety schabowe? Przed smażeniem pamiętaj o ważnej rzeczy »
- Jak zrobić paprykę konserwową? Dodaj żółtą przyprawę, a będzie najpyszniejsza »
- O niebo lepsze niż w samym oleju. Babcia mówiła, że "śledzik lubi pływać" i dodawała coś jeszcze »
- Poszłam do lasu i zebrałam cały kosz tych grzybów. Połączyłam je z tym i zrobiłam obiad dla rodziny »
- Kiedy najlepiej kisić ogórki na zimę? Uważaj, bo przegapisz ostatni moment »
- Najpierw odsączam, później panieruję. Ta przekąska zawsze wychodzi złocista i chrupiąca »
- Na zimę nie robię tylko ogórków i cukinii. Do słoików wkładam to mięso i otwieram pod koniec roku »
- Latem używam ich codziennie, do każdego napoju. Jedna kosztuje zaledwie 2 zł »
- Przy tej sałatce mizeria może się schować. Teściowa zdradziła mi o niebo lepszy przepis na ogórki »
- Japońskie naleśniki puszyste jak pomeranian. Spróbuj, a zapomnisz o racuchach »
- Dzięki niej mizeria jest gotowa w 2 minuty. Kosztuje niewiele, a sprawi, że gotowanie będzie szybsze »
- Ten deser był hitem PRL-u. Dziś nie zjesz go w żadnej cukierni ani restauracji. Wielka szkoda »
- Robię najlepsze kotlety drobiowe. Dzięki tej mieszance są soczyste, a panierka chrupiąca »
- Nigdy nie jadłam zupy ogórkowej z tym dodatkiem. Spróbowałam i teraz żałuję, że tak późno »
- Nigdy nie słyszałam, by ktoś dodawał to do dżemu. Ja to zrobiłam, a słoiki znikają jeden za drugim »
- Ekspresowe, ale obłędne ciasto. Wystarczy wymieszać składniki i przełożyć do formy. Efekt? Marmurkowy »
- Kolejny słoik do wyrzucenia? Babcia miała patent na miękkie i gorzkie ogórki. Chodzi o wodę »
- Rosół wychodzi blady jak ściana? Babcia zdradziła mi co dodać, by był żółciutki jak kurczaczek »
- Makaron w tej zupie tylko by zepsuł smak. Dodałam szklankę składnika, o którym często zapominam »
- Każdy wyrzuca, ja zalewam wodą. Po tym nawozie rośliny rosną jak szalone »
- To ciasto jest tak wilgotne, że rozpływa się w ustach. Wszystko za sprawą... napoju gazowanego »
- Robię ją codziennie i znika w kilka sekund. Wrzucam te owoce i liście, które nie są miętą »
- Najlepsze kotlety mielone mają w sobie te 2 składniki. Każdy mówi, że są lepsze niż z przepisu babci »
- O poranku smakuje najlepiej. Podaj ją z dżemem lub kremem, a nigdy nie zjesz innego śniadania »
- Naleśniki z tym dodatkiem smakują jak spełnione marzenie. Wystarczy szczypta »