grzyby

Więcej o:

grzyby

  • Dziwak w polskich lasach. Grzyb jak z bajki, horroru czy książki kucharskiej?

    Grzyby to niezwykłe twory natury. Poza pysznymi prawdziwkami i dobrze znanymi pieczarkami można napotkać przeróżne owocniki, zarówno te, które śmiało możemy zjeść, jak i te, które lepiej omijać szerokim łukiem. Do takich ciekawych zjawisk należy kolczakówka piekąca - sprawdźcie, gdzie ją znaleźć

  • Sezon na grzyby powoli się rozkręca. GIS publikuje ważny komunikat

    W ramach kampanii "Bezpieczne wakacje - przepis GIS" na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego znalazł się cykl infografik dotyczących bezpieczeństwa podczas zbierania grzybów. W końcu sezon na grzybobrania już niebawem! O czym należy pamiętać w trakcie wycieczek do lasu

  • Jak marynować grzyby? Proste triki i zasady podczas marynowania grzybów

    Zbieranie grzybów to świetna forma spędzania wolnego czasu. Nie ma się co się dziwić, łączymy w ten sposób wiele aspektów. Spędzamy czas na świeżym powietrzu oraz zbieramy pyszne, leśne skarby. Grzyby są obecne w polskiej kuchni na każdym kroku. Używamy ich do wszystkiego. Chętnie przyrządzamy z

  • Czy warto jeść grzyby? Jakie wartości odżywcze mają grzyby?

    Grzyby – wartości odżywcze. Czy warto je jeść? Jak przekonują osoby badające grzyby , wartości odżywcze przez nie posiadane i dostarczane są całkiem spore. Co prawda, niektórzy dietetycy twierdzą, iż jedynymi zaletami grzybów są: smak i aromat, coraz więcej osób jednak przekonuje, że mogą

  • Dania ze świeżymi grzybami leśnymi

    Szukacie pomysłów na dania ze świeżymi grzybami? Dobrze trafiliście! Jesteśmy zdania, że w ferworze przygotowywania suszonych grzybów na święta i grzybków w occie na zimę, nie można zapomnieć o daniach ze świeżych grzybów. Co z nich przyrządzić? Sprawdźcie! Dania ze świeżych grzybów &ndash

  • Jak zrobić grzyby z papryką na zimę?

    Grzyby po cygańsku, czyli grzyby z papryką marynowane w słoikach, to doskonały przepis dla wszystkich, którzy lubią domowe przetwory. Grzyby z papryką są delikatniejszą przekąską niż te tradycyjne w occie, więc jeśli szukacie czegoś łagodniejszego w smaku, ten przepis jest dla Was! Jak zrobić

  • Suszarka do grzybów - czy warto ją kupić?

    Suszarka do grzybów to urządzenie, które przyda się grzybiarzom, ale także osobom lubiącym suszone owoce, mięso lub warzywa. Dzięki takiej suszarce jest możliwe profesjonalne ususzenie różnych produktów – pozbawienie ich 70-80% wody. Jak wybrać dobrą suszarkę? Jak długo trwa suszenie